Mikä rotu sopisi?

Vaikea valita!

Olen ajatellut hankkia koiran, kissa minulla jo on. Olen miettinyt pääni puhki minulle sopivaa rotua. Olen vähän yli 40 v. ja asun 18 v. opiskelijapoikani kanssa. Käyn kaksivuorotyössä ja asun rivitalossa.

Vaatimuksena olisi helppohoitoinen turkki, ei kookas koira ja tulee toimeen kissan kanssa. En ole mikään himo lenkkeilijä, joten kookas ja paljon liikuntaa vaativaa koiraa en halua. Mutta en ole täysin sohvaperunakaan. Luonteeltaan koira voisi olla melko rauhallinen.

Itse olen ajatellut seuraavia rotuja: mäyräkoira, englannin bulldoggi, mopsi, kettuterrieri tai skotlannin terrieri.

Onkohan terrierit liian raisuja ja aktiivisia minulle? Naapurien takia en mitään räksyttäjää haluaisi. Koira joutuisi olemaan muutaman tunnin yksin päivässä. Mutta ei joka päivä 8.00-16.00, koska pojalta koulu loppuu välillä jo puoliltapäivin. Vuorotyön takia olisin välillä aamupäivät kotona ja poika koiran seurana illalla.

6

992

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koiratäti

      No mäyräkoirat ovat hyvin vilkkaita ja voi tulla vaikeuksia. Suurella kimeällä haukunnallaan. Haukuvat paljon ainakin aamulenkille mennessä. Aika moisia hössöttäjiä ei rauhallisia.

      Samoin jak rus terrierit sanlaisia samoin kaikki terrierit. Ja kovia uhoilemaan kaikille koirille ei pysy paikallaan hetkeäkään. Voivat antaa myös kissalle kyytiä.

      Englanin puldogit ja mopsit ovat sairaita, niillä on hengitys vaikeuksia, jalostettu nokka tukkoon.

      Villa koira on todella viisas, helppo turkkinen. Turkin voi saksilla leikkaa pois, se on siitä kiva ja siisti kun siitä ei lähde karvoja ollenkaan. Löytyy 4 eri kokoa ja 5 eri väriä.
      Niille voi laittaa talvella puseron päälle ja tukan pamulalle. Minulla on sellainen ja rakastan sitä mielettömästi, tosi viisas ymmärtää kaikki puheet.

      Ja jaksavat kävellä vaikka miten pitkiä lenkkejä mut ei välttämättä vaadi niitä kumminkaan.

      Wels gorkitkin ovat kivoja koiria.

      Kääpiä snausterit ovat ja kivoja helppoja hiljaisia. Terveitä koiria.

      Teidän kannattaisi mennä koiranäyttelyyn katsomaan rotuja. Ja mistä sitten päätätte pennun ottaakkin niin vaatikaa aina terveet, palkitut vanhemmat, Lue kirjoittamani teksti
      Näiltä sivuilta (olkaa tarkkana mistä pennun ostatte, nimimerkillä kirjoitin)

      • phalenetytta

        ..koiratäti// Miksi villakoirien huonoja puolia ei laitettu lainkaan? Ja miksi muiden rotujen hyvät puolet puuttuvat?
        Mikä rotu on Wels Gorki? Mulla on Welsh Corgi.

        Kääpiösnautsereista: Kivoja - Ei Hiljaisia - Ei Helppoja - Ei. Ainakaan naapurin räksyttävä pikkupiski ei ole mitään noista. Karkailee (koulutuksestakin tietysti riippuu, mutta vaativia kouluttaa), räkyttää ihan koko ajan, korvat alkaa itelläkin jo sattua, itsepäinen se on kanssa.


    • onnellinen kettuterrierin

      omistaja.:)
      Rotu on vilkas valpas utelias ystävällinen itsenäinen ja itsepäinenkin kunnes asiat on selvitetty ja vaatii jotain tehtävää mihin purkaa energian ja lenkkejä eli ei mene rauhallisen rodun piikkiin..mutta siitä saa varmasti kaverin joka on sataprosenttisesti perheen elämässä mukana ja sen kun ottaa tuntuu että monista roduista puuttuu se jokin -ainakin minulla. ;)Omaan kuitenkin karkkarin, joka käy trimmaajalla kolme kertaa vuodessa ja sen hyöty on lähes karvaton huusholli. Ja tokoilen koiran kera.

      Muut mainitsemasi rodut on rauhallisempia ja vähemmän vaativia. Kissa on opetuskysymys ei rotukysymys koska ei ole riistaeläin kuin olisi jyrsijät ja niiden kanssa ei metsästävät rodut mene.

      • ihmeessä

        mopsi. ei tosiaankaan kannata ottaa terrieriä. se vaatii jo niin paljon aikaa kun niillä sitä virtaa on.. mopsi jaksaa lenkkeillä mutta ei vaadi sitä. mopsi ei vain halua olla yksikseen pitkiä aikoja joten sinulle juuri passeli


    • Whippet

      Whippet. Whippet on rauhallinen ja herkkätunteinen vinttikoira. Se ei tarvitse paljoa liikuntaa, mutta jaksaa kuitenkin liikkua ja lenkkeillä pitkiäkin matkoja. Kylmällä säällä ulkoillessa whippet tarvitsee vaatteet päälle. Whippet on hiljainen koira, se ei häiritse naapureita.

      Turkki on erittäin helppohoitoinen. Se pyyhitään säämiskällä silloin tällöin. Whippet tulee toimeen kissan kanssa, jos tottuu siihen jo pentuna. Whippet on terve rotu. Sillä ei ole perinnöllisiä sairauksia.

      • ilovebostons

        bostoninterrieri, kuuluu seurakoiraryhmään, ei terriereihin niinkuin moni luulee. Erittäin hiljaisia. Helppohoitoinen, ja turkista ei juurikaan irtoa karvaa, kurasäällä riittää kun tassut pyyhkäisee. Erittäin sopeutuvainen rotu, eli sopii hyvin jos teillä aikataulut muuttuvat riippuen päivästä.
        Sosiaalisia, tulevat yleensä toimeen kaikkien niin eläinten kuin koirien kanssa.
        Eivät ole arkoja, enemmänkin ison koiran olemus pienessä koossa.
        Tosi energinen rotu, ja nauttii kaikenlaisista touhuista ja osallistuu mielenkiinnolla kaikkeen mitä teet. Helppo kouluttaa, ei kovin omapäinen vaan mieluummin miellyttää omistajaansa, mutta luonnetta ja omaperäisyyttä löytyy.
        Nauttii liikunnasta, ja jaksaisi touhuta vaikka koko pvän, mutta kun rentoutuu esim. sylissä rapsuteltavana niin ei siitä löhöilyn nautinnosta mielellään luovu, eli jos joskus jää muutama pv vähälle liikunnalle niin ei ole heti aivan vauhkona.
        Mutta energisyytensä vuoksi en suosittele sohvaperunoille!
        Huono puoli on että kylmällä ilmalla pitää pukea!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe