AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  / Kannattaako rahastosijoittaminen?

Kannattaako rahastosijoittaminen?

33 Vastausta 12 712 Lukukertaa
Olen ajatellut ruveta tähän 50€/kk rahastosijoittamiseen! Olis edes vähän varastoa sitten eläkkeelä ollessa. Vai kannattaisiko eläkevakuutus...!? Mitä olen lukennut, niin aika kaks piippuinen asia tuo kumpi kannattaa, vai? Jotenkin tuntuu et rahastosij. ei sillai sitoudu niin pahasti yhteen vak.yht. tai pankkiin eli rahat voi vetää veks kun haluaa! Mitä mieltä? Eläkkeeseen aikaa n.30v.

Joo

Suosittelisin rahastosäästämistä. Koska säästöaika on hyvin pitkä, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota hallinointipalkkioihin, sillä vähänkin suuremmat palkkiot verottavat vuosien saatossa raa'asti tuottoja. Katso, onko OP:lla ns. indeksirahastoja. Niiden hallinointi on yleensä yksinkertaista rahastoyhtiölle ja siten palkkiot ovat usein pienemmät.
Käy tutustumassa indeksirahastoihin ja matalien hallintointipalkkioiden merkitykseen esim. www. veritas.fi/veritasrahastot

Kannattanee

Hallitus kävi sijoitusvarallisuuden kimppuun viime viikolla, mutta sijoitusrahastot jätettiin ainakin tällä kertaa rauhaan. Kun pörssiosakkeet ja eläkevakuutus houkuttelevat entistä vähemmän, parani rahastosijoittamisen asema ainakin suhteellisesti.

Vähän kerrassaan, kuten olet suunnitellutkin, kuulostaa hyvältä idealta. Kurssien putoaminen ei ole silloin niin tuskallista - päinvastoin silloin tavara on halpaa ja viisikymppisellä saa entistä enemmän! Sinun tähtäimelläsi (30 v.) voit aloittaa osakerahastoilla, koska sinulla on reilusti aikaa ja kurssit ehtivät sahata monta kertaa ylös ja alas. Suuri trendi on tuolla aikavälillä kuitenkin nousussa.

älä missään tapauksessa

Vaikka rahastot välttyivätkin uudelta verolta, mikä muuten tuntuu olevan salaliittoteorian arvoinen juttu, on perinteisiin pörssiosakkeisiin sijoittaminen varmempaa kuin rahastoihin. Ainakin silloin vastuu on itsellä mokailusta. Rahastonhoitajilla ei ole mitään vastuuta tekemisistään. Asia on sama jos annan 50e/kk kaverille ja pyydän häntä laittamaan summan puolestani itsepäättämiinsä vetokohteisiin. Kuittia ei tarvitse näyttää, vaan hän voi vaikka bailata rahat. Mahdollisesta voitosta hän pitää itsellään osan.

Rahastot on tehty tyhmille ihmisille, jotka uskovat tulevansa rikkaiksi rahastotoiminnalla. Pienellä intensiivisyydellä lue lehden taloussivut ja seuraa pörssikurssien kehitystä valitsemistasi yrityksistä. Siitä saa kivan harrastuksen. Termistö kuulostaa ensikertalaiselle vaikealta, mutta onneksi on kirjastossa lainattavissa pieniä sijoitusoppaita. Niitä saa myös pankeista.

Vähänkerrassaan laita rahaa sukanvarteen, jonka viet pankkiin ja käsket virkailijaa ostamaan itse valitsemiasi osakkeita. Hetken hän itkee omien rahastojensa perään, vaikka myöntää salaa sisällään valehtelevansa sinulle rahastoista.

Lopuksi kysyt kuten Tauno Matomäki kysyi Jaakko Lassilalta Kansallisannin aikana 80/90 -lukujen vaihteessa: Miltä rehellisestä ihmisestä tuntuu valehdella??

Rahastot YES

Rahastosijoittaminen on suhteellisen varma tapa kerryttää omaisuudelleen korkoa! Eikä tarvi osata oikeastaan muutakuin käyttää verkkopankkia.

Suosittelen rahastosijoittamista sinullekkin, mutta lue siitä ensin esim. http://sijoitusrahastot.org

Termit hukassa

Tähän väliin laitan kysymyksen, kun tuntuu olevan asiantuntemusta paikalla. Arvopaperi.fi sivulla tänään julkaistu menestyvät osakkeet lista. Mitä kyseisessä hommassa tarkoitetaan osta ja ylipainota? Mitä eroa siis on noilla tuossa yhteydessä?

ei mitään

Jos jossain lukee osta, ylipainota, vähennä, lisää... niin se ei tarkoita yhtään mitään. Perimmäinen tarkoitus on saada ihmiset tekemään kauppaa enemmän (ja lisää rahaa tutkimuksen tekijän taskuun).

Sen sijaan itse analyysi voi olla hyödyllinen, mutta "osta" tai "ylipainota" ei tarkoita mitään tärkeää.

just just

hyvä ajatus ,mutta unohda pankkien rahastot ,on kalliit merkintä ja hallinnointi palkkiot.
mieluummin joku rahastoyhtiö jolla pienet kulut esim. www.seligson.fi , taitaa olla pienimmät

kyllä

Kolme ja puoli vuotta laittanut 200 mk=34 €
ja miinuksilla ollaan mutta parempaan päin menossa.
Ajatuksena pitää vielä 20 vuotta.

aina kannattaa säästää

totta kai kannattaa sijoittaa jos on mitä laittaa jemmaan.koska aikaväli on noin pitkä niin
sinuna ostaisin riskiosakkeita esim venäjälle tai aasiasta. ja siis rahastonkautta ja tietysti pienillä kuluilla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ei kannata

ei säästäminen tai sijoittaminen kannata. pelaa ne vermossa tai käy syömässä ravintelissa.

seligson

4 indeksirahastoa mikäli aaa on sellainen. tuotto salkulla yli 9% 3v aikana. moniko osake pystyy tuohon? ja kulut on mitänyt seligsonilla on.

mitä 3 v 9 % talletettunakin saa vähintään

otin keväällä 2009, Danske Invest Russia T,

kasvanut vajaassa 2 vuodessa yli 3-kertaiseksi, mitähän se on prosenteissa,
harmittaa vai kun laitoin neljäsosan rahoistani kun oli kuulemma riskisijoitus.

muut rahat edelleen säästötilillä 2 % - verot

sijoitus rahasto

joo lopetin just viikko sitten säästämisen .laitoin 50e joka kuukausi op,n pienellä riskillä olevaan .joka kuukausi tuli pataan 13e.eli 50 sisälle 37 ulos säästin 5 vuotta .suosittelen säästämiseen tavan pankki tiliä.vaimoni on säästänyt 100e kk 8vuotta riskittömälle ja pataan tulee pankit on vähintäänkin yhtä ahneita verottajan kanssa.mutta nämä on mun kokemuksia säästämisestä .
Tein saman kotiutusoperaation kolme viikkoa takaperin: Olin "säästänyt" vuodesta 2004 lähtien 200€/kk OP-Tuotto A -sijoitusrahastoon.
Kaikkien kulujen, nousujen ja laskujen jälkeen tulos oli jotakuinkin +-0%.

No, kertyihän siitä joka tapauksessa karvan päälle 17.000€ sijoitettavaksi johonkin järkevämpään kohteeseen, tässä tapauksessa 6kk määräaikaiseen talletukseen 2,186% korolla. Määräaikaisen talletuksen valitsin antamaan hieman hengähdysaikaa ennen seuraavan sijoituskohteen päättämistä.
Varmaa joka tapauksessa on, etten tule kalliiden hoitokulujen rahastojen rahastoon enää sijoittamaan. Todennäköisemmin jatkossa sijoittelen suoraan osakkeisiin ja/tai pankkitalletuksiin.
Tutustupa Seligson -nimiseen firmaan: http://www.seligson.fi/

Seligsonilla on ainakin oman kokemukseni ja tietoni mukaan kaikista edullisimmat ja järkevimmät rahastot tavalliselle piensäästäjälle.
Vilkaisin. Seligsonilla karmeat hoitokulut pelkästään passiivirahastoilla. Esim. Aasia 0,45%, Pohjois-Amerikka 0,43%, Kehittyvät 0,25 % + 0,50 %. Ja päälle vielä kaupankäyntipalkkioita. HUH HUH!
Muilla virmoilla on paljon isommat kulut.
PS. Mikä sinun työnantajasi nimi on? ;)
Joo okei näytäppä yksikin rahasto jossa on pienemmät kulut kuin Seligsonin vastaavassa, joka soveltuu yhtä hyvin tavan tallaajalle? Mitään Vanguardin rahastoja on siis turha linkata 3000 dollarin minimimerkintöineen...
Jos säästöaikaa on noinkin paljon voi mielestäni ryhtyä ihan aktiiviseen osakekauppaan, tai tehdä sama rahastoilla, ostaa nousevaa rahastoa, ja myy pois kun nousua on tullut itse määrittelemä määrä.

Jos ei kiinnosta seurata markkinoita, kanattaa kuitenkin sijoittaa rahastoihin, tekee säänöllisesti kuukausi sijoituksia, ja unohtaa sijoitukset muuten. Indeksirahastot on luusereille, akatemisesti validit tutkimukset on osoittanut, että jo 10 vuoden sijoitushorisontissa, aktiivinen rahasto lyö indeksirahaston.
Rahastoihin ei todellakaan kannata. Se vastaa suunnilleen kun annat sen 50 kaverille. Lupaat provikat voitoista, mutta hänellä ei vastuuta tappiosta. No kaveri hakkaa sitten vaikka ajan kuluksi jassoa sillä sun rahalla illan päätteeksi. Jos jotain tuli saatte molemmat massia jos ei sehän on sun tappio.

Rahastot toimivat juurikin noin. No ehkä tällä hetkellä jos on jo tilillä rahaa saattaisi joku korkorahasto olla houkutteleva. Korot on ennätyksellisen alhaiset ja ihan varmasti ei tule aina siellä pysymään joten tuotto on melko lailla taattu. Se mitä se tuotto on onkin toinen juttu.. Palkkiot, rahaston hoitokulut, tuotto yms.
Käytännön kokemusta löytyy hieman. Tällä hetkellä oman osakesalkun tuotto on n.40% kovempi kuin ammattilaisten hoitamien rahastojen tuotto! Ja olen siis ihan duunari. Kahta rahastoa on jäljellä ja niistä sijoittamisen aloitin noin 7vuotta sitten. Rahastoista rupesin siirtämään varoja osakesijoittamiseen kun tuotot eivät vastanneet odotuksia. Yhtä rahastoa seurasin aktiivisesti (en muista mikä se oli) ja tämän korkean riskin rahaston painuttua 40% pakkaselle lakkasi sen arvo päivittymästä OP:n sivuille. Ehkä kerta viikkoon, sitten kerta kuukauteen. Lopulta tuli kirje jossa kerrottiin rahaston sulauttamisesta toiseen. Rahaston aktiivinen hoito siis lopetettiin ja rahani siirrettiin muualle. Mahdollisuudeksi jäi nostaa nuo tappiosta jäljelle jääneet varat pois päivän markkinahinnalla tai sen hetkisen sijoituksen arvon siirtymisen uuteen rahastoon. Niin tai näin takkiin tuli eikä itse pysty vaikuttamaan. Ja nyt sama siis OP-itäeuroopparahaston kanssa. Muutenhan tappiot eivät realisoidu ennen kuin itse nostat rahat pois. Voit odotella vaikka tuomiopäivään jos kurssit eivät miellytä eikä ole akuuttia rahan tarvetta. Tässä siis pankki ottaa jäljellä olevat rahasi ja tyrkkää ne kouraasi itse valitsemanaan päivänä ilman että voit siihen millään lailla vaikuttaa.
No onneksi noi on pelkkiä rippeitä. Mihinkään ei kannata sijoittaa enempää kuin on varaa hävitä. Häviäminen on kuitenkin aina perseestä.
Ohjeita aloittelijoille (korjatkaa jos väärässä tai lisättävää): Jos väkisin rahastoon ja pitkän aikavälin tuoton haku mielessä niin ehdottomasti korkoihin nyt. Älä sijoita enempää kuin on varaa ottaa turpaan. Kannattaa hajauttaa (myös rahastot). Osakkeista: Suurissa huonompi tuotto mutta pienempi riski. Kannattaa ainakin rungoksi otta isoja, vakaita, hyvän osingon maksavia (Orion, Fortum jne.) Metsäyhtiön riskit on kasvaneet. Varovainen niiden kanssa. Hajauta eri aloille. Voit ottaa vaikka 3/4 osaa vakaita ja jättää rahasta vaikkapa neljänneksen pelimerkeiksi (talvivaara, biohit yms) siis pieniä suuren riskin ja suuren potentiaalisen tuoton omaavia "lotto"kuponkeja. Älä säiky volatiteettia=kurssien heilumista. Tutki käyriä pitkällä sekä lyhyellä aikavälillä. Koita hahmottaa käyristä mediaani sekä ylä ja alakuolo kohdat. Ei pommin varmaa mutta antaa jonkinlaisen kuvan normaalista kurssien heilumisesta=volatiteetista sekä suunnasta. Lue yhtiöön liittyviä uutisia. Summista OP:ssa: Tää on helppo. Pankin palkkio on 10e tai 1%. Siis jos sijoitat satasen pankki otta kympin palkkion. Se on 10% arvosta. Sama 10e lähtee kahdes sadasta jne. tonnista siis enää prosentti.. tuon satasen sijoituksen arvon noususta lähtee ensimmäiset 10% siis pankille. Jos tuottotavoite on 15-20 prosenttia kannattaa laskea mikä on mielekästä. Itse en vakaisiin osakkeisiin sijoita alle tonnia ja Talvivaaran kaltaisia alle 500e pelaa. Aseta tuotto tavoite ja pysy siinä. Itsellä Orionissa ja muissa sellaisissa 20% joka on jo lähellä ja Talvivaarassa euron osake :D Sitä ostin 350e 5000kpl. Upporikasta ja rutiköyhää siis. En suosittele, mutta en voinut vastustaa :D
Korkosijoitusten arvo kylläkin laskee, kun korot ovat nousussa. Ajattele nyt vähän. Sinä ostat vaikka 1000 eurolla 1 % korolla varustettua lainaa kahdeksi vuodeksi. Se siis tuottaa kahdessa vuodessa 20,10 euroa.

Kuitenkin vaikka vuoden päästä korkojen noustua voit saada vuoden lainan 3 % korolla. Tällöin se tuottaa vuodessa 30 euroa.

Mitä jos haluat myydä sen 1 % korolla varustetun lainan vuoden kuluttua, kun uutta lainaa saa 3 % korolla? No, saat siitä vähemmän kuin 1000 euroa; koska vastaava uusi tuottaisi 30 euroa, saat siitä luokkaa 990,10 euroa.

Toki jos laina erääntyy niin saat siitä sen 1020,10 euroa takaisin, mutta tällöin joudut odottamaan laina-ajan loppuun. Korkorahaston tapauksessa tämä raha sitten sijoitetaan toki uudestaan sen hetken korkotilanteen mukaan järkevään tuotteeseen.
Okei! Toi on uusi maailma mulle. Puhuin pelkistä korkorahastoista. Mistä tommosta lainaa saa ostaa? Vai tarkoitatko joukkovelkakirjaa? Itse olen yleensä lainan otto puolella :D ja silloin korkojen nousu kyllä pännii reippaastikkin. Varsinkin jos nyt tarvitsisi ottaa lainaa kun korot ovat matalalla. Euriborit matalalla ja marginaalit korkealla. Aikanaan kun euriborit nousee marginaalit eivät suinkaan laske.. Vai puhunkohan ihan pehmosia. Saa taas oikaista. Tieto on valtaa ja valta rahaa.. Jos siis on näkökantoja ja lisää tietoa kiva jos vapaasti jaetaan
Ylläoleva pätee kiinteäkorkoisiin lainoihin. Näitä ovat useimman valtioiden velkakirjat ja yrityslainat. Näihin pääseekin yleensä helpoiten juuri korkorahastojen kautta kiinni. Vaihtuvakorkoiset lainat, joissa on viitekorkona esim. euribor toki seuraavat markkinoita. Näitä vaan ei juurikaan ole yksityishenkilöille tarjolla (siis sijoittajan roolissa, velallisena toki on).
Millä toimilla pankki tekee valtavat voitot vaikka lainakorot ovat alhaiset. Ne syntyvät rahastosijoituksien hoidosta. Olen itsekin mennyt aikoinaan tähän myytyyn vipuun jopa isolla pääomalla. Pankki tarjosi rahastoja ja tuotot 8-10% ja aika kaksi vuotta. Olin päättänyt heti ottaa sijoituksen pois eräpäivänä, mutta pankki olikin jo siirtänyt sijoituksen "uudelle kaudelle" omaehtoisesti. Nostin metelin ja sain rahani lopullta pois. Korkotuotto oli kahden vuoden sijoituksesta 0.03%. Pääomaturvattu sijoitus oli 0-korolla kaksi vuotta ja pankki piti kaikki korot itsellään eri selityksin. Nyt olen oppinut. Älkää ihmiset antako rahojanne pankkien sijoitettavaksi sinun vastuulla. Häviät varmasti. En tunne ketään tai edes kuullut, että joku olisi voittanut näillä avoimen valtakirjan sijoituksillia. Oletko Sinä? En usko.
Missä rahastossa on eräpäivä? Taisi olla joku oikein kunnon viritysk*setus kyseessä, varsinkin kun pääomaturvaakin tarjottiin, eikä mikään normaali rahasto.

Ei kai tuossa mitään avointa valtakirjaa kuitenkaan ollut? Kai ne rahat oli siellä, mitä oli luvattu, eli "virityksessä", jonka ehdot myyntivaiheessa tarjottiin erittäin pienellä fontilla. Avoin valtakirja olisi lähinnä joku sijoituspalvelu, jossa pankin sijoittajalle annettaisiin täydet valtuudet laittaa rahat mihin sijoitukseen tykkää. Näitä ei yleensä tarjota alle sadantonnin salkuille.

Kivijalkapankeillakin on joitakin hyviä tuotteita. Ne vaan pitää itse kaivaa esille, koska niitä ei aktiivisesti myydä. Vai onko jollekulle tyrkytetty esimerkiksi indeksirahastoja?

(jälleen kerran täysin turha vanhan ketjun nosto)
Nordnet.fi
Sinne siis.
Rahastot: parhaalla tuotto tänä vuonna lähes 40%.

Muutama 100t 24 vuodessa.
Kerropa vielä, mikä rahasto on paras ensi vuonna. Siitä tiedosta olisi paljon enemmän iloa.
Luulen kaikki mikä kuuluu terveyden hoitoon, lääketeollisuus eri muodoissa kaikkialla maailmassa.

Jos tulee suuri romahdus voi kaikki myydä.

Olen sijoittanut ensimmäisen kerran Suomeen se oli Kone.

Näin eläkkeellä tulee aika vastaan sijoituksissa oli ne mitä tahansa.
Lisä, Ehkä Intia ja USA myös tekniikka voi olla, sitä uutta on pienessä mitassa on myös Suomessa.
Avainsana tuossa vastauksessa on "luulen".

Eipä ole tietoa, sen paremmin sinulla kuin kenelläkään muullakaan. Vain enemmän tai vähemmän valistuneita arvauksia.
Putin voi myös antaa miljoonia.
Palkkiot pääasiassa 0,20%, näin myös eläkkeissä ei muita maksuja.
 /   /  / Kannattaako rahastosijoittaminen?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta