AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / verikokeeen

verikokeeen

5 Vastausta 1 330 Lukukertaa
kertooko joku mitä sanovat veriarvot: S-ALAT 15 U/L sekä E-MCV ERYTROSYYTIT, KESKITILAVUUS 101 fl. Aattelin vaan että eikös näistä arvoista katsota tuota alkoholin käyttöä. Otan viiniä, 2-3 lasillista n.4 kertaa/vko. Pitäisi mennä taas verikokeisiin, jos pääsis töistä kuntoutukseen....miten pian arvot laskevat kohdalleen, jos en ota kuin lasillisen saunaviiniä/lonkeroa? En polta, painoindeksi kohdallaan ja muutenkin olen terve.

Jep,

katsotaan usein alkoholin käyttöä, tosin voidaan katsoa paljon muutakin. ALAT, joka on maksa-arvo, on normaali. Linkki: http://www.huslab.fi/ohjekirja/1024.html (huom, labratulosten viitearvot vaihtelevat hieman laboratorioittain käytetyn analyysimenetelmän mukaan, eli et voi täysin luottaa huslabbin viitearvoihin jos kävit itse muualla labrassa.)

Tuo MCV on punasolujen keskimääräinen koko. Se taitaa sinulla olla yli viitearvojen (linkki taas: http://www.huslab.fi/ohjekirja/2475.html ) . Yli viitearvojen menevä arvo on vahva merkki liiallisesta alkoholinkäytöstä; tosin myös eräät vitamiininpuutokset ja jotkin sairaudet nostavat arvoa. Jos MCV on alkon takia koholla, se tarkoittaa, että käytät alkoholia niin paljon, että se haittaa luuytimessä verisolujen tuotantoa, johtaen liian suuriin punasoluihin. Alkoholihan on luuytimen verisolutuotannolle toksinen aine. Punasolujen uudistuminen kestää kolmisen kuukautta, joten sellaisessa ajassa MCV:n pitäisi normaalistua, jos lopetat liiallisen alkonkäytön.

Kiitos

vastauksesta! Hyvää Joulua :)

Kysyisin

tästä ruokavaliosta. Joka toinen viikko (iltavuoro töissä): aamulla pari kuppia kahvia+ruisleivänsiivu (oivariinia päälle+juustosiivu), töihin 2ruisleipää (samat päälle) ja pari omenaa sekä mandariiniä (joskus pari jugurttia). Ammuvuoro melkeinpä samanlainen: aamulla kuppi kahvia, töiden jälkeen pariin otteeseen ruisleipää ja töissä ne vakituiset ruisleivät ja hedelmät. Viikonloppuna saatan tehdä kunnon ruokaa, vihannekset jääneet taas vähemmälle...vaikuttaako tämä mitenkään veriarvoihini?

No en

mikään ravitsemusterapeutti, joten en erityisen paljon osaa tuosta ruokavaliosta sanoa! Hyvältä vaikuttaa ainakin kuidun määrä (ruisleipä). Hedelmien syöntikin on hyvä, mutta hieman yksipuolinen ruokavalio sinulla vaikuttaa ainakin arkipäivisin olevan. Vihanneksia lisää! En uskoisi ruokavaliosi kuitenkaan vaikuttavan veriarvoja huonontavasti. Jos syö vähän vihanneksia, voi saada foolihapon (folaatin) puutoksen, joka aiheuttaa ensin juuri tuota MCV:n nousua ja vaikeammassa puutoksessa myös anemiaa, eli Hb alkaa pudota. Mutta foolihapon puutos suhtkoht normaalia ruokaa syövällä ihmisellä on aika harvinainen. Jotta sen saisi, pitää yleensä syödä vihanneksia todella todella vähän. Itse olen sitä nähnyt esimerkiksi rappioalkoholisteilla, tai äskettäin leskeksi jääneillä iäkkäillä miehillä, jotka eivät osaa ruokaa itse laittaa ja syövät pelkkää hk:n sinistä päivät pitkät kuukausikaupalla. Tai joskus vaikkapa sellaisella ihmisellä, joka on vatsavaivojen vuoksi karsinut ruokavalionsa todella niukaksi ja syö vain muutamaa ruokaa. Hyvää joulua sinnekin päin :)

Kuukausi juomatta niin

Älä huijaa itseäsi, turhaa !
Pitää olla kuukausi juomatta, niin maksa-arvot palautuvat (lähes) normaaleiksi.
Kokeet paljastavat sinut ilman muuta, älä huijaa itseäsi.
 /   /  / verikokeeen
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta