onko siivoustyö raskasta?

myyjästä palveluvastaavaksi...

Onko siivoustyö fyysisesti raskasta? Oletteko siivoojat ihan poikki työpäivän jälkeen? Minulla hyvä peruskunto, mutta myyjän kevyissä töissä olleena siivoustyö vähän arveluttaa, mutta muutakaan ei tällä hetkellä ole tarjolla...

27

8268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luokitellaan

      keskiraskaaksi työksi, mutta ei se minun mielestä mitenkään raskasta ole. Toisaaltaan olen kuukausipalkkainen ja alueeni on 150 neliötä... Normaalisti alueet on 1000-2000 neliön väliltä. Siivouksessa pätee sama mikä kaikessa elämässä. Kouluttamattomille jätetään raskaimmat paskahommat ja koulutetut saa kevyemmät ja vaihtelevat työt, joissa saa tehdä muutakin kuin siivota.

      • mitäs ne

        muut kevyet työt ovat, mitkä eivät ole siivousta?
        Alkuperäiselle kysyjälle. unohda äskeisen kommentti tyystin. oli turhaan kouluja käynyt lie.
        eli raskastahan se työ on, mutta itsenäistä-eli yksinäistä. saa ajatella omia aatoksia. joksus joku vähän patistaa, ja sillon tehdään kovempaa/nopeampaan mutta yksin ja rauhassa saa olla, niin kauan kun ei tarvitse kuunnella mitään...


      • VaVi
        mitäs ne kirjoitti:

        muut kevyet työt ovat, mitkä eivät ole siivousta?
        Alkuperäiselle kysyjälle. unohda äskeisen kommentti tyystin. oli turhaan kouluja käynyt lie.
        eli raskastahan se työ on, mutta itsenäistä-eli yksinäistä. saa ajatella omia aatoksia. joksus joku vähän patistaa, ja sillon tehdään kovempaa/nopeampaan mutta yksin ja rauhassa saa olla, niin kauan kun ei tarvitse kuunnella mitään...

        Työn raskaus riippuu ihan kohteesta,kohteeseen annetusta ajasta,välineistä.Työhön opastus on myös tarkeä asia sekä oma järki.


      • ovat esimerkiksi

        välipalan laitto, ruuan jakaminen, avustaminen pienisssä asioissa, kuten juotavan hakeminen, tavaroiden hakeminen, pukeminen,syöttäminen. Ei siivoojan työ kaikissa kohteissa ole yksinäistä. Sairaalassa juttelee paljon omaisten ja potilaiden kanssa sekä hoitohenkilökunnan kanssa. Päiväkodissa ja koulussa opettajien,lasten, hoitajien ja perheiden kanssa täytyy tulla toimeen. Kielitaidosta tai vaikkapa viittomakielen osaamisesta on hyötyä. Oli töissä missä tahansa.


      • kerrottakoon:

        1000 m2/4 tuntia on poikkeuksellisen pieni ja kevyt alue toimistosiivouksessa yksityisellä puolella. Itselläni oli tällanen alue siivottavana 10 v. sitten. Kyse ei ollut normaalista mitoituksesta, vaan suuren firman johtajien tila, jonka kautta oli kai tarkoitus hankkia muita sopimuksia. Sain käsityksen, että tämä "edustusalue" oli ainoa laatuaan koko firmassa. Yleensä toimistosiivoukseen kuuluu myös esim. tiskien keräily ja tiskaus.


    • Elintarvikehygienisti

      Oikeastaan ainoa on selkä jota voi rasittavaksi kokea,lattiaa ei tarvitse kovin voimalla hangata kun aineet irrottavat lian.

    • erinlaisia

      Myyjänä ollut nainen.
      Myyjän työ marketissa on kyllä raskasta. Tavaraa viedään myymälään lava kerrallaan pumpulla ja pahvilaatikot nostetaan käsin.
      Trampoliini painaa 60kg ja kuntopyöräkään ei ole kevyt. En muista mikä se yksi kuntolaite oli mutta painoa oli 100kg.
      Kultainen sormukseni meni poikki kun purin 3 lavaa syksyn uusia kuntolaitteita. On meillä kyllä trukki, mutta sillä nostetaan lavoja eikä yksittäisiä laatikoita.
      Polkupyöriä kun nostaa telineestä alas ja mies asiakas seisoo vieressä tumputsuorina, niin käy ihan vaimoa sääliksi kun mies on niin ajattelematon, ettei yhtään auta vaikka myyjä olisi raskaana.
      Tidän ettei raskaus ole sairaus ja sainhan työstäni pienen palkan.

      Voihan sitä pyytää työkaverilta apua, mutta iltaisin ollaan yksin.

    • .....

      luokitellaan raskaaksi työksi.Mutta senkin jaksaa,jos haluaa

      • Kerroshoitaja 22v

        Hotellin kerroshoito työ on todella raskasta, jaksoin sitä tehdä 30 vuotiaasta 52 vuotiaaksi
        yhtään kauenpaa en olis enää jaksanut.
        Sänkyjä petatessa noin 30 kpl päivässä meni hertiat täysin sököksi.


      • kertsi myös
        Kerroshoitaja 22v kirjoitti:

        Hotellin kerroshoito työ on todella raskasta, jaksoin sitä tehdä 30 vuotiaasta 52 vuotiaaksi
        yhtään kauenpaa en olis enää jaksanut.
        Sänkyjä petatessa noin 30 kpl päivässä meni hertiat täysin sököksi.

        kerroshoito on äärimmäisen raskasta. mitään ei jaksa työpäivän jälkeen. heti sänkyyn ja aamulla taas...


      • ei heikoille
        Kerroshoitaja 22v kirjoitti:

        Hotellin kerroshoito työ on todella raskasta, jaksoin sitä tehdä 30 vuotiaasta 52 vuotiaaksi
        yhtään kauenpaa en olis enää jaksanut.
        Sänkyjä petatessa noin 30 kpl päivässä meni hertiat täysin sököksi.

        No kerroshoitajan duuni on ainakin todella raskasta. Minuuttiaikataulu, koko ajan pitää mennä urakkavauhdilla ja painavia siivouskärryjä, likahäkkejä ja liinavaaterullakkoja pitää työnnellä.
        Lisäksi petaaminen ja huonot työasennot, silti pitäisi näyttää iloiselta asiakkaille.
        Mies sanoi kerran, että eikö se ole vähän vaan pölyjen pyyhintää :)
        Sitten oli kerran itse mukana työmaalla ja siihen loppui ruikutus kun näki homman käytännössä.

        Työn edut: laihdutus taattua, samon maraton juoksukunto ja lopulta eläkeläisenä allergiat (pöly, pesuaine, ihottumat) ja kuluneet selät, hartiat ja jalat.


    • eniten jalat

      loppupäivästä ei tekisi mieli astua askeltakaan

    • migrääni

      Mulle tulee herkästi päänsärkyä kemikaalien hajuista , ite käytän kotona kaikkea hajustamatonta vaan. Talon kuivaushuoneessakaan en kestä pyykkejä kuivattaa kun saavat tartunnan muiden döfäpulveripyykistä. Kellään tällaista ongelmaa siivoustyössä? Ihmisruumiin eritteiden hajuja kestän kyllä, ongelma on ne puhdistusaineet. Ei varmaan tartte kuvitella tällä taustalla ryhtyvänsä siivoojaksi?

      • hajustamattomia

        tai vähän hajustettuja pesuaineita. Valitettavasti vain löytyy myös asiakkaita, jotka eivät usko siivoojan siivonneen ellei pesuaine haise. Teho ei ole hajusta kiinni, haisevat hussit on asia erikseen.


      • ja pesuaineista

        Ainakin mitä tulee hotellin kerroshoitajan sekä kylpylän siistijän käyttämiin pesuaineisiin,ne ovat sen verran voimakashajuisia,että hyvin monelle tulee oireita niistä:aivastelu,jatkuva nuha,iho-oireet jne.Työnantaja tosin on velvoitettu hankkimaan asianmukaiset suojaimet,on sitten työntekijän omalla vastuulla käyttääkö niitä vai ei.


    • NyanNyanNeko

      Siivoushomma voi vaihdella suht kevyestä toimistosiivouksesta hyperväsyttävään öiseen juhlatilojen jynssäämiseen. Yhdessä firmassa saatat päätyä tekemään omien valintojesi perusteella ja joskus pakkotilanteessa näiden yhdistelmiä. Voin kertoa esimerkin rankimmasta työputkestani:

      Kesällä minulla oli kahdessa kuukaudessa viisi vapaapäivää. Työpäivinä tein sekä yö- päivä- että iltatöitä arkisin ja viikonloppuisin ja nukuin muutaman tunnin pätkissä.

      Opiskeluaikana jokapäiväisen 8 tunnin koulupäivän jälkeen 8 tunnin työpäivä matkoineen päivineen kahden kuukauden ajan viisi kertaa viikossa.

      Myönnettäköön, olen työnarkomaani masokisti. :D Mutta minulla on aina tavoitteita, joiden takia on vaan jaksettava. Saisihan tuon rahan helpomminkin jollain muulla duunilla tai sitten jättää ne ulkomaanmatkat ja tekniset lelut väliin..

      Mutta tavallinen toimistosiivous on ihan jeeees.

      • mepe

        25 vuotta siivoustyötä tehneenä ammatiksenivoin sanoa että se on helvetin rankkaa! Vielä 5v sitten palkkakin oli paljon parempi kun valtiolla oli omat siivoojat,mutta nyt on asiat toisin. Työt on ulkoistettu firmoille,mun kohdalla jo 2 kertaa! Tilat senkun kasvaa ja työtunnit vähenee. Tällähetkellä 7 1/2h ja ainoastaan ilta/yö duunia painetaan niin et hiki roiskuu. Eipä siinä ehdi kun häthätää eväät survomaan suuhun hätäseen kun jo työkohde muuttuu! Ja toivomukset on piireissä korkeat,eli puhdasta pitää tulla vaik henki menis!!!!juu ja siitä palkasta vielä sen verran et tuntipalkka on 8.20, iltalisät peräti 66snt ja yölisät 1.21snt. Ei sillä paljoa eletä,työpäivätkään ei yllä kun osa-aika työhön....jalat,selkä ja mieletön väsymys on korkealla puhumattakaan verenpaineesta....Aina olen siivoomisesta tykänny,pienestä pitäen,nyt tosin alkaa mieli ja terveys muuttua pikkuhiljaa =\ Kyllä pitäis jo koko Suomen siivoojien pistää perseet penkkiin ja antaa porukoiden hukkua PASKAAN!!!


      • hhhh..

        ihan työehtosopimuksen mukaista??? Saitko ylityölisät, yölisät, iltalisät yms. ???
        Nousiko veroprosentti??? Kannattiko?


    • -------

      ei se minustakaan raskasta ole. Eilen tein 9 tunnin päivän ja ei se tuntunut missän. Olisi voinut tehdä vaikkapa 12 tuntiakin. Mulla on nyt 7 päivän työputki takana ja tänään vielä töitä ennen yhtä vapaata. Ehkäpä kaksivuorotyö sitten keventää työtaakkaa, koska mulla on ainakin ihan rapakunto ja ylipainoakin 20kg.

      • --------------

        koulutetut saa kevyemmät hommat ja kouluttamattomille jää paskahommat, koska niin se on. Minunkin työpäivä koostuu ruuanjaosta, potilaiden kanssa seurustelusta ( kuuluu työnkuvaan) Työn kehittämiseen, opastamiseen, raportteihin osallistumiseen, osaston kokouksiin, pyykki ja ruokatilausten tekemiseen jne...
        Keskituntiansio on siellä 12,60e minulla joka vasta olen vuoden tehnyt hommia. Aina voi kouluttautua. Koulutetuista ihmisistä on huutava pula.


    • vkosiivous

      En mä kyllä yleensä ole ihan poikki työpäivän jälkeen. Joskus väsyttää ja nukun illalla jos nukuttaa. Jos mahdollista, pyydä päästä tutustumaan siivousalueeseen. Kavahda "kevennettyjä siivouksia"; ne ei ole todellakaan mitään kevennettyjä, kiertoilmaus paskalle paikalle. (Termi käytössä ainakin pääkaupunkiseudulla L&T:lä). Toimistosiivous on yleensä melko kevyttä, uudet tilat helpompia siivota kun vanhat. Luota vaistoosi; jos alueen näyttäjä valtavasti selittelee, kohteessa on todennäköisesti jotain mätää.

      • huhhuijakkaaa

        Ite oon kesätöissä siivoomassa, ja mulle ainaki tuntuu osuvan kaikki raskaat kohteet. On ollu jo lyhyen ajan sisällä jalka- ja selkäkipuja ja tiskauspäivien jälkeen ei saa käsiä nyrkkiin ku on nivelet tuvoksissa. Kohteitten välillä voi olla lähemmäs 10 km, ja liikun pyörällä. Kunto ainakin kasvaa :-)


    • dldjflkg

      Aloittaessani osa-aikaisena siivoojana noin 2,5 vuotta sitten olin aina ihan poikki töiden jälkeen. Jalat ja selkä olivat usein kipeät. Nykyään 8h työpäivänkään jälkeen ei enää väsytä ja kohteen tuntuvat nykyään paljon kevyemmiltä kuin aluksi. Teen nyt kesällä välillä 7pva viikossakin töitä ja hyvin olen jaksanut siivota. Kohteeni ovat isoja marketteja ja baareja. Enemmän varmasti tuo työn raskaus on tottumiskysymys.

      • Laitsari

        Siivotessa kunto kyllä kohoo tein monta vuotta ravintolan siivousta, aamulla aloitin klo 5
        Voi taivas mikä sotku, kumisaappaat jalkaan ja letku käteen ja oksennukset ja pas.........pois vessoista, saatikka sit ravintolan sali ...lasinsiruja , tupakantumppeja , siihen kaatunut olut pullo ja oksennus päälle,
        voi vain kuvitella. Enää en tekis sitä vaikka maksettais 100€ / h
        Mutta nuorena jaksaa, sain hyvän kunnon josta olen kiitollinen, ihan naurattaa kun jotku valittaa miten raskasta on esim toimisto tai sairaala siivous heh.


      • laitsari minäkin
        Laitsari kirjoitti:

        Siivotessa kunto kyllä kohoo tein monta vuotta ravintolan siivousta, aamulla aloitin klo 5
        Voi taivas mikä sotku, kumisaappaat jalkaan ja letku käteen ja oksennukset ja pas.........pois vessoista, saatikka sit ravintolan sali ...lasinsiruja , tupakantumppeja , siihen kaatunut olut pullo ja oksennus päälle,
        voi vain kuvitella. Enää en tekis sitä vaikka maksettais 100€ / h
        Mutta nuorena jaksaa, sain hyvän kunnon josta olen kiitollinen, ihan naurattaa kun jotku valittaa miten raskasta on esim toimisto tai sairaala siivous heh.

        Olen myös siivonnut ravintolaa aamuisin klo 5 aloitin ja kun sain ravintolat siivottua, aloitin päivän hotellin puolella huoneita siivoten tai sitten keittiössä tiskiin n. 250 henk. lounaan tiskaus.
        Muistan varmaan loppu elämäni miltä haisee kalja,tupakka ja oksennus yhdessä , minäkään en tekisi mistään hinnasta sitä työtä enään , onneksi olen nyt sairaalassa joka on siihen verrattuna lepokoti,


    • Matti89

      Olen tällä hetkellä töissä oppilaitoksessa määräaikaisena siivoojana, johon kuuluu mm. huonesiivous, yleisten tilojen siivous ja kaikkea siltä väliltä. Työ on varsinkin aluksi melko raskasta, mutta aika nopeasti siihen adaptoituu. Minulta hävisi selkävaivat, kun aloitin työn jossa ei istuta taukoja lukuunottamatta.

      Muistaa vain syödä hyvin ja terveellisesti, ja nukkua väh. 8 tuntia niin kyllä fyysisen puolen pitäisi kestää.

    • 59v

      Minä siivoan kerrostalon rappukäytäviä. Osassa on hissi mutta monessa ei ole. Taloja on 30, joissa käydään kaksi tai kolme kertaa viikossa. Teen myös vahaukset ja muut suursiivoukset.

      Ei ole raskasta, illalla käyn vielä kuntosalilla tai teen pitkän kävelylenkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1750
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      5
      1040
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe