AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Tammiset petsatut keittiökaappien ovet

Tammiset petsatut keittiökaappien ovet

3 Vastausta 1 512 Lukukertaa
Olemme muuttamassa asuntoon, jossa on tummanruskeaksi petsatut tammiset keittiönkaapin ovet. Keittiö on alkuperäinen 70-luvun puolivälin keittiö. Ovet ovat hyväkuntoiset, vain roskiskaapin ja tiskikaapin ovien reunoissa hieman kulutusjälkeä.

Onko kellään kokemusta tai ideoita, miten nuo olisi hyvä käsitellä. Ajatuksena olisi ainakin aloittaa noista kuluneista osista ja kenties käsitellä muutkin kaapit, mikäli tarve vaatii. (Esim. syntyy käsittelyssä ulkonäköeroja.)

Ovien vaihtoa emme kuitenkaan suunnittele emmekä mielellään maalaustakaan. Nykyajan 10-v. vanhat mdf-kaapistomme ovat huomattavasti huonompikuntoiset, kuin nuo puiset. Eli emme halua vaihtaa laadukkaampia ovia heikompilaatuisiin. Mutta jotain entistämistä kyllä nuo vanhat kaipaisivat.

Kaapit kelpaisivat hyvin saman tumman sävyisinä, mutta vetimet aikoisimme vaihtaa.

Kiitos jo etukäteen!

Vanhanajan huonekalujen

kiillotusöljyä kannattaisi ehkä kokeilla ihan alkuun. Se sisältää etanolia ja havupuutärpättiä, suhteesta en osaa sanoa, kun olen ostanut valmiina. Mitään haittaa siitä ei ainakaan ole, ja pinta on käsittelyn jälkeen kuin uusi. Ja saa kai vanhassa näkyäkin vähän ajan patinaa, siitähän kehittyy pikkuhiljaa antiikkia:)

Muistanpa, kun eräs remonttireiska kauhisteli ihmisten hölmöjä valintoja. Jollekin mummelille piti laittaa juuri tuollaisten tammikaapistojen tilalle valkoiset mdf-aapistot. Reiska vei silmät kiiluen vanhat ovet pois, omaan varastoonsa. Odottamaan uutta kotia.

muutoksen halu hyvään

On suorastaan vaikeaa sisäistää mitä halutaan muuttaa keittiön ovien kokonaisuudessa. Vesivaurioita yleensä tiskipöydän alla olevissa.
Muutaman oven osittainen tuunaaminen on suhteellista miten se vaikuttaa kokonaisuuteen. Ilmeisemmin kyseessä kolhut/naarmut jotka parempi poistaa kun antaa olla.

Ovien profiililla merkitys myös eli jiiratut peiliovet vaikeampaa hiontaa kuin tasapaksut.
Yleensä korjaus näkyy jos puuta hiottu osittain joten asia tehtävä kauttaaltaan tai sävyttämällä taiteena tuunaten. Kaikki alaovet/laatikostot tai yläovet samaan käsittelyyn on varmin tae silmälle.

Asenteenne erittäin kohdallaan pitää vanhaa, koska laatua tehtiin aiemmin ja nyt mahdollisen halvalla pelkästää. Olette mielestäni onnellisessa asemessa kun mahdollisuus pitää vanhatkin.

Laittakaa kuva niin annan parempaa ohjeitusta asiaan.

Tammiovet

Kiitoksia vastauksista.

Kaapistot ovat naarmuttomia ja kolhuttomia. Mutta juuri noissa kostean kohdan kaappien ovissa on pienet kulumat. N. 2-3mm kanteissa ja pituudelta ehkä 5 - 10 cm. Eli lähinnä niiden takia ajattelin jotain käsittelyä, ettei ovet pääse huonoon kuntoon.

Kuvia en valitettavasti vielä voi lähettää, koska muutamme vasta tammikuun lopulla kyseiseen asuntoon.

Ajattelin lähinnä sellaista pientä kiiltofiksausta, jotta ovat olisivat hieman "kosteamman" näköiset. Ja vasta sitten aikojen päästä vois ajatella tuollaista hiontaoperaatiota, jos tarvetta ilmenee. Nyt ovat kyllä ihanan hyvinä säilyneet.

Satuimme löytämään tosi hyvänä pidetyn asunnon. Retrokaapit makuuhuoneissakin ovat tosi hyvässä kunnossa. Vain yhdessä oranssissa kaapin ovessa kolhu. Sen ajattelin peittää ens alkuun julisteella, kun tulee aktiivisen 9-vuotiaan pojan huoneeseen. Joten saattaa olla odotettavissa uusia kolhuja...
 /   /  /  / Tammiset petsatut keittiökaappien ovet

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta