Onko kukaan kokeillut muuntaa perinteistä sacherkakkua, esimerkiksi lisäämällä kakun väliin aprikoosimarmeladin lisäksi vatkattua kermaa? Tuleeko minkäänlainen?
Sacherkakusta mehevämpi
7
1454
Vastaukset
- NuoriLeipuri
Niin, ja vieläkö sen ehtisi tekaista äitienpäiväksi?
Olisiko sellainen muunnos mitään, että laittaisi väliin aprikoosihillon lisäksi vaikkapa sitten mokkakreemiä? Millaista suklaata kuorrutteeseen olisi paras käyttää?- ent-tu
Sacherkakku on sacherkakku, johon ei kuulu muuta kuin pohjat, aprikoosimarmelaadi ja suklaakuorrute - jos tahdot tehdä toisenlaista suklaakakkua niin tee toki, mutta pidä Sacher Sacherina :)
Sacherkakku
150 g voita
200 g tummaa suklaata
5 kananmunaa
2 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
2 dl aprikoosimarmeladia
Kostutukseen kahvia konjakkia tai tummaa rommia
Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
2 rkl voisulaa
2 rkl kahvia
Sulata suklaa voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa muoviastiassa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi lopun tomusokerin kanssa. Sekoita keltuaisvaahtoon suklaaseos, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi valkuaisseos varoen taikinan joukkoon. Sekoita vain sen verran, että taikina sekoittuu tasaisesti ja valkuaisvaahto pysyy kuohkeana. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 C n. 60 min. uunin alimmalla tasolla.
Halkaise jäähtynyt kakku ja kostuta kahvilla tai halutessasi konjakilla / rommilla terästäen. Sivele aprikoosimarmelaadia paksu kerros ensimmäisen pohjan päälle. (toinen perinteinen vaihtoehto levittää aprikoosimarmelaadikerroksen myös päällyksen suklaakerroksen alle, mutta se vaikeuttaa suklaan tasaista levittämistä suuresti!)
Sulata suklaa kuorrutusta varten ja lisää kahvi ja voi. Kaada lämpimänä kakun päälle ja siloittele lastalla reunoille. Kakun kanssa maistuu löysäksi vaahdotettu kermavaahto, joka on maustettu konjakilla / rommilla & suklaarouheella. - NuoriLeipuri
ent-tu kirjoitti:
Sacherkakku on sacherkakku, johon ei kuulu muuta kuin pohjat, aprikoosimarmelaadi ja suklaakuorrute - jos tahdot tehdä toisenlaista suklaakakkua niin tee toki, mutta pidä Sacher Sacherina :)
Sacherkakku
150 g voita
200 g tummaa suklaata
5 kananmunaa
2 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
2 dl aprikoosimarmeladia
Kostutukseen kahvia konjakkia tai tummaa rommia
Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
2 rkl voisulaa
2 rkl kahvia
Sulata suklaa voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa muoviastiassa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi lopun tomusokerin kanssa. Sekoita keltuaisvaahtoon suklaaseos, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi valkuaisseos varoen taikinan joukkoon. Sekoita vain sen verran, että taikina sekoittuu tasaisesti ja valkuaisvaahto pysyy kuohkeana. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 C n. 60 min. uunin alimmalla tasolla.
Halkaise jäähtynyt kakku ja kostuta kahvilla tai halutessasi konjakilla / rommilla terästäen. Sivele aprikoosimarmelaadia paksu kerros ensimmäisen pohjan päälle. (toinen perinteinen vaihtoehto levittää aprikoosimarmelaadikerroksen myös päällyksen suklaakerroksen alle, mutta se vaikeuttaa suklaan tasaista levittämistä suuresti!)
Sulata suklaa kuorrutusta varten ja lisää kahvi ja voi. Kaada lämpimänä kakun päälle ja siloittele lastalla reunoille. Kakun kanssa maistuu löysäksi vaahdotettu kermavaahto, joka on maustettu konjakilla / rommilla & suklaarouheella.Joo, no ei kai sitä pidä perinnekakkua alkaa muuttelemaan. :) Ostanko suklaaksi kaikkein tumminta, mitä löytyy, vai...? Entä aprikoosimarmeladi, tuleeko itse keittämällä parempaa?
- N.Leipuri
NuoriLeipuri kirjoitti:
Joo, no ei kai sitä pidä perinnekakkua alkaa muuttelemaan. :) Ostanko suklaaksi kaikkein tumminta, mitä löytyy, vai...? Entä aprikoosimarmeladi, tuleeko itse keittämällä parempaa?
Niin, ja siksi kyselin tuon muunnelmista, kun olen kerran Sacheria syönyt, niin oli jotenkin kuivaa... Ehkäpä oli tehty jotenkin 'väärin'.
- ent-tu
N.Leipuri kirjoitti:
Niin, ja siksi kyselin tuon muunnelmista, kun olen kerran Sacheria syönyt, niin oli jotenkin kuivaa... Ehkäpä oli tehty jotenkin 'väärin'.
Suosittelen käyttämään valmista marmelaadia, esim. Saarioisen on oikein hyvää. Ja suklaaksi ei missään nimessä ihan tumminta, siinä menee pääosin henki :P Esim. Fazerin perus taloussuklaa toimii oikein hyvin :) Ja suosittelen tosi lämpimästi tuota terästystä siihen kahvikostutukseen, itse tykkään käyttää konjakkia, toiset rommia, kolmannet aprikoosilikööriä :)
- N.Leipuri
ent-tu kirjoitti:
Suosittelen käyttämään valmista marmelaadia, esim. Saarioisen on oikein hyvää. Ja suklaaksi ei missään nimessä ihan tumminta, siinä menee pääosin henki :P Esim. Fazerin perus taloussuklaa toimii oikein hyvin :) Ja suosittelen tosi lämpimästi tuota terästystä siihen kahvikostutukseen, itse tykkään käyttää konjakkia, toiset rommia, kolmannet aprikoosilikööriä :)
Nyt sitten vain leipomaan! =) Kiitos!
- tulee myöhässä
N.Leipuri kirjoitti:
Nyt sitten vain leipomaan! =) Kiitos!
mutta sachereita, tai siis niiden reseptejä taitaa löytyä yhtämonta kuin leipuriakin :) Itse olen kyseistä kakkua leivoskellut yhdellä ja samalla reseptillä jo kaksikymmentä vuotta. Kakku on mehevä vaikka laittaisit pelkkää marmelaadia väliin, mutta itse laitan myös kermavaahtoa, tai kermahyytelöä, kuuluipa se sitten alkuperäiseen ohjeeseen tai ei.
Monastihan sacher esitetään tarjottavaksi kermavaahdon kera, joten miksi ei laittaa se jo kakun väliin.
Muistathan että suklaakakku on parhaimmilliin kun se saa tekeytyä muutaman päivän.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1031555
Välillä käy mielessä
olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.781194- 881127
- 1391026
Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta
Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt580985Mika Muranen juttu tänään
Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras1957Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."
Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih8882- 20870
Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."
Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum9714Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa
On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida8660