AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / vanhusten keuhkokuume

vanhusten keuhkokuume

9 Vastausta 4 184 Lukukertaa
Miksi keuhkokuume on vanhuksille, varsinkin vuodepotilaina oleville, hengenvaarallinen? Mikä siinä on etteivät vanhukset oikein tahdo siiitä selvitä? Heikko yleiskuntoko vai mikä?

Kertokaa asiasta tietävät, please!

Heikko

siihen juuri on syynä. Ja ei vanhana nuo kehon omat paranemismekanismitkaan toimi yhtä tehokkaasti kuin nuorena.

Monta vaikuttavaa

Eli makuuasennossa keuhkotuuletus ( kaasujenvaihto, happi-hiilidioksidi) on puutteellista ja altistaa pneumonialle.

Aspiraatiopneumonia (ns hiljainen aspiraatio, jossa vuodepotilas tietämättään 'vetää henkeen' ruokaa eikä yskänrefleksi toimi suojana normaalisti)aiheuttaa myös vuodepotilaiden pneumoniaa eli siis keuhkokuumetta.
Viimeksi mainittuun erityinen riski potilailla, joilla ollut jonkinkaan asteinen (toipuoli-)halvaus, jolloin usein myös nielun alueelle tulee häiriöitä.
Tästä syystä ei koskaan ruokailun jälkeen pikaisesti makuulle em potilasryhmää!

Summa summarum: nykyinen hoitajapula 'pakottaa' nimenomaan vanhukset makaamaan päivä- jopa viikkokausia....riski suurenee joka päivä kun keuhkotuuletus ei tehostu pystyasennon puuttuessa.
Ihmisen elimistö ei ole 'luotu' makuuasentoa varten;elintoiminnot toimivat parhaiten pystyasennossa.

Eli omaiset, jotka suinkin 'kynnelle kykenette', nostakaa äitinne/isänne istumaan!

Terv. Ei hoitaja vaan fysioterapeutti

Hoitajapulahan on

... vasta tulossa, etenkin vanhustehoitoon. Ei muuta kuin ovet avoimiksi laitoksiin vapaaehtoisille ja järjestöille, tervetuloa avuksi vanhusten kuntouttamiseen ja liikuttelemiseen.

luonnon laki, kaikki kuolee joskus

keuhkokuume on mm dementiapotilaan yleisin kuolinsyy. Vanhusten armahtaja, myös vanhaan aikaan todettiin. Hiipumassa olevan liekin sammuttaja. Toki moni tervehtyy vaikealtakin näyttävästä tilanteesta.

Näinhän se

usein on, mutta kyllä siinä hoitajia tarvitaan loppuun asti, takaamaan hyvä ja laadukas, yksilöllinen hoito.

Höpö-höpö!

aloittajan kysymykseen - ainakin meni metsään vastauksesi.

Hoitajatko muka voisivat estää huonokuntoisen, heikon vanhuksen kuoleman keuhkokuumeeseen.
Uskotko itsekään tuohon...?

Eikä menny

Vastasin sille mun yläpuolella kirjoittaneelle, alkuperäiselle en erikseen vastannut, koska hänelle oli jo aiheesta vastattu ja minulla ei ollut siihen erikseen mitään lisäämistä.

Toisen asian sinä käsitit väärin. Oli kyse hoitajapulasta ja siitä että heikkokuntoiset vanhukset usein lopulta kuolevat ko. sairauteen. Hoitajat eivät suinkaan tuolloin estä kuolemaa vaan ovat yhtenä tiimin jäsenenä mahdollistamassa vanhukselle mahdollisimman laadukasta elämän loppuvaihetta.Kivun hoitoa, hyvää perushoitoa, omaisten tukemista jne. Se ei hoidu ilman hoitajia.

Kiitos tästä neuvosta!

Aika usein olemme toimineet isän, jolla on vasemman puolenhalvaus ja dementoituminen, kanssa juuri toisin ts. se vanhankansan 'ruoka-ettonetta' (=pientä lepoa pitkällään) on pidetty meillä itsestään selvänä ja nyt sain tähän toisenlaisen neuvon, joka oli hyvin perusteltu. - Olen todella iloinen, että hoitaja jaksaa vielä neuvoa täälläkin.

ettonelle ehdottomasti!

Ammattini on lääkäri ja olen hoitanut virkavapaalla ollen vas. puolen hemipareesista ja Alzheimerin taudista kärsinyttä isääni, joka on jo kuollut
Mielestäni nämä viimeiset ajat tulee tehdä niin mukaviksi kuin suinkin. Istumaan ja kävelemään toki isäni pääsi, myös ulos, koska kotikuntoutus onnistui yli odotusten. Ruokalepo oli toki tarpeen - ja pikkuinen viskinäkäräinen illalla.
Keuhkokuume toki tuli ajallaan, ystävänä. Laitospaikkaa ei tarvittu.
Suosittelen oman vanhemman hoitoa muillekin!
 /   /  /  / vanhusten keuhkokuume
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta