AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / kannabiksen poistuminen elimistöstä

kannabiksen poistuminen elimistöstä

32 Vastausta 27 946 Lukukertaa
Eli, kuinka nopeasti kannabis poistuu elimistöstä näkymättömiin? Asiasta kuulee kovinkin ristiriitaista tietoa, kahta viikkoa ja jopa puolta vuotta?

.....

Itse THC metabolisoituu pois melko nopeasti (parissa tunnissa), joten sitä ei voi havaita kun vain sanoo käyttäneensä body shopin hamppuöljytuotteita.
Siitä kuitenkin jää jäljelle rasvahappoa joka kerääntyy talteen rasvasoluihin ja näkyy testissä muutaman päivän, tai voi näkyä kauemminkin jos polttelee enemmän.

lisäys

Lisäyksenä, hampusta valmistetaan myös ihonhoitotuotteiden yms lisäksi ravinnoksi tarkoitettuja valmisteita. Tällaista on vaikkapa hamppuöljy.

Myös hampun siemeniä voi syödä, vaikkapa leipään leivottuna. Näistä tuotteista tulee elimistöön näitä rasvahappoja jotka ovat identtisiä kannabiksen aineenvaihduntatuotteiden kanssa. Niillä ei ole päihdyttävää vaikutusta.

Mitä testeihin tulee, puhdasta tulosta voisi odotella 3 viikon tauon jälkeen mikäli olet poltellut enemmän. Yksilöllistä se on silti.

Hamppuöljy

Pahoittelen että lähdeteksti on englanninkielinen, suomessahan tällaisista asioista ei sovi hiiskahtaakaan lehdistössä tai uutisissa:

http://www.theecologist.org/article.html?article=401

"Recent clinical trials on Finola, conducted by nutritionist Dr Jayce Callaway at the University of Kuopio in Finland, found that hemp-seed oil relieved eczema and helped combat flu. ‘Hemp-seed oil is an exceptional source of the essential fatty acids (EFAs) that we must obtain from our daily diet because, like vitamins, we can’t produce them on our own,’ says Callaway. ‘Judging from the fatty-acid profile of hemp-seed oil, numerous anecdotal reports and the results of our clinical investigations, I’d have to conclude that this is probably the healthiest oil on the market.’ Ironically, given the plant’s narcotic associations, hemp-seed
oil may even help keep you happy. Nutritionists are increasingly recommending EFAs omega-3 and omega-6 (found in high quantities in fish and hemp-seed oil) to help combat clinical depression."

Suomennos: hampunsiemenöljy sisältää runsaasti välttämättömiä omega-rasvahappoja, ja on lisäksi kasvispohjainen tuote vastoin kuin kalaöljy.
Suomessahan hamppuöljyä on perinteisesti käytetty ruuanlaitossa (mm. yksi perinneruoka on keitetyt nauriit joita dipataan hampunsiemenistä tehtyyn tahnaan). Hampusta on tehty myös kalaverkkoja joten suomalaiset ovat aina saaneet tarvitsemansa proteiinit ja rasvahapot syömällä kaloja ja hamppuöljyä ja hampunsiemeniä.
Nykypäivänä juuri kukaan ei syö kalaa ja öljytkin ovat vaihtuneet epäterveellisiin lihotusöljyihin joissa on välttämättömiä rasvahappoja vähän tai ei ollenkaan. Hamppuöljyn käytön aloittaminen voi aiheuttaa pienen "pilven" kun aivot alkavat saada tarvitsemiaan rasvahappoja joita ilman ne eivät oikein toimi ja puutostilan oireina on mm. masennusta ja univaikeuksia. Hampunsiemenöljy kuitenkin aiheuttaa vääriä positiivisia hUUUmetestituloksia, joten sen käyttö ruuanlaitossa ei ole yleistynyt, sen sijaan suomalaisten aivojen rasvahappojen puutostilaoireita yritetään korjata ssri- ja unilääkkeillä.
Näin minäkin olen kuullut, mutta minä vedin illalla jointin ja menin seuraavana päivänä huumetestiin, eikä testissä näkynyt kannabiksesta jälkiä. Heh! Aika jännä juttu. Olin kai vain niin vähän käyttänyt tai turhan mietoa (lehtiä). Vaan niinhän se on että testi ei näytä jälkeäkään ennen kuin se ylittää tietyn rajan, en nyt muista paljonko se olikaan. Olin kyllä pössytellyt lähipäivänä vähän useamminkin (muutaman kerran viikossa).

Täh?

Ei niit Body Shopin hampputuotteita oo tarkotettu syötäviks; hamppukäsivoide, jalkavoide etc.
Mikäli ne imeytyy ihon läpi rasvasoluihin niin sillon ne pitäs luokitella reseptilääkkeiks kuten vahvat kortisonivoiteet. Eli ne ei olis kosmetiikkaa.

En oo

tota vielä huomannukkaan. Pitää mennä imaiseen pari putelia/purnukkaa luontaistuotetta ni ei tartee ite alkaa kasvattelee.
Palaako muuten rasvat piipussa?

ihovoiteet

Ihovoiteena myyty hampunsiemenöljy valmistetaan hampunsiemenistä puristamalla, eikä siihen lisätä mitään aromeita tms. joten aivan hyvin sitä voi käyttää ruuanlaitossa epäterveellisen oliiviöljyn tai rypsiöljyn sijasta (niistä puuttuu mm. GLA:ta jota on hamppuöljyn lisäksi kalanmaksaöljyssä).

Ei kauaa

Olin poltellut perjantaina ja lauantaina kannabista, aika paljonkin vielä. Ei näkynyt enään keskiviikkona amiksen kusitestissä. Tosin naamasta tais näkyä kun sinne "tietokoneen arpomana" jouduin.

Lisäys

Tosin siis eihän se kannabis ollut poistunut elimistöstä vielä mutta ei siis kusitesteissä näy kauaa. Veri ja jossain hiusmikälie testi onkaan niin näkyy paljon kauemmin.

Tuota?

Eikös testistä olisi voinut kieltäytyä?
ja jos olisi kieltäytynyt niin mitä sanktioita siitä olisi tullut?

Verestä

enää edes seuraavana päivänä näy, korjauksena vain...

Mitämitä

mitä amiksen testit? onkos tuo ihan laillista?
aika törkeetä mitä se niille kuuluu mitä vapaa-ajallaan puuhaa.

Niinpä

Et ole lukenut Suomen kannabislain pienellä kirjoitettua pränttiä.

Siellä lukee kannabiksen käytön rangaistuksista seuraavaa:

- Sakkorangaistus
- 3 päivää linnaa
- Erottaminen työ- / opiskelupaikasta
- Erottaminen aviopuolisosta
- Erottaminen asunnosta
- Erottaminen yhteiskunnasta

Lisäksi siellä mainitaan kannabistestauksesta seuraavaa:

Koska kannabis on luotettavien ja valistuneiden tahojen mukaan vaarallisempaa kuin heroiini, on yhteisöllä koska tahansa mahdollisuus testata huumehörhön näköinen (tai muuten epäilyttävä) henkilö kannabishuumeen käytön epäilyn vuoksi.

huh huh

toi nyt on aivan täyttä paskaa... olen käyttänyt kannabista 10 vuotta ja erinäisiä muita laittomia päihteitä mm. heroiini... Voin vakuuttaa että kannabis on (niiden samojen luotettavien tahojen mukaan "suomen laki") mieto huumaus aine!

wikipediasta

...joillekin ei näemmä vaan voi heittää läppää.
ne jotkut kun ottaa ihan kaiken vakavissaan.

surullista.

Nykyaikana

ei ihmiselle vaan saa sanoa mitää sarkastista / humoristista koska kaikkille tulee pahamieli
ja kukaan ei tiedä enää käsitystä huumori.

Todellakin surullista.

The Humor of Irony \m/

Tekstistä on vaikea lukea sarkasmia, sillä äänensävyäsi ei kuule. Yhtä helposti voi tulkita kirjoittajan ääliöksi. Kannattaa käyttää esimerkiksi lainausmerkkejä tai muita tapoja tuodakseen esille ironian/sarkasmin. Itse olen ironian suuri ihailija ja harrastelija, ja myös minä luulin aluksi että olit tosissasi (mutta totaalisen väärässä). Ymmärrän kyllä ironisia vitsejä, mutta viestisi ei näyttänyt sen tavanomaisia tuntomerkkejä. Peace!

Toisen vaikea on toisen itsestäänselvyys

Kun luit kohtia "kannabislaki", "erottaminen yhteiskunnasta" ja "vaarallisempaa kuin heroiini", eikö mieleesi tosiaan juolahtanut että ei tässä nyt ihan vakavalla naamalla olla liikenteessä?

Vaikka eipä esimerkiksi HUUMEkammoinen, keski-ikäinen ja alkoholisoitunut maanviljelijä sydänsavosta kovin eri tavalla argumentoi. On noita tekstejä nähty aiheeseen liityen useita, joista on oikeasti vaikea päätellä onko kys. henkilö aivan vakavissaan.
Suomi24:ssä pyörii semmosta hiihtäjää, et ihan hyvin voisi tämä kyseinen höpöttäjä olla ihan tosissaan.

thc pahinta

kaveri käytti aikoinaan heroiinia suuria määriä halvoissa maissa, nyttemmin hän on siirtynyt kannabikseen!!! hepo jäi mutta pilvi pitää kaverin tiukassa koukussa.

Kannabista voi käyttää heroiinin vieroituksessa

Luulenpa että kaverisi käytti kannabista tapana vieroittautua heroiinista. Kumpikin niistä vapauttavat hyvää oloa tuovaa dopamiinia (heroiini enemmän), joten tavallaan hän on riippuvainen dopamiinista. Heroiinia käyttäessään hän ei kyennyt elämään ilman sitä suurta nautintoa jota aineesta sai, eikä kuitenkaan pystynyt lopettaan nautintoa täysin, joten hän valitsi miedomman nautintoa (vähemmän) tuovan aineen - kannabiksen. Mielestäni kannabis ei ole häntä koukuttanut vaan heroiini, ja hän on siihen yhä koukussa, vaikka polttaakin vain pilveä.

ja vielä

kusitesti on varmasti se mihin joudut normaalisti.
Ota pikkasen alkoholia sen pitäisi luiottaa hampunveks, mulla ollut pari päivää väliä ja puhdas ollut testi.

toisaalta joku poltti pilveä ja joutui poliisin kielitestii joka oli puhdas.

mulla taas amf positiivinen--> verikoe korttipois -->tulos puhdas.

muutoinkin soveltuu parhaiten silloin tällöin käyttöön.

pissa - päivästä viikkoon
veressä - viikkoja
huiksessa - kunnes veri puhdas ja leikataan

tuo aika lähellä totuutta, (niin luulisin ;P )
kauankohan näkyy seuloissa jos on vajaa 4v poltellut välillä jokapäivä viikkojen ajan välillä vain muutamia kertoja kuukaudessa? Eli jos lopettaa kokonaan niin näkyykähn yli kuukauden
Voi näkyä vaihtelevan ajan parista päivästä kuukausiin.

http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/terveys.asp?id=1718814

Kannabis voi piileskellä läskissä
Ankara laihdutus tai raskas stressi voi aiheuttaa kannabiksen käyttäjälle "uudelleenmyrkytyksen", eli positiivisen tuloksen huumetestissä, vaikka viimeisimmästä käytöstä olisi kulunut jo useita kuukausia, kertoo New Scientist.
Kannabiksen tärkein vaikuttava osa on THC, jota jo yhden käyttökerran jälkeen imeytyy kehon rasvasoluihin. Muutaman päivän kuluttua käytöstä THC liukenee vereen ja poistuu elimistöstä. On kuitenkin huomattu, että pitkän linjan käyttäjillä THC-yhdisteitä kerääntyy rasvasoluihin "varastoon". Joskus rasvasoluihin saattaa siis pitkällisen käytön seurauksena jäädä piiloon THC:tä, joka saatetaan huomata vasta sen poistuessa elimistöstä.

Australialainen tutkijaryhmä esittää, että varastoitunut THC pääsee verenkiertoon silloin, kun kehon rasvavarannot hupenevat nopeasti. Yleisimmät syyt nopeasti vähenevään rasvan määrään ovat nopea laihtuminen tai voimakas stressi.

Tutkijaryhmän kiinnostus aihetta kohtaan heräsi, kun eräs australialainen urheilija antoi positiivisen näytteen huumetestissä. Urheilija oli järkkymättömästi sitä mieltä, että hän ei ollut käyttänyt kannabista kuukausiin. Hän oli kuitenkin laihduttanut juuri neljä kiloa ankaralla dieetillä juuri ennen testiä. Tutkijaryhmä tutki asiaa rotilla. Kävi ilmi, että rotilta otetut rasvasolut reagoivat stressihormoniin vapauttamalla THC:tä nopeammin. Rottiin pistettiin THC:tä kymmenen päivän ajan, ja kahden päivän jälkeen yhdelle osalle annettiin stressihormonia. Toinen osa rotista ei saanut stressihormonia, ja kolmas ryhmä sai vähemmän ravintoa kuin toiset.
Niiden rottien, jotka saivat stressihormonia ja vähemmän ravintoa, veressä oli melkein kaksinkertainen määrä THC-happoa. Hapon määrä on suoraan verrannollinen rasvasoluista verenkiertoon päässeeseen THC:hen.
Kahden päivän jälkeen THC:n antamisen lopettamisesta arvot eivät kuitenkaa olleet normaalia korkeammat. Tutkijoiden mukaan syynä on kokeen lyhyys. Heidän mukaansa vuosia kannabista käyttänyt ihminen voi hyvinkin saada positiivisen tuloksen huumetestissä kuukausienkin päästä lopettamisesta, jos hän on ennen testiä ollut todella stressaantunut tai laihtunut rajusti.
HEJJJJ VAIN. Ajattelin tälläi kysästä, että mites kauan toi pilvi pysyy veressä, jos on vetässy vaikka yhen jointin?? ;ooo Pitäs tossa viikon päästä mennä verikokeisiin nii tulee kohta PISSI HOUSUUN jos en saa tietoo! D;;;

Revi tästä

METABOLIA:

OSA YLI 60 KANNABINOLISTA ON PSYKOAKTIIVISIA

OSA MUUTEN BIOLOGISESTI AKTIIVISIA JA OSA INAKTIIVISIA

VEREN THC HUIPPU ON 10 MIN KULUTUA INHALAATION ALUSTA, VAIKKA SÄTKÄN POLTTO JATKUISIKIN. PITOISUUS LASKEE TUNNISSA 10-20 OSAANSA. THC HÄIPYY OSAKSI METABOLOITU MATTA LIPIDIPITOISIIN KUDOKSIIN, MM. AIVOIHIN JA OSAKSI SE METABOLOITUU HETI ALUSSA.

THC JA METABOLIITIT SITOUTUVAT VOIMAKKAASTI RASVALIUKOISINA KEHON RASVAKUDOKSIIN, JOSTA NE HITAASTI VAPAUTUVAT VERENKIERTOON JA ELIMINOITUVAT AIKANAAN, LÄHINNÄ VIRTSAAN JA ULOSTEESEEN.

TAPAKÄYTTÄJÄLLÄ 1/2 KEHOON SAATETUSTA YKSITTÄISESTÄ. THC-ANNOKSESTA POISTUU 3-5 VRK KULUESSA (JOHANSSON-88).

VÄLITÖN METABOLIA IMEYTYMISEN JÄLKEEN ON TAPAKÄYTTÄJÄLLÄ NOPEAMPAA KUIN KOKEILIJALLA.

SILTI TAPAKÄYTTÄJÄLLÄ THC JA METABOLIITIT KERTYVÄT KEHOON JA VERESSÄ EDELLÄMAINITUT AINEET OVAT MITATTAVISSA PÄIVIÄ KÄYTÖN LOPUTTUA JA MITATTAVIA MERKKEJÄ KANNABINOLEISTA ON VIELÄ USEITA VIIKKOJA.

9-KARBOKSI-THC PIIKKI ON 20 MIN KULUTTUA POLTON ALUSTA. PÄIHDEPIIKKI ON 20-30 MIN THC VERIPIIKIN JÄLKEEN (JOKA 10 MIN KUL. ALUSTA) ELI 30-40 MIN KULUTTUA INHALAATION ALUSTA.

PÄIHDETILAN KESTO 2-3 TUNTIA.

KANNABINOLIEN JAKAUTUMINEN KEHOSSA

VERESSÄ

THC PLASMAPITOISUUS VOI VAIHDELLA VÄLILLÄ 0-500 NG/ML.

ESIM. VERIPLASMAN THC PITOISUUS VOI OLLA 2 NG/ML TUNTI MIEDON MARIJUANA-SÄTKÄN JÄLKEEN.

PITOISUUS VOI SÄILYÄ TÄLLÄ TASOLLA EHKÄ 9 TUNTIA,JOS SÄTKÄ ON HYVIN SUURI THC -PITOISUUDELTAAN.

TAPAKÄYTTÄJÄLLÄ 2NG/ML PITOISUUS SÄILYY USEITAPÄIVIÄ (VAIKKA PITÄISIKIN TAUKOA) JOHTUEN VARASTOITUNEEN THC:N HITAASTA VAPAUTUMISESTA TAKAISIN VERENKIERTOON.

10-15 NG/ML THC PITOISUUS VERESSÄ OSOITTAA, ETTÄ KÄYTTÖ ON OLLUT ÄSKETTÄISTÄ.

VIRTSASSA

MITÄ ENEMMÄN METABOLIITTEJA VIRTSASSA, SEN TUOREEMPI KÄYTTÖ. THC:STÄ SELLAISENAAN VAIN PIENIÄ JÄÄMIÄ VIRTSAAN.9-KARBOKSI-THC:TÄ ON 30 MIN KULUTTUA INHALOINNISTA VIRTSASSA

METABOLIITTEJA LÖYTYY ENSIKÄYTÖN JÄLKEEN USEITA PÄIVIÄ VIRTSASTA JA TAPAKÄYTTÄJILLÄ VIIKOISTA KUUKAUSIIN (ELLIS-85).

VIRTSAKOKEELLA EI VOIDA EROTELLA ONKO KÄYTTÖ TAPAHTUNUT VRK SISÄLLÄ VAI YLI KK SITTEN.

RASVAKUDOKSISSA

VARASTOITUMINEN RASVAKUDOKSEEN BIOPSIAN MUKAAN AINAKIN 28VRK AJAKSI.
Virtsatestin tulos riippuu myös käytettävästä testeusmenetelmästä. Esim. yleensä kouluissa käytössä ns. pikatesti = kertakäyttötesti nämä ovat erittäin epäluotettavia eikä tulosta voi/saa koskaan käyttää perusteena sanktioihin. Opiaattikorvaushoito polilla esim. on erittäin tarkat ja kalliit laboratorio testit joihin voi luottaa.
APUAAA !!
Polttelin perjantain vähän liikaakin ja tiistaina olisi testit. En ole poltellut kuin muutaman kerran aiemmin. Ehtiikö minulle tulla puhdas testi ??
juokaa sitruuna tiivistettä nii ei näy virtsassa thc.
Pitääks juoda just ennen testii vai onko välii, jos juo esim. edellisenä päivänä??
Sitruunatiivisteeseen voit sekoittaa vettä ja ehkä vähän sokeriakin, ja sitten sopivasti kossua, juo tämä sekoitus testin jälkeen, niin vi-tut-taa vähemmän.
Kärähdät nimittäin joka tapauksessa.
Mulla oli seulat ja olin sitä ennen ollut 2 päivää polttamatta ennen seuloja join todella paljon seula oli puhdas mutta sitten se mulle sanottiin että se lähetetään labraan joten onkohan se nyt niin että siellä varmasti jään kiinni
 /   /  /  / kannabiksen poistuminen elimistöstä

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku

Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta