AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Fluval 304 ulkosuodatin

Fluval 304 ulkosuodatin

14 Vastausta 1 894 Lukukertaa
Sain elämäni ensimmäisen ulkosuodattimen, Fluval 304 mallisen ja olen nyt suoraan sanottuna aivan ulalla. Ex- omistaja neuvoi että sisälle tulee rakeita, vanua ja halutessaan jotain hiiltä...

Olisiko antaa jotain hyvää vinkkiä tai linkkiä, missä olisi ulkosuodattimien sielunelämästä ja toiminnasta kerrottu ymmärrettävästi. Löysin netistä vain Fluval 304 suodattimen englanninkielisen manuaalin.

En ymmärrä siis noiden suodatinmateriaalien tarkoitusta tai käyttöä, mitä laitan ja mihin ja miksi. Pitäisi alkaa kypsytellä allasta piakkoin laittamalla tuo ulkosuodatin kypsymään pienempään akvaarioon mutten uskalla aloittaa ennenkuin tajuan jotain ulkosuodattimista ylipäätään...

Aquawebissä on kaikkea, mutta en löydä selkeää ohjetta tai vastaavaa.

Tässä muutama kuuklettamalla löytynyt kuva ohjeeksi...

http://www.thetropicaltank.co.uk/Images/f304comp.jpg
... nuo makaroni keramiikka massat alimmaisiksi ja vanu päälimäiseksi, esimerkiksi. Vanuja on kymmeniä erilaisia, itse käytän noita keraamisia, biologisia palloja sekä sintrattua lasia massoina omissa suodattimissani

http://www.reef-encounters.net/cdata/18041/img/18041_725586i.jpg
... tuosta kuvasta malli miten kiinnität letkut

http://www.aquarticles.com/images/Fish%20Stores%20Canada/Rain%20Forest/p-33%20Display%20back.jpg

se aktiivihiili on tarkoitettu veden puhdistamista varten, tautien lääkitysten jälkeen laitettavaksi ja hetken päästä poistettavaksi

Miksi;

erilaisilla massoilla on erilaiset sitomis ominaisuudet ja bakteereille tartunta mahdollisuudet, toisiin jää liete paremmin kiinni, toisiin elävät hajoittaja bakteerit ja vanut sitovat vielä pien jakoisen lian itseensä tehokkaasti

Mites kun

niitä lokeroita on kolmessa tasossa tuossa suodattimessa, niin miten kannattaa laittaa systeemejä...alimmaiseenko rakkuloita ja päällimmäiseen vanua? Entäs keskimmäiseen?

just nii

ohhoh, mielessä oli mutten näet sitä kertonut, oli muut mielessä.

karkeat alakertaan, hienot yläkertaan, keskelle, siltä välitä ;) vaikka niitä biopalloja, jos löydät.

sama suodatin..

Mulla sama suodatin ja itselläni on ollut ongelmia sen käytöstä, pakkauksessa ei ollut suomen kielisiä ohjeita ja netistä ei löydy. Minulla suurena pulmana suodattimen käynnistäminen, tavallaan suodatin ei käynnisty kunnolla esim puhdituksen jälkeen. Menee todella kauan ja paljon saa vekstatta että suodatin käynnistyyy, eilen kun pesin sen sain yrittää suodatinta päälle puolitoista tuntia. Moottori pyörii mutta se ei lähde kierrättämään vettä. Tänään taas sama ongelma kun sähköt meni poikki, suodatin ei yksinkertaisesti lähde kiertämään, moottori kyllä pyörii. Olisiko kenelläkään neuvoa? oon niin kyllästynyt tähän takkuamiseen...

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

fluval 303. 304 ja 305 ulkosuodatin

Tässä linkki manuaaliin

http://www.hagen.com/pdf/aquatic/Fluval04new.pdf

Ohjeessa kehoitetaan laittamaan karkean massan ylimpään ja aktiivihiilen tai vanu alimpaan lokerikkoon. ?? Veden virtaus vaahtomuovilevyjen kautta alas ja lokerikkojen kautta ylös. Ehkä bakteerit elävät puhtaassa vedessä ja karkeassa massasa. Ajattelin vain F. K. ohjetta. Manuaalin ohje on toisinpäin.

Ongelmasuodattimelle:

Täytä suodatin ihan täyteen ja pistoke rasiaan. Kun moottori pyörii, pumppaa suodattimen säätimen vasemmalla puolella olevalla käsipumpulla (ylö/alas liikkeelä) vettä tulee akvaariosta suodattimeen ja toimii.

Huomaa, että päällä olevan lukituskahvan ja letkujen välissä on toinen kahva. Sillä kahvalla säädetään virtausnopeutta ja sitä painamalla alaspäin, lukituskahvaan päin, teho lisäntyy.

sama suodatin..

Olenkin täyttänyt suodattimen vedellä ja laittanut sen jälkeen pistokkeen pistorasiaan. Mootorin pyöriessä olen pumpannut käsipumpulla ylös alas liikettä ja silloin vesi tulee akvaariosta suodattimeen ja takaisin akvaarioon, suodatin ei kuitenkaan lähde sen jälkeen itse päälle..Kierto loppuu kun lopetan pumppaamisen vaikka moottori pyörii.. Olen pumpannut joskus tunninkin verran mutta suodatin ei käynnisty. Missä siis vika?

lisäjeesiä

Tärkeätä olisi saada myös imuletku vettä täyteen jos tuo suodattimen vedellä täyttäminen eikä imupuolen venttiili hanan liikuttelu auta, yksi varma keino joka auttaa on karskisti poisto suuttimen päästä imaisu pari kertaa, vesi kyllä alkaa kiertämään mutta, suuhun voi ja tulee jos ei ole tarkkana suodattimesta lietevettä joka nieltynä ei maistu kaikkein parhaimmalle.

Yksi keino jolla välttää moinen säätäminen on ostaa EHEIMin PRO II sarna pumpulla varustettu suodatin, jota ei tarvitse imeskellä ja ihmetellä miksei vesi kierrä suodattimen läpi, satavarma konsti ;)

Miksi hieno vanut päälimäiseksi
- koska likainen vesi kiertää suodattimen pohjan kautta ylös päin jolloin suodattimen puhdistava tarkoitus tulee loogisesti toimimaan juuri niin että likaiset partikkelit jäävät pohjalle jotka karkeat massat ottavat kiinni ja mitä ylemmäksi tullaan poisto suutinta sitä hienopi liete pitää saada kiinni ennen kuin se tulee "puhtaana" poistoletkun suuttimesta taas uudestaan kiertoon akvaarioon. Hienovanut siksi aina päälimäiseksi .. http://www.drsfostersmith.com/images/Categoryimages/alternate/alt_909805_EheimProII_2028.jpg .. KUVAN MUKAISESTI KARKEITA VANUJA TUONNE MASSSOJEN PÄÄLLE JA HIENOIN VANU PÄÄLIMÄISEKSI, AKTIIVIHIILI AINOASTAAN (musta levy) LÄÄKITYKSIEN JÄLKEEN POISTAMAAN LÄÄKEJÄÄMIÄ.

Eheim/Fluval

Hyvä perustelu Eheim suodattimen toiminnasta, mutta Fluval toimii hiukan erillaisin massoin. Suurin ero on siinä, että Fluvaliin tulee vesi vaahtomuovi levyjen läpi alas ja kaikki liete ja roskat jää niihin.

Anteeksi muille lukioille, että tämä keskustelu voi tuntua hiusten halkomiselta.
Tarkoituksenamme on ymmärtää miksi jonkun suodattimen ohjeet ovat erilaisia ja ovatko nekään järkeviä. Kun olemme päätyneet järkevään ratkaisuun, voimme neuvoa muita. Suurelle osalle akvaarion omistajista riittä, kun tietää miten suodatin kootaan, puhdistetaan ja että se puhdistaa vettä.

Neuvojille on tärkeää "miksi annan tällaisen neuvon".

Kyllä, kiitos kun olet tullut mukaan...

Tällaisia ohjeita ja selityksiä kaivataan, maalaisjärjellä kirjoitettua suomalaista tekstiä, helposti ymmärrettävää.

Juu, noinhan se Fluvalissa menee mutta eikös fluvalin korien päälle sitten ole saatavilla hieno vanuja, muistan siis väärin???
Niin vannoutunut Eheimin perään etten enää muistanutkaan moista vaan piti kaivaa varastosta vanha nelisatanen romulaatikosta ;)

Fluval 304

on "makaroneja", Eheim Substrat Pro suodatusmassaa ja vanua. Missä järjestyksessä laitan ne?

En ole koskaan käyttänyt tätä suodatinta tai mitään muutakaan ulkosuodatinta. Miten laitan suodattimen käyntiin? Osaako joku selkeästi suomeksi neuvoa?

Fluval 304

Suodatinmassat laitetaan seuraavasti:

Suodattimessa ok kolme lokerikkoa ja yksi levy.
Pystyssä olevaan levyyn tulee kaksi suorakaiteen muotoista vaahtomuovilevyä kummallekkin puolelle.
Ylimpään lokerikkoon esim. Eheim S. Pro massaa tai keramiikkaputket.

Keskelle turvetta, ( jos PH 6,5-7,0) tai samaa kuin ylimpään.

Alas tiiviimpää massaa esim. lääkityksen tai muun vahingon jälkeen aktiivihiili.
Vanu on vähän liian tiivis ja sitä joutuu vaihtamaan usein uutee.

Alimpaan voi laittaa tilanteen mukaan, jos akvaariossa on alitehoinen suodatin vesimäärään nähden voi keramiikkaputket riittää siihenkin, koska sivulla (veden sisääntulo) vaahtomuovit puhdistaa tehokkaasti likaa ja voidaan helposti pestä huuhtelemalla ja näin saadaan kaikki teho suodatukseen ja veden kiertoon.

Mutta kun käytetään alimmassa tiiviimpää massaa, suodattimen puhdistusväli voi olla hyvissä oloissa jopa 4 kk. Siitä huolimatta puhdistan sivuvanut kuukausittain.

Fluval

Nyt ovat siis vitsit vähissä.

Koska suodatin toimii käsipumpulla eikä vettä tule lattialle. Ajattelin kahta syytä.

Suodatin on liian korkealla akvaarion poistoputken päähän näheden.
Toinen mahdollisuus on, että suodattimen kannen ja säiliön välissä oleva rengastiiviste on vioittunut tai huonosti urassaan ja päästää ilmaa suodattimeen.

Pitääkö suodattimen moottori outoa ääntä vai onko tasainen hurina?
Onhan letkut alkuperäiset tai ainakin saman kokoiset sisä ja ulkohalkaisijaltaan?

kaikki kunnossa

Kaikki on alkuperäistäja pitäisi olla kunnossa..suodatin ei ollut edes kovin vanha kun se alkoi tekemään tota juttua. Nyt saatu suodatin päälle mutta moottori pitää erillaista hurinaa ja nyt saa pelätä koska kierto taas loppuu...

kaikki hyvin

Uskon, että outo ääni syntyy moottorin saadessa ilmaa.
Ilmaa on voinut jäädä suodattimessa oleviin vaahtomuoviin ja lähtee sieltä liikkeelle.
 /   /  /  / Fluval 304 ulkosuodatin

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta