MIten WC:n yläkansi aukeaa? Perus vanha Arabia WC pytty

Kakkis^_^

No niin, nyt on vesipullo täytettynä vedensäästötoimenpiteitä varten mutta WC pytyn kansi ei aukeakkaan ihan helposti. Meillä on tuollainen Arabia-merkkinen vanha pytty missä on tavallinen sellainen vetonuppi. Kansi aukeaa pikkaisen mutta en saa sitä niin ylös että pääsisin kurkistamaan sisälle ja sujauttamaan pullon säiliöön. Sivullekääntäminen onnistuu mutta tulee seinä vastaan.

Onko kellään vinkkejä?

20

22953

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • malli aukeaa

      seuraavasti: poista pieni ruuvi vetonupin sivusta, jotta saat irrotettua nupin, nupin alta paljastuu mutteri, joka pitää kantta paikallaan, avaa se, ja voit nostaa kannen suoraan ylös ja pois.

      • Kakkis^_^

        Joo siellähän se ruuvi on! :) Täytyy koittaa ruuanlaitonjälkeen, mutta eiköhän näillä ohjeilla aukene. Kiitos paljon!


      • vielä lisäksi
        Kakkis^_^ kirjoitti:

        Joo siellähän se ruuvi on! :) Täytyy koittaa ruuanlaitonjälkeen, mutta eiköhän näillä ohjeilla aukene. Kiitos paljon!

        Siellä on vetonupin lukitusruuvin lisäksi vielä kannen kiinnitysmutteri joka pitää avata ennenkuin kansi aukeaa.
        Unohda kuitenkin koko juttu kuten joku tuolla jo neuvoi. Säästämäsi vesilaskut hukkuu paskatykin käyntimaksuun moneen kertaan kun putket on tukossa liian pienestä huuhtelu vedestä. Jos asut yhtiössä joku toinen kuitenkin tuhlaa sen mitä sinä säästät.
        Sitten kun ostat uuden pytyn älä osta kaksihuuhtelupyttyä koska sama ongelma siinäkin. Pikku huuhtelu ei riitä mihinkään ja siksi sitä vedetään moneen kertaan ja siihen ne säästöt hukkuu.
        Viherpipertäminen ja nuukuus ei ole aina hyväksi.


      • ruokaa
        Kakkis^_^ kirjoitti:

        Joo siellähän se ruuvi on! :) Täytyy koittaa ruuanlaitonjälkeen, mutta eiköhän näillä ohjeilla aukene. Kiitos paljon!

        laitoit? t. kokkinelonen :)


      • Kakkis^_^
        ruokaa kirjoitti:

        laitoit? t. kokkinelonen :)

        Ja hyvää tuli :)

        Vessaprojekti on vielä vaiheessa ja puteli lavuaarin reunalla. Tänään lähdemme katselemaan ulkohuuseja ja minkälaisia uusia pyttyjä tai kompostoivia sisäpyttyjä olisi tarjolla

        Yksi vaihtoehto vielä näyttäisi olevan umpikaivon suurennus jolla saisi tyhjennyskerran 90 euroa hinnan nouseman hintaan 130 euroa mutta kapasiteetin kolminkertaistettua. Luulen että meidän ongelma on maaperän kallioisuus joka vaikeuttaisi uuden kaivon upottamista mutta täytyypä kysellä tuonkin kustannuksia.


      • Vartta..

        Miksi sinne säiliöön tarvii jotain pulloja laittaa kolisemaan: Saman efektin saa, kun taivuttaa kohon vartta kaarelle alaspäin. Säiliö ei täyty, koska koho kääntää venttiilin aiemmin kiinni.


      • säätö...
        Vartta.. kirjoitti:

        Miksi sinne säiliöön tarvii jotain pulloja laittaa kolisemaan: Saman efektin saa, kun taivuttaa kohon vartta kaarelle alaspäin. Säiliö ei täyty, koska koho kääntää venttiilin aiemmin kiinni.

        Miksi taivutella jotain kohon vartta kaarelle? Saman efektin saa, kun säätää täyttöventtiilin kohon korkeutta sillä tavalla miten valmistaja on tarkoittanut. Jokaisessa pöntössä on mahdollista ihan virallisesti ilman virityksiä säätää kuinka täyteen säiliö täyttyy. Ei tarvitse mitään vesipulloja eikä taivutteluita.


    • on pienet

      murheet sullakin.

      • mitä sitten?

        Pieneen murheeseen löytyi apu hetkessä, eikös se ole tällaisen palstan yksi tarkoituskin...?

        t: ei ketjun aloittaja


    • huomioon että:

      Nyt kun laitat sen pullon sinne ja jatkossa pytyn huuhtelu tapahtuu vähemmällä vesimäärällä niin VOI OLLA, että putkisto ei huuhtoudu riittävästi ja tukoksen vaara kasvaa...

      En väitä että noin välttämättä tapahtuu, mutta todisteita on siitä että noinkin voi käydä, kakkoshädän myötä kun sinne rööriin menee paperiakin (joskus paljonkin).

      Vedessä säästetyt eurot voi tulla kulutettua puhdistusauton käyntiin, toivottavesti kuitenkaan ei. Jos aiemmin on ollut tarvetta availla pikkutukoksia omin konstein silloin tällöin niin unohtaisin tuon pullokikan.

      • Kakkis^_^

        Kiitos vielä tästä vinkistä. Meillä on ala- ja yläkerrassa omat vessansa ja alakerran vessa on aika vähällä käytöllä. Opastan ainakin oman perheen alakerran vessaan silloin kun on isompi hätä, niin eiköhän tuota pullokikkaa voi käyttää kunnes on varaa taas isompaan remonttiin :) Ehkä sitten tulee ajankohtaiseksi miettiä kompostoivia vessoja. En tiedä onko noissa vielä paljon "lastentauteja", vai alkaako mallit olemaan jo hyvin soveltuvia sisäkäyttöön. Vanhaantaloon asentaminen varmaan tuottaa omat erityishaasteensa.


      • Kakkis^_^

        Vastasin mielestäni jo tähän, mutta en näe vastaustani viestiketjussa. Kiitos vielä tästä vinkistä :) Ajattelin hoitaa homman niin että kakkahommat keskittyisivät toiseen vessaan joka on vähemmän käytössä ja jonne en laita pulloa


    • ei pienennä vesimäärää liikaa

      Minulla on ollut jo 10 vuotta 2 litteää lasipulloa vesisäiliössä, ne pienentävät vesimäärää litralla, eikä siitä ole mitään haittaa. Vielä parempi konsti on, että ei vedä jokakerta silloin säästyy 6 litraa kerralla, ei sen vessa veden tarvitse olla kirkasta, vähän keltainen ei häiritse mitään. Suuremman hädän jälkeen kun vetää niin riittää ihan hyvin.
      Meillä mökillä 3 kuution säiliö on riittänyt vessan vesille 8 kuukautta 2 hengen käytöllä, vaikka mökki on ollut käytössä joka viikonloppu ja kesällä 6 viikkoa joka päivä.

      • Kakkis^_^

        Laitoin yhden pikku putelin ensin kokeeksi (Tolu tiskiainepullo kun ei parempaakaan löytynyt). Täytyy katsoa jos sinne sais vielä lisää. Vessa on kyllä vähällä käytöllä nyt kun on kompostivessa ulkosalla ja vielä mukavan lämmintä käydä siellä :)


    • irgliahfug

      Tämä pelasti. Vessa kunnossa. Kiitos!

    • PateP

      Elkää hyvät ihmiset laittako niitä puteleitanne sinne pönttöön veden säästämisen merkeissä. Ei tee kun suurta hallaa taloyhtiönne putkistoille ja pahimmassa tapauksessa jätevesien kokoojaviemäreihin. Taloyhtiön putket on mitoitettu niin, että se normaalilla wc huuhtelulla itsehuuhtoutuu vähintään kerran päivässä (ettehän halua, että se shaiba kerääntyy sinne putkistoon ja kerää sakkaa ja saostumia) pahimmassa tapauksessa kun teitä säästöintoilijoita on tarpeeksi kokoojaviemäritkään eivät toimi oikein ja sillon alkaa tulla isoa laskua. 40 vuotta taaksepäin putket vielä ylimitoitettiin ominaisvedenkulutuksen ollessa huomattavasti suurempi kuin nykyään ja tälläisilla toimenpiteillä eroa toimivaan mitoitukseen kasvatetaan edelleen. Joten, lopettakaa.

    • kokm

      entä jos laittaa uuden pytyn jossa vesimäärät on 3 ja 6 litraa.

      eikö sitä saa käyttää?

    • Pukka23

      Eli jos laitan 1litran pullon vesisäiliöön säästän huikeasti!! Käytän wc:tä kotona keskimäärin 4 kertaa päivässä. Tällöin taidan säästää jo 4LITRAA PÄIVÄSSÄ!!! Jes!

      Vuodessa 1460litraa.. Tuohan on jo 6 € siis KUUSI EUROA VUODESSA! 1,6senttiä päivässä!

      Ehkä tällä säästöllä ei ole mitään järkeä lähteä leikkimään putkiston toimivuudella

      • "putkiston toimivuus

        Mites nämä "putkiston toimivuus" -höpinät, kun energiamääräykset määrää, ettei pönttö saa kuluttaa enempää kuin 6 litraa, ja on kiristymässä vielä lisää 4,5 litraan? Eikö kohta putkistot toimi enää missään?


    • Toimii..

      Kreikassa toimii hienosti! 75mm putket vessoissa ja vesimäärät on luokkaa 10-20 litraa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      60
      3110
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      546
      2967
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2155
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1972
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1781
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1542
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1267
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1172
    Aihe