Roaccutanin sivuvaikutukset

Akne-Antti

Minulla loppui puolen vuoden roaccutan-kuuri reilu kuukausi sitten, mutta vieläkin on jäljellä pieniä sivuvaikutuksia. Kasvot on edelleen aika kuivat, kuten myös huulet.

Kuinka kauan teillä kesti ennen kuin sivuvaikutukset loppuivat?

9

3420

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • skmskdwedf

      Moi en toho osaa vastata mutta ajttelin itekki ottaa ton kuurin. auttoko sulla? ja tuliko mitää semmosii sivuvaituksii et naamaan alko tulee lisää finnejä hetkellisesti?

      • Akne-Antti

        Roaccutan auttoi. Ennen roaccutania kokeilin jotain antibiootteja ja joitain ruokavalioita akneen, mutta ei niistä apua ollut. Tosiaan puoli vuotta kesti roaccutan-kuuri ja nyt ollut reilun kuukauden ilman roaccutania, eikä ole tullut kuin kaksi finniä heti kuurin lopettamisen jälkeen. Joillakin akne uusiutuu muutaman kuukauden jälkeen roaccutanin lopettamisen jälkeen, mutta toivon tosiaan, että minulla akne olisi ohi.

        Roaccutan pahensi aknea noin pari viikkoa aloittamisen jälkeen ja siitä eteenpäin "aalloittain" pahensi ja välillä lievensi aknea. Noin neljän kuukauden jälkeen akne alkoi selvästä parantua, eikä uusia finnejä tullut enää paljoa. Joten jos otat roaccutanin, niin varautu, että aknen paraneminen voi kestää silti kuukausia. Tosin joillakin tulee yksi pahenemisjakso heti alussa, mutta minulla niitä tuli monta.


      • telle*

        Itse olen aloittanut Roan rinnakkaisvalmisteen 4 viikkoa sitten. Suoranaista pahenemista en ole huomannut, paikoin iho jo siistiytynyt kivasti. Ehkä se paheneminen on vielä edessä päin tai sitten ei. Ainoa sivuvaikutus minkä olen huomannut on huulten ja kasvojen ihon kuivuminen. Mutta näistäkin selviää, kun muistaa rasvata usein. Olen ollu tyytyväinen, että kuurin aloitin, koska monta vuotta kärsin aknesta (ja turhista hoitokokeiluista) ja turhaan pelkäsin roan sivuvaikutuksia.
        Suosittelen kokeilemaan, jos akne selvästi haittaa päivittäistä elämää! =)


      • ..............................
        telle* kirjoitti:

        Itse olen aloittanut Roan rinnakkaisvalmisteen 4 viikkoa sitten. Suoranaista pahenemista en ole huomannut, paikoin iho jo siistiytynyt kivasti. Ehkä se paheneminen on vielä edessä päin tai sitten ei. Ainoa sivuvaikutus minkä olen huomannut on huulten ja kasvojen ihon kuivuminen. Mutta näistäkin selviää, kun muistaa rasvata usein. Olen ollu tyytyväinen, että kuurin aloitin, koska monta vuotta kärsin aknesta (ja turhista hoitokokeiluista) ja turhaan pelkäsin roan sivuvaikutuksia.
        Suosittelen kokeilemaan, jos akne selvästi haittaa päivittäistä elämää! =)

        onko sulla näkyny tulosta selässäki vai onko sulla mitää siel? ku mul on seläs suth pahaaki naamas taas sen verra lievää että basironilla jo on ruvennu lähtee.


    • rähy

      Mulle lääkäri määräs roa kuurin vajaa vuos sitten. Söin aluksi 20mg joka toinen päivä ja 10mg joka toinen päivä. Noin 3 viikon jälkeen naama oli täynnä järkyttävän kokoisia pahkuroita ja muutenkin punoitus oli hyvin voimakasta. Kuukauden seurannan jälkeen lääkäri nosti annostuksen 40mg per päivä ja siitä se vittu alkoi... Annostuksen nostamisen jälkeen naama ja nenän limakalvot alkoivat kuivua erittäin pahasti. Nenä ratkesi vuotamaan verta vähintään kaks kertaa päivässä ja jatkuvaa vuotoa kesti aina noin 10 minuuttia. Lopetin kuurin ihan omatoimisesti, jonka jälkeen verenvuodot loppuivat ja aknekin rupesi vähitellen hellittämään, tästä en tietenkään ihotautilääkärille mitään sanonut ja lopetin seurannassa käymisen kuin seinään.. Noin kuukausi kuurin lopettamisen jälkeen finnejä ei ollut enää yhtään, ja punoituskin alkoi hellittämään. Naamaan jäi vain muutama aknen jättämä arpi

    • roaccutan kokenut

      ensin iho pahenee, sit paranee. kuivuus on ihan normaalia ja menee ohi muutamassa vkssa/kkssa

    • sqarp
    • Roaccutanista apua!

      Kuurin aloittamisen jälkeen itsellä finnien määrä lisääntyi jonkun verran, mutta muutaman viikon jälkeen iho alkoi paranemaan pikku hiljaa ja muutaman kuukauden jälkeen aknesta ei ollut jäljellä muuta kuin arvet. Arpia voi käydä hoitamassa ihokuorinnoissa. Kuurin haittavaikutuksia oli huulien kuivuus ja lievä alakuloisuus, varmaa tietoa ei ole johtuiko jälkimmäinen kuurista. Roaccutan tehosi omaan melko pahaan akneen todella hyvin ja nyt 6vuotta kuurin jälkeen ei finnejä ole enää tullut! Suosittelen!

    • 20+17

      Useimmilla sivuvaikutukset jäävät ihon ja limakalvojen kuivumiseen,mutta hoitotulokset ovat vertaansa vailla,ennen Roaa paha akne jätti pahat arvet
      jotka iän myötä vaan pahenevat ihon ohenemsien ja löystymisen myötä,enää
      kenenkään tarvitse pilata elämäänsä aknen vuoksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe