AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

ABS -valo palaa

14 Vastausta 4 418 Lukukertaa
taas se valo palaa... eli voiko vastus mittarilla mitata pyörän antureiden johtoja? Liitimet olisi kohtuullisessa paikassa. Ajokki on volvo fh vm.-97. Millainen vastus arvo sieltä pitäisi löytyä? Pakko kai se on viedä pajalle...

Antureista

PÄIVÄN VINKKI. Kuorma-autossa on ainakin 4 anturia, joten on aika helppo päätellä niitä vertailemalla mitä luokkaa vastus pitää olla. (eri aikakaudelta ja eri valmistajilla on tullut hieman eri vastuksella olevia antureita joten oikea suuruusluokka on tärkeintä)
TOINEN VINKKI. ABS-yksikkö mittaa anturilta tulevan vaihtovirran taajuutta.
JA VIELÄ KOLMAS VINKKI. ABS-venttiileitä on myös yleensä neljä joten niitäkin on helppo vertailla keskenään.
PS. En muute ole koskaan etsinyt edes FH Volvosta Abs-vikaa, mutta kovinpa vaan neuvoilen. Eiks se täydellinen tietämättömyys anna parhaan itsevarmuuden.

Ei asiantuntija.

Mutta joskus hakenut vikaa antureista. Anturin pystyy mittaamaan yleismittarilla, ohmiasteikolla 2k. Lukeman pitäisi olla jotain 1.17. Jos näyttää lukemaa niin pyörää pyörittämällä lukeman pitää muuttua huomattavasti. Jos ei muutu niin anturi on liian kaukana kehästä. Jos kaikissa antureissa lukema muuttuu pyörää pyörittämällä, siirrytään tarkastamaan boksiin tulevat kaapelit, ovatko ehjät. Jos johdot on ehjät, silloin menee multa peukalo suuhun, boksia en avaa. On eri miehet kun tekee ruumiit ja eri miehet pesee ruumit.

Pyörittämisestä

Mitäs varten se vastusmittaus menee sekaisin, kun pyörää pyörittää?
Vinkki: Eihän pistorasiastakaan mitata vastusta, jos halutaan mitata tuleeko rasiaan virta.

Tarkoitin pyörittämisellä

sitä että lukema muuttuu, ei mene sekaisin, eli anturi toimii. Anturi tuottaa myöskin sähköä jos toimii. Pienellä volttiskaalalla huomaa että mitä kovemmin pyörittää pyörää, sitä enemmän tulee voltteja.Puhutaan 1.5 - 4 volttia.
Talosähkö on eri homma.

Erisähköstä

Eiks ne molemmat oo vaihtovirtaa?

Talosähkö

...tasaisella 50 hertsin taajuudella olevaa siniaaltomuotoista vaihtojännitettä.

Tuollaisesta anturista tulevan vaihtojännitteen taajuus riippuu renkaan pyörimisnopeudesta ja tuskin oskilloskooppiinkaan siniaaltoa piirtyisi. Jännitelukemakin on melkoisesti pienempi. Oikeastaan kyseessä ei edes ole vaihtojännite vaan sykkivä tasajännite.

Sykkivä tasajännite

Minusta sykkivän tasajännitteen kuvaan ei sovi, jos + ja - vaihtuu vuorotellen. Vaihtojännitettä voi olla hyvä ja huonolaatuista. Vaihtojännitteen määritelmään ei liity 50 hertsin taajuus mitenkään.

joo

tuohon mittaukseen minunkin mielenkiinto riittää, ja boksin sielun elämästä en ymmärrä mitään muuta kun että pidän näppini erossa siitä. Itseasiassa aamulla mittailin takapyörien anturien johdot ja lukema asettui nuihin arvoihin, katson vielä etupään jos sattuis jotain löytymään ja sitten nostan kädet pystyyn tutkikoon viisaammat.

Vastaus

Hei toi anturien mittaus on helppo homma .Ensin pitää selvittää onko anturit induktio anturit vai hall anturi tyyppiset ratkaisee mittaus tavan.Jos anturi on induktio tyyppinen niin voit mitata vastuksen siitä. jos mittaat vastus asenossa hall anturin niin se voi rikkoutua. Hall anturi mitataan voltti asenossa eli renkaat ilmaan ja pyörität rengasta jännitte muutttuu mittarissa .Katso ohjearvot mittaus arvoille.

Autosäköasentaja

Amatöörin kysymys sulle. Eikö raskaassakalustossa yleinen anturi ole induktiivinen? Sekä vetureissa että trailereissa. Hall anturi on tietojeni mukaan yleinen autoissa missä on luistonesto. Olen tähän päivään saakka onnistunut paikallistamaan raskaankaluston anturiviat vastusmittauksella.
Saattaa olla anturi vika aktiivinen,mutta kilometrit vaikuttaa.Kannattaa tsekata pyöränlaakerit,ettei tienpäällä pala.
Induktiivisia antureita olen vain nähnyt raskaassa kalustossa. Eli voi mitata vastusmittarilla kun piiri jännitteetön= pyörä ei pyöri
Vajaa kuusi vuotta sitten tehty avaus, ja nyt kaivettu esille. Tässä ajassa on jo päästy eläkkeelle, ja kaikki tieto pyyhitty muistista pois.
Ei kai tässä ny kukaan jäniksen selässä, kiirehtimällä tule ku sutta ja sekundaa. Ota ja viskaa se abs valo vittuun. Ja sitten voi lähtee hyvillämielin kalaan.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta