KOKEMUKSIA VANHA DOMUS

TAMPERE/kaleva

HEi,
Onko kenelläkään kokemuksia kyseisestä opiskelijatalosta?huoneiden, pesuhuoneen kunto jne.
Olen muutamassa heinäkuussa.

11

3121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minni12

      Minä olen muuttamassa myös Vanhaan Domukseen elo-syyskuun vaihteessa. Mitä opiskelet ja minkäikäinen olet ja nainen/mies?

      • vierailemassa enne vuokran ...

        en ole muuttamassa enää vanhaan domukseen , sillä asunnon kunto oli surkea ja koko talo muistutti lähinnä vankilaa:/


    • 1234567897654w

      onko se oikeasti niin paha? :((

    • Hyviä puolia on

      Mun mielestä Domma on vähän kulunut, mutta ei se haittaa, koska sijainti on niin huippu hyvä. Kauppiksen kirjasto on vieressä ja keskustan baareista voi kävellä kotiin. Myös uimarannalle on lyhyt matka. Sitä paitsi onhan se hieno ja perinteikäs talo. D-talossa on ulkomaalaisia vaihtareita, joilla on paljon bileitä. Ottaisin heti kämpän Dommalta jos saisin, mutta ei niitä saa jos on koti Helsingissä.

      • tamperelainen

        Kauppiksen vai Sammon lukion kirjasto?


    • ....

      Itse asuin Domuksessa puolitoistavuotta ja opiskeluaikaiseksi kämpäksi ihan kiva jo halvan hintansa vuoksi. Onhan se vähän ajan saatossa kulunut, mutta sijainti on tosiaan hyvä ja itselleni huoneiston kunto ainakin riitti ihan hyvin...

    • 1234567897654w

      joo, kävin just pari päivää sitten viemässä sängyt sinne, odotukset oli aika matalat ton vankila kommentin jälkeen, mutta oman huoneeen kunto oli hyvä :) odotin jo keltaisia lohjenneita seiniä ja kulunutta lattiaa mutta hyvältä ja siistiltä näytti. Vessa on kyllä pelottava mutt se on vain vessa..

    • 12345Domus

      Muutin kans Domukseen.. Melkonen kolhoosi, mut onko sillä väliä, jos vuokra on näin halpa? Kerroskeittiö on kyllä järkyttävä, mutta onneks on mikro. Perus huoneita ja kaikki toimii.. Älkää olko niin nöpönuukia.. :P

    • muuttamassapia

      :----D onko paikka oikeasti niin järkyttävä kuin kommentit viestittää ?

    • blip

      Wanha topikki mutt tulee edelleen google-haussa ekalle sivulle, kaivannee siis päivitettyä tietoa.

      Asun D-siivessä, jossa on siis noita kerroskeittiöllisiä yksiöitä.
      Huoneet ovat ihan ok-siistit, seinät vasta maalattu. Kaapinovet ja lattiat varsin kamalassa kunnossa, kannattaa siis hommata paljon mattoja jos haluaa viihtyä (Vaimentaa myös ääniä!) Vessa on taattua 60-luvun tyyliä, muovimattoa lattiasta kattoon. Kun muutin, pari ensimmäistä kuukautta hanoista tuleva kuuma vesi oli ruskeanoranssia (jes..) mutta ongelma on sittemmin korjautunut. TOAS säästää syksyisin ja keväisin pistämällä myös kämppien lämmityksen päälle vasta kun lämpötila huoneessa putoaa alle 18:sta, siis vilpoisaa voi olla syksyllä.

      Domman parhaita puolia on sijainti, bussit kulkevat hyvin ja kävellenkin pääse keskustaan ripeästi. Lähellä on mm. Sammon kirppis josta voi käydä hakemassa tarvittavaa taloustavaraa, ja S-ryhmän kohtuullisen halpa kauppakin on vieressä.

      Itse talossa on yllättävän rauhallista, päivisin kuuluu usein kitaran/basson/viulun-soittoa, mutta se ei juuri häiritse. Sen sijaan pihalta kuuluu öisin, etenkin lämpimillä keleillä ja lomien ja teekkaripileiden aikaan metakkaa joskus läpi yön. Joskus myös joku pariskunta harrastaa seksiä varsin äänekkäästi ikkuna auki... Melusta on eniten ongelmaa kesällä jos haluaisi nukkua ikkuna auki (ilmanvaihto kun ei ole mitä parhaimpia) mutta yleisesti wanhalla on ollut jopa hiljaisempaa kuin oletin. Herkkäunisen kannattaa varautua kuitenkin korvatulpilla, ja langattomat eristävät kuulokkeet ovat ystäväsi musiikinkuuntelussa.

      Vaikka tupakointi on talossa kiellettyä, jotkut asukkaat kyllä polttavat ikkunoista, tuuletusparvekkeista tai ikkunoiden alla pihalla (myös pilveä/hasista.) Savu tulee toisiin asuntoihin onneksi lähinnä jos pidät ikkunaa auki.

      Kerroskeittiöt ovat suoraan sanoen aika kammottavassa siivossa - vaikka siellä siivooja käykin, kaikki tasot ja pinnat ovat aina rasvakerroksen ja murusien peitossa, eikä mitään yleisiä patoja tai pannuja voi kuvitellakaan siellä säilytettävän. Jääkaapeissa on toisinaan puoliksi homehtunutta ruokaa avonaisissa astioissa. Tähän kannattaa varautua laittamalla omat safkat muovipussissa tai laatikossa jääkaappiin. Mitään limsaa saati kaljaa ei voi niissä säilyttää, se varastetaan heti. Ruoat yleensä säilyvät koskemattomina, mitä joskus joku kebabinjämä on kadonnut.

      Pesutuvan koneet toimivat hyvin ja ovat tehokkaita, joskin on aika tiuhaan varattu. Itse kuivaan pyykkini rummussa, ja yleensä istun siellä lukemassa lehteä kuivauksen ajan (olen tottunut tähän edellisestä kämpästäni, jossa kuivuristakin varastettiin vaatteita) mutta ei yksistään pyörivästä koneestakaan ole mitään viety.

      Ullakkokomeroihin sen sijaan murtaudutaan aika säännöllisesti. Joskus jotain kulkijaa on ilmeisesti myös käynyt nukkumassa ullakoilla. Polkupyöräsi viedään myös takuulla jos et laita sitä lukkoon kunnolla.

      Domuksella on myös varsin hyvin toimiva kerhohuone, jota voi varata omiin tilaisuuksiin ja pistää pystyyn vaikka euroviisukatsomon. Asukastoimikunnalla on myös yhteisiä tavaroita, mm. imuri ja ompelukone, joita voi lainata. Periaatteessa talossa on kiellettyä jättää roinaa käytäville, mutta tavaroita usein hylätään "ota- ja jätä" periaatteella rappuihin ja portaiden alle - sieltä voi köyhis löytää jopa jotain ihan hyödyllistä.

      Huoneeseen muuttaminen kannattaa hoitaa siten, että käy hakemassa avaimen toimistolta esim. aamulla tai aamupäivällä, ja käy HETI tarkastamassa huoneen kunnon. Omassa huoneessani loppusiivous oli tehty vähän niin ja näin (mm. wc-pytyssä kellui tupakantumppeja...) Jos huoneessa on mitään mutisemin aihetta (likaa, roskaa, jokin on rikki), älä ala itse siivota mitään vaan ota heti puhelu asuntotoimistoon! Ne järkkäävät sinne siivojaan/tarkastajan virka-aikana nopeallakin varoitusajalla. Sen sijaan jälkikäteen on turha valittaa, TOASin politiikka on että mitään hyvitystä itse suoritetusta siivouksesta ei anneta. Näin kannattaa toimia myös siksi, ettet joudu itse korvaamaan edellisen vuokralaisen sotkuja poismuuttaessasi.

      D-siivessä asuu paljon vaihto-opiskelijoita, ja jonkin verran hipimpää jengiä. Jotkut kantasuomalaiset saattavat kokea erinäköisen jengin läsnäolon jotenkin pelottavaksi tai porukan "epämääräiseksi", mutta oma kokemukseni vaihtareista on ollut mukava. Oma asenne kannattaa tarkastaa ennen sinne muuttoa, jos ei kestä monikulttuurista meininkiä tai nuoria hippejä, niin kannattaa muuttaa muualle.

      Minusta dommalla on ollut ihan mukava asua, enkä ole kokenut oloani siellä turvattomaksi. Kämpän saa sieltä nopeasti (ja siellä voi vaikka asua sillä aikaa kun hakemus vetää muualle) ja yksiöt ovat Tampereen halvimpia. Realiteetit kannattaa kuitenkin tietää etukäteen, ja jos ei esim. kestä yhteisiä keittiöitä, kannattaa maksaa vähän enemmän keittiöllisestä yksiöstä (tai hommata pieni jääkaappi ja keittolevy huoneeseen. Maksavat Motonetissä jonkun kympin.)

    • asukas373

      jepa jepa XD

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6143
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3906
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2274
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1890
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1343
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe