AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Kissa pois puusta...

Kissa pois puusta...

36 Vastausta 14 372 Lukukertaa
Hah haha! Palokunta laittoi parastaan Sysmässä.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1549077

Onneksi kissa ei kuitenkaan vahingoittunut suihkutuksessa.

....

kuka nyt antais kissaansa ruiskulla tiputtaa alas 20m korkeudest?

vaan...

...kuka soittaa palokunnan paikalle kun kissa on puuhun kiivennyt?? enpä ole ikinä nähnyt puussa kuollutta kissaa...aina ne sieltä alas hiippailee ennemmin tai myöhemmin.

voi käydä pahasti.

niin itse lähtisin keinolla millä hyvänsä kissan perään. Tosin kyllä se kissa tosiaan puusta etenkin saattaa itse tulla alas. Vaan jos ei, niin sitten on palokunta paikallaan...

Etenkin kun kyseessä on puu lähtisin kissan perään. Ikää on tullut vähän, mutta kyllä mä vielä puuhun pystyisin kiipeämään ihan kepeästi.

Mutta suihkutuksessa saattaa kissa kyllä satuttaa itsensä.

Eläin rääkkäystä

Kissa pois omistajilta jotka sallii noin julman menetelmän. :(

?????????

Olen kanssasi samaa mieltä, kissa pois vain eläinrääkkääjältä. Kissa, joka pelkää vettä yli kaiken, mennään suihkuttamaan isolla letkulla kylmää vettä päälle. Missä ne palolaitoksen tikasautot oli silloin. Miten olisi toimittu, jos pinteessä olisikin ollut koira. Tunnekylmää porukkaa todellakin.

oikea tapa..

Ei tarvi odotella, muuta kuin ruiskulla vettä vaan niin kyllähän katti puusta alas tulee. Ja jos putoaa niin kissahan tulee aina jaloilleen..

paitsi jos..

kovalla paineella vettä kylkeen, niin voi tasapaino vähän järkkyä...

luitko

Et tainnu lukia tekstiä kuten moni muukaan. Kissa oli 20m korkeussa kolmatta päivää ja palotikkailla meneminen ois ollu riskialtista sekä kissalle että palomiehelle. ite omistan kissan myös ja oon omistanu usiampiakin joten tiiän mistä puhun. Tää meni teillä jo liiotteeluks ja koirat ei ees pääse kiipiään puuhun joten siitä ei oo pelkoa.

melko normaali

olen ennekin nähnyt kun palomiehet hakee kissoja puista.

usein mennään tikkailla lähemmäksi ja (yllätys yllätys!) kissa kiipeää peloissaan ylemmäs!

vedellä se tulee joko kiipeämällä tai painovoimaisesti. kuusesta kissa putoaa pehmeästi oksalta toiselle - joka vaimentaa pudotusta.

aivan turhaa toiset vauhkoontuu tuollaisesta. ennemmin voisi hermostua niille, jotka pitää kissoja kaupungeissa vapaana. siellä on paljon suurempiakin riskejä kissalle kuin palomiehet!

Hölmöt!

Eihän palokuntalaiset varmaankaan sitä kissaa sieltä puusta suihkuttanut paineella alas!

Ruiskuttivat vettä puuhun niin kissa ei viitsinyt kauaa "sateessa" kyhjöttää vaan kapusi alas kuivaan. Toimivat täysin oikein ja käyttivät tervettä maalaisjärkeä.

Ei olisi ollut mitään järkeä lähteä vaarantamaan palokuntalaisen ja/tai kissan henkeä moisen "pelastusoperaation" takia.

Eli toiminta oli hyvin kaukana eläinrääkkäyksestä! Kuinka ihmeen yksinkertaisia ihmisiä täällä oikein on? Hei Haloo, onko ketään siellä yläkerrassa kotona??

= )

kirjoitit mitä ajattelin ;D

Itsehän

..veepeekoota JONKIN VERRAN käyneenä sanosin että se kissa ois kuollu sinne puuhun tahi lentäny naapuripitäjään sen enempää hengissä jos sitä paineella ois ammuttu :D

aivan

näinhän se menee...

taas näkee että on kahdenlaisia hölmöjä:

vähän fiksummat osaa olla hiljaa ja ottaa selvää

kaikkein hölmöimmöt alkaa avautua ja poistaa viimesimmätkin epäilykset hölmöydestään!

kissa .....

Ei voi olla totta!!!!!!! Eikö nyt mitään muuta konstia ollut ? mitähän mieltä eläin suojelu ihmiset on tästä, järkyttävää !

AMERIKASSA OLIS

Jenkkilässä olisi hajettu apuun kansalliskaarti ja sitten paikallinen uutiskanava kehiin ja suuri media puuhun olisi kavunnut yksi jos toinenkin palomies ja moni sankari katkaissut koipensa ja niskansa katin roikaleen takia.

Se ero on suomalaisessa ja amerikkaisessa pelastus toiminnassa että vaaraan ja hyötyyn nähden meillä osataan arvioida se mikä on järkevintä, amerikassa taas vedotaan tunteeseen ja ollaan katin motjaleen takia valmiit tappamaan vaikka 5 miestä...pääasia että katti saa pitää yhden niistä 9 hengestään.

HIENO SUORITUS SUOMEN PALOKUNTA RULES!!
---------------------------------------

Näin

Tämä on aivan tavallinen toimenpide Suomessa.
t. täti ambulanssista

semmonen pikkujuttu

ei kaikki mitä amerikkalaisilla tv-sarjoissa ja elokuvissa tapahtuu ole totta. herätys siellä!

rakastan kissoja ja

"amerikassa taas vedotaan tunteeseen ja ollaan katin motjaleen takia valmiit tappamaan vaikka 5 miestä...pääasia että katti saa pitää yhden niistä 9 hengestään."

Niin. Ihmisiä tällä maapallolla on ihan liikaa. Jos olisi toimittu amerikan malliin, olisi päästy edes viidestä miehestä. Ja sitäpaitsi ihmiset ovat inhottavia otuksia, päinvastoin kuin kissat. Joten mieluummin vaikka se viisi miestä kuin yksi kissa.

voi pyhä yksinkertaisuus

Kissa saatiin alas puusta vahingoittumattomana. Mitä muuta olisi pitänyt tapahtua. Suhteellisuuden tajua ihmiset, kiiitooos!!! Turha vouhottaa kun kaikki kerran päättyi hyvin. Palokunta arvioi tilanteen ja toimi sen mukaan ja hienosti meni.

kyllähän kissi

Alas puusta tulee kun antaa olla vaan. Satavarmaa, että viikon päästä ei ole enää siellä.
Kissit on vaan semmoisia vekkuleita, että ne vaan pokkana kasselee sieltä mitä nuo hullut ihmiset ny kohkaa, antaa ny niitten kohkata. Tuun täältä sitten paremmalla ajalla.

Kissoja kohdellaan kuin roskaa

Miksi kissoja kohdellaan kuin roskaa? Just oli pari viikkoa sitten satasessa uutinen, jossa ikkunasta roikkuvaa koiraa oltiin tultu pelastamaan oikein paloautojen ja nostolavojen kera!
Ja tänään uutisoitiin miten Espanjassa aiotaan sallia ihmisoikeuksia ihmisapinoille. Suomessa tätä samaa sovellettaisiin varmasti koiriin!

miksi siihen itketään palokuntaa

Kyllä kissat tulee sieltä puusta alas omalla ajallaan, kunhan joku ei ole koko ajan siellä alhaalla kyttäämässä ja häiriköimässä.
itselläni on kaksi kissaa, ja toinen istui kerran 4 pvää puussa ennen kun tuli alas.

Vai oletteko jossain nähnyt kuolleita kissanraatoja puut täynnä???

lasku

palokunnan TURHASTA paikalle hälyttämisestä, kissalla ei ole puussa mitään hätää.

meillä muutama

ja kiipesi puuhun.
Oli talvi ja pakkasta reilut -15 astetta. Palokunta ei suostunut tulemaan kissaa puusta alas hakemaan vaikka oli ollut hukassa(todennäköisesti siis kokoajan puussa) yli vuorokauden ennenkuin löysimme poloisen. Veljeni kiipesi sen sieltä alas, mikä oli kyllä todella vaarallista, mutta ei hänkään kestänyt katsoa kisun kärsivän. Korvan päät/hännänpää olivat paleltuneet ja eläinlääkäri joutui ne amputoimaan.
Varmasti olisi kuollut jos veli ei olisi alas hakenut.
Ärsyttää kun palokuntaa ylistetään jos käyvät kissan pelastamassa jostain helpohkosta paikasta, mutta tällaisia tapauksia ei koskaan missään mainita. Kisu oli siis korkealla männyssä, oksiakaan ei ollut joten täytyi tikapuita yhdistellä, jotta pääsi tarpeeksi korkealle.

Kissanluurankoja

Kyllä kissat on kautta aikojen puista alas tulleet.En ole lapsenakaan nähnyt yhtään kissan luurankoa puussa,olen jo elänyt lähes 60 vuotta.

No on typerää.

Jos kissa istuu viikon puussa, niin ehkä sitten olisin valmis hälyyttämään palokunnan paikalle, mutta jos se siellä pari tuntia on kököttänyt, niin ei hätä ole tämän näköinen. Mielestäni tämän palokunnan käyttänä tapa oli äärimmäisen typerä.

ja mitä..

kissa on viikon puussa esim. joko talvipakkasilla tai kesänhelteillä? onko järkee vai ei...

Vastaus: kesällä tulee nestehukka nälän lisäksi ja talvella jäätyy.

otsikoksi piti nostaa?

Isäni kerran hoiti meidän kissan alas puusta suihkuttamalla vettä puuhun :) ei ehkä kuitenkaan ihan noin korkealta. Mitään palokuntaa ei tarvittu.

ONKO TUO JOTAIN UUTTA!??!

Tuo ei ole mitään niin ihmeellistä että siitä itäisi lehteen kirjoittaa...

Viime kesänä noin vuoden vanha narttukissamme teki samaisen tempun... oltuaa kolme päivää puussa soitimme palokunnalle, puu oli niin huonossa paikassa ettei palotikkaita edes harkittu, näin ollen yksi palomiehistä kiipesi tolppakengillä puuhun jolloin kissamme kiipesi ylemmäs, ollen silloin noin 15m korkeudessa. Palomestari sanoi etteivät nyt voi auttaa enempää ja kissa ainakin on kunnossa ku ylemmäs jaksoi kiivetä, että jos 4 päivän päästä vielä on siellä niin pitää soittaa uudstaan... nooooh... 4 päivää meni ja kissa edelleen puussa, palokunta tuli ja tunnin päästä kissa oli alhaalla.. 1½ tankkia vettä siihen meni mutta kissamme ei vahingoittunut, lukuunottamatta rajua laihtumista ja pihkan klöntittämää turkkia... jotka eivät johtuneet palomiehistä :D

Olisiko silloin pitänyt soittaa lehteen???

Mäntsälässä

tehtiin sama temppu palokunnan toimesta -80luvulla,kylän "kuuluisimmassa" mäessä.Omistajan luvalla.Katti oli naukunut puussa kolme päivää,noin 15m korkeudessa.Ensin yritettiin palokunnan norturilla,tyyliin palomies koriin ja kori ylös kissan lähelle.Vaan kissa sai sätkyn,sähisi,raapi ja oli pudota.Tämän jälkeen jäi omistajalle vaihtoehdoksi,että kissa ammutaan alas,tai sitten vesiruiskulla.Omistaja valitsi veden.Kissa tuli alas,elävänä.Myöhemmistä mahdollisista vaurioista kirjoittajalla ei ole tietoa.Eli onkohan tämä "tapa" sittenkään niin harvinainen.

Meidän kissa 4 X ruikutettu alas !

En nyt jaksanut lukea muita viestejä, mutta pakko oli kommentoida tuota "uutta uutista"....että

Viime kesänä meidän kissa tosiaan ainakin neljä kertaa ruiskutettiin alas puusta palokunnan toimesta.
Ekalla kerralla oli ollut puussa jo kaksi viikkoa ja kun yritettiin kiivetä, niin se meni korkeammalle karkuun... oli varmasti n 15-17m jo siinä vaiheessa.Ja tietysti keskellä metsikköä jonne ei tikasautolla päässyt =( No luvallani se ruiskutettiin alas. Tai siis vettä kun näytettiin, niin hyyppäsi itse.

Pari päivää vain söi ja nukkui - uudestaan puuhun =) Silloin taisi muutaman päivän päästä tulla itse alas.Mutta muutaman viikon päästä taas oli joku kutsunut pelastuslaitoksen apuun kun kissa huusi puussa kolmatta päivää ja sama juttu vielä myöhemmin muutaman kerran.

Nyt näyttää vihdoi oppineen, ettei sinne kannata kiivetä, koska tänä kesänä ei ole enää mennyt !

on.

ku palokunta pitää hommata paikalle että yhen kissan saa puusta alas.

älytöntä..

ylipäätään hälyttää palokuntaa ottaan kattia pois puusta se kyllä pääsee sieltä pois,kun on sinne mennykkin.voin omasta kokemuksesta sanoo kissalle tulee nälkä,niin se osaa kyllä tulla alas..

Kissan omistajalle

vahingosta, joka mahdollisesti aiheutuu tulipalosta sillä aikaa, kun kalusto ja miehet ovat hakemassa kattia puusta. Tätä mieltä on alalla oleva mieheni ja hyvin heidän harminsa ymmärrän jouduttuaan muutaman kerran tuommoiselle keikalle.

kissa kiipes eilen puuhun...........

moi
Mä näin eilen illalla kun yks kissa kiipes puuhun
, mutta pääsi alas pian ilman palokuntaa......

Kukä päästää kissan puuhun?

Kuka niitä kissoja pitää sillai, että pääseen puuhun? Kissathan pitää olla ulkona kiinni niinkuin koiratkin. Kissa on vaaraksi sekä ympäristölleen, että itselleen jos se on vapaana. Syö pikkulintuja tai sitten supikoira syö kissan. Meidän kissa on aina valjaissa ulkona. Joko tehdään sen kanssa lenkkiä tai sitten on flexin päässä ja flex kiinni seinässä tai puussa. Flexin varassa pääseen vain neljän metrin korkeuteen ja sieltä sen voi käydä poimimassa valjaiden varasta tikapuilla. On poimittu. Kissa joka ei uskalla tulla alas puusta moneen päivään on muuten väärin kasvatettu. Se pelkää alapuolellaan olevia ihmisiä ja niiden hälinää ja pitää turvallisempana pysytellä ylhäällä. Tekee sen nälän ja kylmyyden kustannuksella. Oikein kasvatettu kissa luottaa ihmiseen tai ainakin isäntäänsä niin, että uskaltaa tulla puusta alas. Vain toinen inhotuksen kohde on suurempi kuin ihmisen pelko eli vesi - kuten noista tarinoista voi päätellä.
 /   /  /  / Kissa pois puusta...

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta