AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / VR menee opiskelijan...

VR menee opiskelijan...

42 Vastausta 8 273 Lukukertaa
VR karsii opiskelijoiden alennuksia
http://www.yle.fi/uutiset/24h/id92769.html

Ulkomailla opiskelevat suomalaiset eivät vastedes alennuksia saa. Myös kesäajan lomapassista lähtevät alennukset pois.

ohhoh

mites yksittäiset juna- ja bussimatkat kesäloman aikana? saako opiskelijat opiskelija-alennuksen juna- ja bussimatkoista kesä ja heinäkuukausina, jos omistaa tietty sen opiskelijakortin?

ettei totuus unohtuisi

ei VR kenenkään kukkarolle mene, vaan opiskelijat saavat nauttia alennuksista jotka kustannetaan verovaroin. toki sen heille suon, mutta en kyllä noita rajoituksiakaan pidä huonona, koska niissähän opiskelija saa tavalla alennusta alennuksen päälle. ymmärrän toki, että asia varmaan niitä, ketkä palvelua tottuneet käyttämään, suututtaa. mutta jos opiskelija saa 50 % alennuksen normaali hinnasta, niin se on jo niin iso alennus ettei enään pitäisi valittaa.

miten niin verovaroista?

Ei valtio niitä opiskelijaalennuksia maksa. VR, voittoa tuottavana yrityksenä, on myöntänyt nuo alennukset

valtion rautatiet

suomen valtio omistaa VR:n ja alun perin kaikki ratatyöt ym on tehty yhteiskunnan varoin, elikkä verovaroilla. jos VR tällä hetkellä onkin olevinaan liikelaitos, niin tappiollisia toimintoja tuetaan valtion budjetista sillä perusteella, että palvelujen tasapuolisuus olisi taattava koko Suomessa. jos VR toimisi puhtaasti liikeyrityksenä, niin junat ei juurikaan kulkisi kehä III ulkopuolella. =)

chvll hsd fvhB 37Q8 5T

""Telkkä uskoo opiskelijoiden löytävän muitakin tapoja liikkua kesällä, kuin juna.""

Pitäisikö sitä esim lapista lähteä helsinkiin kävelemään?!?

kuten ei myöskään lennettäisi

muualle kuin ouluun ja kuopioon, muut reitit kun eivät tuota muuta kuin tappiota. Eli näinhän se on että ei kannata julkisia liikennevälineitä ylläpitää. Annetaan ennemmin jokaiselle kansalaiselle oma auto ja ajokortti heti kun täyttävät 10vuotta. Loppuu löpinä ilmastonmuutoksesta alkuunsa ja saadaan vauhtia tähänkin hommaan.
Jos lentäminen ja junalla matkustaminen maksaa yhtäpaljon(juna jopa kalliimpaa) niin kummankohan se opiskelija valitsee? Ja kumpikohan tuottaa enemmän saasteita, kumpikohan kummankohan kumpikohan...?
Aivan alennukset pois ympäristöystävllisiltä vaihtoehdoilta ja jokaiselle bensa-auto käyttöön, niin loppuu se rutina.
Opiskellut itsekkin ja minun mielestä edes ympäristöä täytyisi sen verran ajatella että valtio yrittäisi suosia rautatieliikennettä joukkoliikenenvälineenä.
Vaan ei. Miten on mahdollista että pohjoiseen voi lentää 39eurolla(tavallinen matkustaja, ei opiskelija) kun sama matka junalla matkustettaessa maksaa 73,20 (tavallinen matkustaja) ja opiskelija maksaa 36euroa?
Kertokaahan päättäjät kuinka tämä on mahdollista? Ja jos nyt perustellaan sillä että lennoissa on teitty kiintiö halpoja paikkoja ja loput ovat kalliimpia niin miksei samaa sovelleta junalippuihin. Onhan ruotsissakin kiintiöt edullisille paikoille eli ostat lipun ajoissa ja matkustat 30eurolla tukholmasta Luleåån asti mikä on kuitenkin pidempi matka kuin Helsingistä mihin tahansa.
Järki olisi hyvä olla tässäkin mukana vaan eipä ei ja heipä hei.
Entisenä opiskelijan(työelämässä mukana jo 10vuotta) tuollainen närkästyttää. Kaikki kun eivät ole syntyneet kultalusikka suussa ja joutuvat raatamaan niskalimassa opiskelujen ohessa pelkästään vuokran maksaakseen. Ja jo pelkästään tuon ympäristöaspektin ympärille kannattaisi rakentaa järkevämpää hinnoittelu rakennetta.

VR:n korotuksiin menee siis opintotuen

VR on edelleen valtion Oy. Siis opiskelijoille toisella kädellä annetaan ja toisella otetaan pois. Nuoret lähtevät kotiseudulleen, sukulaisiin ja festareille. VR todella laskelmoi nuorten rahoilla. Samoin aiemmin sai kk-kortin ostaja alennuslipukkeen 50 % edestakaisin jonnekin Suomessa. Ei ole näkynyt tänä kesänä sellaista kylkiäistä. KK-korttilaiset kuitenkin ylläpitävät VR:tä. No sitten itse VR:n työntekijät saavat sieltä eläköidyttyään käyttää hamaan hautaan asti etuja + perheenjäsenet. Muualla, kun lähdet työpaikaltasi, eivät edut seuraa loputtomiin. Eikö kaikki aikoinaan lähtenyt Nesteen bensoista. Luulisi, että entiset VR:läiset + avec ovat kasvava pullataikina. Näidenkö kuluja opiskelijat tänä kesänä maksavat. Ketä istuu VR:n hallituksessa? Mitkä ovat heidän etunsa? vrt Finnairin hallitus?
Satu Hassi aikoinaan kommentoi jotenkin tätä etua...... kivaa jos etu on, kivaa jos sen menettää, vaikkei olisi missään tekemisissä ko yrityksen kanssa enää. Ensin kaikki ylimääräiset edut ex-työntekijöiltä pois, eikä ensin opiskelijoiden kimppuun. Etuja nauttivat sellaiset, jotka muutenkin maksamaan.
Olen erittäin vihainen ja pettynyt=VR:n vakioasiakas!!

oikaisua

Oikaisen kommentiasi sen verran, ettei VR:n työntekijöiden perheenjäsenet saa alennuksia eläkeikään. Esim. minä menetin etuuteni täytettyäni 18. Ennen sitä etuus oli sama kuin opiskelijoilla. Jos isäni oli mukana, matkustaminen oli ilmaista (ennen kuin paikkaliput tulivat käyttöön). Äitini saa alennuksen, niin kauan kuin isäni on vielä työelämässä. Eläkeiän etuus koskee ainoastaan työntekijää itseensä.

eikös finnair

eikös finnairin työntekijöillä vasta etuudet ole??
eikös sinne lennoille saa viedä tietyn verran vuodessa ilmaseksi tietyn määrän ihmisiä mukanaan? perheenjäseniä? olen ainakin kuullut juttua ilmaisista etelänlomista yms.

Todella vihreää ajattelua

Tällaiset julkisten asiakkaille kohdistuvien kustannusten tuplaantuminen tekee karhunpalveluksen yksityisautoilun karsimisajatukselle. Moni varmasti käyttäisi mieluummin junaa oman auton asemesta, mutta kun hintaa ei kyetä pitämään riittävän matalana niin ei se yksinkertaisesti kannata.

Mielestäni yhteistyössä toimivaan rata- ja bussiliikenteeseen tulisi panostaa, vaikka se hieman maksaakin. Pitkässä juoksussa uskon rahan olevan ihan hyvin käytettyä kun asiakastyytyväisyys lisääntyy, asiakkaat vakiintuvat ja yksityisautoilu vähenee. Yksityisautoilun vähentyessä myös liikenteenvalvonnan tarve pienenee ja onnettomuuksien määrä vähenee.

Bensan hinta nousee jatkuvasti ja tämä varmasti laittaisi vanhemmankin autoilijan miettimään julkisia vaihtoehtona jos hinta olisi kilpailukykyinen.

Hyvä valtio

Näin se on ensin pitää saada yksityisautoilu kuriin korotamalla bensiini sekä diselveroa mutta sitten julkista liikumista korotetaan enemmän niin tässä se hiilidioxidin säästö talkoo loppuukin. Joku vetä rahaakin tästä niin luonto ja ihmiset saavat kärsiä.

Ainahan voin...

Ainahan voi hirttäytyä ja samalla vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Huom.!

Jos näin teet, niin pidäthän huolta siitä, että lähipiirisi hoitaa ruumiisi biojäteastiaan.

Voihan itsekin..

Voihan itsekin mennä vaikka kaatopaikalle ja tehdä itsarin siellä.

Tai hypätä mereen laivalta, kunhan tarkistaa, ettei kukaan näe ja rupee pelastamaan.

VOI V****

jaa että näin reilua peliä nykyää harrastetaan... muutenki rahaongelmissa kylpeville viel lisää ongelmia. miksei saman tien laiteta köyhille köyhyys vero ja rikkaille (vr omistaja esim.) annetaan osa verotuloista.
eikös suomen pitäis olla hyvinvointi valtio? missä se hyvinvointi sitten on? taitaa se karata tonne ruotsin puolelle sekin.

muut alennusliput

Vanhukset ja vammaiset ovat alennuksiin oikeutettuja.Moni vanhus on matkustanut tapaamaan sukulaisiaan halvalla lomapassilla.Nyt tuokin etuus on viety.Todella surkee koko VR!
Vanhukset ovat veronsa maksaneet.

ei tääl

tunneta enää semmost sanaa ku hyvinvointi Valtio,ne ajat on jo ohi jos semmost on ylipäänsä ollu. Kaikista pahin verenimijä tässä maassa on verottaja ja Kela asiantuntijalääkäreineen,jotka harrastavat laillista ihmisrääkkäystä.

Älkää unohtako junioreita

Ja VR:n neropatit ovat myös lakkauttaneet ko. palvelun junioreilta, vaikka kuulemma suosiota olisi riittänyt.

Eipä tartte enää kulkea junalla

Siihen jäi VR:n palveluiden käyttö ... Talvella on opiskelupaikan sijainnista johtuen pakko käyttää VR:ää, mutta haistakoon vitun kesällä. Eipä kiinnosta maksaa ryöstöhintoja .. Mielummin ajan autolla tai moottoripyörällä, halvempaa se on sekin.

ihan oikein

aja aja aja ja viel kerran aja,mut älä valita.Opiskelijat käy duunissa yleensä kesät,joten on ihan kohtuullista ettei niitä alennuksia kesällä tipu. Mut mulle tippuu -50% ku käyttää vähän järkeensä.Samat ne on mahikset sullaki,et käytä päätäs miten saat ton -50%. Ei se niin vaikeeta oo,ihan vihjeeks vaa.

kaikille alennus

Kaikkien pitäis saada liput puoleen hintaan, niin ehkä noita junia käyttäisivät muutkin kuin opiskelijat.

Ei ihme ettei joukkoliikenne menesty näillä lipunhinnoilla.

Miksi opiskelijoitten pitäis päästä muita halvemmalla? Jos ei opiskelijoitten rahat riitä niin opintotukea nostettava muitten pohjoismaitten tasolle.

taas yksi syy jättää opinnot kesken

hienoa tukea taas opiskelijoille. kyllä kannattaa opiskella!! jätetään kaikki opiskelijat opinnot kesken niin katsotaan mikä tästä Suomen valtiosta oikein tulee! Kaikista vaikka mansikanpoimijoita? Kyllä Suomi sitten pärjää..huh

Kiitos VR :(

alennukset

hei
kaikki opiskelija ja muut alennuskortit ovat voimassa myös kesän ajan.

opikelijaparat

Eikö ne kaikki muuta alennukset ole ihan riittäviä. Pienituloiset tavalliset dunarit eivät saa missään alennuksia, itse en voi käydä edes uimahalissa tms. kun ei rahat riitä. Pyörälllä pääsee kesäaikana, jos johonkin pitää mennä lomaileen. Toiset on kesällä töissä, ei ole aikaa eikä varaa lomailla.

Jep jep.

Siinähän se loma vierähtääkin kun polkaiset pyörällä opiskelukaupungistasi toiselle puolelle Suomea vanhempien luo. Ja sitten syksyllä kun olet viimein päässyt takaisin kotiin on mukava ja virkistynyt olo ja jaksaa taas opiskella.

Täytyy olla pirun pienituloinen duunari jos tienaa kuussa sen ~400€ jonka opiskelijat saavat opintotukea.

Niin tai voihan sitä tosiaan ottaa lainaa, sitä opiskelijallekkin aina tarjotaan jos koittaa sanoa että rahat eivät riitä. Eli marssippas pankkiin ja kysy saisitko käyttölainaa uimahallia varten ^^

juhlikaa vähemmän

jostain turhasta voi tuonkin korotuksen säästää, esim. opiskelijat ryyppää nykyään liikaa, mua ainakaaa kiinnosta verorahoilla tukea sellaista. Menkää vaikka osari-töihin!

cimera

Kyllä ne dokailevat opiskelijat kuitenkin maksavat alkoholiveroa.

Sitäpaitsi. Opiskelijat opiskelevat valmistuakseen työelämään veroja makselemaan, että on sitten sinullekkin tarjota sosekeittoa ja vaippoja siellä vanhainkodissa sitten muutamien vuosikymmenten päästä.

Harmittava juttu :(

Opiskelijatyttöjen kanssa on ollut tähän mennessä niin mukava matkustaa...:>

opiskelija-alennukset pois kokonaan!

Opiskelija-alennukset joutaisivat kokonaan pois, tai ainakin niihin pitäisi saada jonkinlainen rajoitus. Tuttavapiiristä löytyy monta henkilöä jotka ovat olleet yliopistossa kirjoilla viimeiset 7-10 vuotta ilman että opiskelut edistyvät pätkääkään. Samaan aikaan he ovat töissä (yksi on jopa erään menestyvän venealan yrityksen toimitusjohtaja!) mutta heillä on kätevästi käytössään opiskelijakortit, joten he saavat junamatkat puoleen hintaan. Mikäs siinä on työ- ja messumatkoja körötellä alennettuun hintaan, kun kuukausitulot ovat muutenkin usemman tonnin. Itse saan vähemmän palkkaa ja maksan normaalihintaisen lipun.

Minusta tuo opiskelija-alennus pitäisi koskea vain kokopäiväisiä opiskelijoita, ja maksimissaan 4-5 vuotta, tai vastaavasti sen pitäisi koskea opiskelijoita jotka ovat esim. alle 25 tai 30 vuotta. Ei kai siinä ole mitään järkeä että toiset ovat "opiskelijoita" 10-15 vuotta vain jotta saavat opiskelijaedut vaikka ovat hyvin palkatuissa töissä. Ei nuo opiskelija-alennukset kai ole tarkoitettu töissä olijoiden työmatkoihin yms.

Mieluummin kaikki alennukset kaikilta pois ja halvemmat hinnat kaikille. Yhtä paljon tilaa vie niin lapsi, opiskelija, aikuinen kuin eläkeläinenkin, joten lipun hinnankin pitäisi olla sama kaikille.

Journalistien alennus myös tarpeeton !

Kovasti ihmettelen sitä miksi lehtimiehet saavat alennuksen VR:ltä !

Työssä käyviä ja hyväpalkkaisia tyyppejä kaikki. VR ei paljon mainosta tuota alennusta mutta sellainen on olemassa.

Höpö höpö!

Miksi opiskelijoita, junioreita tai eläkeläisiä pitäisi syrjiä?

Kyllä se sinäkin joskus vanhenet eläkeläiseksi! Siinä olen samaa mieltä, että tuo tuttavasi tapaus on ihan väärin! Kouluihin voisi laittaa rajoituksen, montako vuotta saa opiskella. Mutta on kyllä oikeutettua, että jos 40-vuotias alkaa opiskelemaan tosissaan, kuuluu sille myös alennus! Ei mikään ikä juttu saisi ratkaista! Siskoni on 30-vuotias ja opiskelee kokopäiväisesti, kyllä on oikeutettua että hänelle kuuluu opiskelija-alennukset!

Siinä olen samaa mieltä, että junien hinnat pitäisi laskea alemmaksi. Kansanedustajien palkat pienemmäksi ja ne rahat vr:n käyttöön! Kyllä pitäisi sen jälkeen hinnan laskea! Mutta opiskelijat, juniorit ja eläkeläiset saisivat niistä hinnoista 50% pois!

Jos opintotuella voisi elää

Jos opintotuella pysyisi elämään, eikä tarvitsisi opiskelujen ohessa myös käydä töissä jotta pysyisi maksamaan jatkuvasti kallistuvia vuokria, niin ehkä pystyisi valmistumaan määräajassa.

Mutta kun joutuu käymän töissä ja silloin tällöin poiketa luennoilla, niin ei ole mikään ihme että opinnot kestävät 10 vuottakin.

Eläkkeet pois myös...

Eläkkeet myös pois, samalla tulisi ratkaistua työvoimapula.

Tehkää työtä kunnes kuollette, miksi jonkun pitäisi maksaa teille laiskureille eläkkeet?

50% alennus myös kesällä!!

Saattehan te opiskelijat, juniorit ja eläkeläiset 50%:n alennuksen koko kesän ajan. Eikö se riitä?! Meille työttömille ei ole mitään alennuksia.

NO EI RIITÄ!

Ei ole meidän vika, jos olet työtön! Mutta opiskelijoille kuuluisi antaa alennusta myös lomapassista! Sä et kyllä tiiä yhtään mitään, minkälainen rahatilanne opiskelijoilla on!

Saan säästöön...

joka kuukausi 30 - 70€. Ei ne suuret tuet vaan pienet menot...:>

Mitä mammareita

Pitääkö teidän opiskelijoiden tiuhaankin kulkea opiskelupaikkakunnalta kotiin äiskän ja isukin luo? Miksi? Ja sitten taas kotoa opiskelupaikkakunnalle, vai? Miksi? Miksi te yhtämittaa niissä junissa hyppäisitte? Menisitte festareilleko? Niihin kyllä tuntuu rahaa riittävän, ja kaljaan ynnä muihin juotaviin, muttei junalippuun? Minusta on ihan oikein, että ulkomailla asuvat opiskelijat eivät saa alennusta. Eihän heidänkään tarvitse alvariinsa eestaas matkustaa, käsittääkseni.

Lähtisitkö itse

Lähtisitkö itse toiseen kaupunkiin asumaan, jättäisit kaikki sukulaiset, ystävät, kaverit, kaiken. Jäisit yksin uudessa paikassa, etkä pääsisi enää katsomaan lapsiasi tai vaimoasi edes lomalla?

Näin opiskelija asuu.

No voi voi

Vali vali vali......vali vali....

Takaisin asiaan

Mikä tässä nyt on niin kummallista? Ensin valitettiin kymmenet vuodet että veeärrä on tehoton ja siellä on paljon turhaa väkeä. Nyt on VR yhtiöitetty 10 vee sitten ja pantu tuhatmäärin väkeä ovesta ulos ja tehokkuus on huipussaan. VR on ihan oikea firma joka tekee hyvää tulosta nimenomaan verovaroin kustannetun pk-seudun liikenteen ulkopuolella. Tavarat kulkevat pienin päästöin ja intercityt ovat nopeita.

VR on osakeyhtiö ja sen kuuluu tuottaa voittoa. Älkää valittako veeärrälle vaan valittakaa niille kansanedustajille jotka päättivät että toimiva valtion liikelaitos yhtiöitetään. Ja nyt se yhtiö on nostanut hintoja ja lisännyt paikkalippumaksuja ja karsinut alennuksia ja koko ajan ihmiset matkustaa enemmän ja enemmän junalla. Miksi myöntää alennusta tavarasta kun kerran kauppa käy ilmankin?

Eli vika ei ole veeärrän vaan niiden, joiden mielestä tässä maassa ei kuulu olla palvelevaa rautatietä vaan tuottava rautatie. Eli (oikeisto)poliitikkojen. Äänestäkää ensi vaaleissakin kokoomustanne.

Hyvä otsikko...

Eli mitä opiskelija siis oikeasti menetti?
Lomapassista opiskelija ei enää saa alennusta. Myynnissä on ainoastaan aikuisille suunnattu lomapassi hintaan 139 eskoa. Sisältää neljät paikkatiedot matkustusaikana joka on 3 vuorokautta.
sitten tämä muu menetys.

Opiskelija-alennus 50 %

Opiskelijalipulla matkustavan on aina esitettävä voimassa oleva VR:n hyväksymä opiskelijakortti tai VR:n ja Matkahuollon yhteinen opiskelijakortti junassa lipuntarkastuksen yhteydessä.

Opiskelijalippua koskevat seuraavat ehdot:

Myönnetään päätoimisille Suomessa opiskeleville opiskelijoille, jotka eivät ole suorittaneet perustutkintoa
oppilaitos julkisen valvonnan alainen
opintojen kesto yhtäjaksoisesti vähintään 8 kuukautta
Opiskelijalippu on henkilökohtainen
kansainvälisten järjestöjen opiskelijakortit (esim. ISIC) eivät oikeuta alennukseen.

Liekö VR:n päätökseen vaikuttanut se että ISIC kortteja myönnetään 3.5 miljoonaa vuosittain.
Miten siis eurokansalainen olisi samanlaisessa asemassa suomessa kun Suomen passilla matkustava saisi alennuksen mutta ei Saksan passilla?
Eli oliko kyseessä selkeä päätös selkiyttää alennuksia vai huonontaa jotain. Itse taipuisin ensimmäiseen vaihtoehtoon.

opiskelen

En keskity nyt tuohon lomapassiin ollenkaan, vaikka siinäkin kustaan meitä opiskelijoita silmään. Mutta vr on sanonut että yhtiön tavoitteena on yhtenäistää alennusperiaatteet samanlaisiksi kuin muissa eurooppalaisissa rautatieyhtiöissä. Eiköhän tuohon tavoitteeseen pitäisi siis kuulua myös mm. ISIC korttien hyväksyminen junissa, niinkuin muissakin maissa tehdään.

VR:n päätös olla antamatta opiskelija alennuksia ulkomailla opiskeleville on mielestäni EU:n vapaan liikkuvuuden periaatteen vastainen, sillä kotimaan etuudet ovat opiskelijan mukaan otettavissa kun hän opiskelee muussa EU maassa sekä sillä tämä kielto vähentää suomalaisnuorten halua harjoittaa tätä oikeuttaan vapaaseen liikkuvuuteen.

Kaikki mitä olemme siis sanoneet ei ole vain valittamista vaan suoraan periaatteiden vastaista jotka Suomikin hyväksyi jo -95 liittyessään EU:hun.

Oletko samaa mieltä, käy osoitteessa: http://www.adressit.com/vastalause_vr_toimille_ulkomailla_paatoimisesti_opiskelevien_suomalaisten_opiskelija-alennuksien_poistamisesta ja kirjoita nimesi listaan, jos asioille tehtäisiin joskus jotakin
 /   /  /  / VR menee opiskelijan...

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta