AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Lattia keittiökalusteiden alle????

Lattia keittiökalusteiden alle????

16 Vastausta 2 766 Lukukertaa
Laitatteko keittiökalusteiden alle parketin tai lautalattian tms. vai jätättekö sen paljaaksi eli lattia vain kalusteisiin saakka??? Kerrostaloissa näkee että parketti ulottuu vain keit.kal.reunaan. Mikä olisi järkevä ja hyvän rakennustavan mukainen tapa??
Kiitos neuvosta.

teet...

parhaaksi näet! Joko loppuun asti lattia ensin ennen kaappeja, tai sitten lattia kaappeihin asti. Ei ole väliä! Piilossa se joka tapauksessa on, eikä kukaan tiedä, onko lattia loppuun asti vai ei! Mahdolliset ongelmat jne. tulee vasta sitten JOS kaapistoa lähdetään jostain syystä muuttamaan, eikä lattia ole loppuun asti tehty...

Joo, ja sen...

...kalusteiden alle laittamattomuuden ykkösperustelu on se, että uiva lattia, jonka päälle laitetaan voimakas pistekuorma, joka estää liikkumisen, voi aiheuttaa parketin/laminaatin rakoilua talvikaudella.

Noista kahdesta valitsee sen itselle tärkeämmän perusteen ja tekee sen mukaan.

Uivana asennetut

lattiat vaativat liikuntavaran eli niitä EI SAA asentaa kaapistojen alle, jos taas lattia on alustaansa kiinnitetty niin kalusteet voidaan asentaa niiden päälle!

myytin

Tuon väitteen kuulee usein, mutta siinä ei ole perää.

Jos miettii hieman, niin aika monen uivan lattian päällä näkee painavia huonekaluja ja sänkyjä. Todella painavista ja massiivisista kirjahyllyistä puhumattakaan.
Keittiön alakaapeista ei ikinä kohdistu sellaista painoa lattiaan, kuin jo tavallinen keskiverto kotikirjahylly aiheuttaa. Eihän niitä kaappeja lattiaan kiinnitetä, vaan seinään..

busted

sinun massiiviset huonekalut eivät ole kiinni missään joten lattia pääsee elämään silti, kun taas keittökaapit on kiinnitetty seinään ja estää näin paremmin lattian vapaan liikkumisen.

jos....

kiinnitetty seinään ja jalat alla, ei painoa tule läheskään yhtä paljon kuin esim. täpötäydelle kirjahyllylle, joten tuo elämisjuttu ja sen estyminen on aivan puutaheinää! lattia alle tai ei, ihan sama asia, eläminen hoituu kyllä tarvittaessa, ei huolta! Kyllähän tosiasia on se, että kirjahyllykin estää enemmän sitä olematonta liikettä kuin keittiön alakaapit!

Höpö höpö

Tottakai sen voi asentaa kaapiston alle vaikka olisi uivaa!

Omalla vastuullaan

kaappien alle. Asennusohjeissa asia on toisin ja se pätee, jos tulee ongelmia. Keittiöissä on painavia jääkaappipakastimia ym jo painona muutenkin.

vedä matto

mieheltä joka seisoo matolla tai mieheltä joka seisoo oven takana siten, että matto menee oven alta , kummalta lähtee helpommin matto pois jalkojen alta?

Niin taatusti liikkuu helpommin matto tapauksessa jossa mies on matolla eikä saa tuke mistään.

vanhaa legendaa

meillä uivana toteutettu parkettilattia jonka päällä n. 600kg painoinen akvaario alustoineen. Ei ole koskaan rakoillut.

Akvaario toimii myös

Elämisliikettä tapahtuu vain silloin, kun olosuhteet muuttuvat. Jos muutokset ovat pieniä, elämisliikkeet ovat samassa suhteessa hyvin pieniä. Ehkäpä tuo yli 500 l vettä huonetilassa vaikuttaa näihinkin asioihin.

ja takuuasia

uivan lattian materiaalitakuu ei ole voimassa, jos se on asennettu kiinteiden kalusteiden alle.

Uivan lattian

meidän kaapit on ihan hyvin seisoneet jo useamman vuoden. Ehkä ongelmat alkavat kai sitten myöhemmin, vai :-)

Tuskin tulee myöhemminkään

ongelmia, jos niitä ei ole tähän asti ollut. Teillä on varmaankin tasainen alusta ja ennenkaikkea ilmankosteus ei lämmityskaudella ole mennyt liian alas. Yleensä jonkin ns ongelman syntyminen ei ole vain yhdestä asiasta kiinni, vaan se on useamman kiville menneen asian summa. Asia on myös niin, että useampi hyvin oleva asia saattaa estää jonkun yksittäisen asennusohjeiden vastaisesta asennuksesta johtuvan vian syntymisen.
Kun uivaksi asennettavan lattian päällä on jotain erittäin painavaa (suuri kirjahylly, akvaario jne), lattia ei elä tasaisesti lautan kaikilla sivuilla, vaan elämisliike tapahtuu enemmän sillä lautan osuudella, jonka päällä ei ole suurta painoa. Siksi asennusohjeissa on ohje, että liikuntavaraksi on jätettävä joka sivulle vähintään 1mm/lattiametri, vaikka ilman "painoja" riittäisi vähempikin.

yksi

Meillä oli korkkilattia vain kalusteiden reunaan saakka. Uusittiin keittiö ja uudet kalut oli pienemmät kuin entiset ja betonilattia paistoi muutaman sentin matkalta.

No, eihän tuo olisi ollut kummoinnekaan ongelma, mutta kun samanlaista vanhahkoa korkkia ei löytynytkään mistään...
Ei raaskittu uusia koko lattiaa, joten hankittiin lähintä samannäköistä jolla paikattiin.
Jos olisi alunperin rakentaja laittanut koko lattiaan niin eipä olisi tuohon törmätty.

Toisaalta

Onhan noita siirreltäviä väliseiniäkin aina välillä yritetty tuoda asuntorakentamiseen. Näissä on vain se vika, että 10 vuotta paikallaan jököttäneen seinän kohdalla lattiamariaali tummuu/haalistuu eri tavalla kuin valolle alttiina. Niinpä lattiaan jää selvät jäljet muistoksi vanhasta seinän paikasta.... eli ei suurta eroa verrattuna perinteiseen ratkaisuun, missä pitää miettiä, miten seinän jäljiltä jäänyt reikä paikataan huomaamattomasti.
 /   /  /  / Lattia keittiökalusteiden alle????

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta