LOMALLE PANAMAAN

Ilarius

Hei!
Olemme perheen kanssa lähdössä helmikuussa Panamaan Royal Decameron -hotelliin. Teen tähän nyt yhteenvedon lukemistani kommenteista/minua kiinnostavista asioista. Toivoisin, että kommentoisitte, olenko ymmärtänyt asiat oikein tai tajunnut totaalisen väärin. Muutenkin olisi kiva kuulla muiden kommentteja ja tietoja ko. paikasta. Matkakuume on nimittäin valtava!

-Hotelli on lapsiystävällinen. Alueella on lastenaltaita ja lasten kanssa on turvallista liikkua hotellialueella.

-Keltakuumerokutus kannattaa ottaa, vaikkei sitä enää virallisesti suomalaisilta vaaditakaan. Havrix/Twinrix tietysti!

-Malarialääkitystä ei tarvita, jos viihdymme hotellilla ja käymme kanavaretkellä ja Cityssä. Emme siis lähde viidakkoretkille.

-Hotellialueella ei ole juurikaan hyttysiä. Myöskään myrkyllisiä käärmeitä tai hämähäkkejä ei ole bongattu.

-Henkilökuntaa (tarjoilijat, siivoojat) ei tarvitse "lahjoa", ts. palvelu ei kärsi, vaikket tippejä jakelekaan.

-Ruoka on syömäkelpoista, ehkä suomalaiseen makuun vähäsuolaista. Toisten mielestä ala carte on ehdottomasti parempi kuin buffet, toiset taas tykkäsivät enemmän seisovan pöydän antimista. Nälkää ei kuitenkaan tarvitse nähdä.

-Loikoilupaikan löytää aina, tosin Kanarialta tuttua paikkojen varailua esiintyy.

-Dollarit kannattaa ottaa pieninä seteleinä. (Kaipaisin muuten vinkkejä siitä, millaisia rahamääriä olette varanneet mukaan... tosi hankala miettiä mitä siellä kuluu, ruoat on kuitenkin jo maksettu... Onko hintataso esim. Cityssä edullinen?)

- Illallisille ei varsinaisesti tarvitse pynttäytyä, kunhan ei bikineissä ja rantaläpsyissä tule. Miehet voivat tulla illalliselle esim. polven yli ylettyvissä ns. cityshortseissa ja nahkasandaaleissa. Paita tietty päällä...:)

-Huoneet ovat siistejä ja pullovettä tuodaan huoneisiin.

- Hotellilla on lääkäripalvelut

-Rannalla voi huoletta kävellä ja kahlailla, meduusoista varoitetaan lipuilla. Meressä uimista ei suositella lapsille koska aallokko on kova.

- Hotellilta saa taksin, jos haluaa omatoimisesti esim. Cityyn. Taksit ovat turvallisia ja luotettavia. Ovatko? Tästä olen hiukan epävarma...

-Englannilla ja elekielellä tulee toimeen.

Toivoisinkin nyt siis, että oikaisisitte, jos olen jossakin kohdin väärässä tai unohtanut jotakin oleellista. Olemme siis lähdössä lomalle pienten lasten kanssa, siksi näin "vauhkoan"...

Kiitos!:)

8

4545

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ymmärretty

      Juuri noin asiat ovat, mutta käydään vielä läpi kohta kohdalta. Nämä siis ovat vain minun mielipiteitäni ja kokemuksiani. Joku muu voi olla erimieltä asioista.

      1. Altaita riittää ja vain yksi niistä on tarkoitettu ainoastaan aikuisille, ja tämäkään ei ole aivan rannassa. Hotellialue on erittäin turvallinen, sekä lapsille että aikuisille. Alue on kuitenkin niin laaja, että muksun karatessa omille teilleen, saattaa kyllä olla lirissä.

      2. Mielestäni rokotus kannattaa ottaa. Kyllähän hinta hieman kirpaisee, varsinkin jos rokotettavia on enemmän, mutta onhan turvakin pitkä ja hepatiitti erittäin vakava sairaus. Huomatkaa pitkä aika, joka jonka rokotussarja vie, kiire tulee että editte ottamaan Twinrixistä kaksi ensimmäistä, kolmesta vaadittavasta. Muutkin perusrokotukset on syytä olla kunnossa.

      3.Malaria lääkitys lienee aivan turha. Lisäksi malarialääkkeet voivat aiheuttaa ikäviä sivuvaikutuksia (esim. psykoottiset oireet). Kyllä minuakin hyttyset nilkoista Gamboassa järsivät, enkä malariaa saanut.

      4. Hotellialueella en ötökän ötökkää nähnyt, en päivällä enkä illalla.

      5. Tippejä ei välttämättä odoteta, vaikka jenkit niitä tapansa mukaan jatkuvasti jakavat. Itse "ystävystyin" Hard Rock cafeen mukavien baaripoikien kanssa ja muutaman kerran pistin dollarin pari tippilasiin, mutta välttämätöntä se ei ole. Varsinkin valoisaan aikaan ei juuri tipattu. Mielestäni allinc. idea on juuri se että rahaa ei tarvitse mukana kantaa.

      6. Eipä ruokapuolta juuri paremmin voi kuvailla. Ja nälkää ei todellakaan tarvitse kärsiä. Itse pidin aamiaista laadultaan parhaana, päivän ruokailuista.

      7. Aurinkotuolin kyllä löytää auringosta, mutta varjopaikoissa olevista pedeistä oli joskus hieman pulaa. Kuvien mukaan rakentelevat rannalle lisää palmukatoksia. Lapsille (ja aikuisille) kunnolliset ja tosi rajukertoimiset rasvat mukaan. Muutama Suomalainen poltti innoissaan itsensä tosi pahasti.

      8. Panamassa liikkuu paljon väärennettyä rahaa, joten siellä suhtaudutaan tosi nuivasti isoihin seteleihin. Muistaakseni 20$ seteliä syynättiin jossain jo tosi tarkkaan ja suurempia käytettäessä oli joltain vaadittu passia ja hän oli joutunut allekirjoittamaan jonkin espanjankielisen paperin. Decameronessa on pankkiautomaatti, mutta välillä siitä oli rahat muutamankin päivän loppu. Mukaan otettavasta rahamäärästä ei voi sanoa mitään, on niin henk.koht. juttu. Eihän hotellissa välttämättä tarvitse rahaa lainkaan. Hintataso Panamassa Suomalaiselle tosi edullinen (meidän reissumme jälkeen on tietenkin valuuttakurssit muuttuneet). N. 30km päässä (muistaakseni) sijaitsevan kaupungin, Penonomen, kauppakadulla tuntui tavara olevan miltein ilmaista. Cityssähän liikeitä löytyy laidasta laitaan, kiinalaisesta kauppakadusta, maailman huippu merkkiliikkeisiin. Kyllä Panama on shoppailijan taivas. Matkatavaran painorajoitukset tulevat helposti ylitettyä reippastikin.

      9. Pukeutuminen on melko vapaata myös iltaruokailuissa, kunhan nyt ei uikkareissa kukaan syömään mennyt. Tosin kivahan se oli illalla vähän paremmin pukeutua, kun päivät tuli kuljettua pelkissä uikkareissa :).

      10. Siistiä oli ja pullovettä tuotiin huoneisiin. Vuodevaatteet vaihdettiin ainakin meillä päivittäin.

      11. Lääkäripalvelut löytyy hoitolaitoksen yhteydestä. Muutamat palveluja käyttäneen kehuivat sitä erittäin hyväksi.

      12. Minä en ainakaan meduusoihin enkä rauskuihin törmännyt, vaikka meressä useita tunteja päivässä lilluinkin. Tuo lasten mereen meno pitää tutkia paikan päällä, riippuu kovasti kelistä ja lasten koosta. Nuoriso tuntui ainakin meressä viihtyvän. Myös aikuisten on syytä uskoa punaisia lippuja, vaikka tyrskyt houkuttelevilta näyttäisivätkin. Itse menin uimaan heti lippujen vaihduttua punaisesta keltaiseksi, ja voin kertoa että kokemus oli hurja eikä todellakaan kovin miellyttävä. Hyvällä kelillä tuli meressä vietettyä tuntikausia.

      13. Taksiasema on päähotellin portin pielessä. Hinta tietenkin sovitaan etukäteen. Otimme kerran taksin hotellilta, ja meidän kuskimme Manuel oli ainakin aivan hypersuper kaveri. Sinnä kyllä AM:n sinänsä mainiot oppaat jäivät kirkkaasti hopealle, Manuelin esitellessä paikkoja ja kertoessa paikallisten arkipäivästä.

      14. Minä olin itse yllättynyt paikallisten huonosta englanninkielen taidosta. Kuvittelin että jenkkien vaikutus kieleen olisi ollut suurempi. Toki hotellilla ja Cityssäkin enkulla pärjää, mutta yllättävissä paikoissa kieliongelmia tuli, mutta hyvin noista aina selvittiin. Itse osaan hieman espanjan alkeita, ja kyllähän siitä melkoinen hyöty oli.

      Eli summa summarum. Hyvin olit asiat etukäteen selvittänyt, joten sepustukseni meni uskonvahvistuksen puolelle.

      Hyvää ja antoisaa matkaa hienoon matkakohteeseen.

      PS Sorry kirjoitus virheet, tuli vähän kiire ;).

      • Ilarius

        Kiitokset sinulle! Enkä muuten huomannut kirjoitusvirheitä....:) Kovasti jo tosiaan on matkakuumetta! Havrixit on jo muilla kunnossa, juniorille otimme tuon Twinrix-sarjan, siitä jää se kolmas rokote antamatta ennen reissua. Melko hyvän suojan ilmeisesti kuitenkin saa jo kahdesta rokotteesta... Keltakuumerokotteet otamme vielä koko porukalle. Jatkossakin kaikki vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan!


      • PIMU

        14. Ei tuo paikallisten huono englanninkielen taito nyt niin ihmeellinen asia ole, koska amerikkalaiset olivat Panamassa lähes miehittäjän asemassa, eikä tavallisella panamalaisella ollut mitään asiaa amerikkalaisten hallinnoimille alueille.


    • Nimetön

      Oikein olet ymmärtänyt. Hotelli on tosi kiva, siisti ja viihtyisä.
      Ruokapaikkoja on jokaisen makuun, ja niissä kannattaa käydä jokaisessa, jotta mielekkäin löytyy. Ohjelmaa on joka ilta niin lapsille kuin aikuisillekkin sellaisessa omassa "teatterissa". Ranta ja allas-alue on suuri, eli löytyy useita eri altaita.
      Vieressä ei ole palveluja, mutta ei siellä mitään tartteekkaan olla. Kaikki tarpeellinen on hotellilla.
      En nähnyt ainoatakaan hyttystä, mutta keltakuumerokoite oli otettu. Jos haluaa lähteä kanavaretkelle ja maksaa 120e / aikuinen, on se aika iso raha perheelle. me otimme kuljettajan ja taxin hotellilta 8 hengelle ja matkasimme panama cityyn pikku kierrokselle, kävimme valtavassa ostoskeskuksessa shoppailemassa, kävimme mirafloresen sulilla ja siellä ns. näköalapaikalla, josta näkee sen sulkujen periaatteen kokonaisuudessaan ( maksoi 5e)
      .......sen lisäksi kävimme gamboassa sademetsässä pikku hissiajelulla sekä apinasaarella pikku veneillä...............ja tämä päivän retki ei paljoa maksanut!!!!!!!!
      Lisäksi ne kanavaretkellä olleet sanoivat, että retki keski 7h tvs. oli paahtavan kuumaa ja joutuivat odottamaan useita tunteja ennekuin pääsivät ydestäkään sulusta läpi....... joten ottakaa lippistä ja pitkähihaista sekä juotavaa matkaan, jos olette jo menneet retken varaamaan...............

      Mitäs muuta? Iguaaneja saattaapi näkyä pihoilla, eli näitä "liskoja"

      • maksoitte

        taksimatkasta...?


      • Gonzales

        Moi,
        Oltiin emännän kanssa viime vuonna Panama-city-Gamboa-Decameron yhdistelmämatkalla. Käytiin tuolla kanavaretkellä, AM:n järjestämällä.

        Oli hauska kun mentiin kanavassa kahden eri sulun läpi ja meitä nostettiin metrikaupalla ylös kahteen eri kertaan. Saattoi seurata kun pelikaani istui sulun päällä odottamassa saalista. Kanavan alkupäässä oli alligaattori meitä vastassa. Valtameriristeilijä tuli vastaan ihan läheltä. Auringolta saattoi mennä suojaan tai ottaa aurinkoa. Alkoholittomat juomat oli matkatoimiston puolesta. Hieno kokemus oli istua laivassa ja nauttia juomia ja seurata rahtialuksia ja nähdä spektaakkelimainen kanavan laajennustyö! Lisäksi kävimme tuossa museossa ja ei sieltä näköalapaikalta kyllä saanut käsitystä millainen kanava on.

        Mikä on mistä tiesit Panaman ennen kuin huomasit että sinne tehdään matkoja? Mikä tuli ensin mieleen Panamasta? No tietty Panaman kanava. Älä missaa tuota kokemusta.


      • käynyt
        Gonzales kirjoitti:

        Moi,
        Oltiin emännän kanssa viime vuonna Panama-city-Gamboa-Decameron yhdistelmämatkalla. Käytiin tuolla kanavaretkellä, AM:n järjestämällä.

        Oli hauska kun mentiin kanavassa kahden eri sulun läpi ja meitä nostettiin metrikaupalla ylös kahteen eri kertaan. Saattoi seurata kun pelikaani istui sulun päällä odottamassa saalista. Kanavan alkupäässä oli alligaattori meitä vastassa. Valtameriristeilijä tuli vastaan ihan läheltä. Auringolta saattoi mennä suojaan tai ottaa aurinkoa. Alkoholittomat juomat oli matkatoimiston puolesta. Hieno kokemus oli istua laivassa ja nauttia juomia ja seurata rahtialuksia ja nähdä spektaakkelimainen kanavan laajennustyö! Lisäksi kävimme tuossa museossa ja ei sieltä näköalapaikalta kyllä saanut käsitystä millainen kanava on.

        Mikä on mistä tiesit Panaman ennen kuin huomasit että sinne tehdään matkoja? Mikä tuli ensin mieleen Panamasta? No tietty Panaman kanava. Älä missaa tuota kokemusta.

        Raanavesi on täysin juotavaa, joten ihan sama, kittaako vettä pullosta vai raanasta. Vedet ravintoloissa tuodaan raanoista.

        Meren kanssa saa olla tosi varovainen, se vie kyllä mennessään.


      • on kyllä
        käynyt kirjoitti:

        Raanavesi on täysin juotavaa, joten ihan sama, kittaako vettä pullosta vai raanasta. Vedet ravintoloissa tuodaan raanoista.

        Meren kanssa saa olla tosi varovainen, se vie kyllä mennessään.

        todella vaarallinen. Ei ehkä näytä pahalle mutta virtaukset ovat välillä todella voimakkaita. Tv. viimetalvena uintireisulla pelastustehtäviin joutunut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1955
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1650
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe