Kissan äkkikuolema ja eläinlääkärin vastuu

Järkyttynyt kissojenystävä

Menetimme rakkaaan kissamme viikko sitten yllättäen. Haluaisinkin tietää, onko kellään tapahtunut vastaavaa? Kissamme mourusi välillä yöllä ja kun menin katsomaan, sen suusta valui kuolaa. Päätimme katsoa seuraavana päivänä, kuinka kissa voi. Perjantaina kissa löytyi sohvan alta, ja tuntui jotenkin vaisulta ja kuolaakin valui välillä, joten soitin eläinlääkäriin ja saimme ajan samalle illalle. Kissa nukututettiin ja tutkittiin päällisin puolin eikä eläinlääkäri löytänyt mitään vikaa. Sanoi vain, että tulkaa uudestaan, jos tila pahenee. Mitään kokeita ei otettu. Lähdimme matkalle sinä yönä ja kissa jäi nukkumaan. Äitini kävi seuraavana päivänä kolme kertaa katsomassa kissaa. Kuolaa oli edelleen valunut, sillä tippoja löytyi lattialta, mutta muuten kissa oli ollut suhtkoht pirteä. Ruoka ei kyllä maistunut. Äitini päätti katsoa seuraavana aamuna, mikä tilanne olisi, että pitääkö viedä uudestaan kissa lääkäriin. Aamulla kissa löytyi kuitenkin kuolleena. Soitin eläinlääkärille kun tulimme matkalta ja hän vastasi, että epäili, että kissa oli syönyt myrkkyä. Olin niin järkyttynyt etten tajunnut kysyä, miksi hän ei kuitenkaan silloin käydessämme tehnyt yhtään mitään auttaaksemme kissaa, jos edes epäili myrkkyä? Kissa oli sisäkissa eikä kodissamme pitäisi olla mitään myrkyllistä. Ell sanoi vain, että kuolema jää arvoitukseksi, sillä kissa olisi pitänyt avata. Mikä kissallamme oli? Tekikö ell virheen? Tiedän, että on turha jossitella, mutta kissamme oli meille hyvin rakas ja kuoli vain 4-vuotiaana. Asiallisista vastauksista kiitollinen.

9

2389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en jaksa kirjautua

      Todella surullinen juttu. Katsoiko eläinlääkäri kissan suuhun kunolla, ettei sinne olisi jäänyt mitään kiinni? Meillä kotona sisäkissa sai ongittuja kaloja ja niiden mukana oli ollut koukku. Koukku oli jäänyt kissan kieleen kiinni ja kissa itse oli yrittänyt repiä sitä irti. Eläinkääkäri paikkasi kieltä todella kauan.

      Kissat saattavat leikkiessään syödä vahingossa vaikka mitä. Lankaa, rihmaa, neulojakin lisäksi kissan ruoasta saattaa löytyä luunpalanen joka tukkii hengityksen. Itselle tulee vaan mieleen, että joku vieras esinen on ollut hengitysteissä koska kissa on kuolannut ja sisäkissana ei ole mitään myrkkyä saanut.
      Lääkkeistä panadol on todella vaarallinen kissalle. 3 kg kissan ei tarvitse saada kuin puolikas panadol niin se koituu kohtaloksi. Itse en tuota tiennyt vasta, kun eläinlääkäri siitä kertoi.

      Kun kyseessä on rakas lemmikki niin tietenkin haluaa tietää mihin se menehtyi. Lisäksi miettii, että jos olisin tehnyt niin ja näin olisiko kissa vielä elossa. Eihän se kissaa takaisin tuo mutta ihmisen luonto on vaan sellanen ja se helpottaa jotenkin surun kanssa elämistä.

      Menetimme itse joulukuussa 16 vuotiaan kissan kissa kuihtui muutamassa viikossa pois ja eläinlääkärit eivät keksineet siihen syytä vaikka kissasta otettiin kokeita. Viimein oli tehtävä päätös päästää kissa taivaaseen. Kissa on päivittäin mielessä vieläkin ja kutsun välillä näitä muita meidän kissoja hänen nimellä.

      • Järkyttynyt kissojenystävä

        Suusta ei kuitenkaan löytynyt mitään vaikka eläinlääkäri ensin epäilikin, että kissan suusta voisi löytyä jotakin. Kauheaa tämä epätietoisuus.
        Lemmikin menettäminen on todella rankkaa. Toinen kissamme on masentuneen oloinen. Reppana kutsuu vieläkin siskoaan ympäri taloa.Olivat samasta pentueesta ja aina yhdessä :(


    • ...

      Tulin kyllä surulliseksi lukiessani tapauksenne. Itselläni on myös sisäkissa, 3-vuotias. En voisi kuvitellakaan tapausta, että menettäisin sen. Voin ymmärtää surunne ja epätietoisuutenne.

      Myrkytyksestä tuli mieleeni...Oletteko poistaneet kaikki myrkylliset kasvit huoneistostanne? Mielestäni eläinlääkärin olisi pitänyt tutkia kissa tarkemmin, sillä selkeästi kissa voi huonosti. Hoitovirheasiaan en osaa kommentoida.

      Toivotan sinulle paljon jaksamista!!

    • Päkkäri

      Kylläpä on todella ikävä tapaus. Kyllä mielestäni oireet olivat sellaiset, että eläinlääkärin olisi pitänyt ottaa kaikki mahd. kokeet kissastasi eikä olettaa, että kuolaaminen loppuu ja jos kissa muutenkin käyttäytyy apaattisesti yllättäen, niin eihän se ole normaalia.
      Verikokeista olisi selvinnyt maksa yms. arvot.
      Näin tehtiin meidän kisulle, jonka hyvästä hoidosta huolimatta menetimme jokin aika sitten myöskin vasta 4-vuotiaana (olisi tänään täyttänyt 5 :( )
      Kisumme oli lääkärien mukaan myöskin saanut jotain myrkyllistä kasvia tms. suuhunsa, joka sitten teki tuhoa munuaisissa. Sisäkissana eleli, eikä myrkyllisiä kasveja pitänyt kotona olla.
      Tarjosivat lisähintaan ruumiinavausta, josta varma syy olisi selvinnyt, mutta taidettiin puhelimessa olla niin järkyttyneitä ja tolaltaan juuri tehdystä lopettamispäätöksestä (lääkäri totesi parin sairaalapäivän jälkeen, että kissamme ei tulisi selviämään ja välttäisi tuskallisen kuoleman nukuttamalla se ikuiseen uneen), että kieltäydyttiin tarjouksesta. Olisi pitänyt ehkä kuitenkin ottaa, olisi saanut ainakin mielenrauhan sen suhteen.

    • katti3

      Oma kissani 10v. kuoli Hattulan eläinsairaalan aulaan. Ajat oli myöhässä ja sydän petti. Oli kylläkin oksennellut useamman tunnin kotona, kun varattin aika. Meille sanolliin että kammiovärinä tuli. Olisiko auttanut jos olisi päässyt ajoissa myös sisäkissa,,,Mitään ensiapuohjeita ei saatu, kun läähäti kopassa sanottiin, että sillä on kuuma,, ps. ei ole kissamaista käytöstä jaa oli jo sydänoireet,,,,tosi suuri suru







      mielei,mieli. sa

    • otanosaa...

      Aina kannattaa lähettää lemmikki avattavaksi, jos ei ole tietoa mihin kissa on kuollut, näin vältyt samalta virheeltä, jos tosiaan on jotain syönyt (esim myrkyllistä kasvia, ym... )

      Näin voit myös mahdollisesti vaatia eläinlääkäriltä korvauksia, jos avauksessa tulee ilmi jotain sellaista, minkä eläinlääkärin olisi pitänyt noissa tutkimuksissa huomata. Mutta koska et ole lemmikkiäsi lähettänyt avaukseen, et silloin voi mitään myöskään eläinlääkäriltä pyytää takaisin.

    • Huulio

      eipä tossa eläinlääkärillä juuri ole mitään vastuuta kun ei tehnyt toimenpiteitä eikä diagnoosia, jälkiviisaus on typerää, mutta toisen lääkärin mielipide olisi kannattanut hankkia.

      Kissojen diagnosointi tuntuu olevan tosi vaikeaan, siksi toivonkin että suomessa olisi enemmän kissa spesifioituneita eläin lääkäreitä.

      Meillä yksi kissa sai eläinlääkärissä nesteytyksen ruiskulla niskaan ja menetti siinä liiikuntakykynsä, ja se piti lopettaa, elääkäri vaati mua allekirjoittamaan vastuuvapautus paperin, koin toiminnan erittäin tökeröksi, mutta allekirjoitin, mutta ko. asemasta annan vain huonoa palautetta.

      Toisessa tapauksessa kissalla oli hengitys vaikeukisa, kissa oli päivän klinikalla, ja illalla meille kerrotiin että ei voi jäädä yöksi, ja saattaa kuolla yön aikana, ja lähin yönylipäivystävä klinikka on 300km pääässä, kissa laitettiin nukkumaan, myöhemmin selvisi että hoitava eläinlääkäri oli tuotantoeläinlääkäri ja että lähin yöpäivytys oli 40 km päässä. vitttu että vitutti...

    • yn janhunen

      Valita Eviraan. Se on ilmaista.

      Minulle eläinlääkäri aiheutti tutkimuksilla kissan menehtymisen viikon sisällä munuaistuhoon. Hän ei huolehtinut verenpaineesta, vaikka tiesi, että kissalla saattaa olla munuaisten vajaatoimintaa. Kun yritin sitä pelastaa, siihen meni lisäksi monta sataa euroa.

    • kissa vastaan koira

      Olen sitä mieltä , että monet eläinlääkärit eivät ota kissaa vakavana tapauksena, jos viet koiran jo tutkitaan. Kesäkuussa kissani menetettyä lääkärin hutiloinnin,rahan ahneuden takia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3648
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      202
      1766
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1354
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      149
      1240
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      883
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      875
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      57
      850
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      840
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      829
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      48
      803
    Aihe