passat 2.0 2004

antti54

olen aikeissa ostaa ko. auton. onko jotain tyyppivikoja?kuinka jakohihnan vaihto?kulutus ym. muita kokemuksia ko. autosta.

9

6427

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itselläni

      Oli liikaa tuskaa,moottori oli 2.0 ALT 130 hv ja 20v,ajettu oli 110000km kun hukkasin ja vm.2003 rekkari ouf-690,autosta meni etupään tukivarret vesipumpusta irtosi sisältä muovinen juoksupyörä ja lakkasi pumppaamasta,lämmityslaitteen puhallin hajosi,kuskin penkinlämmitin hajosi,moottorin huohotin letku poikki ja yksi alipaineputki,keskuslukko toimi ja ei toiminut(sähkövika),kaasupumput takaluukkuun,abs anturi,rattipylväs piti karmeeta vikinää käännettäessä pakkasella(korjattiin takuuseen kerran jo uutena)...
      kulutus keski oli hieman yli 8litraa,jakohihnasta sen verran että alt moottorissa se on 180000km vaihtoväli mutta minulla pumpun hajoamisen takia 100000km,hiton hyvä ajaa ja tukeva mutta oli liikaa vikoja minun yksilössä...

      • Anonyymi

        Ja vielä kulkee, kävi just viime kesänä Alpeilla!


    • vm.2004

      130hv/96kw ALT moottorilla(remmi on tosiaan 180000tkm vaihtoväli) hyvin on pelannu (100000km)paitsi kakkoselle vaihtaminen on "pykivää".

    • suositellaan varauksin

      Loistopeli, ei vikoja, hyvät tilat ja nautinto ajaa.
      Mutta se öljynkulutus... Vaihdoin pois kun kulutus alkoi lähestymään valmistajan ilmoittamaa epänormaalirajaa (1L/1000km)

    • antti54

      päädyinkin 2003 malliin ja ajoltaan sekä tiloiltaan vaikuttaa hyvältä,muuta en vielä osaa sanoa.

      • Honda mies

        Minulla oli ko. auto firman liisarina.
        Ensin meni joku osa virranjakajasta (kävi kolmella pytyllä. Sitten meni takaluukun (sedan) sähkölukko ja vielä päälle kuskin istuinlämmitin. Jossain vaiheessa vaihdettiin myös äänimerkki koska oli asennettu väärinpäin ja otti kosteuden sisään ja rikkoutui. Valitettavasti myös kytkin rikkoutui n. 45000 km jälkeen ja meni vaihtoon. Mutta ei tässä vielä kaikki...

        Alusta alkaen oli kakkosvaihde ollut oudon tahmea ja epämääräinen. Sitten koitti se hetki kun Paskatilla (lapset antoivat autolle pilkkanimen) oli ajettu n. 55000 km ja oltiin juuri lähdössä reissuun koko perhe kun vaihteisto/kytkin suunnalta alkoi kuulumaan outoa ääntä. Reissu kesken ja seuraavana aamuna huoltoon. Onnekseni auto ei enään suostunut lähtemään huollon pihasta ja jäi sinne. Sain sen takaisin kolmen viikon päästä uudella vaihteistolla varustettuna. Oli kuulemma ollut rikkinäinen vaihteisto jo tehtaalta lähtien.

        Hyvä ellei jopa erinomainen ajaa, mutta käyttö laatu oli todella syvältä. Ei voi suositella omaksi autoksi ja liisariksi varauksella.

        Kaksi Vuotta nykyisellä autolla eikä yhtään ylimääräsitä korjaamo käyntiä toistaiseksi. Toivottavasti käyttämäni yksilö oli ainoa maanantai kappale.


    • PsSat

      Niinhän se menee että yleensä kommentoijat on niitä kenellä on ollu ongelmia. Ne kenellä auto toimii ongelmitta ei näe edes vaivaa kommentoida tai puolustella autoaan.

      Kaveri on merkkiautokorjaamolla ollut 30 vuotta töissä ja kertoo aina vähän sisäpiiritietoja mitä tyyppivikoja on missäkin merkissä. Ja niitä on ihan joka merkillä. Välillä vedetään uusia autoja takaisinkutsulla polttoaineen lisälämmittimen asennukseen tms. koska jäätyvät Suomen talvessa. Joistain autoista menee moottoreita vähän liian tiheään jne...

      Eli tuskin on tuon Passat 2.0 ALT moottorin vika jos kuskin penkinlämmitin reistailee tai takaluukusta menee kaasujouset. Eturipustukset näyttää olevan Passatin tyyppivika. Itsellä auto ollut vasta vähän aikaa enkä pysty kertomaan omakohtaisia kokemuksia mutta varoittelen vain että nykyautoissa on niin paljon rikkoutuvia osia että ei Pas(s/K)at poikkea linjasta sen enempää.

    • Pasaati

      Mulla meni takaluukusta (Variant) myös sähkölukko. Koska peukalo ei oo keskellä kämmentä niin tutkin missä vika. VAG.COM -softa antoi tarkat osanumerot ja purin sitten takaluukun kytkimen irti. Kumin alla on levy joka on saranoitu toisesta reunasta alumiiniseen kehykseen. Kun kumin läpi käsi nostaa tuota levyä, painaa se kalvokytkintä joka antaa avauspulssin. Itsellä tuo levy oli jäänyt jumiin yläasentoon ja antoi järjestelmälle jatkuvasti avauskäskyä.

      En löytänyt mitään vikaa miksi levy jäi yläasentoon. Se vain oli alkujaankin liian tiukka. Hioin dremelillä alumiinisesta kehyksestä pois siten että levy sai liikkua vapaammin. Lisäksi voitelin levyn saranat spray vaseliinilla ohuesti. Osat paikalleen ja nyt toimii.

    • PsSat

      Noniin, nyt on tullut ko. autosta jo kivasti kokemuksia. Kyseessä siis Variant 2.0 ALT moottorilla ja ajettu 300 000. Osa "vioista" ei ole siis tuosta moottorista kiinni vaan ihan tyypillisiä 3bg mallin vikoja.

      Heti alkuun aloin ihmetellä auton surkeaa vääntöä. Koeajossa se oli sammunut helposti lähtiessä ja nyt alkoi olla ihan samaa ongelmaa. Googlettelin vääntöön vaikuttavia vikoja ja löytyikin maininta huohotinletkujen hajoamisista.
      Viallinen (haljennut) letkuhan sitä löytyi ja korjasin sen. Siitä huolimatta auto tuntui tahmealta. Viimeinen niitti oli kun huomasin auton pysyvän liikennevaloissa alameässä paikallan ilman jarrua.

      Renkaanvaihdossa pyörittelin pyöriä auton ollessa ilmassa ja huomasin että takajarrut laahaa. Herkistelin jarruja ja auto muuttui kuin toiseksi. Ei laahannut paljon, mutta sen verran että liikkeellelähdössä huomasi tahmeutena.

      Takaluukun kytkin meni mutta onneksi tältä palstalta löytyi siihen apuja.

      Startti alkoi temppuilla kylmällä kelillä ja siihen löytyi avuksi koko startin purku, puhdistus ja voitelu herkällä öljyllä.

      Ovet temppuili joskus siten että heti aukeamisen jälkeen meni heti takaisin lukkoon. Ei ole tehnyt enää samaa.

      Etu alatukivarren pusla löystyi ja katsastuksessa tuli vaihtokehotus. Vaihdettu.

      Ilmastoinnin huollon yhteydessä testattiin painekytkimen toiminta ja huomattiin että flekti ei lähde pyörimään. Mikään testeri sovellus ei kertonut mitään vikaa. Huomasin että flektin moottori ihan jumissa. Uusi tarvikeflekti paikalleen ja taas toimii.

      Vuotaa öljyä pikkuriikkisen moottorin ja vaihteiston välisestä liitoksesta. Vuoti jo ostaessa. Ei muuta haittaa, kuin että sotkee moottoria hieman öljyiseksi altapäin.

      Radiosta häviää välillä kuskin oven kajarit. Pyöräyttämällä volymesäädintä nopeasti edestakaisin, palautuu ääni.

      Kerran on tullut kovan rankkasateen jälkeen kosteutta apukuskin jalkatilaan. Ei ole toistunut. Kyseessä lienee ns. akkukotelo-case.

      Ohjauksessa alkanut tuntua pientä jumittamista. Vaihdettu tehostimen öljyt, joka auttoi hieman. Ongelma on vain heti startin jälkeen ekat käännökset. Sen jälkeen toimii. Asialle ei tehty vielä mitään.

      Eipä tästä muita vikoja löydy. Malli on tosin 3bg:n viimeinen vuosimalli 2005 joka tarkoittaa että tässä vuosimallissa on jo lastentaudit korjattu. Bensaa syö ahnaasti, mutta oma kaasujalkakin on aika raskas. Harmittaa kuitenkin että melkein puolet tehokkaammat moottorit vie lähes saman bensamäärän. Niitä pystyykin ajamaan väännöllä, kun tätä 2.0:aa pitää välillä kierrättää. Vääntävä konehan tuo loppupeleissä on; kolmosella voi ajaa lähes kaikki risteykset ja kiihtyvyys on riittävää vaikka vauhti risteyksessä tippuisi lähes kävelyvauhdiksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe