AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / magneettikuvan luotettavuus

magneettikuvan luotettavuus

7 Vastausta 1 450 Lukukertaa
kertokaa magneettikuvasta ja sen luotettavuudesta.
Olen käynyt ja minulle sanottiin, että kuvissa ei näy mitään.
Kipuja on lonkassa kuitenkin ja pakarassa.
Onko tutkimus todella niin luotettava, että lääkäri voi sanoa, että mitään vikaa ei ole.
Ihmettelen.

EI ole

Allekirjoittaneella käynyt näin, selkä kuvattiin kipujen voimistuessa ja todettiin selkäydinkanavan ahtauma, leikkaukseen.
Leikkaus suunniteltiin sen mukaisesti, leikkuupöydällä tuli yllätys kirurgillekin, kun nikamasta oli luhkennut irtosiru, mikä ei näkynyt magneettikuvissa.

Leikkauksesta tulikin suurempi mitä oltiin suunniteltu (kesti 5tuntia) rautaa nikamien väliin ym.

Minua lääkäri katsoi kummasti ennen leikkausta, kun kerroin, että kävellessä selästä kuuluu narske. Mutta leikkauksen jälkeen sanoikin, että sille narskeelle löytyikin syy...

Minäkin olen menossa

osaa luottaa siihen, kun on ennen tapahtunut kaikenlaista. On sanottu: Kaikki on normaalia, ei mitään vikaa, kyllä se siitä...
Viimeinen esimerkki oli, että vatsan verenvuotoa ei löydetty leikkauksen jälkeen. Vatsaan muodostui melkoinen pallo hyytyneestä verestä, hiuksista ym. Ja oli vatsasärkyä ja huonovointisuutta. Asia olisi näkynyt helposti, kun tohtorit olisivat uskoneet minua. Vuoden sain pitää palloa mahassani. Paikka Berliini.

MRT-kuvaus?

Mihin ihmeen tutkimukseen olet menossa? Yleensä puhutaan MR-kuvauksesta (jos annetaan varjoaine, niin MRA:sta) tai tieteellisesti NMR-tutkimuksesta.

Miksi ihmeessä menet magneettikuviin, jos et niihin yhtään usko:O Miten Berliiniläisten lääkäreiden kämmäily liittyy sinun tämänhetkisiin vaivoihisi?

Magneettikuvista

Magneettikuvaus on tarkin mahdollinen röntgentutkimus varsinkin tuki- ja liikuntaelinvioissa, joten jos siihen ei luota, niin sen parempaa ei ikävä kyllä ole tarjolla... Varjoaineen laittaminen antaa lisää tietoa joissain tapauksissa, mutta aina se ei ole tarpeen. Jos magneettikuvasta ei löydy mitään vikaa, ei potilaalla ole magneettikuvauksella todettavissa olevaa vikaa. Voihan kyseessä olla jokin toiminnallinen vika, vasta kehittymässä oleva sairaus tms. josta ei ota erkkikään selvää. Jos selvyyttä ei tule, kannattaa ehkä mennä fysioterapeutille tms. joka osaa keskittyä toimintakyvyn parantamiseen ja kipujen lievittämiseen. Eivät lääkärit piruuttaan jätä potilaita hoitamatta. Lääkärinkin kannalta on kaikista palkitsevinta, että löytyy jokin selvä vika, johon voivat sitten määrätä jonkun hoidon. Luulotautiseksi ei ketään tietenkään saisi leimata ja vaikka esim. kivun syytä ei saataisi selville, jotain apua olisi hyvä yrittää potilaalle keksiä.

Jos itse olisin epäileväinen magneettikuvauksen tuloksista, kävisin pyytämättä toisen mielipiteen eri radiologilta. Kaikki hoitavat lääkärit eli kliinikot eivät osaa itse tulkita kuvia yhtä hyvin, joten osa heistä on käytännössä pelkän radiologin lausunnon varassa tai sitten tumpeloivat muuten. Minun olkapääleikkaukseni viivästyi parilla vuodella, kun vasta erikoistunut ortopedi ei ymmärtänyt yhdistää röntgenlausunnossa mainittuja löydöksiä oikeaan vikaan vaan piti niitä harmittomina muutoksina (kokeneempi ortopedi sanoi heti lausunnon nähtyään, että homma on ihan selvä, eikun leikkausjonoon). Joskus itse kuvat saattavat olla huonot (potilas on liikkunut, kehossa on jotain vierasesineitä, jotka aiheuttavat häiriötä kuviin), mistä pitäisi kyllä aina löytyä maininta röntgenlausunnosta.

omia kokemuksia

Itsellä olkapäävaivojen takia tehtiin varjoaine MRI, jossa todettiin vikaa..nivelrikkoa repemää jnejne..MUTTA kunnallinen ei hoitanut!! Ja vika oli toisenlainen kuin mitä radiologi oli kuvista todennut, mutta vikaa siis oli kun tähystettiin yksityisellä. ETtä kyllä ne jotkut lääkärit jättää tämmöset joskus hoitamati, ps. varsinkin jos olet esim kotiäiti/-isä tm vaan kotona, ei kannata sitä lääkärille mainita - katsovat sen jo tarpeelliseksi syyksi jättää hoitamatta..kun et ole töissä ( mitäs se lastenhoito sitten on - kysyn vain??) Mutta luotettavuus magneettikuvissa ei kai aina ole 100% varjoaine tehostettuna yleinsä kertoo hyvin sellaisetkin viat mitä ei muuten näkyisi .

Diagnoosin teko

Olkapääkuvissa varjoaine on yleensä tarpeen. Monesti tehdään ensin tavallinen magneettikuvaus ja sitten jos siellä näkyy jotakin mutta diagnoosi jää epäselväksi, niin laitetaan varjoaine toisella kertaa. Tuntuu vähän älyttömältä, että jos vaivaa on ollut vaikka vuosikymmenen, niin eikö sitä varjoainetta kannattaisi laittaa heti:O

Minulla epäiltiin ei-varjoainekuvauksen jälkeen kiertäjäkalvosimen repeämää, mutta varjoainekuvauksen jälkeen löytyi pelkästään nestettä bursassa. Hoitava lääkäri näki kuitenkin kuvista, että olkapää on ahdas ja mentiin leikkaukseen. Leikkauksessa todettiin, että jänne oli alkanut rispaantua ahtauden vuoksi ja olisi voinut mennä poikki jos ei olisi leikattu. Aina se ei ole kuvista tai radiologista kiinni, mihin päädytään. Siihen tarvitaan kaikkia osapuolia, että palapeli saadaan koottua.

Vasta tähystys paljasti vian

Ranteen magneettikuvien perusteella löysää oli yhdessä nivelessä ja toisessa nivelessä ei pitänyt olla repeämää. No, kun sitten ranne tähystettiin, niin ei ollu löysää ensimmäisessä nivelessä ja nimenomaan oli repeämä toisessa nivelessä. No, tuuri kävi, kun magneettikuvien avustuksella pääsin leikkaukseen, jossa vika oli mahdollista korjata.

Tää on tietysti ikävä kerrottavaa magneettikuvien luotettavuudesta, mutta tosiasia on tosiasia. En osaa kuiteskaan sanoa lonkan magneettikuvien luotettavuudesta.
 /   /  / magneettikuvan luotettavuus
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta