AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

RASTAFARISMI!

34 Vastausta 3 186 Lukukertaa
rastafarismi on ainoa oikea uskonto!
kaikki stressaantuneet ihmiset, teidän pitäisi oikeesti miettiä tätä asiaa.

Irie!

>>rastafarismi on ainoa oikea uskonto!
kaikki stressaantuneet ihmiset, teidän pitäisi oikeesti miettiä tätä asiaa<<

Synkretististä paskaa, jossa pidetään diktaattorinraatoa jumalana. Voi sitä ganjaa imuttaa ilman uskontojakin. Reggae on silti ihan okei.

Respect!

ei...

Ganja on rastojen sakramentti, ihan kun ehtoollinen kristityille.
Rastafarismin ideana onkin itsensä vapauttamminen henkisestä orjuudesta.
Babylon on paha järjestelmä joka tuhoaa ihmiset
stressaannuttamalla he kaikella kaupallisella ja
henkisellä pahalla.
Kaikki maallinen omaisuus on turhaa.
Emancipate yourself from mental slavery!

respect and peace

Joskus nuoruudessani...

...höyrysin tuota samaa tuubaa varmaan kymmenen vuotta kunnes huomasin, että se Babylon on omassa päässä ja yksi tapa pönkittää sitä on juuri sauhuta tuota tuubaa. Eip siin mitään. Ihan kivaa oli. Pössyteltiin Black Uhurun hemmojen kanssa bussin takapenkillä, heiteltiin herjaa Burning Spearin kanssa ja naureskeltiin Ziggyn nuoruuden uholle. Jah Rastafari! Lord of lords ja niin edelleen...

pitäsiköhän

ymmärtää niin, että "Google tutkijan kuuppa" on tuon takia himmeä, tai että mielikuvituksesi on taas saannut uusia ulottuvuuksia?

Veikkaan jälkimäistä, "kuuppa on himmeä" muista syistä?

Jaa

Missäs niitä viitteitä siitä "kuupan himmeydestä" taas olikaan? Siitä vaan osoittamaan kohdat.

Kun on saanut näinkin pitkään elää ja olla siinä onnellisessa asemassa, että on voinut osallistua kaikenlaiseen hauskaan ja mielenkiintoiseen, niin saattaahan se toki mielikuvituksekkaalta kuulostaa eläkeikäisestä juoposta, jonka elämänkokemus rajoittuu neljän seinän sisään.

Toisaalta

kun on narsistinen persoona, niin on hirveä tarve tuoda esiin niitä osallistumisia "kaikenlaiseen hauskaan ja mielenkiintoiseen" jonka mielikuvitus keksii joka käänteessä.

...ja toisaalta...

>>hirveä tarve tuoda esiin niitä osallistumisia "kaikenlaiseen hauskaan ja mielenkiintoiseen"<<

Sinua se tuntuu erityisesti koskettavan. Miksi?

Varmaan

>>Sinua se tuntuu erityisesti koskettavan. Miksi?<<

että minua kiinnostaa ihmisten käyttäytyminen lyhyesti sanottuna.

Vielä lyhyemmin sanottuna

>>minua kiinnostaa ihmisten käyttäytyminen lyhyesti sanottuna.<<

Kateus on kamala tauti.

ei...

niin, babylon on jokaisen päässä. ei ketään
oikeasti ole kahlittu mihinkään emmekä ole OIKEASTI orjia.
miten sitten selität miksi ihmiset on stressaantuneita ja heillä menee huonosti...
sen takia koska he elävät tämän oravanpyörän orjina.
heräävät klo.07.00 töihin että sais maksettua veroja yms...

Selitän...

>>miten sitten selität miksi ihmiset on stressaantuneita ja heillä menee huonosti...
sen takia koska he elävät tämän oravanpyörän orjina.
heräävät klo.07.00 töihin että sais maksettua veroja yms...<<

Heillä on Babylon päässään, siksi. Siksi, että ihmiset tävoittelevat välineitä varsinaisen tavoitteen sijasta. Useimmiten tuo väline on raha, vaikka lopullinen tavoite on onnellinen elämä. Mikäli ihmiset tavoittelisivat suoraan onnea, niitä asioita joiden kautta he onnen kokevat, kaikki olisi huomattavasti yksinkertaisempaa.

Ihmisillä on tarpeita, joiden tyydyttämisen kautta he kokevat tulevansa onnellisemmiksi ihmisiksi. Tällaisia tarpeita on kuvannut mm. Maslow kuuluisalla tarvehierarkiamallillaan:
http://www.sampo2002.oulu.fi/surkeat/persoonallisuus.html

Kun korkeimmatkin tarvehierarkian huiput on saavutettu, monet kokevat elävänsä onnellista elämää. Tämä korkein taso "Itsensä toteuttaminen" sisältää mm. "elämän tarkoituksen löytämisen", "luovan toiminnan" ja mahdollisuuden toteuttaa "tiedonjanoaan". Siinä ei mainita rahaa.

Ihminen jonka tarvehierarkiat jäävät täyttymättä turhautuu, stressaantuu ja muuttuu kateelliseksi. Vanhana on myöhäistä huomata ettei ole elänyt täyttä elämää. Tällainen ihminen on sitten katkera. Tyyppiesimerkkinä henkilöäni kommentoiva keskustelun kolmas kirjoittaja.

Itse herään kyllä joka aamu klo. 7.00. mutta ei se ole mikään ongelma. Miksi ihmeessä herääminen olisi ongelma, ellei siitä tee itselleen sellaista?! Töissä käyn, koska pidän työstäni ja tapaan sitä kautta mukavia ja mielenkiintoisia tyyppejä.

Ei minua ainakaan mikään stressaa ja itselläni menee varsin hyvin kaiken kaikkiaan. Tällä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä minkään uskonnollisten näkemysten kanssa.

Uskonnot ovat juuri näitä aiemmin mainitsemiani "välineitä". Ne eivät tee elämästä onnellista, mutta joskus ne saattavat auttaa oivaltamaan jotain omasta elämästään, mikä olisi muutoin ehkä jäänyt oivaltamatta.

ei...

Täytyy myöntää että sinulla on hyvät argumentit ja olet perehtynyt asiaasi, mutta minä näen asian eri silmillä...

-peace-

OK. Kysymyksiä...

Mihin rastafarit pyrkivät? Mikä on rastafarien ihanne? Mihin rastafarit uskovat ja miksi he uskovat näin?

Mieti. Kaikki johtaa sylttytehtaalle, tai Roomaan tai Etiopiaan tässä tapauksessa. Xanaduun. Paratiisiin. Sisäiseen maahan, jossa kaikki on hyvin.

no...

rastafarit pyrkivät henkiseen vapauteen ja elämään sitoutumatta mihinkään maalliseen. vastoin babylonia

Kyseessähän on keino

>>rastafarit pyrkivät henkiseen vapauteen ja elämään sitoutumatta mihinkään maalliseen. vastoin babylonia<<

Kyseessähän on keino, selitysmalli jollekin. On esitettävä tärkeä kysymys "miksi?"

Sitoutumattomuus maalliseen on tietenkin keino, jonka uskotaan auttavan pyrittäessä henkiseen vapauteen. Mitä tällä "henkisellä vapaudella" sitten tarkoitetaan ja miksi siihen tulisi pyrkiä?

Todellinen rasta on sitä mieltä, ettei kukaan valkoinen voi olla aito rastafari. Syynä tähän on historia, mustien orjuus. Karibian synkretistiset uskonnot syntyivät, kun afrikkalaiset heimouskonnot sekoittuivat Euroopasta tuotuun katolisuuteen. Mustien orjien uskonnolliseksi tavoitteeksi nousi "henkinen vapaus", koska fyysistä vapautta ei ollut. Tämä mahdollisti identiteetin säilymisen tilanteessa, jossa fyysinen vapaus oli viety ja ihminen oli repäisty irti juuriltaan, kulttuuristaan ja turvallisesta elinympäristöstään.

Henkisen vapauden käsite on rastafareille pyhä, mutta tätä yksikään valkoinen ei voi täysin kokonaan ymmärtää, koska sitä ei ole kirjoitettu valkoisten kulttuuriin. Rastafarien henkinen koti on Etiopia, maa, jolla on afrikkalainen kulttuuri. Sen sijaan Babylon on valkoisten rakentama kulutusyhteiskunta ja siinä vallitsevat arvot. Babylon on tapa ajatella. Babylon on ennen kaikkea päässä. Valkoisten päässä.

Selitätkö

"Heillä on Babylon päässään, siksi. Siksi, että ihmiset tävoittelevat välineitä varsinaisen tavoitteen sijasta. Useimmiten tuo väline on raha, vaikka lopullinen tavoite on onnellinen elämä. Mikäli ihmiset tavoittelisivat suoraan onnea, niitä asioita joiden kautta he onnen kokevat, kaikki olisi huomattavasti yksinkertaisempaa. "

Onni siis sinusta on tavoiteltavissa oleva asia?
Raha ei tietystikään ole synonyymi onnelle, kuten ei mikään muukaan väline sinänsä, vaikka tavoitteen saavuttaminen voikin tuottaa onnen tunteen.
Luuletko taas, ettei onnellinen elämä voi sisältää surullisia ja vaikeita asioita?
Onnen tunne voi kai koostua miljoonista erilaisista asioista, ei kai niitä kaikkia tarvitse tavoitella?

"Ihmisillä on tarpeita, joiden tyydyttämisen kautta he kokevat tulevansa onnellisemmiksi ihmisiksi. Tällaisia tarpeita on kuvannut mm. Maslow kuuluisalla tarvehierarkiamallillaan:
http://www.sampo2002.oulu.fi/surkeat/persoonallisuus.html

Lähdet siis siitä, että tarpeen tyydyttäminen luo onnentunteen?
Eikö yhden tarpeen tyydyttäminen mieluimmin luo Maslowin tarvehierarkiassa uuden tarpeen, kuin onnentunteen?

"Kun korkeimmatkin tarvehierarkian huiput on saavutettu, monet kokevat elävänsä onnellista elämää."

Tuo on sinun käsityksesi onnellisesta elämästä joka siis perustuu tarpeittesi tyydyttämiseen, joten voimme päätellä siitä, että et ole saavuttanut tarpeitasi vielä, kerran käsityksesi on tuollainen?

"Tämä korkein taso "Itsensä toteuttaminen" sisältää mm. "elämän tarkoituksen löytämisen", "luovan toiminnan" ja mahdollisuuden toteuttaa "tiedonjanoaan". Siinä ei mainita rahaa. "

Eiköhän tuo kuvaa paremminkin tiedontarpeen tyydyttämistä jos kuvittelee löytäneensä elämän tarkoituksen kuin onnea, mahdollisuus itsensä toteuttamiseen voi aikaan saada onnen tunteen, tai ei riippuen miten itseään toteuttaa.

"Ihminen jonka tarvehierarkiat jäävät täyttymättä turhautuu, stressaantuu ja muuttuu kateelliseksi. Vanhana on myöhäistä huomata ettei ole elänyt täyttä elämää. Tällainen ihminen on sitten katkera. Tyyppiesimerkkinä henkilöäni kommentoiva keskustelun kolmas kirjoittaja. "

Tai sitten sinä olet vailla sitä onnea,koska sinun onnen tavoittelu näyttää perustuvan tarpeiden tyydyttämiseen ja et ole sitä kuitenkaan saavuttanut koska kuvittelet niin.
Onnen tunnehan taas voi olla vaikka minulle kommentoida sinun tarpeitasi joista tuossa katkerana mainitset, eikä edes tavoiteltava sellainen?

"Itse herään kyllä joka aamu klo. 7.00. mutta ei se ole mikään ongelma. Miksi ihmeessä herääminen olisi ongelma, ellei siitä tee itselleen sellaista?! Töissä käyn, koska pidän työstäni ja tapaan sitä kautta mukavia ja mielenkiintoisia tyyppejä. "

Kiva kun heräät, olen vain huomannut, että sinulla menee joskus lähelle sitä jo näillä palstoilla kirjoitteluun, puhumattakaan muusta "työajastasi".

"Ei minua ainakaan mikään stressaa ja itselläni menee varsin hyvin kaiken kaikkiaan. Tällä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä minkään uskonnollisten näkemysten kanssa."

Vieläkö oivallat, ettei onni ole tarpeiden tyydyttämistä, vaan tunne erilaista hetkistä elämässä, saattaisit olla jopa onnellinen, mutta ehkä sinulla vielä menee aika liiaksi niihin tarpeittesi tyydyttämiseen täällä?

Selitän lisää

>>Onni siis sinusta on tavoiteltavissa oleva asia? <<

On. Ja ennen kaikkea myös toteutettavissa ja tavoitettavissa oleva asia.

>>Luuletko taas, ettei onnellinen elämä voi sisältää surullisia ja vaikeita asioita?<<

En luule. Täysipainoinen elämä vaatii dynamiikkaa. Surulliset ja vaikeat asiat saattavat olla opiksi (riippuu kokijasta), jolloin ne vastaavat tarpeeseen oppia (tiedonjano).

>>Onnen tunne voi kai koostua miljoonista erilaisista asioista, ei kai niitä kaikkia tarvitse tavoitella? <<

Onnellisessa elämässä ei ole kyse pelkistä ohimenevistä emootioista, vaan kokonaisuudesta, jossa ihminen hyväksyy itsensä ja tuntee elävänsä täyttä - ei rajoittunutta - elämää. Miljoonat eri asiat saattavat tuottaa iloa, mutta ilo ei ole onnen synonyymi.

>>Lähdet siis siitä, että tarpeen tyydyttäminen luo onnentunteen?<<

En puhu "onnentunteesta" vaan onnellisuudesta. Pelkkä tarpeen tyydyttäminen ei luo onnea, vaan vasta kun on kyennyt vastaamaan jollain tavoin myös tarvehierarkian ylimmän tason kriteereihin.

>>Eikö yhden tarpeen tyydyttäminen mieluimmin luo Maslowin tarvehierarkiassa uuden tarpeen, kuin onnentunteen?<<

Ei. Yhden tarpeen tyydyttäminen ei luo uutta tarvetta, vaan kaikki tarpeet ovat olemassa koko ajan. Usein ihmiset erehtyvätkin luulemaan välineitä uusiksi tarpeiksi ja näin alkavat kiertää kehää saavuttamatta tavoitteitaan.

>>Tuo on sinun käsityksesi onnellisesta elämästä joka siis perustuu tarpeittesi tyydyttämiseen, joten voimme päätellä siitä, että et ole saavuttanut tarpeitasi vielä, kerran käsityksesi on tuollainen?<<

Ei. Tuollaista et voi päätellä. Kertonet silti, millä logiikalla olet tuollaiseen päätelmääsi päätynyt? Oma käsitykseni perustuu päinvastoin empiiriseen kokemukseeni; siihen, että koen vahvasti eläväni onnellista elämää ja tässä onnessa tärkeä osa on saavutetuilla tarvehierarkian huipuilla.

Olen mielestäni löytänyt selityksen omalle olemassaololleni, elämäni tarkoituksen. Saan tehdä työtä, jonka koen kiinnostavaksi ja tarpeelliseksi. Saan toteuttaa omaa luovuuttani ja kykenen nauttimaan taide-elämyksistä. Tiedonjanooni vastaa mm. juuri aloittamani kasvatustieteellinen tutkimusprojekti. Saatat toki olla eri mieltä, mutta itse tulkitsen nämä hyvin tärkeiksi elementeiksi omassa onnessani.

>>"Tämä korkein taso "Itsensä toteuttaminen" sisältää mm. "elämän tarkoituksen löytämisen", "luovan toiminnan" ja mahdollisuuden toteuttaa "tiedonjanoaan". Siinä ei mainita rahaa. " ----
Eiköhän tuo kuvaa paremminkin tiedontarpeen tyydyttämistä jos kuvittelee löytäneensä elämän tarkoituksen kuin onnea, mahdollisuus itsensä toteuttamiseen voi aikaan saada onnen tunteen, tai ei riippuen miten itseään toteuttaa.<<

Mikäli olet tutustunut Maslown malliin tarpeeksi tarkkaan, tajunnet, että tiedonjanon tyydyttäminen on ainoastaan yksi osa hierarkian ylintä tasoa. Mitä taas tulee itsensä toteuttamiseen, se ei ole kiinni tuloksista. Tottakai tuloksilla on merkitystä "onnistumisen tunteen" saavuttamiseksi, mutta onnellista on se, että voi ylipäänsä toteuttaa itseään riippumatta tuloksista. Tämä on usein vaikea käsittää ihmisille, jotka eivät ole koskaan elämässään oppineet toteuttamaan itseään. Kyse on siis myös oppimisesta.

>>Tai sitten sinä olet vailla sitä onnea,koska sinun onnen tavoittelu näyttää perustuvan tarpeiden tyydyttämiseen ja et ole sitä kuitenkaan saavuttanut koska kuvittelet niin.<<

Täysin epälooginen lause. Mistä päättelet, etten ole voinut tyydyttää tarpeitani ja mistä päättelet, että kuvittelen niin? Kirjoitan onnesta sen saavuttamisesta tukeutuen omiin empiirisiin kokemuksiini. Parempaakaan selitystä en ole asiaan saanut, enkä ainakaan kovin perusteltuja vastauksia.

>>Onnen tunnehan taas voi olla vaikka minulle kommentoida sinun tarpeitasi <<

Mikäli kuvittelet kyynisyyttä, sarkasmia ja pahantahtoisuutta onneksi, omaat luonnehäiriöisen tavan tulkita elämän ilmiöitä.

>>Vieläkö oivallat, ettei onni ole tarpeiden tyydyttämistä, vaan tunne erilaista hetkistä elämässä<<

En oivalla asiaa noin. Hetkelliset ilontunteet eivät ole sama kuin onnellisuus, joka on jatkuva olotila, mutta ei välttämättä pysyvä. Mikäli itseltäni evättäisiin esimerkiksi mahdollisuus nauttia taiteesta, kokisin olevani vähemmän onnellinen ihminen.

mmmm

Ganja on tie pois babylonista JEE!

fguh

Kylläää se vie meidät ZIONIIN =))

Jah Rastafarai

Babylon vie kaiken tuhoon...babylon on niinkuin yhteiskunta... ja ihmiset
tosiaankin sterssaantuu..koska esim sullla on duunia..ja kiree pomo
sulla on myös aikataulut..kaikessa siis pitäisi olla ajoissa ja täsmällinen
sit ihmiset voivat huonosti koska babyloni edellyttää
kaikkea kilpailuhenkisyyttä kaikkea sitä paskaa mitä se tuo mukanaan...
kuten alkoholismin..murhat ja niiden aiheuttamat..kuolemat,sekasorron..ei iloisuutta...
vaikkakin jotkut ovat onnellisia täällä...eine henkisesti ole ja se on vain
hetkellistä...ihmisten pitäisi vauputua...kaikesta pahasta babylonin
akeesta..ja ganja antaa siihen mahdollisuuden...harmi vain se hetki ei ole ikuinen
ja pitää polttaa lisää...kuten pyhä henkeäkin on ruokittittava jotta se pysyy
sun sielussasi. silti olen joskus huvikseni ajatellu et mitä jamacalaiset rastafarit sit
tekis jos yhtäkkiä ei oliskaan ganjaa mitä poltella...varmaan vaaan lähtis menee kävelee jonnekkin=) Jah Rastafarai...eipä muuta kuin Positive vibration!!!!!! <3<3<3 and good summer.yeah bow

Polttamalla sauhua hommat

Ehkä hetkellisesti sauhuissa niin voisi kuvitella, mutta ei ne asiat millää chillailulla miksikään muutu :)

Usko kyllä ganjalla kaikki muuttuu

Kyllä muuttuu ganja antaa siihen/sulle mahdollisuuden muuttua ja tajuta
asioita..mitä et olisi ennnen tajunnut.. hyvä esimerkki on bob marley ja peter tosh
he joutuivat lähtee blue mountainilta ja getoista esim lontooseen keikkailemaan babylonin
kaikkiin maihin ja pystyivät muuttamaan asioita..ravistuttamaan yhteiskuntaa..
ja yhteiskuntahan ei tykkää sellaisista ihmisistä koska kaikkien muka pitäis
olla jotain robotteja senhäntakia martti luther king murhattii koska hän sai
aikaan muutoksen babylonissa ja ihmiset puolelleen mutta yhteiskunta..ei halua
sitä/sellaisia ihmisiä koska se on babylonin järjestelmälle vaarallista ja ne ihmiset halutaan täält
pois..sempä takia martti murhattiin...ja peter tosh...ette usko miten lähellä tosh
oli cannabiksen laillistamisessa..mutta siitä ei puhuta..missään..koska se vaatisi tutkimusta ja tosh murhattii...erinnäisistä syistä.. koska hän pystyi aiheutttamaan
muutoksen..babylonissa ja sitä ei yhteiskunta suvaitse!!! mutta hitler oli kuin babylonin prinssi...murhasi miljoonia...aiheutti pelkoa..sitä mitä babylon just haluaa
meille kaikille... miettikää syvemmin niin tajuatte jotain...meillä kaikilla on avain muutoksen vapauteen...mutta suomessa/länsimaissa on tää aineellinen koukku..eli ette vain halua päästää siitä irti... mutta 90 vuotiaat todelliset rastafarit jotka
asuvat blue vuorilla ovat onnellisia...eikä niit houkuttele aineellinen elämä..tajuatte varmaan..eri asia on käydä mainiossa augustus pablon levykaupassa ja hankkia
parantavaa voimaa levyen musiikin avulla..Jah Rastafarai..nyt sinulla on muutoksen aika
muutu ja käännä selkäsi pahalle babylonille!!!! kasvissyönti auttaa myös sinun hyvin vointiin ja muutokseen itsellä on menossa 10vuotta kasvissyöjänä..hautaan asti.
teurastuskin/armeija aiheuttaa pahaa..koska miten muka tappaminen tekee hyvää..esim sielulle.... tee niinkuin minä ja muutu!!!! tulet huomaamaan eron varmasti =) Love the Jah <3 =) Peace!!!!

Kiinnostunu

Oih!

Ei sulla olis mitään messengeriä tai jotain sähköpostiosotetta. Meikäläistä ainakin kiinnostaa kuulla lisää! =P

Laita mailia : Lauri.lillari@gmail.com

Kaikki muutkin rastafarit voi laittaa!!

Sattumaako

Sattumaakohan tuo on, että Jamaika on yksi maailman väkivaltaisimmista maista. Rasismiakin esiintyy vähintään yhtä paljon kuin keskimäärin muualla.

...

Sattumaakohan tuo, että valkoihoiset orjuuttivat, raiskasivat ja ryöstivät afrikkalaisia, ja sitten dumppasivat esimerkiksi Jamaikalle ihan erilaisisita kulttuureista ja heimoista tulleita keskenään, tyyliin: "Siinä on keppi, eläkää täällä". Joskus ei edes sitä keppiä annettu.

Miksi luulet että Jamaikalla on väkivaltaa? Ei olisi jotenkin meidän länkkäreiden (imperialistien) ansiota?

Afrikkalainen perintökin tuo väkivaltaa

Kyllä se afrikkalainen perintökin luo väkivaltaa.
Noituus, musta magia, mikä kyllä Karibialla kukoistaa.
niissä ympyröissä kyllä tajuaa,
mitä tarkoittaa "paha silmä".
Eli osa valkoisten syytä, osa muiden.
Ja vähän perusteluja ym. tilastofaktoja noihin "Jamaika on yksi maailman väkivaltaisimmista maista. Rasismiakin esiintyy vähintään yhtä paljon kuin keskimäärin muualla". Olettanen ettei minun tarvitse ottaa lähteeksi mitään historiankirjaa, jossa kerrotaan eurooppalaisten imperialismista?

Ei mikään ratkaisu stressantuneille

Rastafarismi on melkoinen synkretistinen sekasotku,
aineksia kristinuskosta
ja aineksia paikallisista kansanuskomuksista
Karibialta.
Ok, saattaa se hetkeksi helpottaa,
jos lauletaan No woman, no cry, vielä on ohrapuuroo täksi päiväksi,
mutta se sama julistus on kyllä ihan aidossa
kristinuskossakin.
Jumala puhuu sanassaan siitä, että hän pitää huolta varpusesta,
miksei sitten meistä luomistaan ihmisistä-
Ei tarvitse synkretismin suohon mennä
ja oppia entisen orjan, nykyisen useasti työttömän ihmisen elämänfatalismia.
Jumala haluaa antaaa rauhan,
mutta hän haluaa antaa meille siihen samalla aktiivisen,
toivontäyteisen, tulevaisuuteen luottavan elämänotteen.

Voit sanoa, että heittelen,
mutta olen nuorena Lontoossa asuessani sen verran paljon
liikkunut karibialaisympyröissä,
että en ainakaan ensimmäisenä Rastafarismiin höynähdä,
vaikka seudun ihmisistä pidänkin.
Kristinusko sellaisena kuin sitä tässä maassa julistetaan
puhtaana herätyskristillisissä piireissä, riittää minulle.

Totta,

Olet oikeassa, kaikki uskonnot ovat melkoisia sekasotkuja. Ovat mm. aiheuttaneet niin paljon kuolemaa ja kärsimystä, että se Isä meidän ei ole mikään puhdaskätinen mies.

Itse en liittyisi mihinkään uskonlahkoon sen takia, että en usko, enkä kyllä ymmärrä miten kukaan aikuinen ihminen joka on käynyt kouluja tai elänyt tässä yhteiskunnassa voi uskoa mihinkään niin olemattomaan kuin Jumala. Pidän kyllä esimerkiksi rastafarismia harrastavien elämänasenteesta, mutten itse sen takia liittyisi uskonlahkoon. Mutta ei esimerkiksi elämänasenteen muuttaminen tarvitse mitään uskontoa, sen voi tehdä vaikka heti, oman pään sisällä.

MUTTA että en heti saa pahoja katseita ja syytöksiä sanottakoon, ettei minua häiritse se, että joku harrastaa jotain uskontoa tai kuuluu johonkin lahkoon. Olen kiihkoillut ja väitellyt asiasta, mutta nyt ei vaan jaksa :)
Muistakaa, että Babylonista ei pääse pois pelkän yrtin avulla, se on vain apu, jonka avulla voi löytää tien pyhään Zioniin. Rasta tarvitsee vain meditaatiota, unta, vettä sekä ganjaa. Muuta ei tarvitse, että voi löytää pyhän sielun ja vapautua tästä kaikesta maallisesta minkä mukana valitettavan moni kulkee. H.I.M on messias, joka on tuleva pelastamaan babylonin tuholta kaikki ne ketkä pystyy löytämään sielunsa ja irtaantumaan babylonista ja löytämään pitkän, mutta kuninkaallisen tien pyhään Zioniin.

Jeesus on Messias

Jeesus on Messias, joka on tuleva.
Harhaoppeja on aina ollut
ja taitaa niitä riittää tulevaisuuteenkin.
Rastafarismi on yksi harhaoppi muiden joukossa,
joka ei ketään taivaaseen Jumalan luo vie.
Lueskelin mielenkiintoisesti tätä keskustelua ja teki mielivastata moneen kohtaan, mutta en ajatellut sillä olevan mitään merkitystä sillä tämä on käyty pari vuotta sitten, mutta tohon on jo pakko vastata.
sunnyriver et taida tietää paljoakaan Rastafarismista. Jos tietäisit en niin et luultavasti olisi tullut tänne herättämään ihmisiä jeesuksella. Sattumoisin myös rastafarin mukaan jeesus oli todellinen ja jumalan lähettämä, tosin kyllä babylonin korruptoima, mutta hänen olemassa oloaan ei kielletä. Toiseksi kristinuskossa ja rastafarismissa on samankaltaisia piirteitä uskonnon käytännöllisemmästä puolesta eli etiikasta.

Idiootti

Sillä maailma meneekin eteenpäin, ei vitussa....
Rastafarismi on kannabishörhöjen uskonto.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta