mossberg 100atr

metsästäjä'¨´+

onko millainen ase.
olen ostamassa lintu ja hirviasetta kal 308.

16

4603

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • merkki kohtalainen

      merkki kohtalainen,kaliiperi auttamatta väärä lintuhommiin,suorempilentoratainen saisi olla tokkiinsa

    • koko kotomaassamme

      kokemusta 1oo ATR luikusta. Jenkeissä saa jollain $33o-rahalla. Eli kuuluu sarjaan halpikset. Suomessa pitäisi saada alle 600€.
      Odotettavissa karkeahkoa piipun sisäpuolen viimeistelyä. Ampu- tai lyijytappikolvaus oletettavasti tarpeen.

      • koko kotomaassamme

        myös lintukaliperiksi. Siis hirvelle ja linnulle sekä kaikelle siltä väliltä erittin sopiva yleiskaliperi. Muuta väittävä voisi tarkisuttaa päänsä.. ei kun mielipiteensä, mikä johtunee tiedon ja kokemuksen puutteesta. Kuinkahan sitä voisi ollakkaan kun tyyppi on vain lukenut aseista.


    • jarmo701

      Mossbergin kivääriä testasin kaupassa, hinta oli sellaiset 600€. vaikutti ihan kuralta koko ase, kyllähän sillä ampuu mutta parempaa saa sillä hinnalla.

    • geige1

      suoraan hantaurukselta koko paketti uutena 351e. kiikari on mitä on mutta osuusilti 120metriltä 2e kolikkoon 5laukauksen kasa. itsellä ja kahdella kaverilla tuommoset ja toimii ongelmitta. ei ylimääräisiä hienouksia (hukattavaa irtolipasta ja laukaisun säätöä) mutta toimii ja on taatusti rahalle vastinetta. toki rahalla saa parempia mutta aina pitää ottaa huomioon hinta/laatusuhde. miksi maksaa 1500e kivääristä ja samanverran kiikarista jos vähempikin riittää.

    • fhgdgn

      Vanha topicci nousee näköjään pinnalle. Kokemusta on tuosta mossen kivääristä, kaliiberissa 308. Ihan hyvä ase hintaisekseen ja huonona ampujana saan 2"kasaa sadalta metriltä. Huippu mies saisi varmaa 1" kasan sopivilla patruunoilla. Toki täytyy ymmärtää ettei se ole kahden tonnin ase.

      • Omistan

        Kiikari 6suurennoksella ja 75m, 25mm hajonta sk fmj patruunalla. Itseladattu lintupatruuna hajonta tippuu puoleen. Mutta on metsästysase ohuella piipulla niin 4laukauksen jälkeen kannattaa antaa jäähtyä, ei ole rataase..
        Raskaamalla/pidemmällä patruunalla saattaa tulla pieniä syöttö ongelmia, pystyy fiksaamaan paremmaksi. Laukaisu ei ole hääppöinen, turhan raskas ja pitkä, timneyllä löytyy säädettävä. Kannattaa pedata hieman istuvammaksi, piippu on "vapaa"..


    • fohuyft

      Johan on kumma kun linnulle tarvitaan .308 kaliiperi, tuolla periaatteella hirvelle pitää olla jo yli 20 millinen kanuuna. Linnulle riittää .222.

      • yksikivääri

        Linnulle riittää tosiaankin hyvin .222, mutta sillä ei voi ampua hirveä. Jotkut näet haluavat vain yhden kiväärin, joka käy kaikelle riistalle. .308 on tämän takia varsin käyttökelpoinen.


      • RessuJussi62

        JUUU..u... Kyllä nääs tosi on..jos on pieni asekaappi niin yks hyvä luodikko/kivääri riittää. Kantsii ottaa huomioon myös kannettavuus, pituus ja säänkestävyys, jos mettässä rämpii. Mettässä ei ratapyssyä tarvii, kun paukku tai pari ammutaan peräkkäin. Kevyt 222-223-tai 308 on hyvä linnulle. 308-käy kaikelle--karhulle tosin varauksin..voi tulla kilpajuoksu...hehhee..ittellä 223-Nato 5,56 jolla radalla paukutan, ja lipas myös mehtälle..308-on yleispyssynä..ohut piippu..radalla kuumuu kun ampuu yli 5-patia..sit ei enä osu hyvin..RESSU-jussi


    • isi6

      Hinta/laatusuhteeltaan todellinen löytö! Tarkkuudeltaan pärjää melkein mille tahansa saman kaliberin kiväärille, eikä työn laadussa muutenkaan juuri moitittavaa ole. Sopivalla luodilla ihan passeli lintupyssy, eihän lintua hirvipatruunalla juuri ammuta. Kiikarin kun vaihtaa laadukkaampaan, siinä on sulle soiva peli! Kokemuksesta tiedän.

    • Sunnuntaimetsästäjä

      22
      Ihan hyvä peruspyssy ilman hienouksia. Itselläni viiden vuoden kokemus. Valitsin, koska tuntui kätevämmältä kuin esim Remington. Riippuu tietysti omasta anatomiasta. Kymppihirvikin kaatui tyylikkäästi.

    • Latailija

      Jos mietitään yleisasetta. 6,5x55, se täyttää lähes kaikki hyvän, yleisaseen tunnusmerkit. Suoraa lentoa, ei tuuliherkkä, riittävä hirvelle.

      • Pyssymies

        308 on kyllä linnun ampumiseen parempi kaliiberi kuin esim.5,7.se ei revi lintua ja muutenki edullisempipatruuna.270metriä koppelo putosi ja siihen tuskin pilkkuseiskalla kykenee


    • Anonyymi

      Moro.
      Ihan toimiva peli..mulla ollut jo 4vuotta eikä mitään vikaa..huonokiikari mulla on mutta hirviä ja teeriä on kadeltu sillä useita. Ostin esittelyaseena cal 308 h. 490eur..nasuhalpa. JV Iisalmi

      • Anonyymi

        Miksi hankkia näitä halpiksia. Suomi täynnä käytettyjä laatuaseita samalla hinnalla .Sakoa Tikaa muutakin laatumerkkejä.😁😁😁


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1679
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1554
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1425
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1343
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    8. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1140
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    Aihe