Tupakoinnin vaaroja liioitellaan

Niin se vain on

Jos tupakka todella olisi niin vaarallista kuin pelotellaan ei kukaan tupakoitsija eläisi eläkeikään saakka (65v) vaan he kaikki olisivat sitä ennen kuolleet syöpään! Tunnen kuitenkin vaikka millä mitalla eläkeikäisiä miehiä ja naisia, hyvin jaksavat.

Tupakointi aloitetaan 15 vuoden molemmin puolin. Meilläkin on töissä ihmisiä jotka ovat polttaneet 30-40 vuotta eikä heillä ole mitään hätää, kas kun eivät ole jo kuolleet tai ainakin sairaseläkkeellä!

Minä olen vasta nelikymppinen, ei ole aikomustakaan lopettaa. Eikä kannatakaan, lääkärit turhaan peloittelevat ihmisiä. Kuolo korjaa ennemmin tai myöhemmin vaikka kuinka lekureita uskoisi. Elämästä pitää nauttia eikä turhaan pelätä!

20

3407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosi pahalle

      Ole uskomatta siitä vaan mutta silti haiset pahalle kuten kaikki muutkin tupakoivat. Itse lopetin 30 vuoden jälkeen ja nyt ei enää haise kuule pahalle.

    • helpompiakin

      tapoja kuolla, kuin keuhkosyöpään tai keuhkoahtaumatautiin, joihin tupakointi altistaa. Mutta jos haluaa "nautiskella" itsellensä hitaan ja kivuliaan kuoleman niin mikäpäs siinä. Samoin kuin ryyppäämällä "nauttia" itsellensä maksakirroosin. Jokainen meistä täältä lähtee ennemmin tai myöhemmin, mutta jos suinkin vain voin omalla toiminnallani noita edm. kuolinsyitä yrittää välttää, niin jätän "nauttimatta". Itsekin kerkesin 15 vuotta tupakasta "nauttia" mutta se loppui siihen, kun puolisoni sairastui keuhkosyöpään, tupakoituaan 35 vuotta sitä ennen. Ja puolisoni ei elänytkään 65v asti, vaan kuoli pari kk sen jälkeen kun täytti 53v.

      • puhdaskeuhkoinen

        Meillä suvussa keski-ikä 60 tupakan takia. Kaikki polttavat ja voivat huonosti. Kuolo tulee tupakan aiheuttamien verisuonisairauksien vuoksi. Isälläni oli keuhkoahtaumatauti, ja hän teki kodin elämän sietämättömäksi yskimisellään. Silti poltti sängyssäkin, kuoli 60-vuotiaana. Koko suku lähtenyt yksi toisensa jälkeen tupakkatautien takia.

        Minä ja siskoni ollaan ainoita jotka ei polta. Luulisin, että voimme paremmin ja nautimme elämästä paljon enemmän kuin tupakoiva. Jaksaa liikkua ja tehdä kaikkea ilman tupakan orjuutusta. Nauttia voi elämästä paljon. Väittäisin että liikunnan aiheuttama endorfiinipiikki ja oman kehon suorityskyvyn tunteminen on nautinnoista lähes suurin, orgasmi on enää suurempaa nautintoa. Sekin tuntuu paremmalta vakiliikkujalla =)))


      • Niin se vain on
        puhdaskeuhkoinen kirjoitti:

        Meillä suvussa keski-ikä 60 tupakan takia. Kaikki polttavat ja voivat huonosti. Kuolo tulee tupakan aiheuttamien verisuonisairauksien vuoksi. Isälläni oli keuhkoahtaumatauti, ja hän teki kodin elämän sietämättömäksi yskimisellään. Silti poltti sängyssäkin, kuoli 60-vuotiaana. Koko suku lähtenyt yksi toisensa jälkeen tupakkatautien takia.

        Minä ja siskoni ollaan ainoita jotka ei polta. Luulisin, että voimme paremmin ja nautimme elämästä paljon enemmän kuin tupakoiva. Jaksaa liikkua ja tehdä kaikkea ilman tupakan orjuutusta. Nauttia voi elämästä paljon. Väittäisin että liikunnan aiheuttama endorfiinipiikki ja oman kehon suorityskyvyn tunteminen on nautinnoista lähes suurin, orgasmi on enää suurempaa nautintoa. Sekin tuntuu paremmalta vakiliikkujalla =)))

        Isäni kuoli 53 vuotiaana, kolmas sydänkohtaus. Ikinä ei polttanut, alkoholia kohtuudella, terveellistä ruokaa, kesät lenkkeili, talvet hiihti, hoikka hyväkuntoinen mies. Suvussa ei ollut sydänsairauksia! Ekan slaagin sai 45 vuotiaana, mitään takeita ei ole vaikka lääkärit kuinka selittävät. Minä ainakaan en heitä usko, tupakkaa ja viinaa, hyvin on mennyt. Ei elämästä selviä hengissä vaikka mitä tekisi!

        Itse liikun kolme kertaa viikossa. Puntteja, uintia, kuntopyörää. Hyvin jaksaa vaikka vajaa aski tupakkaa meneekin. Ei kaikki tupakoitsijat ole rapakunnossa.


    • Vanamo Linnea

      Eihän se niin mene, että kaikkien tupakoitsijoiden pitäisi automaattisesti kuolla nuorena ja saada keuhkosyöpä ennen kuin aine olisi oikeasti vaarallista. Keuhkosyövän voi saada tupakoimatonkin, sen tiedän omasta perheestäni (oli tosin etäpesäke, mutta syöpäpotilas ei ollut polttanut koskaan).

      Sairastumiseen ja eliniän pituuteen vaikuttavat monet muutkin asiat, kuten perimä, muut elämäntavat (liikunta, ruokavalio, paino) ja puhdas sattuma. Tupakka on kuitenkin kaikkein suurin vältettävissä olevista terveysvaaroista.

      Voi olla, että sinun tuttavasi ovat epätavallisen terveitä ihmisiä, mutta tutkimuksissa on ainakin todettu, että tupakoitsijat sairastavat enemmän kuin tupakoimattomat. Esimerkiksi minulla saattoi olla viisikin flunssaa vuodessa silloin, kun vielä poltin, nyt on yksi tai korkeintaan kaksi. Tupakka-aikana sain jokaikisen flunssan jälkeen inhottavan kahden viikon keuhkoputkentulehduksen, nykyisin minulla ei ole koskaan yskää.

      • Niin se vain on

        25 vuotta olen polttanut ja terveenä pysynyt. Hyvin harvoin joudun töistä poissaolemaan, toisin on näillä "terveellisiä" elintapoja viettävillä naisille, lähes joka kuukausi poissaoloja.


    • tk,

      panen elämän risaiseksi, tuon risaisen elämän.
      ei siinä sitten auta surkutella, sitä saa mitä tilaa.

    • liioitellaan.

      Vaaroja liioitellaan.

      Jos jossain lukee "hengenvaarallista" niin silloin sen olisi oltava sitä. Esimerkiksi tulee mieleen joku sähköjohto johon koskeminen tappaa heti. Tästä voi käyttää varoitusta hengenvaarallinen.

      Tupakassa lukee hengenvaarallinen ja silti ihmiset voivat polttaa sitä parhaimmillaan koko elämänsä ilman sanottavia ongelmia. Joten eipä ole kovin hengenvaarallista :)

      Hengenvaarallisuuden varoitus kuuluisi vain niihin juttuihin jotka tappavat kertaheitolla. Jos tupakka olisi hengenvaarallista niin eihän sitä kaupassa saisi myydäkään.

    • dsrear

      mäkin täs kerran aattelin että jokainenhan meistä kuolee aivan varmasti tupakoitsija ja tupakoimaton turha tässä on itseä kiusata vaan pitää nauttia elämästä kun sitä viel on, huomenna se voi olla jo myöhäistä

    • Auttaja

      Ei tosiaan se vaikuta mitään jos polttaa vaikka 20 päivässä voi elää jopa vuoden vähemmän kuin muut ja se ei paljo persausta kutita jos se on hyvän makusta ja sitten vuosi vähemmän elinaikaa. Mieluummin minusta 70v hauskaa elämää ku 71v tylsää elämää.

      • gfgffg

        Jos ei minulle tai minun tutille käy mitään, teen johtopäätöksen että tupakka ei ole vaarallista. Katso tilastoja, sieltä löytyy totuus, on otoskokokin vähän isompi. En edes jaksa kaivaa tilastoja, mutta eiköhän se tupakka ole top 5-joukossa suomalaisten tappajana.

        Kenenkään yksittäisen ihmisen syöpään sairastumista ei voi ennustaa, ei voi tietää tapahtuuko mutaatio dna:ssa mikä johtaa syöpään. Voidaan vain sanoa, että tupakan poltto nostaa syöpään sairastumisen todennäköisyyttä.


    • Rökniong

      Niin no tupakka nostaa riskiä mutta kuten joku jo sanoi riippu paljon enemmän siitä miten liikkuu ja syö ja elää muutenkin jos et tupakoi mutta työskentelet esim auringossa niin saatat saada melanooman paljon varmemmin ja muutenkin jos tupakoi ja ryyppä mutta syö terveellisesti urheilee ja on muutenkin kunnossa niin ei se röökaaminen paljoo vaikuta eliniän pituuteen myös geenit voi vaikuttaa meinaan jos huonot geenit niin voi tupakkaan kuolla kun taas jos paremmat niin ei vaikuta käytännössä mitenkään. Sama juttu aidsissa 1/5 osa on luonnostaan immuuni aidsille. Ja tupakassa itsessään ei niinkään haittaa kuin niissä myrkyissä ja muissa paskassa mitä siihen syydetään että kasvais nopeemmin. Jos haluat puhdasta tupakkaa pitäisi itse kasvattaa.

    • gdssgddsg

      En ota kantaa tähän kuolemisasiaan- mutta se on tosiasia että tupakka ei olisi lähellekkään niin vaarallista jos se olisi luomua- suurin syy miksi tupakointi aiheuttaa syöpää on se että nykyään siinä on niitä keinotekoisia kemikaaleja huomattavasti, torjunta-aineiden ja lisäaineiden takia. Ja miksei myös saastuneen maaperänkin.

      • clear2

        Onko 70 vuotta elämää rööki huulessa hauskaa elämää? Ja 71 vuotta ilman röökiä tylsää elämää? Aivosi kärsivät vakavasta hapenpuutteesta Auttaja, sorry vaan..


    • SavutonSylvi

      Tupakoitsijan iho on ihan kauheen näkönen, kuiva ryppynen ja harmaa.. Hyi! Ja tupakoitsijat kyllä haisee kauheelta vaikka ei olis ihan juuri polttanut. Olen itse polttanut joskus noin vuoden ja kyllä kun lopetti niin vointi parani, ainoa hyvä puoli tupakassa jonka itse koin on, että vähentää herkutteluhimoa ja on tietty monesti sosiaalinen tapahtuma. Mutta sanon ei myös passiiviselle tupakoinnille.

    • pipotonn

      musta sen sijaan että mainostetaan että tupakka tappaa, pitäisi pikemminkin mainostaa sitä mitä se tekee ulkonäöllesi tai kunnollesi yms. ei se välttämättä tapa, mutta voi olla huono tapa joka saa sinut näyttämään 10vuotta vanhemmalta kuin mitä oikeasti olet.

    • Röökipoliisi

      Vanha ketju. Olisiko aloittaja enää hengissäkään...

    • Tupakkasaastetta

      Kuinka joku voi olla noin idiootti. Tupaka sisältää häkää raskasmetallia nokea nikotiinii ties mitä muuta . Se aiheuttaa monta erioiretta jota te polttajat ette haluu vasn tiedostaa. Keuhkoahtautuma tulee tupakasta tiedän koska enoni kuoli siihen syy todella pitkään poltti lääkärien puheista piittaamatta jatko vaan poistettiin toinen keuhko koska siitää ei ollu enää kun mustunut pussi jäljelä . Kaverini sai tiedo äskettäin että pitää lopettaa välittömästi koska vaara sairastua keuhkoahtautumaan .Niin tuo terveyspatukka tuhoo keuhkoja ym kropassa.

    • Lopetintupaskoinnin
      • pahastikoukussa

        Kiitos. Sietämättömät tupakantuskat. Helpottaa lopettamista tälläiset videot.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe