Onko Maa avaruusalus?

,.-.-´,´-,´,-

Onko Maa-planeetta(Earth)avaruusalus?

Entä Aurinko?

6

316

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dynamiikkaa (osa1)

      Maasta on suhteellisen helppoa tehdä avaruusalus. Välineet ovat oikeastaan jo olemassa, pikkaisen ehkä vielä jatkokehittelyä lisää.

      Joku muinainen viisashan sanoi: "Antakaa minulle kiinteä piste, niin vännän Maan paikoiltaan". (tai jotakin sinne päin)

      Siis tarvitaan muutama laki: kaappaleiden liikemäärän laki, että kappaleen energia on massa kertaa nopeuden neliö. Ja sitten planeettoihin liittyvä vetovoimalaki (tai painovoimalaki), jonka mukaan kappaleiden välinen vetovoima riippuu kumpaisenkin massasta ja etäisyyden kolmannesta potenssista. (en viitsi nyt lähteä metsästämään täsmällisiä terminologioita, joten nuo saavat kelvata)

      Kuuhun mennä surruuttaa Smart ykkönen (jolla oli Amie-olio kyydissään) paraikaa ionimoottorilla. Eros asteroidille muksahti luotain pinnalle. Ja joku avaruuskulkuneuvo on tarkoitus lähettää pörräämään komeetan ympärille (tyhjiössä pörräys on epä-äänekäs termi) ja laskeutumaankin (Alunperin piti mennä Wirtaselle, mutta Ranskan raketit räjähtelivät ja sitä lykättiin ja jouduttiin valitsemaan kohde uusiksi) ja olikohan se sama, mikä lähettää kupariluodin ohimennessään jollekin ohitettavalle (tai sitten ei).

      Kaikkia edellämainittuja keinoja ja välineitä (hieman lisäkehitellen kenties) hyväksikäyttäen voidaan ottaa asteroidi tai muu avaruuskimpale liikuttelun kohteeksi. Tästä noin kuun neljänneksen etäisyydeltä meni vasta suunnilleen viikko-pari sitten muutamametrinen kimpale ohi. Sellaisella olisi hyvä harjoitella manöövereitä.

      Ionimoottoriapparaatti niitataan sellaisen kylkeen kiinni ja sitten pitkäkäyttöisellä minimoottorilla muutetaan kimpaleen rataa aivan pikkuisriikkismäärin kierroksien kuluessa, niin että kimpale saadaan jollakin myöhäisemmällä maanohituksella käänteislinkousjarrutuksella asettumaan Maan satelliitiksi ja sitä rataa.

      Isompien kappaleiden liikuttelu voisi alkaa kaksoisasteroidien pienemmän osapuolen radan vähittäisellä muuttamisella hyvin elliptiseksi, niin että yhdessä ratapisteessä operaattori koukkaa toistuvasti isompaa melkeinhipoen ohi sopivastivalitussa suunnassa, jolloin painovoimavääntöä voidaan käyttää rataliikemuunnoksiin.

      Avaruuskappaleiden energia on niiden kiertoliikettä Auringon, planeetan tai yhteisen painopisteen ympäri ja sitä energiaa voidaan ulkopuolisesti lisätä, joten nopeus kasvaa ja rata suurenee, tai vähentää, jolloin nopeus vähenee ja rata supistuu.

      Tämä oli alkeisoppimäärä avaruuskappaleiden siirtelyn harjoittelussa. Jatkoa seuraa aikainsaatossa.

      • Gienah Ghurab

        Jos saisin pyytää.

        >>painovoimalaki), jonka mukaan kappaleiden välinen vetovoima riippuu kumpaisenkin massasta ja etäisyyden kolmannesta potenssista.


      • Johan se NASAkin

        löysi sopivan asteroidin kaapattavaksi.

        Juhannusaaton uutisointia:
        >>>
        Ulkomaat 20.6.2014 klo 1:44 | päivitetty 20.6.2014 klo 5:56
        Nasa suunnittelee asteroidin kaappaamista astronauttien tutkittavaksi
        Yhdysvaltain avaruushallinto kertoo löytäneensä pienen asteroidin, joka voitaisiin ottaa kiinni, kun se seuraavan kerran ohittaa Maan.

        Kuva Nasan animaatiosta sen suunnittelemasta asteroiditutkimusavaruuslennosta. Kuva Nasan animaatiosta sen suunnittelemasta asteroiditutkimusavaruuslennosta. Kuva: Nasa / Reuters-TV

        Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa suunnittelee asteroidien kiinni ottamista astronauttien tarkastelua varten. Nasa kertoo löytäneensä erinomaisen ehdokkaan pienestä asteroidista, joka ohitti Maan reilun 12 000 kilometrin päästä vuonna 2011. Seuraavan kerran 2011 MD:ksi nimetty asteroidi ohittaa Maan kymmenen vuoden päästä.

        2011 MD arvellaan olevan noin kuusi metriä pitkä asteroidi tai sitten se saattaa koostua useammasta yhdessä lentävästä lohkareesta. 2011 MD:n lisäksi Nasalla yhdeksän muuta ehdokasta kaapattavaksi asteroidiksi.

        Nasan tarkoituksena on kaapata asteroidi ja sijoittaa se lähelle Kuuta astronauttien tutkittavaksi myöhemmin. Samalla astronautit testaisivat laitteita, joita suunnitellaan Mars-operaatiota varten.

        Nasa on löytänyt noin 11 000 Maata läheltä kiertävää asteroidia. Joka kuukausi listalle lisätään noin sata uutta asteroidia.

        Lähteet:
        AP, Reuters
        Teemu Hallamaa Yle Uutiset


    • alus

      Maa yksin ei ainakaan ole asuttava avaruusalus mutta aurinokuntaamme voisi pitää sellaisena koska maa tarvitsee aurinkonsa ylläpitääkseen elämää.

    • porokoff

      Maa ei ole avaruusalus, sillä sillä ei ole alushousuja, mutta Maalla on Tietoisuus, usko tai älä.

      • Porokoff1

        Aika hyvä kysymys. Kiitos.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1265
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      91
      1170
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1092
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      980
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      877
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      761
    Aihe