AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / reseptivapaata (tulehdus )kipulääkkettä

reseptivapaata (tulehdus )kipulääkkettä

6 Vastausta 1 770 Lukukertaa
Olisko mitään ? 5v berni aristaa vas. takajalkaa sisua olis kovasti liikkua mutta kun ei pysty niin tulee ulina ja huokaus :/

aspiriini

ensiapuun =) kuha kattoo painon mukaan.

ei missään

mitään aspiriinia, jos koiralle on pakko antaa imisten lääkkeitä, vain Ketoriini käy.

Parempi ois kun otat yhteyttä eläinlääkäriin.

Taidat

kyllä asperiinia saa antaa tilapäisesti. Ainoa, jota ei saa antaa on nämä, jotka sisältävät ibuprofeiinia. Olen joskus kirjoittanut seuraavan Koiramme lehdestä:
Koiran särkylääkkeistä:

Tulehduskipulääkkeiden haittavaikutuksia ovat maha-suolikanavan ärsytys. sisäiset verenvuodot sekä maksa- ja munuaisvauriot. Turvallisimpia ovat koirien meloksikaami- ja karprofeenivalmisteet. (Metacam ja Rimadyl). Ihmisten asetyylisalisyylihappovalmisteita (esim. Aspirin, Disperin) käytettäessä on oikea annostus 10–25 mg/kg kahdesti päivässä ja ketoprofeenivalmisteita (esim. Ketorin, Orudis) käytettäessä 1 mg/kg kerran päivässä korkeintaan 5 päivän ajan. Ibuprofeenia sisältäviä kipulääkkeitä (esim. Burana. Ibusal) ei koirille saa antaa.

VAIKUTTAVA AINE   ANNOSTUS
   
asetyylisalisyylihappo   10 mg/kg 12. tunnin välein
ketoprofeeni   1 mg/kg 24 tunnin välein
parasetamoli   30 mg/kg 6 tunnin välein
naprokseeni   2 mg/kg 24 tunnin välein
fenyylibutatsoni   10 mg/kg 8 tunnin välein

Lääkärin konsultaatio

Mikään ihmisille tarkoitettu lääke ei ole suoraan "sopiva" koiralla, koska sen teho ja vaikutus on tutkittu nimenomaan ihmisille sopivaksi. Eläinlääkärit eivät koskaan suosittele mitään ihmisille tarkoitettuja särkylääkkeitä käytettäväksi koiralle - haittavaikutukset kun saattavat olla todella pahatkin.

Kun koirasi on selkeästi kipeä, niin oikea tapa on toimittaa se lääkäriin. Tassu on luultavasti hyvin kipeä, kun koira noin voimakkaasti sitä kipuilee. Lääkärin on syytä tutkia syy miksi tassu on kipeänä ja sen mukaan määrätä hoito.

Pölhöt suomalaiset

musta tuntuu viesteineen..
Eläimille siedetyimpiä kipu-tulehduslääkkeitä ovat karprofeenia tai meloksikaamia sisältävät valmisteet.
Tyypillistä suomalaista jeesustelua, muuttuko joku saatana pilleri paremmaksi jos lääkäri sen määrää, hommahan perustuu meillä luonnollisesti rahastukseen, lääkärin pitää saada omansa, apteekin ....

No kerrohan

mistä tuollaisia sitten saa, kun Apteekki ei myy ilman sitä perkuleen elukkalääkärin reseptiä mitään? Ennen sai vaikka mitä apteekistakin mutta nyt on Kartellisoitunut pahasti tämä eläinlääkintä aluekin.
Harmittaa se maksella itsensä kipeäksi kun menee eläinlääkäriltä hakemaan reseptiä kun pitää olla se koira mukana että eläinlääkäri voi sen reseptin kirjoittaa edes, kun ei luota että omistaja mistään tietää. Tai vaikka luottaisikin, se raha se raha katsos, se on se tärkein asia näille.
Enää ei saa edes TerraPoly vet rasvaa ilman reseptiä ja se auttaa niihin tassuihin jos niissä on furua tai muuten punoittaa, ennen sai. Kalliiksi tulee jos koiralla on jotain pinetä vaivaa jossa itse tietää hoidon, se tarkistus toimenpidemaksuineen ja toimistomaksuineen tekee aika paljon sitten lääkkeet siihen päälle vielä, menee jo sataseen kerta. Kallista on, vanha 600 markkaa.........
 /   /  /  / reseptivapaata (tulehdus )kipulääkkettä

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta