AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / sähköverkkoon kytketty palovaroitin kesämökille

sähköverkkoon kytketty palovaroitin kesämökille

5 Vastausta 1 567 Lukukertaa
TERVE!
Ympäristöministeriön asetusmuutoksella 30.6.08 velvoitetaan 1.2.09 lukien varustamaan uudet asunnot ja sähköistetyt vapaa-ajanasunnot verkkoon kytketyllä palovaroittimella.

Asia on kiinnostanut itseäni jossain määrin, koska saarimökkiprojekti (lähes viisivuotinen iäisyysprojekti) tulee lopputarkastaa seuraavien kuukausien aikana. Lisäksi tuleva, sähköverkkoon kytketty kesämökkimme on Suomenlahden saaressa ja talvet kylmillään. Täten haenkin lain kirjaimen täyttävää perusjärjestelmää, joka

a. suojaa ja varoittaa "paikallisesti" (eikä hälytä kännykkään 150 km:n päähän ilmoittamalla "että täällä palaa" ym.)

b. kestää meriolosuhteita ja pakkasta.

c. joka on kohtuuhintainen, max kahdesta hälyttimestä koottu pari?

Onko kenelläkään kokemusta asiasta, ollut yhteydessä palotarkastajaan ja sähköliikkeeseen ym.?
t matti

nehän

kiinasta eli laita vain putket valmiiksi ja osta tavallinen.

Ei kallis

Verkovirtaan kytkettävät varoittimet on noin 25€ hintaisia. Asennuksessa tulee asentaa koje tai jakorasia, jonka päälle varoitin asennetaan ja johdotus esim. 5x1,5 johdolla. Varoitin sisältää pariston,jolla toimii kun ei ole sähkö päällä sen vaihtoväli 10V. Ei mökki hanke yleensä tähän vaatimukseen kaadu.( Olen asentanut KIDDE 123/9HI tai 1275HN230VAC 7129812 )

kun on pakkasta!?

TERVE!
Lukasin Kidden verkkovirtapalovaroittimien ohjeen, jonka mukaan palovaroittimen käyttölämpötila on 4 - 40 astetta ja asennusohjeissa varoitetaan laittamasta varoitinta tilaan, jonka lämpötila on alla 4 C. Kun mökkiä käytetään touko-lokakuussa, ja tuolloinkin pääosin vain viikonloppuisin, joutuu palovaroitin olosuhteisiin, jossa puolet vuodesta on alle 4 c ja muun ajan enemmän tai vähemmän kosteaa.
Niin, toimiikohan oikeasti patterivaroittimetkaan kun on pakkasta?
Matti
Ps. skeptisyyttä lisäsi kolme vuotta vanhan jenkkikaapin (Rosenlew, made in Italy) hajoaminen. Aikoinaan kaupassa luvattiin toimivuutta saariolosuhteissa, mutta jenkkikaappien valmistajien yhteisilmoituksen (löytyi netistä) mukaan jenkkikaapit tarvitsevat "palovaroitinta" tasokkaammat käyttöolosuhteet.

soitto palotarkastajalle ym

Soittelin tuossa Kymen pelastuslaitoksen juuri lomalta tulleelle palotarkastajalle, joka itsekin oli vähän asiasta pihalla. Palotarkastajallakaan ei ollut tarkkaa tietoa pakkasta kestävien 230V-palovaroittimien markkinatilanteesta, joten hän kehotti soittamaan mm. sammutinhuoltoon. Sammutinhuollosta kerrottiin päivittäin kyseltävän em tuotteista, joita ei ollut vielä saapunut kaupantiskille. Pakkasta kestäviä 230V-varoittimia kuulemma valmistettiin Kanadassa ja hinta olisi lähempänä 50:tä kuin 500:a euroa.matti

Joka vuosi vaihto....

Meillä ainakin palovarotin verkkovirtaan oli asennettu jo vuonna -02 ja patteri kuluu loppuun joka vuosi, eli ei niin kuin sinä sanoit "vaihto 10v välein".
 /   /  /  / sähköverkkoon kytketty palovaroitin kesämökille

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta