AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Kaulushaikara

Kaulushaikara

3 Vastausta 467 Lukukertaa
Iloisesti yllätyin kun pihalampemme yläpuolella tänään lenteli haikaran näköinen lintu. Lammessamme kelluu kaksi isoa koristejoutsenta ja ilmeisesti tämä, tuntomerkkien mukaan kaulushaikara, etsiskeli uusia tuttavuuksia. Vierailija ei kuitenkaan uskaltanut laskeutua mutta kuitenkin kolme kunniakierrosta lenteli ja sitten katosi ilta-aurinkoon. Tapahtuneesta tuli sellainen jänskän satumainen olo :)

Oikein!

En muuta kommentoi havainnostasi, kuin, että oli ilo lukea siitä. Hienosti kuvailit fiilistäsi. :)

Kaulushaikara

Mukavaa jos fiilikset välittyivät. Kuulin että tässä lähistöllä on asustellut harmaahaikara ja tiettävästi tuolla vierailijallamme ei sitten ollutkaan sitä kaulusta. Haikarathan lentävät kaula mutkalla ja sen avulla ne on helppo erottaa esim. kurjesta. Tässä samalla on paljastunut mietäni askarruttanut erikoinen ääni joka kuuluu illalla ja myöhään yölläkin. Ääni on karmean terävä rääkäisy, aivan kuin joltain henkeä vietäis. Linnusta tietoja hakiessani paljastui, että juuri nuo haikarat päästelevät yöaikaan tuollaisia karmeita rääkäisyjä... ja tämähän sopii hyvin tuohon lähestyvään halloweeniinkin ;)

Kaulushaikara

Längelmäveden Huhkaimenselällä on usean vuoden ajan kuulunut kaulushaikaran kumeaa huhuilua. Luulin sitä ensin härkälinnun ääneksi, mutta lintukirjan cdrom opasti asiassa. Myös härkälinnun karmeaa kuin pistettävän sian rääkynää muistuttavaa ääntä on näillä vesillä mahdollista kuulla ja linnun olen myös nähnyt usein. Kaulushaikaraa en vielä ole nähnyt.
 /   /  /  / Kaulushaikara

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta