verikokeeen

tuloksista....

kertooko joku mitä sanovat veriarvot: S-ALAT 15 U/L sekä E-MCV ERYTROSYYTIT, KESKITILAVUUS 101 fl. Aattelin vaan että eikös näistä arvoista katsota tuota alkoholin käyttöä. Otan viiniä, 2-3 lasillista n.4 kertaa/vko. Pitäisi mennä taas verikokeisiin, jos pääsis töistä kuntoutukseen....miten pian arvot laskevat kohdalleen, jos en ota kuin lasillisen saunaviiniä/lonkeroa? En polta, painoindeksi kohdallaan ja muutenkin olen terve.

5

1979

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • noista

      katsotaan usein alkoholin käyttöä, tosin voidaan katsoa paljon muutakin. ALAT, joka on maksa-arvo, on normaali. Linkki: http://www.huslab.fi/ohjekirja/1024.html (huom, labratulosten viitearvot vaihtelevat hieman laboratorioittain käytetyn analyysimenetelmän mukaan, eli et voi täysin luottaa huslabbin viitearvoihin jos kävit itse muualla labrassa.)

      Tuo MCV on punasolujen keskimääräinen koko. Se taitaa sinulla olla yli viitearvojen (linkki taas: http://www.huslab.fi/ohjekirja/2475.html ) . Yli viitearvojen menevä arvo on vahva merkki liiallisesta alkoholinkäytöstä; tosin myös eräät vitamiininpuutokset ja jotkin sairaudet nostavat arvoa. Jos MCV on alkon takia koholla, se tarkoittaa, että käytät alkoholia niin paljon, että se haittaa luuytimessä verisolujen tuotantoa, johtaen liian suuriin punasoluihin. Alkoholihan on luuytimen verisolutuotannolle toksinen aine. Punasolujen uudistuminen kestää kolmisen kuukautta, joten sellaisessa ajassa MCV:n pitäisi normaalistua, jos lopetat liiallisen alkonkäytön.

      • sinulle hyvästä

        vastauksesta! Hyvää Joulua :)


      • vielä sinulta...

        tästä ruokavaliosta. Joka toinen viikko (iltavuoro töissä): aamulla pari kuppia kahvia ruisleivänsiivu (oivariinia päälle juustosiivu), töihin 2ruisleipää (samat päälle) ja pari omenaa sekä mandariiniä (joskus pari jugurttia). Ammuvuoro melkeinpä samanlainen: aamulla kuppi kahvia, töiden jälkeen pariin otteeseen ruisleipää ja töissä ne vakituiset ruisleivät ja hedelmät. Viikonloppuna saatan tehdä kunnon ruokaa, vihannekset jääneet taas vähemmälle...vaikuttaako tämä mitenkään veriarvoihini?


      • ole kyllä
        vielä sinulta... kirjoitti:

        tästä ruokavaliosta. Joka toinen viikko (iltavuoro töissä): aamulla pari kuppia kahvia ruisleivänsiivu (oivariinia päälle juustosiivu), töihin 2ruisleipää (samat päälle) ja pari omenaa sekä mandariiniä (joskus pari jugurttia). Ammuvuoro melkeinpä samanlainen: aamulla kuppi kahvia, töiden jälkeen pariin otteeseen ruisleipää ja töissä ne vakituiset ruisleivät ja hedelmät. Viikonloppuna saatan tehdä kunnon ruokaa, vihannekset jääneet taas vähemmälle...vaikuttaako tämä mitenkään veriarvoihini?

        mikään ravitsemusterapeutti, joten en erityisen paljon osaa tuosta ruokavaliosta sanoa! Hyvältä vaikuttaa ainakin kuidun määrä (ruisleipä). Hedelmien syöntikin on hyvä, mutta hieman yksipuolinen ruokavalio sinulla vaikuttaa ainakin arkipäivisin olevan. Vihanneksia lisää! En uskoisi ruokavaliosi kuitenkaan vaikuttavan veriarvoja huonontavasti. Jos syö vähän vihanneksia, voi saada foolihapon (folaatin) puutoksen, joka aiheuttaa ensin juuri tuota MCV:n nousua ja vaikeammassa puutoksessa myös anemiaa, eli Hb alkaa pudota. Mutta foolihapon puutos suhtkoht normaalia ruokaa syövällä ihmisellä on aika harvinainen. Jotta sen saisi, pitää yleensä syödä vihanneksia todella todella vähän. Itse olen sitä nähnyt esimerkiksi rappioalkoholisteilla, tai äskettäin leskeksi jääneillä iäkkäillä miehillä, jotka eivät osaa ruokaa itse laittaa ja syövät pelkkää hk:n sinistä päivät pitkät kuukausikaupalla. Tai joskus vaikkapa sellaisella ihmisellä, joka on vatsavaivojen vuoksi karsinut ruokavalionsa todella niukaksi ja syö vain muutamaa ruokaa. Hyvää joulua sinnekin päin :)


    • arvot normaalit

      Älä huijaa itseäsi, turhaa !
      Pitää olla kuukausi juomatta, niin maksa-arvot palautuvat (lähes) normaaleiksi.
      Kokeet paljastavat sinut ilman muuta, älä huijaa itseäsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe