AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

VN 900 kokemuksia

30 Vastausta 7 831 Lukukertaa
Kertokaa kokemuksia VN 900:sta, mitä olette pitäneet pyörästä.

Erityisesti kiinnostaa koneen vääntö ja tehot suhteessa esim. VN 800, VN1500, VS1400, XVS1100?

Millaisia päivämatkoja pyörällä jaksaa/pystyy ajamaan 'mukavasti'?

Minkälainen suositeltava matkanopeus käytännössä?

Kulutus ei ole niin tärkeää harrastuksessa, mutta mitä vie maantieajossa 80-90km/h, entä 110-120km/h?

Onko tyyppivikoja vielä ilmennyt?

vn900

Moips!Pääsin jo kokeilee uutta vn 900:sta,n 140km.Entinen pyörä 650 drag-star.Ainakin paljon
enempi vääntöä sitä kautta ajaminen ihan eriluokkaa.Ei harmita kun vaihdoin.Olis mukava kokeilla jotain 1400-1600 millasia olisivat ajaa.T.P

vääntö

Kustomit tehdään juuri vääntäviksi.Vieläpä alakierroksilla.VN 900 on onnistunut tässä,78Nm/3700rpm.Vastaavasti huipputehoja ei paljoa.Kuitenkin 50hv on riittävä(?)Mukava ajaa kun ei tarvi vinguttaa moottoria.Eikä vaihtaa vaihteita yhtenään.
Joku Hyosung Aquila GV 650 on toista maata.Vääntöä löytyy,mutta vasta 7200rpm kierroksilla.Tehojakin on kuin jossain gt-pyörässä...9250 kierroksilla.Mutta tuntuuko ajo sitten enää saundikkaalta kruisailulta?

Oma

Kokemuksesta ja kokeilemisesta voin suositella ennemmin 800cc intruuderia,tehot samat,suzuki varmaa laatua,kardaani,jokin vain tossa kawassa tökkii,tosin hyvillä varusteilla ja maulla rakennettu peli näyttää fyysisesti hiukan suzukia isommalta.Ota suzuki,et pety...

Sulla

varmaan suiza.

Pettynyt...

Kun vertaa vn 800 ja vn 900:sta niin vääntöä on tullut 20 nm lisä eli merkittävästi.

Mutta täytyy tutustua suzukin 800:n, mitä ovat saaneet koneesta irti.

Olen joskus harkinnut vn 800:sta, koeajon jälkeen en ollut innoissani. Etenkin, jos verrataan vn 15, vs 1400.

Siksi perään vertailukohta etenkin noihin isompiin ja painavempiin 1100-1500, miltä tuntuu uusi 900 noihin verrattuna?

Koeajan kyllä pyörän heti, kun tilaisuus koittaa...

en tietä

Mutta mun mielestä tuo VN900 on kokoluokassaan suvereenisti parhaimman näkönen custom.

vn 900 kokemuksia

Tosin sisäänajo vasta menossa, mutta sen verran on tullut tyypiteltyä jo, että voin kertoa tehojen riittävän leppoisaan kruisailuun. Kiihtyy isoimmalla ylämäkeen viidenkympin vauhdistakin. 80-100 km/h on mitä nautittavin matkavauhti. Taittuu nätisti mutkiin, astinlaudoista ei ole ollut haittaa. Kulutus jotain 5 l/100 km. Paikallaan liikuteltaessa keveys suorastaan hämmästyttää, ainakin edellisen 50 kiloa painavamman möhkön jälkeen.

Väinö

Sama juttu mullakin. Sain pyörän viime perjantaina, ja se on kanssa sisäänajossa. Harkitsin customiin vaihtoa kolmisen vuotta ja tein päätöksen ja kaupat tammikuussa. Rupesi rivinelikot jo maistumaan puulta joten halusin twinin. Täytyy sanoa että tykkään VN 900:sta aivan pirusti enkä kadu pätkääkään. Koneessa on selvää voiman tunnetta ja vääntöä aivan riittävästi. Olen samaa mieltä että pyörä on parhaimmillaan 80 - 100 km/h nopeudessa ja mutkateillä tosi kiva kurvailtava. Ja pisteenä i:n päälle: tosi hyvännäköinen sinisenä ja näyttävän näköinen(otin lisäksi siihen Kawan oman selkänojan, pleksin ja kaatumaraudat).

Custom viehättää

Tuo "kevennetty" custom viehättää minua.Laitan kohta tilaukseen.Olen varmaan katellu liikaa Nota Max-kanavan Teutuleja :D

Classic

Minäkin meinasin ensin hommata tuon Customin mutta päädyinkin sitten Classiciin. Ei muuta kuin menet kaupoille vaan.

Classic vai custom?

Pidän itse enemmän classicin olemuksesta.
Customissa on kuitenkin puolensa.

Itseäni mietityttää ne pinnavanteet, kuinka usein pitää pinnoja säädellä?

Entä ne astinlaudat, raapiko ne kuinka herkästi tietä eli onko customissa isompi kallistusvara?

Classic tai Custom

En ole kuullut että nykypyörien pinnavanteiden kanssa olisi ongelmia. Ovat varmaan melko huolettomia. Toistahan se oli joskus 70-luvun alussa vielä. Customissa on varmaan enemmän kallistusvaraa, mutta ei mulla ainakaan Classicin kanssa ole ollut mitään ongelmaa. Hyvin taipuu mutkiin ilman että astinlaudat raapisi tietä.

CLASSIC

PARI KESÄÄ AJELTU KOLMAS HYVÄLLÄ ALULLA.TOSI MUKAVA VEHE!

saatavuus kiven alla

Osottautui vaikeaksi väinön saatavuus.Jotenkin myyjät ovat uupuneen oloisia.Kaikki tuntuu kestävän/pysähtyneen.Nyttenkin sanottiin liikkeestä että toimitus menee yli Juhannuksen.Lupasi kysellä uudestaan mutta tietty tällä viikolla myyjä ei voi millään kysyä.Kysyy ensi viikolla sitten....niin...jos muistaa.Ja soittaa minulle sitten kun/jos muistaa.Tässä täytyy olla aktiivinen,jotta saa edes jonkun pärrän.En tiennyt että tämä on näin vaikeaa :D

Kumma juttu...

Luulisi, että haluaisivat myydä minkä kerkeevät ! Sehän on niiden leipä...

Vaihda liikettä

Kyllä vn vielä pitäisi löytyä hyvin tälle vuodelle.

Suomessa on kuitenkin kawa liikkeitä kymmeniä.
Vaihda liikettä, jos ei ala pyörää löytymään.
Ei ole asikkaan ongelma, jos myyjä on ylityöllistetty ja leipääntynyt työhönsä.

Ehkä mp liikkeillä menee nyt liian lujaa, kun ostajia riitää. On tainnut unohtua 90-luvun hiljaisemmat ajat...

Saa

Ainakin vaasassa ja pietarsaaressa ilmoitetaan olevan myynnissä. Itse ostin 2 kk sitten Raisiosta. Ja on ollu kyyti makeeta.

5500 km

Olen ajellut 2007vm. VN 900 customilla jo 5500km tykästyin pyörän tyyliin ja ajo asentoon, minulle sopiva(186cm) pitkälle.
Itselläni pisin matka päivässä on n.450 km ja lähes yhtä soittoa. Matkanopeus on minulla 90-110km/h ei se pahalle kovempikaan vauhti tunnu.

Hyvä kuulla

Hyvä kuulla, että tuollaiset 450km päivämatkatkin sujuu.

Customeita, kun monet matkapyöriin tottuneet tahtovat arvostella matkan tekoon kelpaamattomiksi. Taitaa olla asenne kysymys ;)

Miinustakin löytyy

No niin.Löytyihän yksi vn tämänkin ukon alle.Ensitöikseen pitää kiinnittää ajovalo jotenkin paremmin kiinni.Ajoin viime yönä ja hulluksi siinä tulee.Valot tärrää niin että silmiin koskee.Ihmeellisellä kumiprikkasysteemillä kiinni.
Lisäksi 40km ajon jälkeen alkoi moottorin yläosasta kuulua kirkasta vikinää.Pitää kysellä liikkeestä,mistä ääni voisi tulla.Painoin kytkintä pohjaan josko ääni katoaisi,mutta ei.Ikään kuin joku pultti pomppisi jossain irti,muttei tule kolostaan poiskaan.Voiko yksi kannen pulteista olla löysä.No joo.Alussa aina jotain ihmeteltävää.

Kokemuksia

Mulla on nyt n. 600 km mittarissa. Minäkin ihmettelin samaa ääntä. Kuuluu ainoastaan kun pyörä seisoo paikallaan ja epäsäännöllisesti, esim liikennevaloissa. Tutkiskelin asiaa himassa ja totesin että koneesta se ei kuulu. Sammutin koneen. Liikautin pikkasen stongaa ja huomasin että ääni kuuluu ohjausakselista, ikäänkuin se olisi jotenkin kuiva. Täytyy mainita takuuhuollossa asiasta. Tuskin mitään vakavaa. Mutta kaiken kaikkiaan mahtava pyörä ajaa ja komee!!

Kyllä ääntä maailmaan mahtuu

Liikkeessä eivät osanneet neuvoa.Aattelin tankata 98 oktaanista jonkin aikaa.Vaihdoin varmuuden vuoksi moottoriöljyt.Öljyn seassa oli runsaasti metallihippuja.Kuuluu varmaan nekin asiaan.
Etulyhdyn kiinnityksen holkit olivat liian pitkiä.Siksi lyhty heilui.Tulipa sitten sekin kuntoon.

Kokemus

Matkat eivät ole päivässä olleet vielä 200km pidempiä.Ne on menneet hyvin.Ajettuna 2000km. Kulutus on ollut alle 5l/100km Matkanopeus 80-100 on hyvä ja nautittava. Kanttaamaan pystyy hyvin. Olo on makee ja pyörä on komee. Suosittelen.

Toimii

On pelittänyt jo 5400km

Makeeta

Nyt 7000 km ajettuna tällä pyörällä. Kokemukset ovat vain positiivisia. Tässä pyörässä ei ole ollut mitään vastoinkäymisiä. Toivoa vaan sopii ettei tulekkaan. Ajoin tossa kyytiläisen kanssa reilun 1000 km retken, kuorma oli muutenkin matkassa. Huoletonta kyytiä ja pyörä kulki vahvasti. Vauhtiakin vehkeestä löytyy. Olen ollut vaan niin pahuksen tyytyväinen. Sopii vaan toivoa ettei niitä vikoja lainkaan alkaisikaan tulla.

Aivan

Tuli myös itselleni vaihdettua uusi vn 900 Aivan loistava peli. reilu 500km mittarissa ja ei moitteen sanaa.

Titääkös kukaan, järjestetäänkö näille jotain kokoontumis ajoja suomessa.?

Loistavaa

Hieno kuulla tyytyväisistä väinön omistajasta.
Mulla 7500km takana moitteetonta ajoa. Keskustelin eilen yhden saman vempeleen omistajan kanssa ja oli myös posiitiivisella mielellä. Tänään taas pysähtyesäni kahville tapasin kaveri joka oli aikeissa myös samaan vehkeeseen. No suosittelin avoimesti. On se vaan niin kivaa. Niistä kokoontumisajoista en tiedä tokkopa niitä väinölle pelkästään on räätälöity. Kiinnostaisi kyllä jos on. Nautinnollisia metrejä.
Nyt 26000 km takana, ilman minkäänlaisia vikoja.
Millainen on matkudtajan kannalta? Mietityttää kun kattoo kuvia, niin näyttää matkustajan satula kovin pieneltä
Classic mallissa se on iso ja sopii 2päällä ajeluun.
Customissa pieni ja epämukava.

Tietysti laardiperseelle kaikki on liian pientä.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta