AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Karvan lähtö & laihuus

Karvan lähtö & laihuus

7 Vastausta 1 404 Lukukertaa
Vajaan vuoden ikäiseltä tyttökissaltani (sisäkissa) lähtee ihan mahdottomasti karvaa,hilsettä on myös.Minkähänlaisia keinoja olisi karvan laadun parantamiseen?Hilseily pitäisi myös saada pois.Toinen ongelma on kissan laihuus,matolääke on vasta annettu mutta kissa ei vain liho mihinkään,syö ihan normaalisti ja muutenkin on pirteä itsensä,mutta aivan liian hoikka.Eläinlääkäri ei aikonut leikkauttaa ennen kuin neiti lihoo,olen yrittänyt syöttää kaikkea mahdollisimman "rasvaista" mutta paino ei vain lähde nousemaan.Vinkkejä siis kaipailen myös tähän.

Mitä ruokaa

kissa saa syödäkseen?

Ruokavaliolla on suuri merkitys kissan hyvinvointiin ja se näkyy ensimmäisenä usein turkissa ja ihossa.

Tarkista siis ruokavalio ja anna sekä biotiinikuuri (esim Biorion) että öljykuuri. Molempia löytyy apteekeista, eläinkaupoista ja klinikoilta. Öljyjäkin on monia erilaisia kissoille tarkoitettuja, esimerkiksi Viacutan ja Eforion. Meillä parhaimmaksi käytännönsyistä osoittautui Helokki e kapseli, kissat eivät pitäneet öljyjen mausta, eikä suostuneet syömään ruokaa, johon sitä oli laitettu. Helokki kapselin voi antaa kuin minkä tahansa kapselin(on kyllä aika iso) tai pistää kapseliin neulalla reikä ja puristaa suoraan suuhun.

Näitä kannattaa antaa joka kissalle kuuri ainakin muutaman kerran vuodessa tai kuurin jälkeen jatkossa ottaa koko aikaiseen käyttöön esim. muutaman kerran viikossa.

Tuo eläinlääkärin painoraja vähän ihmetyttää.. harvemmalla lääkärillä niitä nykyään on, koska asiansa osaava ell leikkaa jo luovutusikäisiä pentuja ja toiset rodut ei koskaan kasva paria kiloa painavammiksi..
Ehkäpä voisit kysäistä toiselta ell tuota leikkausta..
Kissa voi olla laiha jo kiimojen takia ja mahdollisesti alkaisi lihomaan leikkauksen jälkeen, kun turhat kiimat ei rasittaisi. Karvan ja ihon kuntoonkin voi leikkaus jotain vaikuttaa.

Ja jos ell epäilee, että kissa on jotenkin huonokuntoinen, kun on niin laiha, eikä sen takia leikkaa, niin silloinhan pitäisi syytä etsiä perin juurin.

Toiset kissat on ja pysyy hoikkana, mikä on kyllä hyvä asia. Kissan on parempi olla vähän hoikka, kuin YHTÄÄN ylipainoinen.

Ruoaksi

Ell sanoi ettei ala leikkaamaan noin laihaa kissaa koska kuulema menee liian vaikeaksi..
Syötän siis kissalleni ihan tavallista kitekattia,whiskasia tai latzia,sekä kuiva nappulaa että purkkiruokaa.Nyt ruokavalioon on lisätty myös pieni loraus öljyä,välillä keitettyä riisiä ja raakaa jauhelihaa.Välillä olen myöskin maitoa laittanut tarjolle.
Tarkoituksena olisikin soitella alkuviikosta uudestaan eläinlääkärille.
Hoikka kissani on ollut aina,mutta juuri nyt kiimojen alettua on mielestäni laihtunut entisestään.
Kaverini sanoi syöttävänsä koirallensa jonkin sortin lohiöljyä ja turkin kunto on kuulemma parantunut,joten olisikohan kyseisellä öljyllä kissoille sama vaikutus?

minulla

laihahko kissa, syö kyllä hyvin ja on terve, mutta tuo kertomasi hilseily ilmeni meillä ekan kerran kun oltiin lääkärillä ja sanoivat, että kun kissa on peloissaan tai hetmostuu niin silloin lähtee hilsettä ja karvoja. Olen tuon tapauksen jälkeen 4v seuraillut ja aina kun kissa pahoittaa mielensä tai muuten ei ole tyytyväinen asioihin, se menee joksikin aikaa piloon ja kun sen sieltä houkuttelee pois, karva on aivan hilseessä.
Kissani on kovin herkkä luonteeltaan, vaatii paljon huomiota ja oikkuilee usein.

mielenkiintoinen

pointti tuo pelosta johtuva hilseily ja karvanlähtö.Jotenkin kuitenkaan en jaksa uskoa,että meillä olisi hilseilyn ja karvanlähdön syy siinä,luulisin että ongelma vain on tiettyjen öljyjen tai vastaavien puutteessa,joita moni minua on neuvonnut kissalleni antamaan.Kokeilemme siis niitä ja katsellaan lähteekö karvan laatu paranemaan :)

Karvanlähtö ja hilseily

Olisiko mahdollista vaihtaa esimerkiksi raksut parempaan?Kissalla saattaa olla joku väriaine/ vehnä tai vastaava allergia, joka tulee nimenomaan noista marketin raksuista.Niissä on kaikkia turhia väriaineita ja paljon viljaa jotka ei ole kissalle hyväksi.

Leikkaus

Luulenpa, että koko turkki- ja paino-ongelma liittyy tuohon leikkaamattomuuteen. Steriloimaton naaras käy koko ajan ylikierroksilla, ei ehdi syödä ja se myöskin stressaa jatkuvasti. Kysy toiselta eläinlääkäriltä leikkauksesta, nykyään jo ihan pikkupennut pystytään leikkaamaan eikä mitään painorajoituksia ole.

Huolehdi myös ruokavalio kuntoon. Useimmiten karvanlähtö ja hilse kertovat epäsopivasta ruoasta, jolle kissa on saattanut allegisoitua. Kaupan ruoissa käytetään aivan liikaa viljaa ja niissä on myös väriaineita ym. Ainakin raksut kannattaa hankkia eläinkaupasta tai netistä, esim http://www.acana-kauppa.com/ . Kun muu ruokavalio on kunnossa, voit kokeilla myös rasvahappolisää tai kalaöljyä (löytyy apteekista ja eläinkaupoista).

kissan laihuus ja karvanlähtö

meillä kissan kanssa kävi samoiten oli laiha ja karvoja lähti hirveästi, annettiin matolääke ja pidettiin koko ajan raksuja tarjolla ja ruvettiin syöttää pussiruokaa. noin kuukauden päästä kissaoli taas normaalipainoinen.
 /   /  /  / Karvan lähtö & laihuus

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta