AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Ipod Touchin wlan yhteys

Ipod Touchin wlan yhteys

15 Vastausta 1 956 Lukukertaa
Eli kun itse olen ostamssa tota Ipod touch 8gt ja tyhmänä en tajua, että tarvitseeko ostaa wlan modeemi tai maksaako sen netin käyttö. Ja onko noita wlan verkkoja useissa paikossa ja voiko niitä käyttää ihan ilmasiks?

Kyllä ja ei

Jos kotona haluat sen Touchin verkkoon, wlan-tukiasema tarvitaan, muuten ei ole sitä verkkoa johon liittyä. Ja kyllä, laajakaistaliittymät maksavat, mutta jos sellainen jo on, lisämaksua ei tule.

Wlan-tukiasemia saa sekä ADSL päätteissä että erillisinä, molemmat käyvät.

Wlan-verkkoja on monessa paikassa nykyään, osa ilmaisia ja osa maksullisia.

eli?

Eli jos ostaa ton päätteen, niin onko se sellanen vähän kun muistitikku joka laitetaan koneesee usb:hen vai siihen tavalliseen modeemiin?

ei noin vaan näin

siis sillä pääsee mihin vaan langattomaan verkkoon. näitä verkkoja on lähinnä jengillä himassa ja kaupungilla esim. kahviloissa. siihen ei tarvii ostaa mitään modeemia. suomessa langattomia verkkoja on niin harvassa, että toi touchin wlan on vähän turha. et voi esim. koulussa leijua kavereille miten pääset nettiin missä vain.

jos vielä kiinnostaa niin ota selvää missä niitä langattomia verkkoja on.

Hieman selvennystä

Suomessa tuolla touchilla todellakin pääsee halutessaan ILMAISEKSI nettiin tavaratalojen ym. wlanien kautta. Toista on keskieuroopasa, missä saat maksaa noin 8 euroa tunnilta wlanin käytöstä maasta riippuen. Suomi on siis wlan käyttäjien luvattu maa.

Naurettavaa

Se on totta, että esim Helsigin kauounki tarjoaa todella rajoitetun ilmaisen wlan yhetyden tuolla espan alueella.

Mutta vertailu keskieurooppaan on ihmeellistä. Työkseni matkailevana voin ainoastaan todeta, että Suomi tulee todella jälkijunassa näiden "vapaiden" verkkojen suhteen. Esim. Saksassa voit käyttää Ipodin paikannusjärjestelmää (google) Frankfurtista Horsvheniin ilman ainoatakaan katkosta. Ipodhan ei osaa vaihtaa verkkoa lennosta, mutta tämä on ratkaistu Saksassa yksinkertaisesti laajentamalla verkkoa samalla nimellä.

Ja mitä tulee muihin maihin, niin Suomi on edelleen kokemusteni mukaan se takapajula.

ai jaa

Munchenissä ei edes lentokentällä ilmaista wlania, eikä hotellissa.

iPod wlan-yhteydet

Hei!
Jos haluat olla iPodilla internetissä kodin ulkopuolella, osta iPhone.On sama kone puhelimen kera.
Rajaton nettiyhteys maksaa n 15€/kk normaalien puhelinmaksujen päälle. Netti voi olla aina päällä ja hinta on vakio kunhan olet Suomen rajojen sisäpuolella.
iPodTouch on hyvä netin kotikäytössä kun kotona on langaton verkko.

Huomataan nyt...

.... kaiken varalta, että iPhonen saa ainoastaan kytkykaupalla (joka on tunnetusti vähän arpapeliä suomessa, kun kuluttajalla ei ole minkäänlaista suojaa operaattoria vastaan).
Moi! elikkä siis oon jos niiku ostaa tälläsen iPod touchin ja kotona on wlan netti yhteys. tarviiko siis maksaa? kysytääks siin jotaa et otetaanko nettiyhteys käyttöön? sitte jos haluu ladata app stroresta esim pelejä tai musiikkia nii maksaako se? tarvitaako siihe nettii? ja niitten pelien pelaaminen? tarviiko siihen nettii? voisko joku kertoo et mihin kaikkii toimintoihin siinä TARVII nettii ja mihin EI TARVI.? Kiitos kovasti jos kerrotte (:
Onko se wlan-netti nyt ilmainen? Jos ei, ei se ilmaiseksi muutu Touchin oston yhteydessä. Mutta ei sen hinta myöskään nouse.

Jos se wlan on salattu, se salasana tietysti kysytään. Ihan samoin kuin millä tahansa wlan-laitteella. Suosittelen WPA tai WPA2 salausta.

Ilmaiset pelit ovat ilmaisia. Musiikki maksaa niinkuin kaupoissakin, kauppahan se on. Ja kyllä, se iTunes Store on netissä, joten sinne pääsy edellyttää sitä nettiyhteyttä.

Musiikin kuunteluun, peleihin, videoiden katsomiseen ei tarvita nettiä. Paitsi Youtube-videoiden ja vastaavien.
ok mut siis tarviiko jos haluu sinne musiikkii nii ostaa musiikkii?????
Niin se yleensä menee. Jos haluu ruokaa, se pitää ostaa. Ja jos haluu vaatteita, ne pitää ostaa, ainakin ainekset.

Lohdutukseksi sanottakoon, että se musiikki jonka jo olet ostanut kelpaa, ei tarvii ostaa uudestaan tai edes uutta, jos ei halua.
ok :/
eikö ipodista saa mitään ilmasta musaa tai pelejä
iPod Touchiin saa ilmaisia pelejä iTunes Storesta.

Ilmaista musaa saa sun ja kavereiden CD-levyiltä ja kirjaston CD-levyiltä.
 /   /  /  / Ipod Touchin wlan yhteys

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta