AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  / rc.lennokki

rc.lennokki

9 Vastausta 2 871 Lukukertaa
moro!

olisiko kellään tietoa rc-lennokeista? Mistä sais halvalla uuden vai kannattaisko aloittelijan ostaa käytetty?

lennokki

kannattaa ottaa yhteyttä paikalliseen lennokkikerhoon ja mennä kattoon touhua ja yleensä siellä on joku kone jolla pääsee kokeileen miltä lennätys tuntuu ja jos homma kiinnostaa niin kerhosta löytyy yleensä tietotaitoa lennokin hankkimista varten. jos ei kerho kiinnosta ja ei ole aikasempaa ilmailukokemusta kannattaa hankkia joku sähkölennokki tai liidokki jolla on helppo harjotella ja kun homma sujuu niin rueta miettiin polttis vehkeitä. polttikset kun ovat sotkusia ja paljon työtä vaativia verrattuina sähkö vehkeisiin ja takkuileva moottori helposti vie mielenkiinnon koko hommasta. hyviä kauppoja on esim Atala RC ja Kärkkäinen. Ja kannattaa vielä miettiä kerhotoimintaa koska siellä osataan neuvoa hankinnoissa kaikista parhaiten, niin että eikun lennättämään

rc-lennokki

KIITOS VINKISTÄ

hyvä neuvo

aluksi kannattaa hankkia sähkö moottori liidokki kyllä. Tosin ohjain kannattaa hankkia suoraan nelikanavainen. (tai enemmän) tuleva tarve kuitenkin vaatii sen. mulla on yksi ylimääräinen sähkö liidokki (uusi) paketissa oleva joka hankittiin "varalle" ja sille ei käyttöä tullu koskaan kun siirryttiin polttis vehkeisiin. Inter fly tyyppiä. Jos kiinnostaa laita meilii. Saisin sen pois nurkist pyörimäst!

Lennujuttuja

Kiinnostuneiden kannattaa esimerkiksi tsekata lennokit.net foorumi ja rekisteröityä käyttäjäksi. Sieltä löytyy aloittelijoille runsaasti vinkkejä ja auttaa etenkin, jos kotipaikkakunnalla ei ole lennokkikerhoa. Aloituskoneeksi on sopiva esimerkiksi sähköliidokki, oma ekani oli Easy Pigeon ja vähintään nelikanavaiset radiot. Toinen hyvä vaihtoehto on ns. puistolennokit eli suhteellisen hitaat sähköllä kulkevat pienikokoiset moottorilennokit, joita voi lennättää pienessäkin tilassa. Hyviä aloittelijalle ovat myös esim GWS:n Pico Stic ja Tiger moth. Jos tiedossa on opettaja, niin ihan hyvin voi aloittaa polttiskoneellakin, esim ylätasoisella siiveketrainerilla. Sopiva voisi olla vaikkapa Arising Star ja OS40LA moottoriksi. Vaihtoehtoja on paljon.

ensimmäinen rc-kone

Moro.
Olen lennätellyt monenlaisia rc-koneita, sähköllä ja polttomoottorilla.
Aikoinaan aloitin blue phoenixilla joskus 20v sitten, se oli helppo lennättää, mutta rakennettava tikkusarjasta ja ylös sen vei 0,8 cox. Päreet kainalossa tuli käveltyä usea kerta pois lennätyspaikalta siitä huolimatta, kun ei ollut ketään opettajaa.
Sähköliidokki ei ole niin helppo aloittelijalle koska se on suhteellisen painava ja pelkkä pyrstöohjaus tekee lennosta aloittelijalla heittelehtivää, varsinkin laskussa kärrynpyörät ovat tavallisia.
Jos ihan yksin pitäisi aloittaa nollasta, ostaisin
tavallisen 2m alkeisliidokin käytettynä =(valmiina), säästyisin rakentamisen vaivalta ja lingon. Näitä saa käytettynä rakennussarjaa halvemmalla.
Lingon kanssa joutuu tietysti kävelemään edestakaisin, mutta se on kuitenkin suhteellisen pieni vaiva.
Radiot kannattaa ostaa uutena ja vähintään 4 kanavaiset jotta niistä olisi iloa jatkossa.
Ennen lingon käyttöä harjoiteltava liidokin ohjausta käsiheitoilla tasamaalla ja mielellään kumpareilta lentoaikojen pidentämiseksi ja kaarrosten opettelemiseksi.
Linkouksessa koneen alkunopeus on suuri ja liidokki nousee vakaasti korkealle ennen vauhdin hiipumista joten startin huojahtelut jäävät pois.
Linkous aina vastatuuleen ja kone suorassa ennen heittoa, kumi hoitaa loput. Jos kone on trimmissä ei tarvitse vedon loputtua kuin hieman työntää sauvasta ja kone irtoaa nätisti ja korkealla, jolloin on varaa virheisiinkin.
Tavallisen alkeisliidokin hallitseminen on helpompaa ja laskunopeudet ovat huomattavasti hitaammat kuin esim. easy pigeonilla.
Toisaalta ei voi käyttää viimehetken "vedätystä" jos lasku on jäämässä lyhyeksi. Kaikkea ei voi saada.

liidokki

paljonko kone maksaa,minkä merkkinen,mitkä varusteet

Tässä vinkkejä

Jos olet ihan alioittelija lennokkitouhussa, niin sellainen ihan perus asia on että radio-ohjatun lennokin lennättäminen ei ole ihan yhtä helppoa kuin pyörällä ajo.

Sitten on joitain asioita mitkä on pakko tietää jos meinaa vähänkään onnistua. Pitää ymmärtää ja osata trimmata/virittää lennokki, ja asettaa painopiste oikein. kone on romuna alle puolen sekunnin ilman näitä, ja se on fakta.

Ns. harjoittelulennokeilla ja lennokeilla ja kauniilla lennokeilla on todella suuri ero. harjoittelulennokit on suunniteltu sietämään niin paljon lennätysvirheitä kun mahdollista ja lentämään niin hitaasti kuin mahdollista ja vielä kun opettelija 100% tulee kuitenkin mokaamaan, niin on pyritty siihen että kone sakkaa mahdollisimman kivuttomasti.

Älä aloita yksin.
Mene lennokkikerhoon.
Omista pitkä pinna.
Älä luule pystyväsi lennättämään hienosti kuukaudenkaan sisällä.

rc.lennokki

täältä löytyy anna puh numero niin soitan

rc.lennokki

täältä löytyy lähetä puh numero sähköpostiin
kepa6@luukku.com
 /   /  / rc.lennokki

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta