AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Amerikancockerspanieli

Amerikancockerspanieli

5 Vastausta 1 979 Lukukertaa
Meille tuli jokin aika sit noin vuoden ikäinen amerikancockerspanieli. Ihan uusi rotu meille, mutta tykästytty ollaan kovasti rotuun.

Olisin kysellyt sellaista, että onko normaalia tälle rodulle että se saa sellaisia "röhnötys" kohtauksia. Siis tuntuu että sillä menee joku henkeen ja se rupee röhisemään hirveästi.
Vaikea selittää, toivottavasti joku ymmärsi mitä tarkoitin.

Meidän jenkillä oli...

Välillä tuli näitä röhnötyksiä ja käsittääkseni johtuu lyhyestä kuonosta, ei muutakun sieraimet tukkoon ja suuta auki niin mei nopsaan ohi...

eikun

ja kovaa kovaa vastaan inttämään sitä kohtausta. Meidän koiralla on ollut tuota "räkäkurnutusta" jo turhankin pitkään ja aina olen sen vienyt lääkäriin. Ollaan käytetty samalla klinikalla aina ja ne ovat sanoneet että on kennelyskää, keuhkoputken tulehdus, atopinen koira, nielutulehdus, kuumeinen kehukoputken tuolehdus yms yms. milloin mitäkin diagnoosia... Antibioottikuuri ja kipulääkettä ja yskänlääkettä vielä perään.

No nyt käytin sen eri klinikalla ja tämä lääkäri sitten katsoi kunnolla valon kanssa sinne nieluun vetämällä sen kielen pihalle ja totesi, että sehän on ihan punapilkkuinen ja tulehtunut. Paiseinen nielutulehdus, kennelyskä on jäänyt "päälle"! Sitten kysyin, että tekeekö tämä tulehdus sitä sellaista, että koira alkaa ns. vetämään nenän kautta ihan hitsin kovasti räkää kurkusta ja oikein pysähtyy sitä tekemään. Se sanoi, että JUURI sitä!

Se sai antibioottikuurin ja sanoi, että nielurisat täytyy leikata, jos se ei parane! Kukaan ei ole aikaisemmin puhunut tuosta nieluleikkauksesta. Aina vain uusi kuuri putkeen ja koira kärsii. Minä en ollut edes tiennyt, että koirilla leikataan nieluja! Itse luulin, että se kurnutus johtuu allergiasta, kun atooppiseksi koiraksi on sanottu.

Meidän koiralla tuntuu leuan alla mokkulat, kun nielu on turvonnut, joskus ne on pienempänä ja joskus suurempana, että kokeilkaa sitä kurkkua aina välillä. Miedän koira on kovin nuhainenkin, räkää lentää ja aivastelee. Juuri sitä kennelyskää kuulema.

Tässä vuoden vaihteessa on ollut paljon kennelyskää ja toivottavasti se ei ole muillekkin jääny päälle ja tehnyt tollaista paiseista nielutulehdusta. Olkaa tiukkana lääkäreille ja vaatikaa hoitoa ja jos kauankin pitää sitä tulehdusta kurkussa, niin kysykää sitä nieluleikkausta. Minä harkitsen sitä nyt todellakin kun koira on jo saanut niiiin monta antibioottikuuria.

on,on

minullakin on jenkkicocceri,ja kuorsaa kamalasti yöllä ja saa niitä "röhkimis" kohtauksia ,et tuntúu et koko koira tukehtuu,,,,,,,,,eläinlääkäri sano et rotuun kuuluu kuorsaus ja muut röhkimiset,koska nenän varsi on niin lyhyt,,,,,,,,,eli normaalia on...........
mulla on kaksi jenkkiä, eikä kummallakaan ole mitään tollasta, joten ei tuo nyt välttämättä kovin normaalia ole.
Mulla on kaksi jenkkiä 6 ja 3 vuotiaat,kovasti tuntuvat röhkivän:) Johtuu ihan lyhyestä kuonosta joten ei syytä huoleen. Meillä pojat myös kuorsaavat kovasti.
 /   /  /  / Amerikancockerspanieli

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta