vatsahappojen oksentelua

Bumbutibum

Meidän 4 vuotias Belgianpaimenkoira joka on muuten terve alkanut oksentamaan niitä keltaisia vatsahappoja aamuisin n.2-3kertaa viikossa.Ei tee joka päivä ededs paskoja vaikka ennen niitä tuli päivän mittaan kaksi tai kolmetkin.Söi ennen hyvin ja oli iloisempi.Meillä oli mieheni kanssa viikko töitä tuossa elokuun lopulla että olimme kotona vain aamuisin ennen kahdeksaa ja iltaisin tultiin joskus 23 jälkee, mutta koko ajan koiralla oli kaveri,lenkittäjä ja seuraa.
Tämän työrupeaman jälkeen melkein heti muutimmekin uuteen asuntoon ja n.1,5 viikkoa muuton jälkeen tämä okesentelu ja syömättömyys alkoi.
Onko kyseessä vaan muutoksen tuoma stressi vai mitä arvelette?
Kiitos kaikille jotka osaavat kertoa omia kokemuksia ja neuvoa mitä kannattaisi syöttää ns.herkkuruokia jotta alkaisi normitkin maistumaan.Kaikenlaiset niksit kelpaa

4

1889

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vinkkejä....

      Itse en usko että koira on stressaantunut muutosta jos oireet ovat alkaneet vasta 1,5 viikon jälkeen. Toki voin olla väärässäkin.

      Meillä omat koirat eivät stressanneet muuttoa lainkaan, tosin olivat muuttopäivänä hoidossa. Tämän jälkeenkään ei mitään muutosta näkynyt koirien olemuksessa.

      Olisikohan koira syönyt jotain sopimatonta... vaikea sanoa. Ja jos ulosteet ovat löysiä ja koira muutenkin apaattinen/voimaton epäilen että saattaa
      olla vika jossain muualla.

      Ruoan sekaan rypsiöljyä saattaa auttaa ruokahaluun, jos ei niin suosittelen eläinlääkäriä. Verikokeet, röntgenkuvat ym. pitäisi ainakin ottaa.

      Edesmennyt hyvän ystävän koira kärsi suurinpiirtein samoista oireista ja diagnoosi oli haimasyöpä muistaakseni, hyvin pitkälle jo edennyt.

      Toivottavasti asia selviää vaikkapa öljyn lisäämisellä nappuloihin tai vaikkapa raaka jauheliha. Jos koira ei siitä tokene muutamassa päivässä niin lekuriin vaan. Tsemppiä!

    • nekku84

      Koiralla on huono ruokahalu ja tästä syystä sen mahalaukku on esim. aamuisin tyhjillään. (oksentaako nimenomaan aamuisin)?? Kova nälkä pistää oksentamaan ja kun ei siellä sitten ole mitään muuta kun ne vatsahapot. Tämä on osittain jalostuksen ansiota osittain kyse nyt on vaan siitä, että koira syö nyt huonosti ja sen vatsa kaipaisi enemmän ruokaa. Ruokahaluttomuus voi johtua niin monesta eri syystä, että sitä on vaikea sanoa näin netin kautta. Siinä asiassa te olette parhaita. Onko koira saanut ruokaa aikaisemmin kerran päivässä? Kokeilkaa antaa ruokaa kaksi kertaa päivässä, toinen kerta lähelle nukkukaan menoa. Mitä koira syö, sitäkään et kerro, mutta useimman koiran herkkua on esim raaka jauheliha.. laita sitä vaikka sen ruoan joukkoon mitä nyt syötät. Tsemppiä kovasti. Oksetelua kannattaa myös seurata, jos se alkaa olla tosi usein toistuvaa niin mene sitten eläinlääkärillä käymään.

    • p_dude

      En halua pelotella,mutta meidän 6-vuotiaan groenendalin vatsasyöpä alkoi oireilla tuolla tavalla.Nyt kannattaa heti viedä el.lääkäriin tutkittavaksi,voi olla vierasesine ruuansulatuksessa tai mitä vaan mutta jos haluat varmuuden niin tutkittavaksi.Onnea matkaan ja hyviä vointeja.T:Dude ja tervutyttö 4v

    • ikävä

      Oma koirani menehtyi tällä viikolla haimasyöpään joka oli edennyt vatsanporttiin. aikaisemmin todettu virtsakivet ja leikattu. Oksenteli kellertävää nestettä, kakoi, aina ei tullut mitään. Henkotti, luultiin nenäpunkiksi. Viimeisenä päivänä ei tullut pissaa tai kakkaa, ei syönyt, ei päässyt rappusia ylös eikä alas. Nopeasti meni.
      Suuri suru.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe