AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Öljynporauslautalle töihin?

Öljynporauslautalle töihin?

22 Vastausta 10 488 Lukukertaa
Olen ajatellut hakea töihin lautoille,joten hyvät opasteet/tiedot olisi nyt paikallaan?Itselläni on 20.vuoden kokemus koneasennus/putkiasennus/hitsaustöistä.Olen itse työskennellyt paljon maailmalla mutta työt ovat olleet paperikoneisiin liittyviä projekteja.Joten jos jollain olisi antaa arvokasta informatiota kyseisestä asiasta se olisi tervetulluta,että pääsisi alkuun.

etsi

Löydät parhaiten itse finn.no ja nav.no. Stavanger on se "öljykaupunki", josta niitä öljyhommia todennäköisimmin löytyy. Sitten on tämä glowo.net sekin kannattaa katsoa. Onnea matkaan!

Kiinostaa

Itseäni myös kiinostaa kyseinen paikka. Innostus lähti kun kuulin, että faijan yksi tuttu oli joskus ollut töissä norjassa öljynporauslautalla.

Tietääköhän kukaan mimmoisia vaatimuksia alalle on? Lautaltahan löytyy monenlaista hommaa ja apupojastahan se lähtee tietenkin, mutta riittääkö esim englanti kielenä? se taittuu hyvin, toisin kuin norja/ruotsi.

Itse olen vielä nuori sälli, joten tuskinpa tämmöistä jylppyä sinne edes haluta harkita, mutta amiksen sähköautomaatiolinja käyty ja tällä hetkellä paperiteollisuudessa tuotannossa duunarina vain... M-realin 2vuoden koulu myös takana.

Hmph, noh, ehkä joskus sitten....

lautalla

hello
itse olen ollut nyt lautoilla töissä 7 vuotta.sen sanon vaikee on päästä hommiin lautoille.itselläni oli hyvät suhteet firmoihin joilla oli kontrakteja lautoille ja sitä kautta pääsin merille hommiin.katselkaa sellasia sivuja kuin www.offshore.no sieltä löytyy avoimia työpaikkoja ja muuta tietoa alalta.

Kurssit,ym.?

Missä kävit kurssit? Paljonko maksoi? Pitikö maksaa itse vai maksoiko firma? Kuinka usein paperi uusittava?

lautalla

perusturvallisuus kurssi 1 vko ja se maksoi 15 000 nok ja sisältää helikopterikaadon altaassa.se on voimassa 4 vuotta ja sitten kertaus kurssi 2 päivää.mulle on firma maksanut kurssit.sitten lääkärin todistus offshore työntekijälle voimassa 2 vuotta ja maksaa 500 nok firma maksaa sen myös.

hieman on tainnut muutua

sw-95 ca. 30000nok + heko 6500nok et silleen...olis perusvaatimus.

lautalla

joo joo
aika hölmöö maksaa 30000 nok plus helikaatoo kurssit.voitte aina tarkistaa hinnat soittamalla kurssin järjestäjälle.www.offshore.no sieltä löytyy infoo kiinnostuneille.ja sulle jutut millä lautoilla oot ollu hommissa.sun tiedot on persiistä.looseri

hmmm.

Mites sen kielien kanssa oikein? onko norja pakollinen kieli vai pärjääkö englannilla? kurssit tuntuisi olevan norjaksi ainakin...

lautalla

kurssi oli norjaks.lopputestin voi suorittaa norjan tai englannin kielellä.lautoilla on kaksi kieltä käytössä norja ja englanti.mutta vain englanti jos on englantilainen lautta.
joo ihan asiallista kommenttia teilt tulee.
Jep, asiallista kommenttia, huhuilla on tapana muuttua kiertäessään. Norjan öljynporauslautoilla (statoil) nykyään ainoa kieli norja ihan jo turvallisuus syistä että ymmärretään mitä sanotaan. Englannin lautoilla englanti. On hyvä ymmärtää myös ettei lautoille mennä harjoittelemaan jotain ammattia, eikä siellä mitään apupojan hommia ole vaan alansa parhaat. Myöskään öljy ei suihkua ympäriinsä niinkuin yleensä luullaan vaan kaikki on siistiä, turvallista ja selkeää. Nykyään helikopteri turvallisuuskurssi maksaa n.17-20 000 Nok. Www.falcknutek.no . Norjassakin on halukkaita pyrkijöitä töihin lautoille pilvin pimein niinkuin muissakin maissa eikä sinne ole ihan niin helppo päästä että kannattaisi kursseja käydä että "jos vaikka pääsisi". Lautoille pääseminen jo siitäkin syystä on vaikeaa että kaikki paikat on jo varattu, ne jotka siellä kulkee töissä, kulkee siellä töissä eikä jätä paikkaansa. Työ tehdään periodi työnä eli 2vk lautalla ja lomalla 2,3 tai 4vk. Kaikkialle kuitenkin pääsee jos tarpeeksi yrittää, ei nekään ihmistä kummempia ole. Yleensä tie lautalle on että menet sellaiseen firmaan töihin jolla on myös töitä lautoilla ja sitten etenet sitä kautta pikkuhiljaa.
Jollekin lautalle menen lähivuosina ja se on fakta eikä mikään haave! Kumma ettei Suomessa käyty heko-kurssi kelpaa..? Tunnen paljon henkilöitä jotka lautoilla töissä ja kun viimeksi niitä näin niin näyttivät ihmisiltä kaikki ;)

Kaveri (Norjalainen) pyrkii suoraan porariksi,nuori mies eikä sillä ole juurikaan edes työkokemusta..Lueskelin kirjasia ja eikait niissä mitään ihmeellistä ole!

Kumma että porukat änkee tänne ja olettaa että "Huipulle" pääsee heti! Itse otin ensimmäisen duunin minkä sain ja opettelin kunnolla kielen,siitä se lähtee :) Siitä on jo liki 20v aikaa.
olisi kysyttävää FinskNordmanilta norjasta.. tuleva työpaikkani tulee olemaan toivottavasti joko norjassa, tai kanadassa. eliminator@suomi24.fi on sähköposti, toivottavasti otat yhteyttä..
Ja norjassa on myos ns. porauskouluja, eli jotka juuri antavat koulutuksen oljynporauslautoille, koulut ovat maksullisia, vastaavat ammattikorkeakoulun tasoa,opetus norjaksi ja kestaa noin. 3vuotta ja juuri naita kouluja norjalaiset kayvat viela noiden kaikenlaisten maksullisten kurssien lisaksi. Ja monissa norjalaisessa yrityksessa on ihan alimmantason tyolaiselle vaatimuksena 1 kayty vuosi tata koulua. Itsellani taalla tuttuja
(norjalaisia) jotka ovat kaynyeet jo useita kursseja, turvallisuus, poraus, yms ja ovat reippaan vuoden yrittaneet saada toita porauslautoilta ja ei onnistu. Taalla tyomieletaan helpoksi ja etta on niin paljon enemman vapaa-aikaa ja suurimpi palkka, niin todella moni hakee toita porauslautoilta.
Mieheni tuli juuri eilen offshore- kurssin esittelytilaisuudesta. Kurssi maksoi 65000Nkr ja siihen lisäksi tulee vielä matkakulut Osloon ja takaisin, majoitus sekä jotain ihme lupamaksuja.. Tämän lisäksi suositeltiin lisäkurssia (13500Nkr) josta saa lisäpisteitä työnhakuun. Aika tyyristä lystiä, varsinkin jos koulutus pitää maksaa omasta pörssistä eikä takeita työpaikan saamisesta anneta. Lautalle menijät tarvitsevat myös lääkärintodistuksen työhön soveltumisesta, joten se varmaan kannataa selvittää ihan ensimmäisenä.
Itsellä olisi tarkoitus lähteä ensi vuoden alusta Norjaan öljyalalle. Pohjalla konetekniikan insinöörin paperit (erikoistuminen energia-alaan), mikä olisi järkevin reitti edetä kyseisiin lauttahommiin ?

Varmaan 1 -2 vuotta kiinteällä maalla samalla pyrkien keikkahommiin lautoille ?
Järkevintä olisi ensiksi vaikka opetella Norjan kieli, tai edes ruotsi, niin että osaisi kirjoittaa edes tuon öljy-sanan oikein...enkä jaksa uskoa että lautoilla paljon keikkainsinöörejä pyörii, ihan jo turvallisuussyistä.
Juuri se kielitaito kuten yllamainittiin, Norjalaisilla lautoilla kielena on Norja ei englanti. Ja tuo rasistisuus, itse olen asunut nyt reippaan puolivuotta Norjassa ja kylla taalla selvaksi tulee etta on toisenluokan kansalainen, seka se etta norjaa pitaa osata puhua :)

Ja kuten ylla on kirjoiteltu, niin lautoille mennessa pitaa olla tiettyja "peruskursseja" suoritettu, kuten turvallisuus, poraus yms, jotta edes harkitsevat ja nuo kurssit mkasavat aikas paljon, seka ne ovat pelkastaan norjankielella.
Seka tosiaan se etta aivan alyttoman moni norjalainen haluaa itsekkin lautalle toihin, ja joko kayvat tai eivat kursseja, mutta hakevat toita ja mahdollisuudet sitten paasta toihin ovat hyvin pienet.

Etta kysymykseesi mika olisi jarkevin reitti, niin ensin saasta rahaa, tama maa on kallis ja valttamatta heti et edes saa taalla tavallisia toita, opettele kieli, kay kurssit jotka ovat minimi vaatimuksena.
Itsellani meni melkein 5 kuukautta saada edes ihan perustoita, vaikka koulutus on hyva ja norjaa aloin heti opiskella muutettuani ja sita myos aloin puhumaan melko hyvin nopeasti.

Itsellani avopuoliso (han on syntyperainen norjalainen ja aina taalla asunut) on nyt sellaisen hieman yli 1,5 vuotta etsinyt lautta hommia ja niihin hakenut, seka laitellut hakemuksia kaikkialle. Kaynyt useita kursseja, mutta ei mitaan.
Muistakaa se, että melkein kuka vaan norjalainen menee edellenne työnhakujonossa, vaikka olis vähemmän pätevä ja ilman suosittelijoita. Ei oo tarkoitus masentaa, mutta tunnen liian monta ihmistä, joille työnsaannin vaikeus valkeni vasta perillä. Norja on hyvin rasistinen maa, vaikka väittävät muuta.
sdghjkähäl on oikeassa, itse asustelen pohjoisnorjassa ja tosiaan kysellyt noista øljylautoille pääsystä. Monet norjalaiset tosiaan haaveilevat sinne pääsystä itsekkin mutta eivät edes viitsi hakea kouluihin sun muihin koska tyøpaikan saanti on minimaalinen. Mutta pidetään peukkuja että natsaa mutta fakta on että täällä on oltava että edes harkitsevat...
Se on tulevaisuus lautoilla pikkusen epävarmaa.

http://www.nrk.no/rogaland/frykter-masseoppsigelser-pa-rigger-1.11948777
Mitä kaikkee töitä lautoilla on tarjolla, kun olen kuullut että tosi paljon eri duuneja siellä on mahdollista tehdä. ja minkälaisella koulutuksella niihin pääsee helpoiten?
 /   /  /  / Öljynporauslautalle töihin?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta