Sacherkakusta mehevämpi

NuoriLeipuri

Onko kukaan kokeillut muuntaa perinteistä sacherkakkua, esimerkiksi lisäämällä kakun väliin aprikoosimarmeladin lisäksi vatkattua kermaa? Tuleeko minkäänlainen?

7

1454

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NuoriLeipuri

      Niin, ja vieläkö sen ehtisi tekaista äitienpäiväksi?

      Olisiko sellainen muunnos mitään, että laittaisi väliin aprikoosihillon lisäksi vaikkapa sitten mokkakreemiä? Millaista suklaata kuorrutteeseen olisi paras käyttää?

      • ent-tu

        Sacherkakku on sacherkakku, johon ei kuulu muuta kuin pohjat, aprikoosimarmelaadi ja suklaakuorrute - jos tahdot tehdä toisenlaista suklaakakkua niin tee toki, mutta pidä Sacher Sacherina :)

        Sacherkakku

        150 g voita
        200 g tummaa suklaata
        5 kananmunaa
        2 dl tomusokeria
        3 dl vehnäjauhoja
        2 tl leivinjauhetta
        1 tl vaniljasokeria

        Täyte:
        2 dl aprikoosimarmeladia

        Kostutukseen kahvia konjakkia tai tummaa rommia

        Kuorrutus:
        100 g tummaa suklaata
        2 rkl voisulaa
        2 rkl kahvia

        Sulata suklaa voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa muoviastiassa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi lopun tomusokerin kanssa. Sekoita keltuaisvaahtoon suklaaseos, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi valkuaisseos varoen taikinan joukkoon. Sekoita vain sen verran, että taikina sekoittuu tasaisesti ja valkuaisvaahto pysyy kuohkeana. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 C n. 60 min. uunin alimmalla tasolla.

        Halkaise jäähtynyt kakku ja kostuta kahvilla tai halutessasi konjakilla / rommilla terästäen. Sivele aprikoosimarmelaadia paksu kerros ensimmäisen pohjan päälle. (toinen perinteinen vaihtoehto levittää aprikoosimarmelaadikerroksen myös päällyksen suklaakerroksen alle, mutta se vaikeuttaa suklaan tasaista levittämistä suuresti!)

        Sulata suklaa kuorrutusta varten ja lisää kahvi ja voi. Kaada lämpimänä kakun päälle ja siloittele lastalla reunoille. Kakun kanssa maistuu löysäksi vaahdotettu kermavaahto, joka on maustettu konjakilla / rommilla & suklaarouheella.


      • NuoriLeipuri
        ent-tu kirjoitti:

        Sacherkakku on sacherkakku, johon ei kuulu muuta kuin pohjat, aprikoosimarmelaadi ja suklaakuorrute - jos tahdot tehdä toisenlaista suklaakakkua niin tee toki, mutta pidä Sacher Sacherina :)

        Sacherkakku

        150 g voita
        200 g tummaa suklaata
        5 kananmunaa
        2 dl tomusokeria
        3 dl vehnäjauhoja
        2 tl leivinjauhetta
        1 tl vaniljasokeria

        Täyte:
        2 dl aprikoosimarmeladia

        Kostutukseen kahvia konjakkia tai tummaa rommia

        Kuorrutus:
        100 g tummaa suklaata
        2 rkl voisulaa
        2 rkl kahvia

        Sulata suklaa voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa muoviastiassa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi lopun tomusokerin kanssa. Sekoita keltuaisvaahtoon suklaaseos, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi valkuaisseos varoen taikinan joukkoon. Sekoita vain sen verran, että taikina sekoittuu tasaisesti ja valkuaisvaahto pysyy kuohkeana. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 C n. 60 min. uunin alimmalla tasolla.

        Halkaise jäähtynyt kakku ja kostuta kahvilla tai halutessasi konjakilla / rommilla terästäen. Sivele aprikoosimarmelaadia paksu kerros ensimmäisen pohjan päälle. (toinen perinteinen vaihtoehto levittää aprikoosimarmelaadikerroksen myös päällyksen suklaakerroksen alle, mutta se vaikeuttaa suklaan tasaista levittämistä suuresti!)

        Sulata suklaa kuorrutusta varten ja lisää kahvi ja voi. Kaada lämpimänä kakun päälle ja siloittele lastalla reunoille. Kakun kanssa maistuu löysäksi vaahdotettu kermavaahto, joka on maustettu konjakilla / rommilla & suklaarouheella.

        Joo, no ei kai sitä pidä perinnekakkua alkaa muuttelemaan. :) Ostanko suklaaksi kaikkein tumminta, mitä löytyy, vai...? Entä aprikoosimarmeladi, tuleeko itse keittämällä parempaa?


      • N.Leipuri
        NuoriLeipuri kirjoitti:

        Joo, no ei kai sitä pidä perinnekakkua alkaa muuttelemaan. :) Ostanko suklaaksi kaikkein tumminta, mitä löytyy, vai...? Entä aprikoosimarmeladi, tuleeko itse keittämällä parempaa?

        Niin, ja siksi kyselin tuon muunnelmista, kun olen kerran Sacheria syönyt, niin oli jotenkin kuivaa... Ehkäpä oli tehty jotenkin 'väärin'.


      • ent-tu
        N.Leipuri kirjoitti:

        Niin, ja siksi kyselin tuon muunnelmista, kun olen kerran Sacheria syönyt, niin oli jotenkin kuivaa... Ehkäpä oli tehty jotenkin 'väärin'.

        Suosittelen käyttämään valmista marmelaadia, esim. Saarioisen on oikein hyvää. Ja suklaaksi ei missään nimessä ihan tumminta, siinä menee pääosin henki :P Esim. Fazerin perus taloussuklaa toimii oikein hyvin :) Ja suosittelen tosi lämpimästi tuota terästystä siihen kahvikostutukseen, itse tykkään käyttää konjakkia, toiset rommia, kolmannet aprikoosilikööriä :)


      • N.Leipuri
        ent-tu kirjoitti:

        Suosittelen käyttämään valmista marmelaadia, esim. Saarioisen on oikein hyvää. Ja suklaaksi ei missään nimessä ihan tumminta, siinä menee pääosin henki :P Esim. Fazerin perus taloussuklaa toimii oikein hyvin :) Ja suosittelen tosi lämpimästi tuota terästystä siihen kahvikostutukseen, itse tykkään käyttää konjakkia, toiset rommia, kolmannet aprikoosilikööriä :)

        Nyt sitten vain leipomaan! =) Kiitos!


      • tulee myöhässä
        N.Leipuri kirjoitti:

        Nyt sitten vain leipomaan! =) Kiitos!

        mutta sachereita, tai siis niiden reseptejä taitaa löytyä yhtämonta kuin leipuriakin :) Itse olen kyseistä kakkua leivoskellut yhdellä ja samalla reseptillä jo kaksikymmentä vuotta. Kakku on mehevä vaikka laittaisit pelkkää marmelaadia väliin, mutta itse laitan myös kermavaahtoa, tai kermahyytelöä, kuuluipa se sitten alkuperäiseen ohjeeseen tai ei.
        Monastihan sacher esitetään tarjottavaksi kermavaahdon kera, joten miksi ei laittaa se jo kakun väliin.
        Muistathan että suklaakakku on parhaimmilliin kun se saa tekeytyä muutaman päivän.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe