AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  / Mistä C-vitamiinia?

Mistä C-vitamiinia?

18 Vastausta 2 101 Lukukertaa
Ei se ole niin yksinkertaista kun luulisi.
Sitrushedelmät ja vitaminoidut tuoremehut pilaavat hampaat. Talvella ei saa tuoreita marjoja. Kasvisten kypsennys tuhoaa vitamiineja.

Lisäksi jos tupakoi, tarvii enemmän kuin sen 60 mg, kun jo yksi tupakka tuhoaa elimistöstä c-vitamiinia 60 mg:n verran.

vastaus

Oletko kuullut koskaan C-vitamiini tableteista???
Niitä saa ihan lähikaupasta...

askorbiinihappo

Marketin C-vitamiinit ovat hapettumisen estoaineita ja niillä ei esim. estetä riisitautia.

Lidl:n nakeissa on E300 askorbiinihappoa, mutta ei C-vitamiinia.

Lukekaa

Otappa nyt vaikka ihan ravitsemustiedon peruskirja käteen ja lue C-vitamiinista-
sieltä kyllä ihan suomen kielellä kerrotaan miten C-vitamiini toimii askorbiini-happona elimistössö.

Askorbiinihappo on hapettumisen estoaine eli antioksidantti.

tuosta

Ravitsemustieto

ravitsemustieto.gifRavitsemustieto tarjoaa perusteellista ravitsemustietoa yksiin kansiin koottuna. Kirjan tietoaines on laaja ja antaa hyvän pohjan ruokavalion suunnittelulle ja toteuttamiselle. Ravitsemustieto sisältää ihmisen ravitsemuksen osa-alueet: fysiologia, ravintoaineet ja energia, ruokavalion koostaminen sekä erikoisruokavaliot. Kirja sopii ammattikorkea-koulu- ja korkeakoulutasoiseen opiskeluun sosiaali- ja terveysalalla sekä itseopiskeluun kaikille ravitsemuksesta kiinnostuneille.

Perustiedot löytyy tuosta .
Tuo on aapinen -siitä voi sitten jatkaa ...

aapinen löytyy marketin hevi-osastolta

C- vitamiini: Synteettinen askorbiinihappo (E300) on luonnollisen C-vitamiinin kompleksin antioksidantti, vähän niin kuin munankuori joka suojelee munaa. Luonnollinen C-vitamiini kompleksi sisältää P- (pioflavonoidit), J- (koliini) ja K- vitamiinit. J- vitamiini kuljettaa happea ja P- vitamiini on puolestaan särkyvyyden estäjä (esim. pitämällä hiusverisuonet ehjinä). On myös toinen tekijä, mikä on luonnollisella C-kompleksilla, se on terrosenase, eli kupari entsyymi. Sitä tarvitaan hemoglopiinin muodostuksessa, ja ehkäisemään anemiaa. Synteettinen askorbiinihappo on kemiallinen yhdiste, josta puuttuu kaikki nämä tekijät eikä sillä voi koskaan olla luonnon C-vitamiinin vaikutuksia. Sillä ei ole vaikutusta flunssaan tai muihin sairauksiin kuten luonnon C-vitamiinilla. Tutkimukset näyttävät, että ihmiset jotka saavat runsaasti luonnon C-vitamiinia ovat paremmassa kunnossa, kuin ne jotka käyttävät keinotekoista askorbiinihappoa. On myös todettu että 30 mg luonnon C-vitamiinia estää yhtä paljon syöpää kuin 2000 mg synteettistä askorbiinihappoa. Luonto tietää mitä me tarvitsemme munan, mutta emme sen kuorta.

C-poretabletti

C poretabletit ovat kelvottomia ja jopa haitallisia, koska sisältävät synteettistä C:tä, eivätkä luonnollista C:tä, joka on itse asiassa C complex jossa on ainakin 7 synergististä tekijää. Tabujen synteettinen C on pelkkä "askorbiinihappo", ja sekin "vasenkätinen" (levorotary) laboratoriotuote.

joopa joo

Ei tarvi olla näsäviisas.

Mitään vitamiinien puutosta ei korjata vain tableteilla, ruoasta vitamiinit imeytyvät, tableteista imeytyy vain murto-osa.

ruoan C ja synt. C

Sanotahaan näin notta (tabujen jne.) synteettinen C on puhurasta askorbiinihappoa. Ainuita vaivoja joihin se taitaa jokseenkin hyvin purra taitaa olla tuo syöpä, edellyttäen jotta sitä annethaan suonensisäisesti ja suurina annoksina. Jos otethaan suuria määriä synteettistä askorbiinihappoa suullisesti niin se saattaa johtaa eri komplikaatioihin, kuten munuaiskiviin. Tuo tri. Linus Pauling suuresti kehui synteettistä C:tä, ja itse otti sitä suullisesti mega-annoksia säännöllisesti, uskoen jotta se mm. estää syöpää. Mutta mies kuolikin syöpään, oisko peräti ollu maksasyöpä.

Kannattaa syödä ruokia missä luonnon C:tä, eli C complexia. Ruoista ei voi saada eristettyä askorbiinihappoa, vaan ruoan C on aina complexi, ja toimii näinmuodoin synergistisesti.

Pauling

Linus Pauling kuoli eturauhassyöpään yli 90-vuotiaana.Eli ihan riittävän vanhaksi.
Hän käytti yli 10 gramman annoksia askorbiinihappoa ja munuaiskivistä ei ainakaan kirjallisuuden mukaan kärsinyt
Tänne kirjoittajat tuskin on kovin vanhoja häneen verrattuna

munuaiskivet

http://fi.wikipedia.org/wiki/Linus_Pauling

Kaverini menetti toisen munuaisensa, koska söi kalkkia liikaa.

Joku pilsukauppias sitä huijasi syömään kalkkia pillereinä.

http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2023&fuclass=all&specdiet=none&items=100&from=top&portion=100g&lang=fi

Mitenkähän

Mitenkä C-vitamiini liittyy kaverisi munuaisen menetykseen.

Lääkärit huijaa ihmisiä syömään särkylääkkeitä ja parisataa kuolee niiden haittavaikutuksiin -usein sisäisiin vuotaviin vatsahaavoihin .

Eli sinä syöt jotain jos joku pilsu kauppias pyytää?
Kai sinulla omat aivot on ?

”Yhdysvaltain kansallisen terveysviraston (NIH) ja Kansasin yliopiston tutkijat huomasivat, että hiirten aivojen, munasarjojen ja haiman syöpäkasvaimet kutistuivat puoleen, kun hiirille annettiin suuria annoksia C-vitamiinia.
C-vitamiinia eli askorbiinihappoa on ennenkin tarjottu syövän nujertajaksi, mutta sen tehosta on saatu varsin ristiriitaista näyttöä. Tämä voi johtua siitä, ettei aiemmin ymmärretty, kuinka tarkasti elimistö säätelee suun kautta nautitun C-vitamiinin imeytymistä verenkiertoon. Niinpä annos jäi osassa tutkimuksista liian pieneksi.”

Mielenkiintoinen uutinen. Nobel-palkittu tutkija Linus Pauling (1901-1994) väitti jo 30 vuotta sitten, että yliannokset C-vitamiinia vaikuttavat syöpää ehkäisevästi. Hän itse popsi askorbiinihappopillereitä päivittäin kuin karamelleja ja eli 93-vuotiaaksi. Koska Pauling oli kemisti (Nobelin kemianpalkinto 1954), hänen lääketiedettä koskevia väitteitään ei ilmeisesti otettu tuolloin riittävän vakavasti. Olisi kuitenkin ilmeisesti pitänyt ottaa, koska tuoreimmat tutkimukset niin osoittavat.

minulle myös

Syövän hoitojen jälkeen lääkäri määräsi suuren päiväannoksen C-vitamiinia syövän uusiutumisen ehkäisemiseksi. Toistakymmentä vuotta olen sitä syönyt. Syöpä ei ole uusiutunut korkeasta uusiutumisriskistään huolimatta.

Tiedän monia

Tiedän monia potilaita jotka ovat saaneet lisävitamiineja mm.suurten leikkausten jälkeen parantamaan toipumista
Solgarilta löytyy monipuolinen C-vitamiini kompleksi:
Ravintosisältö 1 kapseli
C-vitamiini (kalsiumaskorbaatti) 1000mg (1666%RDA)
Sitrusbioflavonoideja 200mg (15%RDA)
Acerola 25mg
Ruusunmarja 25mg
Rutiini 25mg

Nykyään näitä saa suomesta - ostaa.
Monet lääkärit ovat myönteisiä vitamiinien käyttöön

Hmm..

"""Mitenkä C-vitamiini liittyy kaverisi munuaisen menetykseen."""

Ei mitenkään.

""""Lääkärit huijaa ihmisiä syömään särkylääkkeitä"""

Millä tavalla huijaa?

Minua ei ole huijattu.

"""Eli sinä syöt jotain jos joku pilsu kauppias pyytää?
Kai sinulla omat aivot on ?"""

Ja sinä syöt lääkkeitä, jos joku lääkäri pyytää.

Kait sinulla omat aivot on ?

"""Mielenkiintoinen uutinen. Nobel-palkittu tutkija Linus Pauling (1901-1994) väitti jo 30 vuotta sitten, että yliannokset C-vitamiinia vaikuttavat syöpää ehkäisevästi. Hän itse popsi askorbiinihappopillereitä päivittäin kuin karamelleja ja eli 93-vuotiaaksi."""

Todella milenkiintoinen. Eihän kaikille tule syöpää vaikka mitä söisi tai ei söisi.

Tukeudut ihan yhteen ihmiseen tässä mailmankaikkeudessa.

1 ihminen sitä ja tätä.

Oliko hän sinulle joku Jumala, johon uskot ja kaikki muut ovat vääräuskosia?

menet syvemmälle

Sinä paljastat koko ajan enemmän oman tietämättömyytesi.

C-vitamiinin

http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2270&fuclass=all&specdiet=none&items=100&from=top&portion=100g&lang=fi
tuolta löytyy c-vitamiinin lähteitä. Eli jos ei citrukset käy, niin ruusunmarjasose, paprikat, persilja, lehtikaali, ruusukaali jne...

unohda synteettiset lähteet

Parasta olisi jos söisit hedelmiä päivittäin, katso vaikka finelin sivuilta miten paljon mistäkin saa. Vitamiinit toimivat parhaiten luonnollisessa muodossa. Synteettisiä vitskuja saa purkeissa kaupoista ja niitä saa erittäin voimakkainakin mutta teho jää paljon heikommaksi kuin luonnolliset vitamiinit.

Että mieluummin 100mg luonnollista c-vitamiinia päivittäin kun 1000mg synteettistä. Lisäksi jos synteettistä c:tä ottaa useita grammoja päivässä, se saattaa lisätä riskiä munuaiskiville ja suurin osa tulee kusen mukana pois. C-vitamiini kun katoaa vesiliukoisena kropasta muutamassa tunnissa sen oton jälkeen. Eli jos otat superannoksen joka aamu, siitä imeytyy noin 200mg ja loput tulevat ulos. Jos päädyt synteettiseen c:hen, ota se muutaman tunnin välein, ja 100-200mg kerrallaan. Suosittelen kylläkin hedelmiä tai luonnollisia c-vitamiineja joita saa ainakin luontaistuotekaupoista.

Synteettiset vitamiinit käyttävät kropasta muita aineita (en tiedä tarkalleen mitä tapahtuu), eli mitä enemmän ja suurempia määriä käytät, sitä enemmän tarvitaan muitakin aineita jotta synteettinen vitamiini toimisi. Pahimmillaan vaikutus on enemmänkin negatiivinen kuin positiivinen.
 /   /  /  / Mistä C-vitamiinia?
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta