AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Koiralle ihmisen lääkettä?!

Koiralle ihmisen lääkettä?!

37 Vastausta 8 865 Lukukertaa
Voinko antaa kääpiökoiralleni ihmisille tarkoitettua särkylääkettä? Kaapista löytyy aspirinia ja buranaa. Savalla on jalat kipeänä luultavasti lumessa peuhaamisen takia ja käveleminen vaivalloista. Vikisee surkeasti,eikä oikein halua että jalkoihin koskettaisiin. Sava painaa noin kahdeksan kiloa (ja on 9v vanha), joten voiko antaa puolikkaan 1/2 tablettia vai 1/4?

Omat kipulääkkeet

Eläinlääkäriltä Rimadylia tai Norocarp`ia.
Kannattaa soittaa tai itse käydä ja kertoa tilanne, ei välttämättä tarvitse edes viedä
eläintä vastaanotolle.

Buranat yms ibuprofeiinit...ei missään nimessä!
Asperiineista en osaa sanoa, onko miten vaarallista.

ei voi antaa sillä useat ihmiselle tarkoitetut

vaurioita koiralle.En suosittele vaan soita eläinlääkärille ja kysy sieltä saat 100% vastauksen.

ketorinia

Ei missään nimessä mitään buranaa!
Ketorin on tietääkseni ainoa näistä "ihmis"lääkkeistä, jota voi koirallekin antaa. Puolikas riittää pienelle koiralle.

!!!!!!

ei edes Ketoriinia saa antaa koiralle !!!!!!

Ketoprofeenia jos pakko

Ihmisten tavalliset tulehduskipulääkkeet ja kivunlievittäjät (Asetyylisalisyylihappo, ibuprofeeni, ketoprofeeni, parasetamoli) voivat aiheuttaa koiralle ruoansulatuskanavan ja maksan vaurioita. Näitä ei tule antaa varsinkaan jos koira on vanha tai sillä on munuaisten tai maksan vajaatoimintaa.

Ennen koirien kiputiloja lääkittiin paljonkin ketoprofeenilla (esim. Ketorin, Ketomex) koska se on näistä vähiten haitallisin. Nykyään on olemassa vähemmän haittavaikutuksia aiheuttavia, juuri koirille suunniteltuja tulehduskipulääkkeitä. Jos pakko on ihmisten lääkkeitä antaa, niin ketoprofeenia sitten. Suositeltu annostus on 1mg/kg kerran vuorokaudessa annettuna.

Etköhä vaan voi

antaa puolikkaan aspiriinin. Kyllä.
Olen aikanaan joutunut ostamaan vanhoille koirilleni kipulääkkeitä ja aina samasta apteekista, jossa minulla on tuttu farmaseutti. Yhdessä vertailtiin eläinlääkeiden tuoteselostusta ihmislääkkeisiin ja useinkin koostumus oli lähes sama, hinnassa kuitenkin oli valtava ero.
Eläinlääkäritkin ovat lääketehtaiden osakkeen omistajia.

Eli siis...

aspirinia tai buranaa en voi antaa?? Eipä mulla oikein koiratuttujakaan ole, joten kai se on sitten soitettava eläinlääkärille. Apteekki tosin jo kiinni joten joudun kuitenki huomiseen odottelemaan. Muilla palstoilla saa samanlaisia vastauksia, muttta jotkut kuulema antanu aspirinia ja ei ole ainakaan mitään haittaa ollu. Uskaltaisinkohan kuitenkin sen 1/4 antaa, kun raukka vikisee tuskissaan. Tavallista lihaskipua/kolotustahan se tosin on,mutta ei ole kiva kattoa kun toiseen sattuu.

Voit antaa

Ei parasetamolia tai ibuprofeenia koiralle!

Koiralle voi antaa:

-Asetyylisalisyylihappoa (Aspirin, Disperin, Primaspan) 25mg/kg kolme kertaa vuorokaudessa.
-Ketoprofeenia (Ketorin, Ketomex, Orudis, Romefen) 1mg/kg kerran vuorokaudessa.

Näistä varsinkin asetyylisalisyylihappo ärsyttää ruoansulatuskanavaa. Mieluummin ketoprofeenia jos mahdollista.

*Minusta*

*Minusta* tuntuu että koirasi tarvii nyt lääkärin apua...
Jossain viestissä kerroit että sillä koiralla on tassut kipeät ja jossain, että kun lähtee liikkeelle niin vikisee ja tässä sanot että tavallista lihaskipua/kolotusta.
Tosiaan vie heti huomena se koira lääkäriin ja unohda ne ihmisten lääkkeet...ite ainakin veisin jos olisi omasta koirastani kyse....Pyydä samalla lääkäriltä kipulääkettä ihan tulevaisuuden varalle jemmaan....

onko siis...

ensimmäinen kerta kun koiralla on jalat kipeät?
oletko varma että johtuu jaloista? jos olet niin lämmin suihku voi auttaa. myöskin jalkojen hierominen varovasti. on myös olemasssa erinlaisia linimenttejä jotka auttaa kun sitä hierotaan jalkoihin. särkylääkettä en antaisi ennenkuin varmasti tietäisin syyn ja silloinkin vasta ensin puhumalla el.lääkärin kanssa.

Kiitos vastauksista

Päivystävä eläinlääkäri sanoi että voin antaa Savalle puolikkaan asperinia kipuun, jotta yö menisi rauhallisesti. Huomenaamuna saamme apteekista koiralle tarkoitettua särkylääkettä. Savalla tosiaan on jalat kipeinä lumihangessa peuhaamisesta/hyppimisestä, ei onneksi sen vakavampaa. Hieroisin jalkoja jos antaisi, mutta kun ei oikein tykkää.

Erittäin harvoin

olen antanut lastendisperiniä. Tätä tuotetta ollaan kehuttu hyväksi. Se ei ole särkylääke, lue seloste linkistä.
http://www.biofarm.fi/uudet_tuotteet.html

jepulis

Noi nivelaineet on tosiaan hyviä.Tosin ne ei auta satunnaisesti otettuna,vaan pitää käyttää säännöllisesti/kuureittain vähintään (riippuen tapauksista).Itse en lähtisi millekään särkylääkelinjalle,varsinkaan jos usein tarvitsisi,kuin pakon edestä.Eli ensin miettisin muita vaihtoehtoja,kuten esim.nuo niveltuotteet,ym.
Mutta pitäisi tietty kartoittaa syy,mikä tarkalleen vaivaa.

Huh Huh

MITEN VOI olla kääpiökoirilla sellaisia nivel-yms. vaivoja tai kipuja, että sinun pitää lääkitä heitä?

Onko kaikki kuvattuja ja terveiksi todettuja - todella outo juttu.

Meillä on nytkin 4 keskikokoista koirulia tässä pyörimässä, eikä ikinä ole minkäänlaista kipu-/särkylääkettä tarvittu.

Ja iältään ovat yli 15v, yli 13v, ja 2x yli 11v.

Tosin kaikki on kuvattu A/A - lonkkaisiksi myöskin nivelet ja polvet terveiksi.

Ovat myöskin periyttäneet terveitä jälkeläisiä.

Missä olen maininnut että olen

antanut lasten disperiniä koirien nivelkipuihin??
Olen antanut edellä mainittua lääkettä kuumeen alentamiseen.

Kuumeen

Olet poistanut oiretta?
Minä yleensä hoidan syytä. En myöskään päästä koiriani niin sairaiksi että kuumetta pitäisi alentaa vaan puutun oireisiin aiemmin.

Vastaat kuitenkin

Ei minun näölläni lukenut missään kohtaa aloittajan tekstissä, että koirallaan olisi kuumetta, vaan nimenomaan NIVELKIPUJA !

Js sinä vastaan asiantuntevasti miten olet lääkinnyt omiasi ja sitten paljastuukin, että koirillasi olikin kuumetta eikä nivelkipuja, eli aivan eri sairaus mitä kysyjä tarkoitti.

Etenkin, kun olet ollut (?) th.ammattilainen, niin sinun tulisi tietää, etenkin, kun annat neuvoja tällaisella palstalla.

Onko sinulle noin tärkeätä, että nimimerkkisi vain näkyy, vaikka annat ohjeita päin peräseinää ?

Yritys tyydyttävä seiska

Tulos plus miinus nolla;))))) Kinaa ja vääntele sekä kääntele asioita ihan miten vain haluar. Minua et saa mukaan.
Heippa ;o)))))

Missäs

luki että nimenomaan NIVELKIPUIHIN, ei missään kunhan taas piti räksyttää.

PS. Kyllä se asperiini auttaa niihin kipuihinkin.

Voi itku!

Annoin sitten Savalle sen puolikkaan aspiriinia, jonka eläinlääkärikin "hyväksyi". Piilotin sen juustopalaan ja suursyöppönä Sava ahmi sen kernaasti. Oisko menny puol tuntia kun Sava oksensi ja nyt ihan äsken toisen kerran. Voi itku, ei tainnu tabletti ehtiä vaikuttaa kun edelleen valittaa koipia. Olen yrittänyt pitää sen lämpimällä ja jalat peiton alla. Ei se koko aikaa vinise, vaan silloin kun vaihtaa asentoa tai yrittää lähteä kävelemään. Sava on tosin aina ollu sellainen "vinkuiita" että vikisee vaikkei olisi aihettakaan. Mut ei se nyt turhaan vikise kun näkee että sillä kolottaa paikkoja ja ei haluaisi kävellä. Se myös nuolee etutassujaan paljon. Tarkistin ettei vaan ole sittenkään mitään ylimääräistä tassuissa muttei niissä mitään näkynyt. Ei tosin yhtään tykkäis että niihin jalkoihin kosketaan. Ei ois pitänyt antaa sen riuhua ja hyppiä umpihangessa eilen. Siitä tämä kolotus varmasti johtuu. Täytyy kantaa Sava vielä iltapissalle ja sitten koittaa nukkua. Otan sen viereeni sänkyyn lämpimään.

Kävimme eläinlääkärissä

Savalla teki vaikeaa nousta aamulla ylös joten lähdimme suoraan eläinlääkärille. Sava rauhoitettiin ja eläinlääkäri tutki tytön läpikotaisin. Ei osannut sanoa jaloista muuta kuin että jokin tulehdus niissä mahdollisesti on ja pisti kortisonia ruiskeella. Saimme myös antibiootit ja kortisonikuurin. Lepoa määräsi. Jos vielä lääkekuurienkin jälkeen on jalat kipeinä niin sitten ottaa röntgenkuvat. Savalla ei ole kuumetta ja kun ruoka maistuu tavallisen tapaan, niin ei uskonut olevan mitään vakavampaa. Niin ja dieetille määräsi Sava rukan, kuulema voisi pudottaa kaksi kiloa. Sava on aina ollut rotunsa muita naisedustajia kookkaampi. Eipä tullut kysyttyä että pitääkö ruoka-annoksia vähentää vai pitääkö ruokamerkki vaihtaa kevyempään. Onko kenellekään hyviä ehdotuksia?

Mitä rotua Sava on?

Ja mitä ruokamerkkiä se syö? Useista nappulamerkeistä on saatavana myös kevyempiversio dieetillä oleville koirille. Älä anna ollenkaan välipaloja ja jos käytät esim. palkintoina niin valitse kevytversiot,samoin luissa.

Sava on rodultaan

kääpiövillakoira ja syö frolic-nappuloita. Ne ovat pehmeitä ja "tuoreita". Niissä ei tietääkseni ole saatavilla kevytversiota. Sava on syönyt niitä koko ikänsä. Makupaloina saa yleensä juustoa, lempiherkkuaan. Luita se syö tosi harvoin. Pitää varmaan käydä eläinkaupassa kyselemässä kevytruuista.

royal canin

on ns. sisäkoiralle hyvä dieettiruoka joka maistuu myös. Mini Indoor.

Toi frolic...

Toi frolic ei ole oikeen hyvä koiranruoka....kannattaa vaihtaa johonkin muuhun...
Nythän on eläinkaupoissa myytävänä Royal Caninilla villakoirille ihan omaa ruokaa, meijän koirat tykkäävät siitä tosipaljon....

Onko se royal canin

siis kuivia nappuloita vai "tuoreita"? Sava on suursyömäri, mut ei ole koskaan huolinut kuivia nappuloita. Monesti ollaan kokeiltu. Ne frolicit on kai ainoita "tuoreita" nappuloita joita on saatavana ja niistä Sava tykkää. Tosin ei se niitä pelkästään syö vaan usein kotiruuan kera. Ne on kyllä kieltämättä melko lihottavia ja ei ehkä ravitsmukseltakaan parhaimmasta päästä. Saako sitä royal caninia jossain kahden kilon pakkauksessa,kun en viittis ekalla kerralla isompaa ostaa,jos Sava ei huolikaan.

Nuo RoyalCanin...

Nuo RoyalCanin villakoiranappulat, ei ole ihan niitä kaikkein kovimpia ja tuoksuu hyvälle...Kyllä sun koira syö varmaan kun nälkä tulee, niin muitakin nappuloita... ja jos ei ihan heti hirveesti söisikään, niin sehän olisi hyvä vaan, kun sen pitäisi aloittaa tuo laihis...

On noita RoyalCanin villakoiranappuloita myös 2kg. pusseissa

Ahaa no täytyy

kokeilla sellaisia sitten,jos kerta pienemmissäkin pusseissa saa. Sava on pennusta saakka ollut muita kääpiövillakoira narttuja kookkaampi ja usein sitä luullaankin urokseksi. Myös eläinlääkäri luuli. Sava onkin puolet isompi mitä esimerkiksi eräs 5-vuotias kääpiövillakoira uros on.

Sava on nyt ollu vähän myrtsinä kun meidän muut koirat on saanu temmeltää ulkona ja Savan on pitäny vaan nukkua sängyssä lämpimässä. Vieläkin se valittaa aina välillä jalkoja,mutta ei enää niin paljon kuin eilen. Eiköhän se tästä.

Onko Savalta....

Onko Savalta koskaan kuvattu lonkkia ja polvia ?
Jos ei, niin kannattaisi kuvata...

On juu kuvattu

Savan molemmat lonkat on B. Kolme vuotta sitten se loukkasi itsensä hypätessä melkein kahden metrin korkeudelta ja silloin röntgenkuvattiin kahteenkiin kertaan,muttei edes murtumia tullut. Savalle on aina sattunut ja tapahtunut kaikkea mutta ihmeen terveenä se on kuitenkin pysynyt. Yleensä olemme käyneet eläinlääkärillä vain rokotuksissa. Toisin on sitten meidän Cindi ja Frodo, niillä on allergiaa ja vaikka sun mitä minkä takia joutuu usein juoksemaan eläinlääkärillä. Sava ja Muska on meidän perheen terveimmät.

Onko nuo....

Onko nuo kaikki koirasi villakoiria... ??
Villakoirat on kyllä aika terve rotu...etenkin isovillakoira....Mullakin on melkein kaikki villakoirat olleet niin terveitä ettei olla eläinlääkäriä tarvittu kuin terveystarkastuksiin ja rokotuksiin....

Ei..

Meillä on yhteensä seitsemän koiraa joista Sava on ainut villakoira. Kaikki ovat kyllä kääpiökoiria, paitsi Lilla joka on sheltti, tosin sekin tosi pienikokoinen ja painaakin vähemmän kuin minun Sava.

meillä on

yks niin nirso tapaus, joka nuorempana söi kans paljon noita Froliceja, mutta lihosi niistä ajan oloon ja ulostetta tuli paljon. Ihan semmoista oranssia kamalat määrät.
Nyt vaihdettiin tohon royal canin Indoor sapuskaan ja se syö sitä kyllä hyvinkin hanakasti ja on reipastunut kovin. Ja on laihtunut paljon kärsimättä kuitenkaan nälkää. Ulostemäärät on normaalit ja eläinlääkäri sanoi että se väri ja määrä keroi siitä, ettei siitä imeydy juuri mitään koiran elimistöön, kaikki tulee pihalle peräreiän kautta.

Juu toi....

Juu toi frolic on sitä läpikulkutavaraa, ja siinä on paljon säilöntäaineita..

ja missähän ei olisi

Kyllä tosiasia on se ett kaikki teolliset koiranruoat sisältävät jos vaikka mitä.

Ihan turhaa osoitella, ett JUURI TUOSSA ON.

Mites luulette ett ne muuten säilyy ja väriaineet, sunmuut systeemit=säilöntäaineet, ovat valitettava paha, jos haluat välttää niitä, tee ruoka itse ja sittenkin saat varoa hyönteimyrkkyjen, sienimyrkkyjen jäämiä.
Ihan samoin kuin ihmisten ruokaa ostettaessa ja valmistettaessa, mikään ei ole varmaa....valitettavasti.

Mikä sopii yhdelle

ei välttämättä sovi toiselle. Samaa mieltä olen tuossa että frolic on läpi kulku sapuskaa.
Royal Canin tuotteet ovat meidän koirille sopineet ja ero on ulosteen määrässä huomattava verrattuna edelliseen.
Ibuprofeeni vaarallista koirille
Ibuprofeenia sisältävät särkylääkkeet tuovat lievytystä särkyyn ja kolotuksiin ihmisillä, mutta koirille ne voivat olla vaarallisia.
Yhdysvaltain Eläinten myrkytyskeskus (ASPCA Animal Poison Control Center) sanoo, että ibuprofeenia sisältävät särkylääkkeet ovat yleisimmin mukana kuvassa koirien lääkeyliannostustapauksissa. Usein koira on päässyt itse käsiksi tabletteihin, mutta myös niiden omistajat saattavat aiheuttaa koirilleen lääkemyrkytyksen lääkitessään niiden kipuja ibuprofeenia sisältävillä reseptivapailla lääkkeillä.
Myrkytyskeskus varoittaa, että ibuprofeeni saattaa vahingoittaa koiran vatsalaukkua suojelevia limakalvoja ja aiheuttaa jopa veristä oksennusta, vatsakipuja ja ripulia. Jos koira saa vuotavan vatsahaavan, se saattaa kuolla. Keskus varoittaa, että lääke voi myös vaurioittaa koiran munuaisia, ja jo yksi 200 mg tabletti päivässä 12 kiloa painavalla koiralla voi johtaa myrkytykseen. Jos koira saa yhdellä kertaa 20 tablettia, se todennäköisesti kuolee munuaisten vajaatoimintaan.
Ensiapuna ibuprofeenimyrkytyksissä eläinlääkärit antavat koiralle hiiltä ja suonensisäisesti nestettä pyrkiessään estämään munuaisten vaurioitumista.
 /   /  /  / Koiralle ihmisen lääkettä?!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta