Roiskeläpät takaisin

turvavaruste

EU on karsinut kivasti autossa olevia varusteita. Yksi näistä on vanha kunnon roiskeläppä. Lähteekö seuraavaksi nastat renkaista, kun ei niitä tarvita prysselissäkään ?

29

3738

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitroen.

      kiellettyjä ole vieläkään.
      Siitä vaan kiinni pulttaamaan jos siltä tuntuu!

      • pösönen

        siinä, että ennen ne oli pakollisia varusteita ja aika huonoksi käynyt läppävalikoima tarvikeliikkeissä! Myyvät lähinnä muovisia läppiä ja ne ei ole pakkasenkestäviä..


        Auton helmat tykkää, kun on kunnolliset roiskeläpät niin ei ole kivensyömät helmat vielä 200 000km ajettunakaan ja nythän ne näyttää olevan 10 000km ajetuissa aivan kivirakkoja täynnä.


      • anpiainen
        pösönen kirjoitti:

        siinä, että ennen ne oli pakollisia varusteita ja aika huonoksi käynyt läppävalikoima tarvikeliikkeissä! Myyvät lähinnä muovisia läppiä ja ne ei ole pakkasenkestäviä..


        Auton helmat tykkää, kun on kunnolliset roiskeläpät niin ei ole kivensyömät helmat vielä 200 000km ajettunakaan ja nythän ne näyttää olevan 10 000km ajetuissa aivan kivirakkoja täynnä.

        Katoppa motonetissä, siellä on ihan kumisia roiskeläppiä iso valikoima. Löytyy lähes kaikkiin merkkeihin.


      • BusinessElättää
        anpiainen kirjoitti:

        Katoppa motonetissä, siellä on ihan kumisia roiskeläppiä iso valikoima. Löytyy lähes kaikkiin merkkeihin.

        Yksityishenkilölle tulee liian kalliiksi ostaa kaikkiin muihin autoihin tuollaiset läpät, ja hyvä niin. Saa tuulilasinpaikkausfirmani runsaasti töitä.


    • auton ulkonäön

      Nythän on tilanne paljon parempi kun läppiä ei enää ole. Tuulilasit halkeavat ja joutuvat nasta/kivi tai hiekkapuhalluksen kohteeksi. Auton keulaan saadaan kiveniskemiä.
      Kaikki muuttui paremmaksi. Kiitos EU ja meidän omat päättäjät.

      • metritavarana myytävää kuorma-auton roiskeläppäkumia, saat siitä leikattua haluamasi kokoiset ja muotoiset läpät.
        Tuohon ulkonäköjuttuun en ota kantaa enempää kuin kivipuhallukseenkaan. Siinä yksi vänkää yhtä asiaa, toinen toista... Kukin tehköön mielensä mukaan.


      • vain...
        sitroen kirjoitti:

        metritavarana myytävää kuorma-auton roiskeläppäkumia, saat siitä leikattua haluamasi kokoiset ja muotoiset läpät.
        Tuohon ulkonäköjuttuun en ota kantaa enempää kuin kivipuhallukseenkaan. Siinä yksi vänkää yhtä asiaa, toinen toista... Kukin tehköön mielensä mukaan.

        Ja jätä turhat löpinäsi pois, ihmisten ilmoilta.


      • iski..
        vain... kirjoitti:

        Ja jätä turhat löpinäsi pois, ihmisten ilmoilta.

        toiselle sivulle hänen asiattomuuksien vuoksi.


      • Iskikin...
        iski.. kirjoitti:

        toiselle sivulle hänen asiattomuuksien vuoksi.

        Ja toivottavasti sai sähköpostia aiheesta.

        Yksityisen ihmisen nimen mainitseminen ja raukkamainen mustamaalaaminen nettikeskustelussa on kertakaikkisen typerää.

        Mutta se nyt on sitten varmaan sitä "sitroen":in hehkuttaman "vuosikymmenten kokemuksen" tuomaa syvää viisautta...


    • KONDOOMI!!!

      Pakollisiksi kaikille. Ja henkselit myös!

      Onko ihan pakko ajaa niin lähellä edelläajavaa, että roiskeet tulevat silmille?

    • Motomiäs

      Nyt pitäisi saada myös tuo laki moottoripyöriin takaisin, että saataisiin nuo todella tyylikkään näköiset bomber-biket pois liikenteestä.

      Roiskeläppä tosin sopisi asennettavaksi myös joidenkin mölyapinoiden äänenvaimentimiksi..

    • Eri merkeissä

      Jos ostan uuden auton liikkeestä, Vaadin siihen roiskeläpät. Kivenhakkaumia ei takuu korvaa ja ne olisi estettävissä nimenomaan roiskeläpillä.

      Kuinkahan monelle tullut yllätyksenä moinen. Ainakin taksipiireissä tiedetään erään merkin olevan erittäin altis kivenhakkaumista aiheutuvaan ruostumiseen. Maahantuojakin myönsi kyseisen merkin herkkyyden ja roiskeläppien merkityksen. Lisävarusteena kuulema saa. Maine meni ammattilaispiirissä muutaman euron takia.

      • siinähän.vaadit

        "Jos ostan uuden auton liikkeestä, Vaadin siihen roiskeläpät. "

        Vaadi vaan. Jos valmistaja sellaisia lisävarusteena tarjoaa, niin kyllä ne sinulle myydään. Jos ei, niin siinähän vaadit tai vaihdat merkkiä sellaiseen, johon ne saa. Jos niitä ei alkuperäisenä lisävarusteena ole saatavilla, ei myyjäliike sinne sinulle mitään metritavarasta leikattuja lärpäkkeitä luovutuksen yhteydessä asenna. Itse voit luovutuksen jälkeen sellaiset ruuvata paikoilleen, jos haluat. Tai käydä asennuttamassa jossain nyrkkipajalla.


    • Antinasta ja -roiske

      Aloittaja kirjoitti fuulaa näin:

      "EU on karsinut kivasti autossa olevia varusteita. Yksi näistä on vanha kunnon roiskeläppä. Lähteekö seuraavaksi nastat renkaista, kun ei niitä tarvita prysselissäkään ? "

      Suomi on ollut EU:n jäsen vuodesta 1995 alkaen, ja roiskeläppäpakko poistettiin vuonna 1986 (onneksi). En muista, poistuikohan se heti vuoden alusta vai vasta vähän keväämmällä.

      Roiskeläppien pakollisuuden poistumisella ei ole yhteyttä EU:hun. Jos joku vanha huru-ukko sellaista kauheaa ryönää autoonsa kaipaa, hän saa edelleenkin asentaa ne, koska niitä ei ole toisaalta kiellettykään - vaikka pitäisi olla tietenkin.

      Samoin Bryssel joutaisikin kieltää myös ne aloittajan mainitsemat nastarenkaat, koska tämä umpiluupäinen Suomen kansa, joka elää edelleenkin agraariaikaa jolloin tietkään eivät olleet kestopäällystettyjä, ei itse älyä siirtyä kitkarenkaisiin.

      Itse olen ajanut nyt yhdeksän talvea kitkarenkailla ja hyvin menee. Samoin, jos hankin / saan auton, jossa on roiskeläpät, nyhdän ne irti heti ensi töikseni vaikka puukolla jos ruuvit ovat niin tiukalla etten saa niitä irti.

      Näillä roiskeläppien ja nastojen ystävillä on ilmeisesti ainakin 50 vuoden musta aukko höperössä päässään.

      • agriaika

        Ei vaan ole nuo tiet vieläkään asvaltoituja täälläpäin.


      • StudsForNuts

        On sinä tyhmä autoilija tai sitten varaa vaihtaa ajokkinsa vuoden välein. Ei todellakaan ymmärrä mikä on ko. läpän merkitys - vaikka jo muutama sen jo mainitsi - autosi on kivilinko ja takana tuleva siitä kärsii ja sun kun ei tarvi maksaa takana tulevan laseja eikä maalauksia - turpaan sietäisit tuolla ajattelulla itsekseskeinen luuseri.


    • Autoilija vai?

      Seuraavaksi koko katsastus koska sitäkään ei tarvita mihinkään.

    • 1+1

      Hullun hommaa ostaa käytetty auto, josta puuttuu roiskeläpät edestä. Helmat ja kyljet olleet hiekkapuhallettuna vuosia, jälki sen mukaista. Äkkiä tulee tonnin keikka kun käyttää maalaamossa, eikä kestä senkään jälkeen kuin pari vuotta, niin uudestaan maalaukseen.

      • mudflaps

        Onhan niitä kuraläppiä saatavana vaikka lisävarusteena ihan merkkikohtaisesti muotoiltuna jos haluaa. Mutta jos on sellainen asenne että mistään ei voi maksaa mitään niin mitään ei myöskään saa.


    • Roiskeet

      Jumalauta mun prysselisoppaan ei mitään nastoja laitella perkele.

    • valonpesurit.hyödylliset

      Tottapuhuen roiskeläppäpakko poistui jo ennen EU aikaa, muistaakseni vuonna 1987.
      Sen sijaan EU vei kyllä toisen tarpeellisen pakon Suomiautoista, nimittäin ajovalojen pesurit ja pakotti tilalle ihan turhanpäiväisen pellepeloton-vekottimen eli ajovalojen korkeussäädön.
      Suomessa on kurakelejä useammin kuin tarvetta säädellä valoja kuorman takia alemmas.

      • tättärää.pippijuu

        En tiedä mikä on turhaa, mutta autossani on roiskeläpät, automaattinen valojen korkeussäätö kuten myös ajovalojen pesulaite.


      • Koppimopo

        Molemmissa päissä roiskeläpät, asennettu ruostesuojauksen yhteydessä.
        Ajovalojen pesureita en saanut edes tarvikkeena tähän tammikuussa ostettuun Toyotaan.


    • Asiallinen_aloitus

      Laskeskelin joskus taannoin, kun ijäinikuisesta turvavälistä oli kinaa, että kuinka pitkällä turvavälillä pitää ajaa jotta edelläajavasta auton takarenkaasta irtoava nasta, tai joo, yhtä hyvin kitkarenkaan lamellin välistä irtoava kivi...ei enää osuisi takana ajavan auton tuulilasiin.

      Muistaakseni oletin nopudeksi 80 km/h ja nastan/kiven irtoamiskulmaksi 30 astetta hozironttiin nähden, juurikin tuon kuraläpättömyyden takia.

      Sain vastaukseksi, vähän kuin tilaustyönä että projektiili viipyy ilmassa n 3 sekuntia. Eli sitä pidempi turvaväli estää tuulilasirikot ko. tilanteessa.

      Hassua on se että jos tilanetta terkastelee seisten tien sivusta ko. tilanteessa niin irtoava nasta lentää ylös ja hieman ajavan auton suuntaan, ei taakseppäin. Joten takana roikkuva auto todellakin ajaa putoavan nastan/kiven alle.

      Nyt jos tekee mieli olla eri mieltä, mieti viisi kertaa :) .

      Laskutaitoiset : check my math.

      Tuleehan niitä napsuja lasiin vastapallonakin.

      Muitakin idioottimaisuuksia mitkä ovat vakiintuneet käytännoksi autoissa tulee mieleen. Usein syynä pelkkä markkinointi, muotoilu ja meidän turhamaisuus tai tottumus.

      Reunalistojen puute ovissa.
      Kaijuttimien sijoittelu pieneen kolmioon A ja B pilarissa mitkä lisäävät pilareiden katvetta.
      Takavalojen palamattomuus päiväsaikaan.
      Kuskin puoleinen pyyhinsulka ei pyyhi A pilarille saakka ja pahentaa jo liian paksuksi (turhaa muovia) suunnitellun tolpan katvetta.
      Ovistopparit toimivat jäykästi ja oven jättäminen tiettyn aukiasentoon on vaikeaa...Miksi, nämä ei voi olla tasasella kitkalla, varsinkin peräluukku ?????????

      Siinä muutama, ja aiheeseen

      Roiske -kuraläpät !

      Mondeossa oli. Kovamuovia tietyst. Irtihän ne lähtee kun hankeen osuu tai keula niiaa .

      Mutta lasifirmat tykkää :) .

    • Asiallinen_aloitus

      Laskin uudestaan. 3,8 sekunnin turvavälillä putoaa etupuskuriille. Eli suositeltu 4 s maantienopeuksissa palkitsisi tässä tapauksessa.

    • todettu

      sitten viel maansiirto ja asfalttimassaa kuljettavat kuormurit. joka vuosi sama juttu. ajavat ilman roiskesuojia, ei vaan kiinnosta polliisiakaan. niis laki velvoittaa roiskesuojat. kivet autojen tuulilaseihin kauemmas kuin 4 sekunnin laskennalla.

    • Esri

      Ei kannata aja rekan tai kuorma auton puskurissa kiinni lentää niin paljo pikku kiveä rengaista

    • roiski.ja

      Uuteen autoon kannattaa ottaa ne roiskeläpät, vaikka ne on sellaiset nysät yleensä niin niihin voi helpommin jälkeen itse laittaa toiset roiskeläpät.

      • taunukseen

        Uudet autot on sen verran matalia profiililtaan että ei tarvita läpyköitä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      85
      3617
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      572
      3397
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3229
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2132
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2031
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1908
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1885
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      149
      1574
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1331
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1322
    Aihe