AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / raskaus + hiv-testi

raskaus + hiv-testi

12 Vastausta 2 796 Lukukertaa
Hei odottajat/äidit!

Tehdäänkö hiv-testi kaikille odottaville äideille vai vaan silloin kun sitä pyytää..? Tulin tässä miettineeksi erästä hiv-tapausta ja uteliaisuuteni heräsi!

odottaja

tehdään kaikille ainakin täällä meillä päin... samoin jotain muita sukupuolitauteja olikos siinä ainakin kuppa....

Kaikille...

Olen ymmärtänyt,että kaikille tehdään.

vapaaehtoista

Ei ole pakko osallistua hiv-testiin, mutta jos äiti ei osallistu raskausaikana eikä anna lupaa synnytyksenkään aikana, niin näyte otetaan lapsesta. Jos äidillä on hiv, on lapsi positiivinen jonkin aikaa vaikkei olisikaan saanut tartuntaa.

Meillä

ainakin tehdään kaikille. Siinä samalla testataan myös kuppa ja b-hepatiitti.

on vapaaehtoinen

Se lähete annetaan kaikille neuvolasta mutta kokeisiin ei tarvitse osallistua. Ainakin hiv on edelleen vapaaehtoinen testi - mutta niin kuin edellä sanoin, hiv testataan sitten syntyneeltä lapselta, jos äiti edelleen kieltäytyy synnytyksessä. Hiv-testi on aina vapaaehtoinen, myös raskaana oleville naisille. Lähete laboratorioon on vain lähete, ei pakko. Näyttää vain siltä, että suurin osa naisista luulee, että jos lääkäri tai sairaanhoitaja lykkää lapun käteen, on se jumalan sanaa. Lähete on suositus, joka annetaan äidin ja lapsen parhaaksi, koska kupan voi hoitaa, hepatiittiin rokottaa lapsen ja hiv on hyvä tietää, jotta voidaan ehkäistä äiti-lapsi tartunta.

kyllä meillä

on katottu hiv, c-hepatiitti, kuppa ja mitähän muuta... Alle 25-vuotiailta katotaan klamydia vaikka oisit naimisisssa tai mitä vaan! Vähän törkeetä sinänsä :(

?? kuka pakottaa ??

Minun neuvolalääkärini ei saisi IKINÄ ottaa minulta mitään näytettä...eikä tehdä sisätutkimusta! Lab-kokeetkin kävin yksityislääkäriasemalla, koska en halua tuloksia neuvolalääkärini tietoon, ainoastaan sairaalan tietoon.

mitä jos

siis että se on "törkeetä" vaan pitäisit sitä hyvänä asiana - vaikka joidenkin kohdalla hätävarjelun liitoitteluna, mutta kuitenkin tietona, joka on sekä äidin, että lapsen parhaaksi?

eihän siinä...

ole mitään törkeetä. Klamydia voi muhia ihmisessä vuosia huomaamatta, vaikka olis miten naimisissa. Mun mielestä on hyvä asia et kaikki nuo testataan.

hiv

Lääkäri sanoi, että tuskin sulle tarvii taas kaikenmaailman hiv testejä tehdä, kun uusi raskaus pian edellisen jälkeen..mutta neuvolassa ne otettiin ihan rutiinilla. Ja ei todellakaan haittaa, että ottavat kaikki mahdolliset testit vauvan takia. Siitä klamydiasta..olin alle 25 ja naimisissa ja oli kuin olikin oireeton klamydia tullut (nykyään) ex mieheltä..että ei se naimisissa olo aina suojaa sukupuolitaudeilta, kortsu ennemminkin..;)
Vaikka onkin vanha keskustelu toivon että joku vastaa minulle.
Elikkä unohdin mennä hiv testeihin nyt, mitä teen? Kun eiks se oo et 9 vk pitää mennä 10 vk ei voi enää?
JA onko Hiv testi nyt 2014 vuonna pakollinen?

Kiitos paljon, jos vaivaudutte vastaamaan! :)
Siis totta kai voi mennä nyt myöhemminkin. Virukset näkyvät elimistössä kyllä jatkuvasti.
 /   /  /  / raskaus + hiv-testi

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta