AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Matkakorvaukset haastattelu-

Matkakorvaukset haastattelu-

11 Vastausta 859 Lukukertaa
Oli ohimennen puhetta työkkärin tädin kanssa siitä että työvoimakoulutuksen valintahaastatteluun toiselle paikkakunnalle tehtävän matkan kustannukset korvattaisiin... onko tietoa kuinka suuri tuo korvaus ja mikä on mahdollisesti omavastuu? Mol.fi sivuilta en löytänyt tietoa.

Julkisilla korvattiin kaikki

Kävin itse keväällä haastattelussa, menin julkisilla kulkuneuvoilla, sain korvauksen ihan sen mukaan, mitä matkat olivat oikeasti maksaneet. Omaa autoa jos käyttää niin en tiedä.

vuonna 2000

Sain työkkäristä linja-autoliput ja lisäksi sain puolipäivärähan jälkikäteen, matkalasku piti kirjoittaa. Koravataan siis valtion matkustussäännön mukaan.
Tuo on eri juttu jos menee työhaastatteluun. Työhaastattelumatkat korvataan kilometritaksan (tielaitoksen välimatkataulukko) mukaan jälikäteen. Kaksi kertaa oon saanu tollasta ja kummalakaan kerralla korvaus ei oo kattanu matkalippujen hintaa.

Kilometrien mukaan

Matkakorvaus maksetaan jälkikäteen kilometrien mukaan, mitä matka on kestänyt. Kilometrit katsotaan tiehallinnon sivuilta, ettei tule tulkinnanvaraa eri virkailijoilla tai paikkakunnilla.

Matka maksetaan itse asiassa samaan työpaikkaan useita kertoja: haastatteluja voi olla useita ja lisäksi hakemuksessa on kohta, jossa voi hakea matkakorvausta työpaikkaan tutustumista varten.

Sama kurssihaastatteluissa, maksu jälkikäteen, ei omavastuuta tietääkseni.

Tiedän muutaman tapauksen, jossa hakemuksia käytettiin väärin,mutta ei kai se kovin yleistä liene. Joillekin se matkarahan vasta jälkikäteen maksaminen tekee matkasta mahdottoman, kun ei ole sitä matkarahaa kertakaikkiaan mistään repäistä.

Jos saa matkakorvauksen, niin pitääkö

mahdollisimman nopsaan?
Meinaan jos menisin haastatteluun Tampereelle, niin tottakai näin naisihmisenä tahtoisin mennä tsiikaamaan samalla jotain HenkkaMaukkaa, kun meillä sitä ei ole.
Ratsataanko se miten päiväsi olet siellä käyttänyt sen haastattelun lisäksi?

Aika erikoinen ajatus

Miten sellaisia asioita voi pitävästi tarkistaa? Kuka tarkistaa? Lähteekö joka työkkäristä joku peesaamaan perään ja kattomaan, että työhaastattelusta tullaan mahdollisimman pian pois?
Miten sellainen asia selvitetään, että joku on mahdollisimman pian? Kuka sen päättää? Kuka ja miten selvitetään ja todistetaan,että joku henkilö on lähtenyt x paikasta niin pian kuin se jollain keinolla on mahdollista? Millä se mitataan?

Jos matkakulut maksetaan kilometrien perusteella, niin miten tarkistetaan, että liikkuu paikasta toiseen mahdollisimman pian? Eihän mitään bussiaikatauluja voida kysellä kun ei kysytä bussilippujakaan,jokainen saa kulkea sillä pelillä millä haluaa.

Uskotko ufoihin? Salaliittoteorioihin? Onko kaikilla työttömillä joku siru niskassa, jolla seurataan niiden kulkua? Tuntuuko tosiaan realistiselta ja uskottavalta sinusta? Tarkista lääkityksesi.

Kuiteista voi tarkistaa

hypännyt lähtiessä kotiin.
Pidät minua ihan hoopona, jos lähden Tampereelle aamulla klo 9.00 pikavuorolla ja tulen sieltä pois viimosella joka lähtee 22.05 kotiinpäin ja jos työkkärin täti tarkistaa sen, kysymys kuuluu äkkiä, tarviiko todella työhaastatteluun koko päivä ja melkein ilta?
Ja mikä on koko matkan motiivi?
Päästä shoppaamaan vai todellinen työpaikan hakeminen?
Kun tässä nyt aika pitkän aikaa olen työttömänä ollut, niin kaikenlaista olen nähnyt ja kuullut.
Olen ihan selväjärkinen, usko tai älä.

oyh8ot

21 senttii/km

kurssi- ja työhaastattelu

Kurssi- ja työhaastatteluissa on erilainen korvaustapa.
Kurssihaastattelut: Korvataan julkisten kulkuneuvojen mukaan. Saa joko matkaliput työkkäristä tai sitten kuittien mukaan.
Työhaastattelut: Kilometritaksan mukaan. Kuitteja ei tarvita.

Tuosta matkasta vielä. Olin työhaastattelussa n. 350 km päässä kotoa jonne työkkäri maksoi matkat kilometrien mukaan. Työhaastattelu meni ihan poskelleen kun siinä oli sellainen testikin. Pysin kuittauksen haastattelijalta työkkäristä saamaani paperiin (pitää hakea etukäteen). Haastattelu oli perjantai-iltapäivällä ja kuinkas ollakkaan isäni asuu ihan siinä lähellä. Olin sitten siellä koko viikonlopun ja maanantaiaamuna junaan ja suoraan iltapäivällä työkkäriin. Se haastattelijan allekirjoittama paperi kelpasi, matkalippuja tai muita tositteita ei tarvita. Rahat tuli noin 3 viikon päästä tilille.

toi....

Toi 21 senttii/km on oikein. Se maksetaan myös kurssihaastattelussa. Ennen sai litteroita tai maksettiin yleisten mukaan. Noilta haastattelumatkoilta voi saada myös päivärahaa.

Täsmennän

Olen käynyt työssähakualueen ulkopuolella puolen vuoden sisällä sekä työhaastattelussa että työvoimapoliittisen koulutuksen haastattelussa, julkisilla kummallakin kertaa. Näin se meni:

Koulutushaastatteluun menosta piti täyttää jälkikäteen lappu, johon merkkasin, mitä kulkuneuvoja käytin ja mitä maksoi. Kuitteja ei pyydetty, että sen puoleen olisin voinut viipyillä haastattelupaikkakunnalla vähän pidempäänkin (ja tulla takaisin eri kulkuneuvolla kuin mitä käytin). Mitään päivärahaa en saanut. Maksu tuli tasan ilmoittamieni kustannusten mukaan. Ei myöskään tsekkailtu, käytinkö halvinta kulkuneuvoa - jälkikäteen huomasin, että bussi olisi tullut vähän junaa halvemmaksi jopa.

Työhaastatteluun meno korvattiin jälkikäteen kilometrikorvauksena, taisi olla tuo 21 senttiä per kilometri, ja siis korvattiin toki takaisin tulokin :) Käytännössä siis nettosin hieman, liput eivät ihan niin paljoa maksaneet. Ei kyselty kulkuneuvoista. Eikä mitään päivärahaa tullut tästäkään.

Näin siis Keski-Pirkanmaan työkkärissä. Luulisi jotenkin, että tuossa asiassa on sama käytäntö toimistosta riippumatta.

ja korjaan

Äh, piti siis tietenkin sanoa, että olisin voinut tulla takaisin eri kulkuneuvoilla kuin mitkä lomakkeessa ilmoitin.
 /   /  /  / Matkakorvaukset haastattelu-

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta