AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

TEMESTA

34 Vastausta 13 259 Lukukertaa
Kertokaapas kokemuksianne Temesta-nimisestä lääkkeestä. Onko toiminut hyvin? Kuinka kauan yleensä kestänyt, että on alkanut vaikuttaa?

Ja lisäksi, olen kuullut väitettävän, että Temesta olisi yksi "vaarallisimmista" bentsoista. Tai voimakkaimmista, miten sen haluaakin ilmaista. Pitääkö tämä paikkansa tosiaan?

Minua häiritsee aina Temestan ottamisen jälkeen se, kun en tiedä missä ajassa se suunnilleen alkaa vaikuttaa. Sitten tulee mietittyä, että jokohan nyt, jokohan nyt... ELi olisin kiitollinen toisten käyttäjien kommenteista.

Miksi syöt

se on aika lamaannuttava lääke, jota määrätään tosi sairauksiin.
jotkut lääkärit heppoisesti määräävät sitä jopa "esiintymiskuumeeseen", joka ei ole minusta oikein.
ehkä tosi pieninä annoksina sopii joissain tapauksissa muillekin kuin tosi sairaille, jota tuskin olet ?
minkälainen on sinun tapauksesi ?

Temesta

Syön sitä ensinnäkin siksi, että se on ainoita lääkkeitä, jotka kohdallani toimivat.

Toisekseen syön sitä siksi, että en pysty olemaan normaalissa kanssakäymisessä ihmisten kanssa ja kotioloissakin ahdistaa koko ajan. Olen vakavasti masentunut ja minulla on todettu paha ahdistuneisuushäiriö. Ja tietysti paniikkikohtauksia olen saanut silloin tällöin.

En tiennytkään, että täällä pitää olla vastuussa käyttämistään lääkkeistä toisille. Jos mikään muu ei toimi, otan temestan ilomielin vastaan.

Oliain vain ottanut ilomielin vastaan myös vastauksia lkuperäisiin kysymyksiini mm. tuosta vaikutuksenalkamisajasta.

Ei ihan

Siis käytät itse Temestaa ja kerrot yksityiskohtaisesti ne syytkin miksi käytät mutta sitten et muka tiedä millainen lääke Temesta on,et tiedä sen vaikutusta,et tiedä sen vahvuutta jne...ei kuules ihan uskottavaa :-) Viestistäsi saa heti sen oikean käsityksen,eli olet saanut/saamassa jostain Temestaa ja nyt on alkanut arvelluttaa sen käyttäminen jne...Suosittelen hankkimaan elämään iloja ihan ns. normaaleista elämän asioista - ei bentzoista!

Jos todella olisit Temestan luvallinen käyttäjä nin aivan varmasti kysyisit nuo kysymykset omalta lääkäriltäsi ja hän olisi ne varmasti sinulle kertonutkin - etkä kyselisi tälläisiltä feikkipalstoilta!

Etkö muka tiedä minkä verran yksi Temesta 1mg vastaa Diapamia???

Temestasta--

Olen käyttänyt ko. lääkettä monia vuosia. Minulle ei edes ehdotettu muuta valmistetta, mutta hyvin on Temesta tehtävänsä hoitanut. Vaikutus alkaa hieman tilanteesta riippuen noin ½ tunnin kuluttua ottamisesta. Joskus joudun ottamaan toisenkin tabletin kun rauhoittava vaikutus ei alakaan, tai ei ole tarpeeksi voimakas. Nämä ovat onneksi harvinaisia tilanteita. Milloinkaan ei ole esiintynyt sekavaa oloa tms. jälkeenpäin.

käytetään

Moi!
Temestaa käytetään ahdistuneisuuden ja masennukseen liittyvän ahdistuksen hoitoon. Yleensä temesta aloitetaan, kun lääkkeetön hoito ei ole auttanut. Hyvä lääke joillekin ja turha syyllistää ihmistä, jos kärsii vaikeasta jännityksestä ja ahdistuksesta. Yleensä sitä käytetään tukena esim. masennuslääkkeiden kanssa. Temesta on ns. lyhytvaikutteinen bentso. Lääkäri on punninnut lääkkeen tarpeen, ja ollut sitä mieltä, että se on hyvä sinulle. Käytetään usein tarvittaessa, mutta kuukausien hoito tai jopa pidempi on mahdollista. Ei lääkkeen kanssa ole mitään hätää, kunhan käytät ohjeiden mukaan ja saman lääkärin valvonnassa. Tavallisin ohje on kolmesti päivässä 1mg. Muista, että tässä hoidetaan sairautta, eikä mitään huvikseen syöntiä. Riippuvuuttahan se aiheuttaa, mutta se on pieni ongelma, jotta pystyt elämään tavallista elämää. Riippuvuus on helppo saada pois laskuohjelmalla, jonka lääkärin kanssa laaditte. Tiedän myös monia, jotka syövät sitä vuosia ilman mitään vaikeutta. Jos lääkettä käy menemään liian paljon, niin kyllä siihen lääkäri ja kela puuttuvat. Asia on kokonaan sinun ja lääkärin välinen. Tsemppiä vain ja toivotaan vointisi paranevan!

TEMESTA

Kiitoksia järkevistä vastauksista.

En käsitä miten täällä aletaan heti syytellä, että "Joo olet kaverilta saanut, kun kyselet". Sori, mulla ei sellaisia kavereita ole muualla kuin tuolla psykatrian klinikalla ja sekin kaveri on psykiatri.

Olen kyllä lääkärinkin kanssa keskustellut tästä lääkkeestä. PUHELIMESSA. Hänellä, kun ei riitä aikaa yksinomaan minulle. Tätä lääkettä päätettiin kokeilla vähän viimeisenä oljenkortena, koska muut eivät kerran toimi. Lääkäri ei selittänyt lääkkeestä minulle yhtään mitään - hänellä on lyhyt puhelintunti. Apteekissa keskustelimme kyllä.

Silti vain toiset käyttäjät osaavat vastata yhteen kysymykseen. Nimittäin siihen vaikutusaikaan.

En muuten tiedä paljonko 1mg temestaa vastaa diapamia, mitä minä sillä tiedolla tekisin?

Ja voi olla, että aloitusviestini vaikutti tyhmästi kirjoitetulta, mutta kysymyksissäni olin aivan vakavissani. Esimerkiksi tuossa "vaarallisin bentso" kohdassa... Koska en saata uskoa että olisi, kun ei vaikutustakaan tunne juurikaan.

Ja näin meidän kesken, ei niitä kaikkia sivuoireita ole siellä pakkausselosteessa lueteltu. Ei niitä kerro lääkäri, eikä apteekki. Ne koetaan itse ja ennen kuin minä tungen suuhuni mitään psyykenlääkettä (enää), niin kysyn kyllä mieluusti muiltakin käyttäjiltä.

Jos 5 sanoisi jostakin lääkkeestä, että on tukka lähtenyt päästä ja apteekki sanoisi, että ei lähde, niin en muuten söisi sitä lääkettä.

Hyökkäys on paras puolustus! Inhottavaa panettelua.

ei ole

Moi!
Hienoa, että ajattelet asiaa järkevästi. Vaarallisin bentso on ihan tuulesta temmattu. Bentsot ovat psyykelääkkeistä turvallisimpia, eikä niitä voi yksilöidä, että mikä on niistä vaarallisin. Tiedän, että tällä tarkoitetaan riippuvuutta, mutta kaikkihan me tiedetään bentsojen riippuvuutta aiheuttavan ominaisuuden. Lääkärit kyllä punnitsevat hyödyt ja haitat. Joukosta löytyy aina ihmisiä, jotka ei osaa käyttää lääkkeitä, mutta se on lähinnä heidän huolensa. He käyttävät väärin, vaikka ei saisikaan lääkäriltä reseptiä ja ei heidän mukaan kannata jättää syömättä hyväksi koettua lääkettä. Aina vain jaksan ihmetellä, ettei puhuta muista riippuvuutta aiheuttavista aineista. Esim. fyysiset kivut ovat edelleen sallitumpia lääkitä riippuvuutta aiheuttavilla lääkkeillä kuin henkisiin tuskatiloihin, jännitykseen tai masennukseen tarkoitetuilla lääkkeillä. Esim. opioidit aiheuttavat kovemman riippuvuuden kuin bentsot. Tämä ei tarkoita, että olisin opioideja vastaan vaan päinvastoin niitä määrätään Suomessa vieläkin liian vähän muuhun eurooppaaan verrattuna. Tietysti, jokaisella on oikeus olla ottamatta tai ottaa lääke.
temesta on osoittautunut minulle erittäin hyväsi ja nopeaksi avuksi paniikkihäiriössä ,ei mitään haittavaikutuksia,en huomaa ottaneenikaan,häiriö on vaan mennyt ohi muutamassa minuutissa.Minulla on ollut nyt jo monta kuukautta oireetonta aikaa,enkä tarvinnut ottaa 1 mg taplettia kuin n. pari viikkoa.Hyvä lääke..hyvää jatkoa Sinulle jussi
Vanha topicci mut vastaan silti. Temestapaketin valmisteyhteenvedossa sanotaan että huippupitoisuus veressä saavutetaan n 2 tunnin kuluttua kun on suun kautta nautittu.
Jääkö koukkuun helposti? Olen käyttäny n. viikon ja teho laimeni nopeasti... nyt oon ollu kamalassaa ahdistuksessa kaksi päivää sitä ilman, koska en halua tulla enempää riipuvaiseksi...
Olen itse käyttänyt temestaa 30-vuotta ,ensin2x 5mg ,jonka jälkeen 2x1mg päivässä.Enkä pärjää ilman tuota temestaa,en pysty lähtemään toisten ihmisten seuraan kauppaan ym.kärsin siis sosiaalisista peloista ,eivät nuo pelkojani poista kokonaan vaan helpottavat oloa,ja että pystyy menemään ovesta ulos edes muutamaksi tunniksi.Olen myös pystynyt olemaan niinkin ,että syön vaan 1tabl.päivässä,joten uskoisin et ei ne ketään riippuvaiseksi tee.Riippuu vähän omasta itsestä jos niitä syö esim,siksi että haluaa pienesti pökerryksissä olla niin sitten käy varmaan niin ,et tarvii enemmän ja enemmän kyseistä lääket. Että käytä vaan kyseistä lääkettä jos lääkärisi on sen katsonut sinulle tarpeelliseksi .
""Olen itse käyttänyt temestaa 30-vuotta ,ensin2x 5mg ,jonka jälkeen 2x1mg päivässä.Enkä pärjää ilman tuota temestaa.....Olen myös pystynyt olemaan niinkin ,että syön vaan 1tabl.päivässä,joten uskoisin et ei ne ketään riippuvaiseksi tee.""

Jos se ei auta eikä koukuta, miksi olet syönyt sitä 30v. ????

Jos lääkefirmoilla olisi vähääkään häpyä, ko. lääke poistettaisiin turhana myynnistä. Koukuttaa vaan ei hoida mitään. Hienosti sanottu apteekkarilta. Luulisi olevan alan asiantuntija.
Kyllä se helpottaa huimasti kun ottaa. kUn toi ahdsitus lamaa koko kehon, oon ihan jumissa ajatuksia myöten ja hartiat kipeenä ja hengityskin ahdistaa... teme kyllä todella helpottaa.
tämä oli ensimmäinen lääke (ja vika) joita minulle määrättiin kun olin teini. temesta on mielestäni paska lääke joka ei edes ( varmaan muidenkaan rauhottavien tapaan) rauhoita, jumittaa vaan ja tekee "tyhmäksi". temestan ottamisen jälkeen vituttaa aivan yhtä paljon ja ahdistaa, mutta ajatuskäy vain hitaalla eikä pysty käsittelemään asioita järkevästi. Tähän voi myös tulla riippuvaiseksi ja siinä voi olla ikäviä vierotusoireita. tämä voi myös aiheuttaa masennusta ja lisätä ahdistusta sekä tehdä aikaan muitakin mielenterveyden ongelmia. Yksillöllistä kai tuo apu mistä tästä saadaan jos saadaan...
TEMESTA ON YLEISESTI KÄYTETTY,YLEENSÄ TOIMIVAKIN LÄÄKE,JOS POTILAALLA ON ESIM SKITSOFR.-OIREITA TMS/ESIM HARHATUNTEMUKSIA.1MG TEMESTA VASTAA YLI 10MG DIAPAMIA.EI TOSIN AINA VAIKUTUKSESTA(HYVÄSTÄ OLOSTA) HUOMAA.KANNATTAA "AJAA ALAS" ESIM RISOLIDIN KANSSA,ENSIN RISOLIDIA JA TEMESTAA JOSTA ASTEITTAIN SIIRRYTÄÄN PELKKÄÄN RISOLIDIIN.JATKETAAN OTTAMALLA ALUKSI ESIM 3-RISOLIDIA PVÄ:SSÄ JA HITAASTI SIIRTYMÄLLÄ MIEDOMPIIN RISOLIDEIHIN JA MÄÄRIIN. SIUNAUSTA !!
Söin kuusi vuotta temestaa joka päivä keskimäärin 2mg päivässä. Sain syödä maksimissaan 4x1mg päivässä reseptin mukaan. Vierottautuminen oli kamalaa koska en saanut mitään henkistä tukea. Kirjoitettiin vain oxaminia tilalle. Vieroitusoireet voivat kestää jopa vuoden.

En osaa sanoa kuinka paljon pahasta olostani oli vieroitusoireita ja mikä oli muuta pahaa oloa, mutta kannattaa vähän miettiä millaista annosta syö ja syökö joka päivä. En suosittele jokapäiväiseksi lääkkeeksi. Suositellaan että rauhoittavasta pidettäisiin 2-3 päivän tauko viikon välein ettei riippuvuutta synny. Kyllä minä olen vieroitusoireista selvinnyt mutta olen joutunut nostamaan muuta lääkitystä. Silloin kun käytin temestaa niin pärjäsin sen kanssa hyvin ja se edesauttoi normaalia elämää.

Eli joo hyvä lääke on, mutta vieroitusoireet voivat temestasta ja xanorista olla hankalat. Riippuen muista psyykkisistä oireista. Jos on huonossa kunnossa muutenkin niin voi vierottautuminen olla hankalaa. Kannattaa myös muistaa että jatkuva rauhoittavien syöminen voi lisätä ahdistusta. En ole rauhoittavia vastaan ja ärsyttää niiden demonisointi mutta kannattaa tarkkailla ettei annokset nouse paljon, ja jos ahdistus lisääntyy koko ajan kun syö lääkkeitä niin voi olla tarpeellista lopettaa rauhoittava ja ottaa vaikka toinen tilalle.

Itse söin temestaa ahdistukseen en paniikkikohtauksiin. Jos sitä käytetään vain paniikkikohtauksissa silloin tällöin niin en usko että jää kovin riippuvaiseksi. :-)
Apteekkari sanoi hyvin hakiessamme sukulaisen Temesta-reseptillä lääkettä, että tämä se on lääke, joka KOUKUTTAA vaan EI HOIDA MITÄÄN. Sattuvasti sanottu. Sukulainen popsii niitä kuin karamelleja. Koko ajan pitää annostusta lisätä, kun mikään ei riitä.
Kyllä se hoitaa, itse sain sitä sytostaattihoidoista johtuvan pahoinvoinnin estämiseen, ja se auttoi lääkeohjelman lisänä, jonka aiemmin sain ja joka ei tehonnut riittävästi. Lisäksi sen avulla olen saanut hyvän pitkähkön unen ilman sivuvaikutuksista johtuvia yöllisiä heräämisiä ja vaivoja jotka liittyvät em. sairauteen ja hoitojen sivuvaikutuksiin, yhdistettynä melatoniinin, joka on harmiton lääke, yöhormoni, synteettinen versio samasta hormonista jota ihmiskeho tuottaa unen saamiseen, mutta kaikilla sitä ei erity riittävästi. Tämä on tilapäistä ja satunnaista käyttöä, ja olen todella kiitollinen että kamalat pahoinvointikohtaukset joita on n. 4 päivää tiputuksen jälkeen, saadaan kuriin oikein valitulla lääkeohjelmalla niille päiville ja tarvittaessa Temestaa saa käyttää muinakin päivänä. Kunnon yöunien jälkeen on päivällä paljon virkeämpi ja jaksaa hoitaa tehtäviään.
YLÖS, ULOS JA LENKILLE! Hopi hopi ja pois tuollaiset päänsekoittajat. Ahdistus jää, kun käytte metsässä ja luonnossa kävelemässä - mielellään vielä lemmikkieläimen eli koiran kanssa. Ei tarvitse Temestoja eikä Oxepameja eikä muitakaan pameja.

Ettekö te huomaa, kuinka lääkefirmat ovat saaneet teidät koukkuunsa? Olette IHMISKOEKANIINEJA lääkefirmojen holhouksessa.
Järkevä vastaus.

Lääkeriippuvuus ja pöhnä ei ratkaise ongelmiasi vaan vain peittää oireet eikä korjaa mitään ja johtaa tuhoon.

Kaikki jotka ovat jonkun psykiatrisen lääkkeen aloittaneet ja sitten onnistuneet lopettamaan eivät juuri lääkkeitä suosittele - ja loput ovat haudassa.

Benzoja ei pidä käytää, pahimmillaan joistakin benzoista tulee todella hankala unettomuus ja sekavuus jo hyvin lyhyessä käytössä.
Käytin temestaa vuoden verran mutta lopulta annokset nousivat 9 mg päivässä ja sitten jouduin sairaalaan. Sitten temesta ajettiin alas mutta taas on olo että se oli ainut lääke joka auttoi ahdistukseen. Ehkä alan käyttää nyt uudestaan, mutta mulla tää tarve tulee parisuhderistiriidoista, joita se lääke ei tietenkään ratkaise. Mutta tosi monia lääkkeitä on kokeiltu ja temesta on ainoa, joka on ahdistukseen auttanut. Muita käytössäni on nyt Venlafaxin, Olanzapin ja Mirtazapin.
Temesta auttoi jonkin aikaa hyvin, mutta annokset nousivat puolessa vuodessa aika isoiksi, siinä yksi pulma. Ja sanottiin, että olin jotenkin pöllämystyneen oloinen. Tahtoisin siksi olla ilman temestaa, jos vaan pystyn, mutta ahdistus on ollut todella kovaa.
Kyllä näin on, ja nää 30 vuotta syöneet ei tajua olevansa koukussa... kun ne olot ei koskaan tuu korjaantumaan jos niitä bentsoilla lievittää, ainoastaan siirtää sitä. Ite olin usean vuoden täysin koukussa imovaneen ja kun jotenkin onnistuin lopettaa nii en KOSKAAN ENÄÄ halua vastaavaa tilannetta.
olen käyttänyt Temesta 1mq jo yli 10 vuotta n.10 kpl / kk.ihan vaan tarpeeseen kun ahdistus iskee,joskus nukahtamislääkkeen apuna,hyvät kokemukset ,ei riippuvuutta ,vain tarvittaessa ja toimii.
Temesta käytössä 30 vuotta. Käyttö tarkalla itsekurilla keskimäärin 1-4 kpl/vko. Viikossa aina "vapaa päiviä" ja vuosikierrolla useita pitkiä jaksoja kokonaan ilman, esim. kesälomat ym. vapaat töistä. Lääkkeellä hoidan ns. kahvikuppineuroosia, johon toimii hyvin. Suoritettuna kolme ammattitutkintoa ja täysillä työelämässä edelleen. Tämä ei tietystikkään ole pelkän temestan ansiota, vaan se on tehnyt tarvittavan korjausliikkeen niinkin "joutavanpäiväiseen" vaivaan kuin JÄNNITTÄMINEN. (sosiaaliset pelot)
Moi!

Olen käyttänyt Temestaa 1 mg x 4 päivässä. Aamulla otan kaksi Temestaa ja illalla toiset kaksi. Olen käyttänyt Temestaa jo useamman kuukauden. Minulle se määrättiin trauma peräiseen ahdistuneisuushäiriöön. Lääke on tehonnut minulla erittäin hyvin. Lääkkeenoton jälkeen tulee hyvä ja rauhallinen olo. Lääkkeenoton jälkeen kestää n. 30 - 45 minuuttia, kunnes lääke alkaa vaikuttaa. Vaikutus kestää n. 6 tuntia.

Temestan käyttö ei ole aiheuttanut mitään euforia oloa, vaan olo on tasaisen hyvä ja ennenkaikkea SIEDETTÄVÄ. Ei ole sitä hulluksitulemisenpelkoa. Saan ottaa viikossa 3 ylimääräistä Temestaa ja usein joudun aamuyöllä yhden pillerin vielä ottamaan. En ole koskaan ylittänyt päivittäistä kokonaismäärää, eikä mulle ole noussut toleranssi. Mutta ÄLÄ käytä Temestaa alkoholin kanssa. '

Minulle on lääkäri sanonut, että joudun luultavasti koko loppuelämäni syömään jotain lääkettä ahdistukseen, ja tuo Temesta on toiminut hyvin.

Hyvää jatkoa sinulle ja mukavaa kevättä!

t. Tapi
Moi
Olen syönyt temestaa tarvittaessa yli vuoden. Mikään muu lääke ei ole käynyt minulle ja minulla on aikaajoin vaikeaa masennusta ja ahdistuneisuutta. Temestan avulla pystyn käymään töissä ja elämään normaalia elämää. Eikä siihen ole jäänyt koukkuun kun järkevästi käyttää. Esim kesällä oli parempi jakso ja olin melkein koko kesän ilman temestaa, enkä kokenut minkäänlaisia vierotusoireita. Eli hyvä ja toimiva lääke kun käyttää järkevästi. Minulla alkaa vaikuttaa n.30min lääkkeen oton jälkeen. Tsemppiä kaikille masennuksesta kärsiville!!
On myös hyvä varatua siihen, että lääkäri joka lääkityksesi aloittaa ja tavallaan
saa mielialalääkkeisiin koukkuun saattaa tehdä omia päätelmiä ja olet täysin
lääkärin armoilla jos tulee joitain ongelmia.
Olen ottanut muutaman puolikkaan tabletin jonka lääkäri joskus määräsi. Ei juuri vaikutusta paitsi auttaa ehkä nukahtamiseen, mutta käytä nukahtamislääkettä sen sijaan. Ei ehkä pahin benzoista. (Diapam sekoittaa pään eikä järkevä, oxamin on kanssa jumittava ja aiheuttaa unettomuutta).

Drugs don't work.

aloitin temestan käytön 10vuotta sitten. ensiksi joka ilta ennen nukkumaan menoa ja sit vain tarvittaessa.
otan sen, kun tulee ahdistunut olo ja kun minut tunnetaan iloisena ja ulospäinsuuntautuneena, otan sen kun minusta tulee hiljainen, ahdistunut ja passiivinen, kun en jaksa jutella ja sydän hakkaa.
paniikkihäiriö todettiin 2007 kesällä mutta lieventynyt runsaasti siitä.
otin tänään ennen uimahalliin menoa, koska se uiminen saa yleensä mut tosi araks ja ahistuneeks. uin hymyissä suin, lääke oli ollut jo vaikuttamassa yli puoltuntii sillon, kun menin altaaseen.
olen käyttänyt temestaa vatsavaivoihin jotka johtuvat 25 vuotta sitten tehdystä mahahermojen leikkauksesta.en pystynyt syömään kunnon ateriaa sen jälkeen ilman turvottavaa oloa joka vaikeutti unen saamista.
otan 1mg temestan ja yhden 5mg librax tabletin jos olo on "turvottava".iltaisin 2 tuntia ennen nukkumaan menoa. tämä on todella auttanut, olo on rauhoittanut ja unen saanti helpottanut.
tätä on jatkunut 25.vuotta mutta käytän lääkkeitä vain tarvittaessa , ehkä 2 kertaa viikossa. en koe olevani missään "koukussa".
niitähän on tullu napsittua,eikä vaikutus ala missään puolessa tunnissa,vaikka niin lääkäri vakuutteli.saa syödä kasan ennenkun alkaa vaikuttaa edes jotenkin.
Minulla temesta poistaa hullut ajatukset ja lievittää ahdistusta.Temestan voi myös koittaa korvata liikunnalla.Liikunta antaa hyvän mielen.
En jaksanut lukea koko ketjua, mutta bentsoita pikän ajan käytön jälkeen on aivan helvet*tä vierottua. Eli jos ikinä pärjää pienillä kuureilla, niin älkää syökö pitkään.
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta