Tipsun luonne + hoito

Ensiostaja

Hei!

Olisin kiinnostunu tietämään omistajien kokemuksien tiibetinspanieleista. Muutan vuoden sisällä pieneen kerrostalokaksioon isäni kanssa ja ajattelin tipsun sopivuutta sinne. Kuinka hyvin viihtyy pienessä asunnossa? Villiintyykö jos ei pääse tarpeeksi ulkoilemaan? Olen nimittäin kokopäiväinen opiskelija, joten n. 4-8 tuntia olisin arkipäivisin poissa, iltatöiden vuoksi ehkä enemmänkin.

Haluaisin lemmikin siis seurakoiraksi, koiran olisin valmis viemään n. 2-3 kertaa päivässä lenkille, n. 10-45 min ajaksi (toivottavasti ei ole liian vähäinen määrä..). Olen myös melko kärsimätön laiskuuden lisäksi, joten helppo koulutettavuus ja helppo turkinhoito olisivat iso plussa.

Eli, osaako kokeneemmat kertoa kuinka hyvin tipsu sopisi minulle? Harkitsin myös ranskanbulldoggia, olisiko se parempi vaihtoehto?

21

7647

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tipsuuntunut

      Että minua sitten ällöttää sen koirarodun ulkonäkö! En ikinä ottaisi itselleni "TIPSUA" , myös tuo nimi ärsyttää.

      • PRICILLA61

        MIKSI SITTEN TIPSUUNTUNUT ON VAIVAUTUNUT EDES TÄLLE SIVULLE?
        VOISIT OMAN EGOSI JATKOKSI OTTAA PIENEN PERHOSKOIRAN!!!!
        NIIN PIENI ON EGOSI.
        MIKSI JOKU VAIVAUTUU KIRJOITTAMAAN JOSTAIN RODUSTA SANALLA "ÄLLÖTTÄÄ" MITÄ SE KERTOO?????
        ULKONÄKÖÖN VIITTAAT!!! HALLOOOO! SINUA EGOISTI ÄRSYTTÄÄ!!! MIKSI?
        JOS OLET NOIN SUORAVIIVAINEN SANONNOISSASI, MIKSI ET KERRO MIKÄ SINUA TIPSUISSA ULKONÄÖSSÄÄ ÄLLÖTTÄÄ. EI KAIKKI SINUSTAKAAN TYKKÄÄ, JOS NÄKISI KUVAN SAATI SEN.....OLETKO VARMA ETTÄ SINUSTA KAIKKI TYKKÄÄ ??? OLET ILMEISEMMIN NAPASI YMPÄRI KIERTÄVÄ EGOISTI. TOIVOTAVASTI ET OTA MITÄÄN KOIRAA ITSELLESI OLKOON ROTU MIKÄ HYVÄÄNÄ!!! PYÖRI VAAN OMAN NAPASI YMPÄRILLÄ. JA JÄTÄ LEMMIKIT SIKSEEN. KAIKKEA HYVÄÄ ILMAN LEMMIKKKIÄ SINULLE TIPSUUNTUNUT!!!
        MEILLÄ ON OLLUT TIPSU 14-VUOTTA, SIELUKKAAMPAA JA RAKASTETTAVAMPAA JA KAUNIIMPAA KOIRAA EN EDES TIEDÄ!!!
        KOIRANI NIMI PRICILLA!! MIETI SIITÄ., KAUNIS KUIN MIKÄ JA KURVIT KOHDALLAAN!!!!!!!!
        TOKI SINULLAKIN ON SANAN VAPAUS!!! VAIKKET TIEDÄ MIKSI!!! KOSKA OLET VAIN TIPSUUNTUNUT EGOISTI!!!


      • :DD

        Että minua sitten ällöttää sinun ärsyttävän negatiivisen kuuloiset sanat. Tipsu on nykyään suosittu kääpiökoira ja vielä erittäin kaunis koira. Joten voit pitää turpasi kiinni ja hankkia itsellesi vaikka lehmän tai kaljun myyrän, jos ne sinun mielestäsi ovat kauniimpia kuin tiibetinspanielit.

        Itellä todella sympaattinen ja luonteikas 6kk täyttänyt tiibetinspanieliuros, jota en vaihtaisi KOSKAAN mihinkään muuhun tipsuun tai saatika toisen rotuiseen koiraan!


    • Tipsusta yms

      Tuo 4-8 tuntia on aika pitkä aika mille tahansa pennulle, mutta kyllä ne puolessa vuodessa alkaa tottumaan.
      Ei tipsu ole tuon kokoisista koirista yhtään sen villiintyvämpi tai rauhallisempi kuin muut. Koira sopii ihan hyvin kerrostaloon. Meidän poika ei ainakaan hauku edes tarpeeksi. Saattaa aluksi tehdä jotain pureskelutuhoa ihan siinä kuin kaikki pennut. Jääräpäisen luonteensa vuoksi ei ole ihan kaikkein helpoin koulutettava, mutta oppii kyllä ku kouluttajasta löytyy tahtoa. Haaluaa vaan joskus vähän koetella ;-) Kiva koira kaikenkaikkiaan ja eiköhän tuo liikuntamäärä luulis riittävän.

    • chillah

      Moi,
      itselläni tiibetinspanieli uros. Koiraa hankkiessamme etsimme nimenomaan helppohoitoista, tervettä ja ei haukkuherkkää rotua.

      Tiibetinspanieli on ylittänyt odotuksemme. Turkki on helppohoitoinen, ei tarvi föönata, mitä nyt karvaa lähtee suht paljon ja takapuolen pitkiin karvoihin voi toisinaan jäädä ulostetta, niinkuin muillakin pitkäkarvaisilla roduilla.

      Koira haukkuu tuskin nimeksikään. Lähes ainoastaan käskystä. Ei hauku muita koiria, vaikka nämä haukkuisivat sille, ei vedä, ei pure (mutta kyllä sitä tempperamenttia tarvittaessa löytyy, esim kynsiä leikatessa :D, kaksi pitelee, yksi leikkaa, kaikilla hanskat)

      En ikinä vaihtaisi koiraani/rotua ja harkitsen parhaillani pentujen teettämistä.

      Ulkonevat silmät saattavat toisinaan vetistää ja lättäkuono aiheuttaa röhkintää (hengitysvaikeuksia), mutta yleensä vain hetkellisiä ja harvoin.

    • chillah ja justus

      ..itselläni tiibetinspanieli uros. Koiraa hankkiessamme etsimme nimenomaan helppohoitoista, tervettä ja ei haukkuherkkää rotua.

      Tiibetinspanieli on ylittänyt odotuksemme. Turkki on helppohoitoinen, ei tarvi föönata, mitä nyt karvaa lähtee suht paljon ja takapuolen pitkiin karvoihin voi toisinaan jäädä ulostetta, niinkuin muillakin pitkäkarvaisilla roduilla.

      Koira haukkuu tuskin nimeksikään. Lähes ainoastaan käskystä. Ei hauku muita koiria, vaikka nämä haukkuisivat sille, ei vedä, ei pure (mutta kyllä sitä tempperamenttia tarvittaessa löytyy, esim kynsiä leikatessa :D, kaksi pitelee, yksi leikkaa, kaikilla hanskat)

      En ikinä vaihtaisi koiraani/rotua ja harkitsen parhaillani pentujen teettämistä.

      Ulkonevat silmät saattavat toisinaan vetistää ja lättäkuono aiheuttaa röhkintää (hengitysvaikeuksia), mutta yleensä vain hetkellisiä ja harvoin.

      • chillah

        tuli vahingossa kahteen kertaan..


    • Tipsulainen
    • tutunaalia

      no minulla on kohta 6kk ikäinen tiibetinspanieli,asun kaksiossa kerrostalossa jossa tämä pikkunen viihtyy melko hyvin,ei hauku ja aina on vastassa olen sitten 5minuuttia tai 8tuntia poissa.tällä hetkellä tipsulla tuntuis olevan jonkin sortin uhmaa,eli kun olen poissa keksii se vaikka mitä pahaa esim puree johtoja jos yltää ,verhot on revitty kerran,ja olen myös rajannut aidalla keittiön jotta tämä ei pääsisi sinne,eräänä pv tipsu olikin keittiössä kun itse olin poissa,no kakat oli jääkaapin edessä ja matto oli purtu.no mitäs minä siihen sitten kun tulin kotia muuta kun siivosin asiallisesti jäljet ja murisin koiralle niinkuin koiran emokin tekisi komentaessa pentuaan.tämä ei ollut eka kerta vaan toistin samaa rituaalia niin kauan kun otsa suonet kesti,eli melko itsepäinen otus tämä tipsu.ulkona ollessa kaikki liikkuva kiinnostaa eli remmi on melko tiukalla kokoajan.mutta kun antaa kerta käskyjä niin menee aika hyvin perille,tosin sitäkin joutuu moneen kertaan komentamaan.hyvät hermot pitää olla varsinki kun koiralla on uhma päällä.mutta toivon sen menevän ohi pian.ja sen verran annan neuvoa jos koira komentaa sinua älä katso silmiin lainkaan vaan ole niin kuin et kuulisi lainkaan,tsemppiä koiran ostoon:)

      • KySyMyS

        Onko tipsusi tyttö vai poika?


    • juusola.waldo

      Juu, itselläni on 3 tiibetinspanielia. Hurmaavia kerrassaan, miten joku voi sanoa tipsua rumaksi??!!!!!hävetköön!!Tiibetinspanieli tarvitsee liikuntaa useamman kerran päivässä, mutta koira viihtyy kyllä, jos sillä on leluja, ruokaa, vettä yms..tipsut on helppohoitoisia.muistathan harjata sen joka päivä!!niin koirasi turkki pysyy hyvässä kunnossa!!

      • TIPSU-FANI

        minulla on 2 ihanaa tipsupoikaa, myös todella hurmaavia kavereita!! Mielestäni juuri tipsut ovat yksi kauneimpia koirarotuja maailmassa... tietysti mielipiteitä on monia.Luonteeltaan molemmat ovat kivoja ja muutenkin helppohoitoisia ja reippaita poikia. Olen hyvin ONNELLINEN tipsuistani!!


    • PRICILLA 97

      PARAS...PARAS. JA VIELÄ KERRAN PARAS. JOS HALUAA LUONNIKKAAN JA "EI TAVALLISTA TAATELILIN TALLAJAA" LEMMIKKIÄ.
      MEILLÄ NYT MELKEIN 14 VUOTIAS TIPSU JOKA ON OMA PERSOONA.
      EI HÄIRIKKÖ, EI HAUKU JA ON TODELLA SUPERLATIIVI KAIKISSA MUODOISSA.
      ILMEIKÄS, LUONNIKAS, ÄLYKÄS, KAUNIS, JA OMALLA TAVALLAAN PIRULLIEN.
      JOS HALUATTE OTTAA LÄLLÄRIN, ÄLKÄÄ OTTAKO TIIBETINSPANELIA.
      OTTAKAA JOKU MUU ROTU.
      MUTTA JOS HALUATTE HAASTELLISEN, IHANAN, RAKASTETTAVAN LEMMIKIN
      OTTAKAA TIPSU. SAATTE RAKKAUTTA JA SÄRMÄÄ KOKO RAHAN EDESTÄ.

    • Tiperi2

      Mulla on Tipsu se on aivan ihana ja viihtyy sylissäki jos on tarvis

    • Koissun äite

      Hei! Sain tipsun sijoituskoiraksi. Neiti on aivan ihana,mutta kun on elänyt koiralaumassa miltei ulkokoirana,on meillä yksi SUURI ongelma. En voi lähteä ulos ovesta,koska kauhea itku ja ulina alkaa välittömästi.Ymmärrän sen,että olen nyt hänen uusi laumansa ja yksin jääminen on kamalaa,mutta kerrostalonaapurit eivät ehkä hyväksy asiaa. Olen yritänyt seistä käytävässä,suljetun makuuhuoneen oven takana,parvekkeella jne...Eräs ystävä sanoi,että jätä koira itekseen,kun menet kauppaan,itkee hetken ja sit nukkuu...Tulin puolen tunnin jälken kotiin.Koira huusi kuin hullu,hätäpissat oli lattialla.Toista tuntia meni,kun rauhoittui.Nyt alkaa konstit loppua. Olisko kenelläkään vielä jotain neuvoa,että edes roskia pääsisin viemään? Koirasta en luovu,pois en aio muuttaa...

      • sannananna123

        Ehkä kannattaisi hankkia toinen koira? Tipsusi saisi siitä turvaa aina kun omistaja on poissa:)


      • syy ja seuraus
        sannananna123 kirjoitti:

        Ehkä kannattaisi hankkia toinen koira? Tipsusi saisi siitä turvaa aina kun omistaja on poissa:)

        Minusta taas ei missään nimessä kannata tuplata ongelmia hankkimalla toista koiraa. Kannattasisi aluksi ihan selvittää miksi se koira huutaa? Syytä ei nyt kannata etsiä koirasta! Kun syy on selvillä, aletaan korjaamaan syytä (ei siis seurausta). Jos on hakala selvitä yksinään, kannattaa pyytää jokin "ongelmakoirakouluttaja" käymään. Ammattitaitoiset pystyvät jo yhdellä käynnillä antamaan hyviä ohjeita. Tsemppiä!


    • TIPSU<3

      :D Me kun harkittiin koiran hankkimista tipsu oli "ehkä listalla" juuri ulkonäkönsä vuoksi. Koirakirjan tipsu kun ei antanut parasta mahdollista kuvaa tipsuista. Tipsuun lopulta kuitenkin päädyimme enkä ole kertaakaan katunut päätöstä. En ole koskaan eläissäni nähnyt niin kaunista koiraa kuin tuo otus on ja jopa täysin tuntemattomat ovat tulleet lenkilä sanomaan minulle että siinäpäs on kaunis ja iloisen näköinen koira. Paras mahdollinen koira enkä ikinä vaihtaisi mihinkään ja sopii tähän perheeseen kuin nakutettu. Tipsu ei haise koiralle niinkuin suurin osa koirista haisee joten sopii myös minun laiselleni hajuyliherkälle. TIpsu on kissamainen joten sopii perheelle jossa on mietitään kissan ja koiran välillä. Tipsu on helppohoitoinen ja sillä on aivan mahtava LUONNE. Tipsut ovat fiksuimpia, suloisimpia ja persoonallisimpia koiria mitä olen koskaan nähnyt eikä niitä voi oikein edes koiriksi kutusa ne ovat niin paljon parempia kuin tavallinen koira.

    • DAUN

      Meillä on myös tipsukka.Santtu on sen nimi.Voin sanoa että on aivan ihana koira.Huonopuoli on se kun on ruuan suhteen kovin nirso,ei aina tiedä mitä ruokaa herra milloinkin söisi.Santtu on rauhallinen ,mutta sitten kun tulee leikin aika silloin sitä mennään eikä meinata,,saa jonkunmoisen hepulin.Santtu ei hauku turhia,ajattelin ettei se osaakkaan haukkua mutta on se näytteen antanut haukkumisesta.Herra on nyt 1v. ja 6kk Alahampaat sillä on vähän vinksin vonksin se
      näyttää kuin irvistelisi meille,mutta ei se haittaa meitä,eikä Santtuakaan.Asioilleen
      kun se viedään ulos,se ottaa jonkun lelun mukaansa ,tuo sen myös pois kun tulee
      itsekkin.Santtu nousee takajaloilleen ja kävelee,samanaikaisesti se lyö etutassujaan
      yhteen.Santtu on todella hauska koira,ja helppo hoitoinen.Ainakin meidän tipsu.

    • eläinkaveri

      Meillä on nyt 9kk vanha black and tan tiibetinspanielityttö Minni. Ihanampaa koiraa saahakea. Todella kiltti ja ihanaluonteinen. Oppi 3kk vanhana täysin sisäsiistiksi ja muutenkin älykäs oppimaan kaikkea. Välillä nirsoilee vähän ruoan kanssa mutta kun huomaa että ruokakuppi lähtee kohta kipittää vähän äkkiä syömään sen tyhjäksi. Lellivauvahan se on ,täytyy myöntää. On joka paikassa mukana eikä sen juuri yksin tarvitse täällä kotona olla kun ollaan molemmat eläkkeellä jo ja aamulla ei tarvitse töihin rientää.Ihana seuralainen:)

    • Anonyymi

      Tipsuuntunut...hitto että sä ällötät mua kommenteillasi, mitä hittoa ees tuut tänne sivuille.oot vaan kateellinen tipsuille ko ovat niin kauniita...fuck you

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5670
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3597
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      210
      1732
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1712
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1176
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1135
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe