AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Vesirokko aikuisella

Vesirokko aikuisella

7 Vastausta 8 108 Lukukertaa
Olen 19-vuotias vesirokkoa sairastava nuori mies. Millaisia kokemuksia teillä on aikuisiän vesirokosta?

Aikuisen vesirokko

Mieheni sai vesirokkotartunnan 6-vuotiaalta tytöltämme! Aikuisiässä sairaus on "vaikeampi ja runsaampi". Sair.lomaakin tuli kokonainen viikko, ensin oli jopa kuumeilua. Joka päivä isukki kävi suihkussa ja vaihtoi puhtaat alusvaatteet. Kutina oli kiusallsita, mitään niihin näppylöihin ei laitettu. Apteekissa on kyllä apua näihinkin vaivoihin.

Kova tauti se on

Kylmät suihkut auttavat pahimpaan kutinaan - hetkeksi. Tosin kuumeisena ja voipuneena suihkuttelukin on ylivoimainen rasite. Kannattaa mennä lääkäriin viimeistään, jos rakkulat näyttävät tulehtuvan.

Olin 21-v

kun sairastin ko. taudin. Sain sen joltakin vyöruusua ja silmätulehdusta sairastaneelta mummolta.

Aika iisi tapaus. Vähän valo koski silmiin taudin alussa. En muista mitään hirveää kipua. En myöskään raapinut rupia, ja silti niiden lähteminen jätti ikuisia arpia sinnetänne. Terveydenhoitajan mukaan siksi kun olen vaalea.

Mitään huuliherpestä ei ole minulle ikinä tullut, vaikka sellainen mahdollisuus on, kun on kerran vesirokon sairastanut.

Olisi kannattanut...

...käydä ottamassa vesirokkorokote.

nyt vasta kuulen eka kerran

rokotteesta. mistä sen älyää jos esim lapsi on jo tartuttanut muhun ennekö hänelle nouseen näppyjä jolloin se vasta huomataa.
Olin 15, estolääkityksen olisin saanut jos en olisi ollut sairaalassa (HAH). No joo, suurimman osan ajasta eli useamman päivän olin vuoteenomana (=en pystynyt istumaankaan) yli 40 C kuumeessa ja näin kaiken keltaisen aaltoilevana :) Kutina tuli sitten kun olin tajuissani, ja että oli kamala. Atoopikkona olin jo valmiiksi herkistynyt ihon ärsytyksille ja pitkän sairaalaoleskelun seurauksena (= kuivaakin kuivempi ilma) olin huonoihoinen.

Argh

Ite oon 16v ja vesirokkoa sairastanut n. 3 päivää. Näppylöitä runsaasti yli sata. Suussakin on jo ainakin 5. Mitään lievitystä kutinaan en käytä ja siksi kutina onkin niin prkleen kova että tekisi mieli nylkeä ittensa. Suosittelen ehdottomasti jotain lievennystä kutinaan sillä muuten joku päivä saattaa olla niin vttumainen fiilis että kilahtaa ja raapii koko ihon verille.
 /   /  /  /  / Vesirokko aikuisella
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta