Uusikin akku tyhjenee!!!

Morolla!

Moro! Joo et semmonen probleema et uusikin akku tyhjenee.. Vanhan akun kanssa ongelmat alkoi loka/marraskuun vaihtees ku kelit alkoi kylmenemään. Akku oli aamuun mennessä tyhjentyny, jos ei ollu edellis iltana käyttäny autoa ollenkaan. 13-17 tuntia, niin akku oli tyhjä.. No se on ainakin varmaa, että omasta virheesta ei johtunut virhe, eli valot eikä mikään muukaan jäänyt päälle. Tämä tuli tarkistettua moneen kertaan, kun se kerran niin monesti tyhjeni. No ei alettu/pystytty varmistamaan vikaa, vaan kävin sitten ostamassa uuden akun, koska ajateltiin, että vanha akku on kaput, koska ennen heinäkuuta auto oli seissyt yli 2v. Nyt uudella akulla yks yö oli taas tyhjä akku, eli samat oireet kuin vanhallakin.. Auto on 89vm. 1,3l kaasari. Syksyllä jouduttiin laittaan uusi laturi(jonku mitsun vanha) et jos se siitä johtuuki et ei lataa niin tehokkaasti ku oikea corollan laturi. Jos on kokemuksia tai ideoita tapaukseen liittyen, niin otetaan kaikki tieto mielellään vastaan. Kiitos!

11

9608

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olisi....

      kyseessä viallinen sähkölaite(esim. autoradio) joka purkaa akkua koko ajan ihan sama onko avaimet virtalukossa. Autosähkömies etsimään mistä virta vuotaa...

      • vikalöytyy

        hiilet, liukurenkaat, säädin tai diodit kaput.


      • Anonyymi

        Huollossa uusittu vm 2004 Corollaan parissa kuukaudessa jo kolme akkua! Virrat häviävät ajon jälkeen jopa yhdessä vrk:ssa niin täysin, että kojetauluun ei syty minkäänlaista valoa. Yksi akku mennyt takuuseen, kun huollon mittauksien mukaan autossa ei vikaa - vaan vika akussa (kahdella eri testerillä tutkittu). Tämäkin akku hajosi muutamassa viikossa ja auto taas virraton. Autosähköasiantuntijalta kysyttäessä suositteli ylläpitolaturin asentamista.. Autohuolto puolestaan totesi, ettei ylläpitolaturi poista itse ongelmaa ja auto siellä mittausseurannassa (useita mittauspistotarkastuksia, jos ja kun vika sattuisi tulemaan päälle). Vihdoin lukuisten mittaustarkistusten jälkeen vika ilmeni vanhaan cd-soitin-radioon liittyvänä, vaikka radio EI ole jäänyt esim. parkissa päälle (eli avaimet on otettu pois virtalukosta). Radio siis tyhentää / samalla rikkoo akun. Tästä siis satojen eurojen kartoitus (työtuntikustannusta) uusi akku. Kiusallisen mystinen vaiva siis tällainen joskus, kun mittauksissa ei välttämättä heti näy mitään (ennen kuin vika sattuu olemaan / tulemaan päälle..). Ketutusta aiheuttanut tuttavien neuvot, miten ikään kuin on "normaalia", että akku tyhjenee TÄYSIN pimeäksi, jos auto ajamatta viikon - pari, irrota akunkenkä yöksi jne.. , huono akkumerkki, hanki ylläpitolaturi jne. Onneksi on asiantuntevia autosähköasioihin perehtyneitä automekaanikkoja (ja yllättävän ison korjaamolaskun maksumahdollisuus kätevästi erämaksuna, niin ei tarvitse niin harmitella loppusummaa - ja pääasia, että auto vihdoin tulee kuntoon).


    • IHANKO TOTTA!!!!!!!

      Oma laturi paikolleen niin toimii siis kunnostettu malli .

    • kokemustaonon

      Vika 99% todennäköisyydellä laturin diodisilta sökö,mutta asia on helppo todeta,ota akun miinus kaapeli irti ja laita yleismittari johdon ja akunnavan väliin(Muutaman euron mittarin 10A mittausalue riittää mainiosti.)Pitäisi näyttää about:0.1-0.3Ah jos enemmän jossain virtavuoto,aloita etsintä juuri laturiin menevistä johdoista elikkä irroita sinne menevä pistoke, putosiko virrankulutus? jos ei niin sitten on kivempaa tiedossa.Jos autoon ei ole tehty mitään(pielavetisiä)johtoliitäntöjä niin vika saattaa olla jossain missä johdot on alttiina jatuvalle taivutukselle esim.ovet peräkontti,vetokoukku.Jos näiden eristeet ehjät eikä vika niissä sitten asia muuttuu jo mielenkiintoiseksi,ainoaksi keinoksi jää ruveta nyppimään sulakkeet yksitellen irti ja seurata Ah mittaria milloin putoaa 0 ta ainakin lähelle sitä,on kuitenkin sen verran iäkäs auto että siinä ei ole ajonestolaitetta jonka virrankulutus on n:0.2ah,mutta(turvakoodi)radio saattaa kuluttaa virtaa 0.1-0.2ah olen varma että löydät vian näillä ohjeilla.

      • amperitunteja (Ah) näyttää

        ampereita (A) varmaankin vain tarkoitit.


      • kokemustaonon
        amperitunteja (Ah) näyttää kirjoitti:

        ampereita (A) varmaankin vain tarkoitit.

        Kyllä juuri amppeereita tarkoitin,itselläni A mittari näytti 3A kuin laturi sökö eli siitä voi tyhmempikin laskea päässä kauanko 50Ah akku kestää kunnes on tyhjä.


    • jejjjjjjj

      pari

      ensinnäkin onkohan noin vanhassa mitään jatkuvasti kuluttavaa ei kai,
      jos ovi-valo on pois

      1- eli irrottele akun kenkää _täysin pimeässä_ näet, iskeekö kipinää,
      hyvin pienikin auton oikosulku/purkauksen näkee, kyllä iskee kipinää..

      2- toiseksi, ostin tässä elämäni ensimmäisen laatumerkkisen akun, siihen kaverini sanoi että hän osti samaa merkkiä viimevuonna ja silloin oli koko talven ongelmat, ei huomattu että yksi keno oli vajaa tehoinen.

      nääs akku on sellainen kuin viinapullo, kun vähänkin on, on yhtä vahvaa ja auto käynnistyy,
      siten kun loppuu, on tyhjä.
      - tarkoitan, että voi olla että akkusi on aina vain 20 % ladattuna ja siten se purkaantuu niin tuolle hankaluuksia.
      - myös voi huomioida, lyhyissä ajoissa ei akku ehdi lataantumaan, eikä latausvalon sammuminen todista muuta kuin sen että virtaa tulee laturista päin.
      Silti voi kulutus olla suurempi, kuin virran tuotto.

      Runsaasti purkaantunut akku ei ota vastaan niin paljoa sähköä kun olisi tarjolla, eli todella tyhjän lataus kestää kauankohan, ainakin tunnin ajon, ehkä kaksikin.

      Kovilla kierroksilla ajaminen ei auta,
      silloin kun mittailin, paras tuotto laturista tuli 2500–3000 kierouksilla,


      luin kusää.
      koska oli myös vanhalla akulla
      voihan olla heikko latausteho,
      KOKEILE seinää vasten, kun akku on heikko,
      himmeneekö valot tyhjäkäynnillä ja kirkastuuko kun painat kaasua

      • Corolla 89,1.3 12V Bens

        Entä jos edellämainitun virtamittauksen tulos on 2.8mA??? Onko laturi rikki? Oireet: Akussa hyvin virtaa, ei käynnisty omalla voimalla, käynnistyy apuvoimalla, käy tämän jälkeen kun ottaa apuvirran pois, mutta hetken kulutuksen jälkeen auton virrat kaput, jos sammuttaa, niin ei käynnisty ja akku on tyhjentynyt!!!


      • autosähkömies
        Corolla 89,1.3 12V Bens kirjoitti:

        Entä jos edellämainitun virtamittauksen tulos on 2.8mA??? Onko laturi rikki? Oireet: Akussa hyvin virtaa, ei käynnisty omalla voimalla, käynnistyy apuvoimalla, käy tämän jälkeen kun ottaa apuvirran pois, mutta hetken kulutuksen jälkeen auton virrat kaput, jos sammuttaa, niin ei käynnisty ja akku on tyhjentynyt!!!

        Jännitteensäädin laturissa rikki, osa diodeista oikosessa. Mittaa jännite akun navoista, jos ei nouse 13,5V yli kun auto käy vaihda laturi (jännitesäädin laturin sisällä). Jos lataat akun akkuvaraajalla "täyteen" eikä sittenkään autoon laitettuna jaksa startata konetta käymään uusi myös akku. Tarkista ennen toimenpiteitä akun nestetasapaino, jos avattavat korkit, kennot tulee olla nestepinnan alapuolella tarvittaessa lisää TISLATTUA VETTÄ, myydään akkuveden nimellä kaupoissa.


    • Luulenma nain

      Ominaisuus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1382
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1170
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1052
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe