AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Reilu katsastusmies

Reilu katsastusmies

33 Vastausta 6 133 Lukukertaa
Vein eukon auton leimalle perjantaina Martinlaaksoon Hesen viereen, kuukauden myöhässä koska en itse ole seurannut koska se ois pitänyt leimata (eikä siis yllättäen eukkokaan..). Jarruissa pieni heitto (8% ylim.) joka piti korjata sekä sumuvalon umpio rikki ja toisessa halkeama, mitkä tietenkin merkittiin paperille myös korjattavaksi. Reilu katsastusmies antoi oikein kirjallisesti kokonaista 3 tuntia aikaa korjata viat ja tuoda takaisin näytille tai ajokielto. Kyllähän kolmessa tunnissa pääkaupunkiseudulta saa perjantai-iltapäivällä korjaus-ajan ja varaosat ihan mistä vaan.. Ehdotus seuraavan viikon alkuun ei ottanut oikein tuulta purjeisiin (ja olihan se kieltämättä ihan typerä ehdotus, viettää nyt viikonloppu autoa korjaamassa) Tulee oikein kyynel silmään kun ajattelee kuinka joustavaa ja mukavaa palvelua sieltä sai! Oishan korjausaikaa voinut olla vähemmänkin esim. paikalla korjaus jos ois oikein mulkero mies ollu. Kyllä kannatti maksaa 68e ja uusinnasta vielä 22e! Halpa hinta kunnon palvelusta! Täytyy mennä jatkossakin sinne!

Millaiset oikeudet?

Millaiset oikeudet katsastusmiehillä on ajoluvan kirjoittamiseen? Kuinka pitkiä lupia saavat kirjoitella?

Kuten myös

Miten olet noin hengenvaarallisella autolla pystynyt edes ajamaan. Onneksi on liikenneturvallisuus pääasiana, juu, turvallista on. Niin maan perusteellisen. Ja hylkytilastot kunnossa.

Hieno asenne kuitenkin, oikein palveluhenkistä.
Täytyykin jättää taaskin väliin...

Olen muuten nähnyt reilun katsastusmiehen.
Onneksi tajusi lopettaa ajoissa.

kait kahvit sai

Oikein pahvimukista?

Kyllähän tuollaisesta palvelusta maksaa moisen pikkusumman ihan mielellään.

Kyllähän sille köyhälle sijoittajallekin pitää jäädä hikisellä ja rankalla sijoitustyöllään muutakin leivänpäälle kuin rahajuutalaiselle ominainen letkeä ylähuuli...

Täh?

Ei autoa noista vioista ajokieltoon määrätä, mutta käyttökiellossa se on ollut katsastamattomuuden takia jo kuukauden.

Tuo kolme tuntia on varmaan annettu aikaa viedä auto korjattavaksi, jonka jälkeen sen saa ajaa korjattuna katsastukseen varattuna aikana.

Huono

siltä osin että et ymmärtänyt mitään mitä sinulle sanottiin ja mitä sinulle tapahtui. Ajokielto oli ollut voimassa jo kuukauden.

Vääristelet

Auto on ollut jo katsastukseen vietäessä käyttökiellossa katsastamattomuuden takia (aikaahan oli neljä kuukautta hoitaa asia!). Kun ilmeisesti jarruvoimien ero oli 38% (mielestäsi vain hylkyrajan, joka on 30%, ylittävä osa 8% on "ylimääräistä"), niin päätös on ollut vain "hylätty" eikä "ajokielto". Käyttökielto on eri asia (kuten edellä tuli mainittua). Kusetat ihmisiä!

Ajoluvista

http://www.ake.fi/AKE/Katsastus_ja_ajoneuvotekniikka/Katsastus+2/M%C3%A4%C3%A4r%C3%A4aikaiskatsastus/M%C3%A4%C3%A4r.katsastuksessa+hylk%C3%A4%C3%A4minen/M%C3%A4%C3%A4r.katsastuksessa+hylk%C3%A4%C3%A4minen.htm

"Mikäli katsastus aloitetaan vasta varsinaisen katsastusajan päätyttyä, katsastuksessa hylättyä ajoneuvoa saa käyttää liikenteessä vain sen kuljettamiseksi joko katsastajan luvalla korjattavaksi tai viat korjattuna sille varattuna aikana katsastukseen. Tällaisessa tapauksessa ajoneuvolla ei ole 2 kuukauden ajoaikaa hylätyn katsastuksen jälkeen"

Ajoluvista vielä

Valtioneuvoston asetus liikenteessä käytettävien ajoneuvojen liikennekelpoisuuden valvonnasta 19.12.2002/1245

14 § (12.6.2003/545)
Oikeus käyttää määräaikaiskatsastuksessa hylättyä ajoneuvoa

2. Katsastustoimipaikka voi antaa määräaikaiskatsastuksessa ajokieltoon määrätylle ajoneuvolle tai 3 ja 4 §:ssä tarkoitetun katsastusajan jälkeen katsastuksessa hylätylle ajoneuvolle todistuksen, joka oikeuttaa ajoneuvon kuljettamiseen lähimpään paikkaan, jossa korjaus voidaan tarkoituksenmukaisesti suorittaa, ja korjauksen jälkeen uudelleen katsastettavaksi. Todistuksessa on mainittava, minne ja miten ajoneuvon saa kuljettaa sekä kuinka kauan todistus on voimassa.

juuri näin

"Mikäli katsastus aloitetaan vasta varsinaisen katsastusajan päätyttyä, katsastuksessa hylättyä ajoneuvoa saa käyttää liikenteessä vain sen kuljettamiseksi joko katsastajan luvalla korjattavaksi tai viat korjattuna sille varattuna aikana katsastukseen. Tällaisessa tapauksessa ajoneuvolla ei ole 2 kuukauden ajoaikaa hylätyn katsastuksen jälkeen"

Tämä siis oli se pointti, että ei käynyt se, että auto korjataan vkonlopun aikana ja tuodaan maanantaina takaisin, vaan koko asia olisi pitänyt hoitaa kolmen tunnin sisällä uusine näyttöineen ja tämä luki myös lapussa.
Tässä ei siis ollut kyse siitä asiasta, että katsastuaika oli ja meni ja olis pitänyt aikaisemmin leimata kun oli aikaa ja blaablaablaa.

Ja jos heitto saa olla 30% jolloinka jarrut ovat vielä lailliset ja hyväksytyt, niin eikö 8% ylitys ole aika pieni siihen nähden? Pikkusäädöllä se saatiin kuitenkin lailliseksi. Ja kyseinen auto on ihan 2000-luvun mallia.

Näitä urpoja kommentoijia kyllä tällä palstalla riittää ja uskonkin että nämä samat henkilöt tekevät juuri näitä "reilu peli on perseestä"-temppuja eri aloilla mistä muut tänne sitten kertovat.

Kiitos kuitenkin niille jotka tajusivat pointin.

lueppa

vastaukset. Kuinka moni sinua ymmärsi?

Luetun ja

ei ole sinun vahvin puolesi. Haluat vain vängätä ja heittäytyä marttyyriksi.

Kukaan ei ole vaatinut jälkitarkastusta kolmentunnin aikana. Lueppa laput uudelleen ja kysy vaikka kaverilta mitä teksti tarkoitaa.

Eli sait luvan ajaa perjantaina korjattavaksi (siihen ja siihen mennessä sinne) ja korjaamisen jälkeen uudelleen katsastettavaksi esim. vaikka maanantaina (varattuna aikana).

Maksimirajoilla ei ole enää toleransseja. Esim jos puhallat 0,49 asia vielä kunnossa kun 0,51 on jo liikaa.

Jos ajan

kuukauden myöhässä koneen lähdöstä, poliisi puhalluttaa matkalla ja toteaa promilleiksi 0,58 niin kyllä vitu.taa.

Kenen syy??: Tietenkin lentokenttävirkailijoiden ja poliisin.

Olikohan

Oliko se heitto siis 8% yli sen 30% max. heiton, eli siis kokonaisheitto 32,4% saman akselin eri pyörien välillä. Sen 2,4 % saa varmaan helposti kuntoon. MUTTA jos tarkoitat 8 prosenttiyksikköä eli heitto olisi 38% pyörien välillä, niin se onkin jo eri juttu.

Eli n. 27% yli sallitun

Niin, eli heittoa sallitaan siis 30 %, vaikka sitä ei pitäisi jarruissa olla ollenkaan. Tässä tapauksessa heittoa on ollut siis n. 27 % yli lain salliman.

Sanatarkka lainaus?

"Tämä siis oli se pointti, että ei käynyt se, että auto korjataan vkonlopun aikana ja tuodaan maanantaina takaisin, vaan koko asia olisi pitänyt hoitaa kolmen tunnin sisällä uusine näyttöineen ja tämä luki myös lapussa."

Laitahan sanatarkka lainaus siitä tekstistä, joka paperissa oli.

Kuinka paljon sinulle olisi pitänyt antaa aikaa ajaa auto korjaamolle, kun nyt jo tulit katsastukseen 5 kk myöhemmin kuin olisit voinut homman hoitaa?

Ei se

sanatarkkaa tekstiä tulemaan. Kyseli kaverilta varmaan neuvoa. Kaveri moitti sitä tyhmäksi urpoksi ja on nyt entinen kaveri.

Voi meitä väärinkohdeltuja, meitä on paljon.

Menitkö

samalle asemalle. Kerro kiinnostaa tämä sinun kokemuksesi.

Muistathan myöskin,

'vaimon kauppakassin' katsastajia käy useita päivittäin ja jos jokaisen selitykset menisivät läpi hommalta putoaisi pohja pois. Katsastusmieshän ei missään vaiheessa sortunut virkavirheeseen sinun painostuksesta huolimatta. Olisi kiva kuulla näitä 'järki-ihmisiä' mikä on heidän ammattinsa ja miten he työnsä hoitavat, meneekö aina sieltä missä rima on alin. Mulla olisi yksi rakennusprojekti, toivottavasti se tarkastaja ei välitä mistään mitään vaan hyväksyy kaiken, ai niin ajoin kännissä yhden lapsen yli, toivottavasti tuomari ei ole pilkunnussija.

Vaimon

Myöhäinen katsastus on tosiaa hyvin usein vaimon syytä, kuten myös epäkuntoiset valot ja tyhjä pissapoika. Prkleen akka ei ole huolehtinut.

Menitkö

jälkkäritarkastukseen? Seuraavan viikon alkuhan oli sinulle tärkeä.

Ajolupa

Sehän nyt on sillensä, et tuossa tapauksessa voidaan antaa 1-2 päivää aikaa ajaa auto korjattavaksi, koska autoa ei ole mennyt ajokieltoon. Laki sanoo näin. Ja se lupa oikeuttaa vain ajamaan korjattavaksi.

onnellinen

autosi oli jo käyttökiellossa koska kuukauden myöhässä ja käyttöoikeutta ei tipu jos auto ei ole kunnossa, jote katse peiliin siellä vika.

Kävitkö

samalla asemalla. Kerro on mielenkiintoista.

Olet hölmö

jälkitarkastus on aina samalla asemalla tiedoksi vaan kommunisteillekkin eli sulle.

Kun ottaa

voi makittaa kokonaan uusiksi toisella asemalla.

Mielivaltaa

Käytin vaimon kanssa yhtä aikaa autoja samalla asemmalla ajovat samaan aikaan sisälle ja kas kummaa mun autossa oli neljä vikaa korjaus kehtus..ei uudelleen näyttöä. Vaimon autossa kaksi vikaa jotka oli myös minun autossa ja sille tuli uusinta näyttö. Mollemmat katastuksen suorittaneet henkilöt oli noin 25-30 vuotiaita mutta tämä henkilö joka suoritti minun auton oli sellainen puhelias ja hymyilevä mies ja tää toinen oli sellainen ns.tiukka pipo joka kommentoi kuin ohjekirjasta, niin ja emme olleet itse katsomassa suoritusta vaan odotimme kahvin ääressä. Viat autoissa ei olleet millään tavalla auton käyttäytymiseen vaikuttavia vaan valoiassa. No mutta kuitenkin meille jä palvelusta noin niinkun kokonaisuutena hyvä mieli ja käytämme jatkossakin samaa asemmaa.

No mutta?

viitsisitkö listata autossa a olleet viat (4kpl), ja autossa b olleet viat (2 kpl).
Päästäisiin joukolla pähkäilemään mistä erilaiset päätökset johtuivat (vai oliko tarina ns. "osatotuus"?

Sinun

Se sinun autosi katsastaja teki virheellisen päätöksen. Ei voi olla neljää korjauskehoitusta, vaan kolme on maksimi. Neljännestä tulee hylkäys.

Katselin tossa AKE:n sivuja

Pelkkä

saadaan taas porukka puolelleen mollaamalla katsureita!

Taas kerran

Valittaja ei voi kertoa mitä siinä tarkastuskortissa oikeasti luki. Näitähän riittää...

Pidä autosi

niin se hyväksytään katsastuksessa.

Ei vieläkään

kävitkö jälkkärissä, onko autosi jo hyväksytty.

Kuukausi tulee

näyttämässä eukon autoa reilulle katsastusmiehelle?
 /   /  /  / Reilu katsastusmies

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta