AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Milloin ilmoitus raskaudesta

Milloin ilmoitus raskaudesta

5 Vastausta 2 977 Lukukertaa
Minulla on menossa viikko 8 omassa raskaudessani. Milloin työnantajalle pitää viimeistään ilmoittaa raskaudesta ja äitiyslomalle jäännistä? Minulla on sattumoisin kehityskeskustelu parin viikon päästä ja en ole ajatellut sanallakaan vielä mainita raskaudestani, onhan se vasta melko varhaisessa vaiheessa ja keskenmenon riski on hyvinkin olemassa.

Olen ajatellut kertoa raskaudesta vasta lomieni jälkeen elokuun lopulla. Siinä vaiheessa pomo saa tietysti selville, että olen jättänyt kertomatta raskaudestani kehityskeskustelussa. Tiedän varmuudella, että tässä työpaikassa minua alettaisiin syrjiä työtehtävien suhteen, kurssit peruttaisiin ja palkkakehitys tyssäisi siihen paikkaan. Nyt jos koskaan talossa on nimittäin käynnissä palkkojen tarkastus ja minulla olisi työtehtävien suhteen mahdollisuus saada lisää liksaa kahden miespuolisen kollegani tavoin.

Milloin olette itse ilmoittaneet ja onko ollut outoa reagointia esimiehen suunnalta?

Lain mukaan

sun ei tartte kertoa et oot raskaana. Kuin vasta sitten kun ilmoitat et jäät äitiyslomalle ja lain mukaan sun tarttee ilmoittaa työnantajalle 2 kk ennen kuin jäät. Esim jos meinaat jäädä vaikka 10 pvää ennen laskettua aikaa lisäät siihen +2kk.

Sun tilanteessas en kertois, koska tosissaan se keskenmenon riski on todella suuri vielä ja onhan se raskauskin aika yksityinen asia (niin ainakin itse koen). Ja jos pomo alkaa sitten kun kerrot raskaudesta vetoamaan et miks et keharissa kertonut voit todeta et oli niin aikaisessa vaiheessa vielä että et halunnut tuoda asiaa julki. Jos pomosi on tarpeeksi fiksu osaa antaa asian olla. Onnellista odotusta.
T. 23+5

mie kerroin viikolla 9

jos sellanen ois tullu se ois tullu, mutta se sapettaa että kahden päivän sisällä sai koko työpaikka tietää, työt meni siihen että olen nyt tuuraaja ja eipä ole soiteltu enää sieltä...et työt väheni, ja työkuva muuttu kun kerroin 9 viikolla. sekin oli pakko kun työantaja alkoi udella niin lujaa miksi selästä sairaslomalle yhtäkkiä, kun 4 edellistä työviikkoa meni aivan moitteetta, luulin että tajuaa sekin sen että on yksityisasia, ei ei...oli pakko työpaikan muille mennä juoruamaan.... :( meni työinnostus koko paikkaan!

Hyi jestas

Tekstistä haisoo rahan ahneus...lissöö liksoo mahollisuus saaha plaa plaa plaa oot vissihin etelästä joilla ei muut mieles oo ku raha vain mua etoo et raskaana olles ajatellahan vain sit rahhaa eikä esmes sitä mitä sisällä on.

sulhan ois kuule heleppo haastaa oikeuteen jos tuollast alkas tapahtua työpaikalla, ja jos alakais et kyl sen työpaikan arvonen ees oo.

Eipä

tuo tainu olla rahan ahneutta..

Sinun...

..tekstistä haisee kateus...

Raskaudesta ei kenelläkään ole oikeutta rankaista, ei kenelläkään ja niinhän tuo työnantaja tekee jos yp menee raskaudestaan kertomaan.
 /   /  /  / Milloin ilmoitus raskaudesta

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta