maatalouslomittajan palkka?

maataloustyö.

paljonko maatalouslomittaja ansaitsee tunnille/kuukaudessa, ylin palkka, alin palkka ja entä keskiverto palkka?

24

18083

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • palkka

      Työn raskauteen ja vastuullisuuteen liian huono palkka.Itselläni se oli 9.8€ tunti viikonloppulisät ja kilometrikorvaukset.8€ suunnilleen on alussa palkka jos on koulutus.Kuukausipalkat on tunneista ja kokemuksesta riippuen n.1300-1700€ lisät.

      • sikamieheksi.

        jep. yhdyn edelliseen. itselläni oli vieläpä niin että kun olin perheenjäsen, palkka oli alle 9 €... mut onneks en oo niitä hommia pitkilleen tehny, ja silloinkin kun tein, niin ihan omien töiden lomassa avittelin porukoita, ja revin kaupungilta rahat.


      • sikapiika
        sikamieheksi. kirjoitti:

        jep. yhdyn edelliseen. itselläni oli vieläpä niin että kun olin perheenjäsen, palkka oli alle 9 €... mut onneks en oo niitä hommia pitkilleen tehny, ja silloinkin kun tein, niin ihan omien töiden lomassa avittelin porukoita, ja revin kaupungilta rahat.

        just...töitä teen omien töiden lisäksi 7 päivää viikossa ja saan kk käteen 1200euroo... ei lisätyö/viikonloppukorvauksia saatika vapaapäiviä.. kyl on hullua hommaa...ovat niin hemmetin pihejä noi maajussit..
        taidan vaihtaa maisemaa


      • joo'o
        sikapiika kirjoitti:

        just...töitä teen omien töiden lisäksi 7 päivää viikossa ja saan kk käteen 1200euroo... ei lisätyö/viikonloppukorvauksia saatika vapaapäiviä.. kyl on hullua hommaa...ovat niin hemmetin pihejä noi maajussit..
        taidan vaihtaa maisemaa

        Ei taida maajussit paljoa määräillä teidän palkkoja... eipä maajusseillekkaan paljoa rahaa käteen jää loppuviimeks


    • posstiitu

      maajusseilla on rahaa ja tulee olevanki. palkkausta voitais parantaa ku aina lomittajat tekee jotain kuitenkin väärin jonkun mielestä. pieni palkka ja haukkuja ei innosta paljon,,,

      • Anonyymi

        Pätevyydesta sitä maksetaan on niitä selviä tilanteita joista kuuluukin kopauttaa


    • 2+1

      No kuitenkaan ne jussit eivät maksa lomittajan palkkaa, vaan MELA. Paitsi jos työntekijä on suoraan työsuhteessa jussiin. Ja niitä ei taida montaa nykyään olla.

      • Lomittaja vm.70

        Olen tyytyväinen palkkaani. Olen ollut muussakin työssä. Tykkään, kun saan käydä aamulla ja illalla muutaman tunnin. Ehdin kivasti harrastuksiin päivällä. Tosin ne täytyy hieman valita. Matkakorvauksia tulee ihan kivasti, verovapaina, vaikka yhden reissun joudun menemään omasta pussista. Mennäänhän sitä omasta pussista muuhunkin työhön. Ei koskaan ole kotoa tultu hakemaan töihin. Aina on ollu pakko ihte mennä paikan päälle. Viimiset 25 vuotta.


    • mtlomittaja

      Lomittaja tienaa pääsääntöisesti 10-11e/h Kauimmin alalla olleet voivat saada 12e/h. Autonsa ja selkänsä saa työssä hajalle, lisäksi työ on psyykkisesti raskasta. Lomittaja on usean eri yrittäjän orja ja työhön liittyy palkatonta varallaoloa ja autossa istumista, esim 4h päivässä on aika tavallinen. Työohjeet ovat usein huonoja ja työ on usein hieman vaarallistakin. Sosiaalitilat ja vessat puuttuvat usein ja työt teetetään monesti tauotta, esim aamulla 4h yhteen menoon töitä painaen ja illalla sama uudestaan. Päivällä käyt välillä kotona, otat suihkun että saat paskanhajun pois, syöt, nukut 1,5-2 tuntia ja lähdet takaisin töihin pitkän matkan päähän. Palkalla elää kyllä, mutta ei näitä hommia kannata kenenkään kovin kauaa tehdä.

      • muumuumuu

        On muuttunut sitten kurjemmaksi sitten minun nuoruuteni. Tein kiertävänä kk palkalla yli 9 vuotta. Osa työstä oli oikeasti raskasta, mutta osa ei- silloin oli maidon kantamista, nostoja, lannanluontiakin käsin.
        siihen aikaan oli jo työnantajan puolesta työvaatteet, ja saappaita sai 2xv- jopa äitiyshaalarin sain.
        Ikävimpiä hommia ei suinkaan olleet eläimiin, vaan koneisiin liittyvät. Kauan näin unia että ikivanhan jauhatuskoneen hihna tulee päin. (jos tunnistatte tyypin, alkeellinen ja sähkönsyöppö kone jonka kanssa oli paloriskikin melkoinen), traktorikanta oli vanhaa ja vikoja tuli vastaan.
        Vasikkajutut yleensä meni, ihan vetämällä, vaikka olisikin ollut lihasonnin siemenillä kyhättyä. Yhden kerran jouduin soittamaan eläinlääkärin apuun.
        Autollinen kortillinen... Palkkaushan on noussut huimasti. Sitä aikaa piti tehdä 7500 markkaa kohti/kk jo ylityötä, tai yötyötä lisukkeeksi hiukan.

        Varallaoloa oli harvoin- kunta ei halunnut maksaa korvausta. Yhdestä eestakaisesta sai km rahat. Hätätyötä sai tehdä, tilanteen vaatiessa.
        Itse voisin jos olisi mahdollista, vielä pitää itse eläimiä- ei kuitenkaan lypsylehmiä. Oma motivaationi alalle oli aikoinaan se että pidin eläimistä. Henkisesti se toi joskus hankausta, sen ajan tyylillä- purukuiviketta eikä paljoa. Puuttuvat kumimatot. Hoitamattomia juttujakin, ja eläinsuojeluun liittyvää- alipaineheittelyt lypsäessä, putkistot oli mitä oli...rajujakin rinkuloita nänninpäissä, vaikkei imetetty tyhjiin. Kroonikoita- tilalle tullessa eka kertaa oli hyvä ottaa ns lettupannutestit. Osasi arvoida lypsyjärjestyksen.
        Tilalliset olivat pääsääntöisesti kuitenkin mukavia, ja antoivat lomittajan tehdä työtään- vaikka ensin moni epäili miten tyttönen selviää- olinhan raskaanakin hommissa pitkälle.


    • jepjep11

      Itse teen lomitus töitä sekä kunnan kautta 11€/h lisät sun muut.
      Sitten olen solminut työsuhteita tiloille oman verokortin kautta töissä suoralla suhteella tilan pitäjään 15€/h lisät sun muut.
      Suoralla työsuhteella tilan omistajaan tekemäni työt sisältävät jo sitten muitakin tilan töitä niin paskan lappamisesta pelkkään raktorin kopissa istumiseen kuin myös rakennus apuna ja joka-paikan-apulaisena. Tunteja tulee mukavasti !
      Tämähän ala on asenne työ ja harva pystyy näin monipuoliseen osaamiseen kuin itse maajussi tai lommitajat.
      nimimerkillä kokemusta jo yli 10v tehnyt hommaa...

    • Robottiko

      Kyllä lomittajan palkalla ei nykyään elä , sitäpaitsi ei kilometrirahat ole palkkaa , rahaa menee polttoaineisiin ja auton ylläpitokustannuksiin , en tiedä toista noin huonosti palkattua , vastuullista työtä mitä lomittajan työ on. Erilliskorvausvapaatkin laitetaan nykyään työpäivän keskelle , eli ajalle jolloin on muutaman tunnin vapaa, ennen ne maksettiin rahana. Sit työaika on lyhennetty niin lyhyeksi että yhden lomittajan täytyy tehdä sama työ yksin ,minkä talonväki tekee porukalla 2-3 henkilöä.Ja jos pyytää lisäaikaa joskus sitä ei heru kuin korkeintaan silloin kun on lehmällä poikiminen käynnissä. Viljelijöiden tuloista ei tarvitse olla huolissaan , lehmät lypsää joka päivä ja lomitus pyörii , jonka valtio maksaa , ja viljeljä saa kyllä EU - tuet , eikä ne ole nappikauppaa , ja jos on huono viljavuosi maksetaan katokorvauksia.Mutta mikä on lomittajan asema talossa? Navetoissa on päällä (useissa) videovalvonta , onko luvallista, kysyn ? Tiedättekö vielä nykyään ammattia jossa kuukausipalkka nettona on n.1700euroa , revi siitä huumoria : ( , Maatalousyrittäjissä on myös poikkeuksia , on niitä jotka pitävät lomittajaa kuin talonväkeä , ja sitten se kolikon toinen puoli joka ei osaa kuin katsoa "ylöspäin" , eli ei näitä töitä kauan enää viitsi tehdä , terveys menee , ei ole elämässä muuta kuin työ eli ei pysty harrastamaan mitään säännöllisesti.

      • Revitäänhuumoria

        "Tiedättekö vielä nykyään ammattia jossa kuukausipalkka nettona on n.1700euroa , revi siitä huumoria : ( , "
        Jos on oikeasti kyse 1700 euron nettopalkasta, eikä brutosta, tiedän useammankin ammatin, jossa 1700 e on valitettava tosiasia. Jos brutosta, esim. tietotekniikan palvelualan TES:n alin palkka on 1582 €/kk.


    • R....k

      Hullun hommaa. Ei saa muuta ku harrastaa autoilua päivät pitkiä ja raskaita. Terveys menee ja palkka huono.n.1590

    • Talikkona

      Aika talkoohommia taitavat olla. Saahan siinä raitista ilmaa aina välillä.

    • Amatöörit

      Paskalla tekiällä paskempi palkka. Lomittamiseen ei joka jannu pysty!

    • vikki

      9,30€tunti

    • haluton

      vanha viesti mutta kirjoitan kumminkin, olen maidontuottaja ja lomatoimi muisti laskelmalla josta muodostuu lomittajan työaika.Ajat ovat luokkaa 40 sekunttia yhtä ryhmäkarsinaa kohti.Tilallisena antaisin lomittajalle huomattavan palkankorotuksen jos voisin mutta Laki päättää tuntipalkan ja lomatoimen paikallisyksikön lomituspalvelu ohjaaja TTS laskelmalla tunnit,Tunnit voivat olla mitä vain koska lomatoimen väki ei ainakaan täällä tee itse lomitustöitä.Ohjaajat ovat vieraantuneet todellisesta karjanhoito töistä jotka lomittajat onneksi osaavat hyvin ja ovat huolellisia.Alaa koskevat samat säästötavoitteet kuin muitakin sosiaali ja terveysministeriön alaisia yksiköitä.

    • Anonyymi

      Ja aina pätkätöitä vaan ja jos ei ole kahteen kuukauteen tehnyt ja lomatoimistosta soitetaan että olisi lomitusta pariviikkoa töitä tehdä ja vastaa että en ota niin sanovat että sinäkö et ole meillä sitten töissä ennee, niin saa oudon kuvan että olisi niinkuin ollut niinä kahtenakuukautenakin töissä lomittajana jona ei ole ollut töitä. rissanen kyrpii

      • Anonyymi

        Sakko nuo hommat lopettaa vai pakottaako joku noihin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sakko nuo hommat lopettaa vai pakottaako joku noihin?

        Onko paljonkin tiedustelijoita peitehommissa maatalousalalla vai minkä takia joka ikinen kevätkesä heillä näyttää olevan pakkomielteenä pakottaa maatalousalalle töihin ihmisiä, joilla ei ole mitään tekemistä maatalouslan kanssa?


    • Anonyymi

      Työhön nähden mitätön palkka.. Toki jos alalle lähtee ei tarvitse harrastaa mitään kun kaikki aika menne työkuvioihin.

    • Anonyymi

      Hyvin jää rahaa laskujen ym. Jälkeen, kun ei sitä rahaa ehdi missään käyttämään, oot koko ajan töissä

    • Anonyymi

      Kyllä siitä leivän on saanu jos tykkää ko. Hommista. Ei ole nykyään niin fyysistä kuin ennen vanhaan. Toki työajat ei kaikkia miellytä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      253
      2395
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1804
    3. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      172
      1521
    4. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      332
      1506
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1055
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      84
      939
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      795
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      176
      780
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      204
      727
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      720
    Aihe