Kuppikoko 70K !

Olin

tässä vähän alusvaateostoksilla ja yllätyin liikkeen rintaliivien kokoskaalasta. Kuppikoot alkoivat AA:sta ja muistaakseni päättyivat K:hon vai oliko vieläkin suurempia! Kuppikoot menevät siis seuraavasti: AA, A, BB, B, C, CC, D, DD, E, EE, F, FF, G, GG, E, EE, H, HH, I, II, J, JJ, K, KK..

Tiedän kyllä entuudestaan, että on hyvin isorintaisia naisia, mutta erikoista ja uutta minulle on se, että näillä K-kuppisilla asiakkailla on rinnanympärys vain 66-70cm.

Kysyin uteliaisuuttani myyjältä, kuinka paljon tällaisia uhkeita mutta hoikkia asiakkaita on, niin hän vastasi minulle, että PALJON. Hän oli juuri myynyt tänään yhdet 70 K kokoiset rintaliivit. Rinnat eivät ole silikooneja, vaan luomut.

Siis oikeasti, miettikää hoikalla ihmisellä noin isot rinnat! 70 D on jo aika erikoinen koko, ja tämänkokoisia liivejä on hyvin hankala löytää tavarataloista.

Onko tällä palstalla naisia joilla alkaa koko 70 DD:stä K:hon asti? Minua oikeasti kiinnostaa tietää?

39

11651

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väärää kokoa

      Pakko sanoo alkuun että missä liikkeessä tollanen kokoskaala?? (yleisesti ainoat tuplat AA ja DD) Mutta siis ei 70D oikeasti niin erikoinen koko ole. Luultavasti suomalaisten oikea keskimääräinen koko on lähempänä tuota 70D kuin 75B koska useimmat ostavat liian isoa ympärystä ja samalla sitten pienempää kuppia kun ajattelevat että "ei minulla voi olla a/b suurempaa.." Liivienhän kuuluisi olla tarpeeksi napakka jo heti ensimmäisellä hakasella, jota en itsekkään tiennyt ennen visiittiä kunnon liivikauppaan.

      Tässä täytyy myös muistaa liivien koon vastaavuus: 70D on kupiltaan suunnilleen sama kuin 80B. Eli toisin sanoen tuo sinun kauhistelema 70D ei edes ole suurta nähnytkään. Yleisesti voisi ajatella että pienissä ympäryksissä isoiksi kuvitellut D ja E ovat oikeastaan pieniä/normaaleja ei suuria tilavuudeltaan.

      Itselläni tosin on 65F (parit G:tkin löytyy) ja koen välillä tämän 65 ympäryksen hieman löysäksi, onneksi pian pitäisi tulla suomeenkin 60 ympärystä. :)(ja on luomut) Mutta vaikka noin suuri kuppi onkin niin rinnanympärystä "vain" n 92cm, toisin sanoen jos minulla olisi rintojen alta ympärys 76cm niin minulle menisi iki-ihana 75B. Olet oikeassa että oikeaa kokoa on todella vaikea löytää, yleensä 65 ympäryksellä on vain AA kokoisia hellokitty liivejä. Mutta onneksi löytyy viisaitakin ihmisiä jotka ovat huomanneet oikeanlaisen markkinaraon muutoin sorretuille yksilöille.

      Hyvät ja istuvat liivit maksavat samanverran kuin vääränkokoiset. Siksi olisikin hyvä kaikkien käydä kunnon asiantuntevassa liikkeessä kokeilemassa oikeankokoisia liivejä. Eron kyllä huomaa.

      • Olen käyttänyt

        vuosia aivan väärän kokoisia rintaliivejä. Olen hyvin hoikka ja alipainoinen ja olen aina käyttänyt D70. Olen joutunut laittamaan hakaset aina ihan sinne kireimpään saakka ja sittenkin liivi on jäänyt löysäksi takaa ja ovat nousseet lapaluiden yläpuolelle, mihin ne eivät saisi nousta. Oikeasti minun ympärysmittani on 60 ja silloin kuppikoko myös suurenee. D ei riitä, vaan rinnat tulevat ulos liiveistä. Jokainen voi tätä itsekin testata. Jos on löysät takaa, niin vetää ne oikean tiukalle käsillä, niin huomaa, että käytössä oleva mahdollinen väärä kuppikoko ei enää riitä, vaan on liian pieni.

        Erikoisliikkeistä kannattaa kyllä rintaliivit ostaa, jos haluaa saada varmasti oikean kokoiset ja hyvin istuvat ammattitaitoisen myyjän opastuksella.


      • mutta...

        Mulla on kuppikoko 65D ja rinnan ympärys vain 84cm. Voihan sitä ajatellakin noin että "jos ympärykseni olisi 72cm niin voisin käyttää kokoa 70A". Mutta kun ei ole!


    • vähän tietoa teillekin

      Ihmiset menevät aina samaan halpaan noista kuppikokomerkinnöistä. Rintaliivikoot ovat suhteellisia eli

      100A=95B=90C=85D=80E=75F=70G

      Ei siis ole aina niin, että rinnat suurenisivat kuppikoon myötä, vaan kyse on siitä, kuinka isot rinnat ovat suhteessa ympärysmittaan. Lisäksi, jos rinnat ovat hyvin suuret ympärysmitaltaan, mutta ns. tyhjää täynnä, joutuu ostamaan isomman kuppikoon (ja hieman pienemmän ympärysmitan), jotta liivi istuu.

      Lisäksi, kuppikoot eivät absoluuttisesti mene kuvailemallasi tavalla, vaan on olemassa eri merkintätapojen välisiä eroja. Suomessa ei ole kaksoiskirjaimia, Iso-Britanniassa ne alkavat DD-merkinnästä ylöspäin.

    • tyde93

      Oikeasti kyllä tuo koko riippuu jonkin verran ihan liivistä. Itse en koe olevani todellakaan mikään suuririntainen, vaan pieni ja hoikka ihminen. Oikea ympärysmitta minulle on 60, mikä on tosi ärsyttävää, sillä jos jostain löytyy sellaiset rintsikat, kuppikoko loppuu säännöllisesti korkeintaan B:en.
      Mutta se siitä, asiaan. Siis, minulla oli kerran 60D-kokoiset liivit. Joten kyllä se vaihtelee liiveittäin... :)

    • luomua ja silikonia

      Totta, koossa riittää, ja mitä enemmän kansa lihoo, sitä mittavampia ovat myös "rasvapallot" etualalla :)

      Koot todellakin voi vaihdella ihan uskomattomasti liivimallin ja merkinkin kohdalla. Itse olen huomannut kaapissa olevan liivejä, joiden viralliset koot ovat: A80 - B75 - B70 - C65.
      Mitä kalliimmat liivit tai mitä paremmasta kaupasta ne on ostettu, sitä lähempänä ne ovat tuota B/C -70/65 mittaa. Halpisliivit taas ovat lähes kaikki mittaa B75 tai A80.

      Joten aina pitää sovittaa ja kun istuva malli löytyy, pitää kiinni löydöstään.

    • .,.,.,.

      Kun kävin viimeksi alusvaatteiden erikoisliikkeessä, myyjä suositteli minulle 70E:tä. Kalliit oli mutta ei seppälöistä ym. halppisketjuista löydy pienelle mutta isotissiselle liivejä. Ihmetyttää kyllä toi 70K. Mullekkin on joskus sanottu että näyttää epäluonnolliselta noin isot tissit noin laihalla.

    • ..............

      Kyllä tiettyyn pisteeseen asti voi olla hoikka ja isorintainen, mutta jos koko on 70K niin harvoin on kyseessä ihan hoikka nainen.. Enemmänkin sellainen päärynän muotoinen tai muuten vaan rinnan alta kapeahko. Jos koko on 70K niin painoindeksi on harvoin vain 20. Yleensä sellaiset "hoikat" ovat jossain normaalipainon ylärajoilla. Itsellänikin on pieni ympärysmitta ja suurehko kuppikoko, mutta onhan rinnoissa muutakin kuin pelkkää rasvaa, joten laihduttamalla ne ei ole hävinneet. 70K-kokoisissa kuitenkin on pakko olla paljon rasvaakin

      • ilmoittautuu

        65F lukee liiveissäni. Ei tuohon ihmeeseen kävelevää meijeriä tai silikoneja tarvita. Ainoastaan vanha kunnon tiimalasivartalo 90-65-90. Eli ei mikään päärynävartalo, minulla ainakin pyörii painoindeksi siellä 20 pinnassa.

        Tiedoksi. Changelle oli tänä keväänä ilmestynyt noita isompia kuppikokoja ympäryksellä 60. Vielä kun kaupat älyäisivät lisätä muihinkin vaatteisiin kokoja, että nämä superboobsit mahtuisi S koon paitoihin ja napa jäisi piiloon...


    • Tissineiti

      Täällä yksi 75F/G tai 70G/H ja luomu. Riippuu liivimallista ja -merkistä mikä ympärys ja mikä kuppi on parhain. Englantilaisin kokomerkinnöin kokoni ovat 34F/FF tai 32FF/G. Suomessa siis ei yleensä käytetä noita tuplakirjaimia.

      Vaikka varmaan tästä joukosta minulla menee kupin tilavuus suurimmaksi (joku 65F on mun mielestä oikeasti tosi pieni koko ;), niin en silti itsekään voi mitenkään kutsua itseäni isorintaiseksi. F, G ja H -kupit eivät ole mitään kovin isoja, kun ympärys on 70 tai 75 - puhumattakaan sitten jos se on 65 tai 60. Jos katsoitte jokunen kuukausi sitten tulleen brittiläisen "my big breasts and I" -dokumentin, niin siinä yksi tyttö, Jodie, oli kokoa 28K eli 60K / 60L riippuen siitä, miten tuo kokomerkintä "suomennetaan". Tässä linkki kyseiseen dokumenttiin - katsokaa, todennäköisesti hämmästytte, kuinka loppujen lopuksi normaalin näköinen joku 60K-kokoinen voi olla. Veikkaan, että varsinkin moni mies arvioisi tuon tytön olevan jotain D-kuppia. Siinä seurataan myös paria muuta naista, brittikokoa 30G (käytti aluksi väärää kokoa 32E) ja 34G, tosin tuon jälkimmäisen epäilen käyttävän aivan väärää liivikokoa (tod. näköisemmin on ympärys 32 eli 70 ja kuppi jotain GG/H).

      http://www.videosift.com/video/Me-and-My-Big-Breasts-BBC-Documentary

      Mutta oikeastaan, mitä halusin sanoa, niin en oikein ymmärrä, miksi suomalaiset naiset edelleen jaksaa heilua noiden mittanauhojen kanssa kun yrittävät määrittää itselleen sopivaa kuppikokoa. Niillä mitoilla kun ei ole juuri mitään tekemistä oikean kuppikoon kanssa. Se riippuu niin paljon muistakin seikoista, kuten rintojen ja vartalon muodoista ja mallista sekä rintojen kiinteysasteesta! Voi olla vaikkapa neljä naista samoilla rinnanalus- ja rinnanpäällysmitoilla, joille kuitenkin kaikille sitten loppujen lopuksi sopii parhaiten eri kuppikoot.

      Tässä vielä paras linkki, josta löytyy huimasti tietoa oikeanlaisten, hyvin istuvien liivien valinnasta:

      http://www.bravissimo.com/perfectfit/getting-the-perfect-fit/default.aspx

      Ja siinä sanotaan jo heti aluksi isolla: heittäkää nyt jo pois ne mittanauhanne! :)

      • Tissineiti

        Niin kun tuohon edelliseen pistin linkin siihen dokumenttiin, niin se on todellakin siis koko se dokumentti alusta loppuun. Jos joku ei jaksa katsoa äänien kanssa koko dokkaria, mutta haluaa vain nähdä miltä näyttää joku jolla on ihan luomut 60K -tissit, niin se on se tyttö joka siinä alussa soittaa pianoa ja sen jälkeen kokeilee muutamia eri liivejä päälleen ja valittaa, kun on vaikeaa löytää sopivia.

        Sille on siis Bravissimossa (= englantilainen D kuppeihin erikoistunut erittäin ammattitaitoinen liike) määritetty toi oikea liivikoko, joten ihan turha tulla kenenkään kateellisen nyt narisemaan, ettei se tyttö oikeasti voi olla sitä kokoa ;)


    • Nese

      ...olin eilen pitkästä aikaa rintaliiviostoksilla (Changessa) ja mittautin itseni koko oli 70 DD, aikasempina vuosina olen ostanut B/80:tä tai C:tä, mutta ja tajunnut myöhemmin, että aivan vääriä kokoja, puristi,liian pienet tai sit kupit liian isot tms.
      Eilen sain hyvät liivit, hyvän palvelun kanssa. Nyt istuu, menen samaan paikkaan seuraavan kerrankin, maksoi alle 20e.(pieni alennus tuli).

      • riippurinta22

        ite käytin jotain 75 80 D ja käytin yhen päivän siihen että kiertelin eri rintsikka kaupoissa. ekassa myyjä ei edes huomannut että kuppikoko oli liian pieni 80D muistaakseni ja ite en tiennyt. sitten kävin change kaupassa ja myyjä katto ja sano että kokeillaan tuota 70 G ja lopulta lähin sieltä 70H kanssa ja en aio vaihtaa kokoa
        siellä on ollut paras palvelu mitä mie olen huomannut


      • changeee
        riippurinta22 kirjoitti:

        ite käytin jotain 75 80 D ja käytin yhen päivän siihen että kiertelin eri rintsikka kaupoissa. ekassa myyjä ei edes huomannut että kuppikoko oli liian pieni 80D muistaakseni ja ite en tiennyt. sitten kävin change kaupassa ja myyjä katto ja sano että kokeillaan tuota 70 G ja lopulta lähin sieltä 70H kanssa ja en aio vaihtaa kokoa
        siellä on ollut paras palvelu mitä mie olen huomannut

        Hyvä että löytyi oikea koko. Muista kuitenkin, että tuo on vain Change kokosi, se ei välttämättä ole sama muilla merkeillä vaikka onkin jo hyvä alku. Change on siitä kumma liivimerkki, että heidän kuppinsa ovat pieniä mitoitukseltaan ja näin ollen onkin ihan mahdollista, että kokosi on n. 70 F-G muilla merkeillä.


    • Pakosta 70F

      Olin aikaisemmin kokoa 70F ja se oli tuskaa, silloin ei löytynyt melkein mistään tuota kokoa ja opiskelijan budjetista saattoi mennä kuukauden ruokarahat pelkkiin liiveihin jossain erikoisliikkeessä. Kovien niskakipujen takia lääkäri lähetti sitten rintojen pienennykseen, ja rintoja nostettiin vähän ylemmäs, jossa selkä on leveämpi eli kokoon 80C.

      Nyt olen taas kasvanut takaisin, olen pitkään ollut koossa 75DD, nyt viime vuodesta 75E ja taas ympärysmittakin alkaa olla hieman löysä, joten kohta olen taas 70F.

      Ilmeisesti mun rintakudos on sellaista joka kasvaa, siihen ei lekurin veitsikään auta.

    • kjtoiejrtoi

      eri maissa on eri kokosysteemit ja luokitukset. euroopan mittojen mukainen koko voi olla pienempi jossain muussa maassa

      • LUOMUT

        K-kuppisilla asiakkailla on rinnanympärys vain 66-70cm.


        Tuo kuulosti hieman oudolta koska kokoni on 85 hh / k ja mittani on 85 120
        eli ei ole rinnanympärys 66-70 vaan 120 ja kuppi kokoni on hh / k (liikkessä mitattu)


      • Oudot muodot
        LUOMUT kirjoitti:

        K-kuppisilla asiakkailla on rinnanympärys vain 66-70cm.


        Tuo kuulosti hieman oudolta koska kokoni on 85 hh / k ja mittani on 85 120
        eli ei ole rinnanympärys 66-70 vaan 120 ja kuppi kokoni on hh / k (liikkessä mitattu)

        65F lukee liiveissäni. Ei tuohon ihmeeseen kävelevää meijeriä tai silikoneja tarvita. Ainoastaan vanha kunnon tiimalasivartalo 90-65-90. Eli ei mikään päärynävartalo, minulla ainakin pyörii painoindeksi siellä 20 pinnassa.

        Ei ole tiimalasi 90-65-90 erotus on vain 25 sinut luokitelaan pehmeän muodokkaaksi =)
        Jos erotus on 30 tai yli on tiimalasi.
        Omani on 110-70-110 (luomu)
        kävin alan liikkeessä etsimässä liivejä oudoille mitoilleni jolloin myyjäs sanoi ettei ole ennen tavannut noin vahvasti tiimalasi vartaloa kysyin missä raja sitten menee että on tiimalasi
        alusvaatteiden erikoisliikkeen myyjä vastasi Jos erotus on 30 tai yli on tiimalasi.


      • Tasapaksu tiimalasi
        Oudot muodot kirjoitti:

        65F lukee liiveissäni. Ei tuohon ihmeeseen kävelevää meijeriä tai silikoneja tarvita. Ainoastaan vanha kunnon tiimalasivartalo 90-65-90. Eli ei mikään päärynävartalo, minulla ainakin pyörii painoindeksi siellä 20 pinnassa.

        Ei ole tiimalasi 90-65-90 erotus on vain 25 sinut luokitelaan pehmeän muodokkaaksi =)
        Jos erotus on 30 tai yli on tiimalasi.
        Omani on 110-70-110 (luomu)
        kävin alan liikkeessä etsimässä liivejä oudoille mitoilleni jolloin myyjäs sanoi ettei ole ennen tavannut noin vahvasti tiimalasi vartaloa kysyin missä raja sitten menee että on tiimalasi
        alusvaatteiden erikoisliikkeen myyjä vastasi Jos erotus on 30 tai yli on tiimalasi.

        Minä kun luulin, että se tiimalasius ja muutkin vartalon muodot määritellään enemmänkin ihmisen silmässä ja riippuvat siis katsojasta kuten kauneuskin. En ollut aavistanutkaan, että nyt vartalon muodoillekin on sitten ihan omat määritelmänsä mittalukemineen ja varmaan mustana valkoisella tilastoituina jossain!

        Ei ole todellista..... Että joku oikein ottaa asiakseen tulla tänne valistamaan, ketkä saavat kutsua itseään tiimalasiksi, ja kertomaan toiselle että tämä ei ole tiimalasi vaan pehmeän muodokas koska on viisi senttiä liikaa erotuksessa eikä tämä siksi saa kuvitella olevansa tiimalasi. Ei pahalla, mutta kuulostaa vaan niin uskomattomalta... Sinustahan voisi tulla vaikka vartalonmuotopoliisi! :D

        Esim. itse olen omasta mielestäni ihan eri mallinen kuin millaisena mieheni ja tuttuni minut näkevät. Eli kaikilla tuntuu olevan vähän eriäviä mielipiteitä, yksi sanoo sopusuhtaiseksi, toinen tiimalasiksi, kolmas hoikaksi tai urheilulliseksi jne. Pitäisiköhän postittaa tänne omat mitat jotta vartalonmuotopoliisit voivat kertoa, mikä oikeasti olen, etten vaan mene kuvittelemaan väärää itsestäni ja voin tutuillenikin sitten korjata jos erheellisesti näkevät vartaloni jonain muunlaisena??


      • La_police
        Tasapaksu tiimalasi kirjoitti:

        Minä kun luulin, että se tiimalasius ja muutkin vartalon muodot määritellään enemmänkin ihmisen silmässä ja riippuvat siis katsojasta kuten kauneuskin. En ollut aavistanutkaan, että nyt vartalon muodoillekin on sitten ihan omat määritelmänsä mittalukemineen ja varmaan mustana valkoisella tilastoituina jossain!

        Ei ole todellista..... Että joku oikein ottaa asiakseen tulla tänne valistamaan, ketkä saavat kutsua itseään tiimalasiksi, ja kertomaan toiselle että tämä ei ole tiimalasi vaan pehmeän muodokas koska on viisi senttiä liikaa erotuksessa eikä tämä siksi saa kuvitella olevansa tiimalasi. Ei pahalla, mutta kuulostaa vaan niin uskomattomalta... Sinustahan voisi tulla vaikka vartalonmuotopoliisi! :D

        Esim. itse olen omasta mielestäni ihan eri mallinen kuin millaisena mieheni ja tuttuni minut näkevät. Eli kaikilla tuntuu olevan vähän eriäviä mielipiteitä, yksi sanoo sopusuhtaiseksi, toinen tiimalasiksi, kolmas hoikaksi tai urheilulliseksi jne. Pitäisiköhän postittaa tänne omat mitat jotta vartalonmuotopoliisit voivat kertoa, mikä oikeasti olen, etten vaan mene kuvittelemaan väärää itsestäni ja voin tutuillenikin sitten korjata jos erheellisesti näkevät vartaloni jonain muunlaisena??

        Kuulepa tasapaksu tiimalasi, edellinen poliisi lienee valepoliisi :-D etköhän ole ihan tiimis sinäkin.

        Kyllähän jokainen tajuaa että vartalomallit ovat vain apukeino, eikä mikään kiveen hakattu Hammurabin laki.

        Lisäksi kurvikas neiti on aivan väärässä tiimalasimääritelmässään. Sitä ei voi määritellä 30 senttimetrin erotuksella - silloinhan nainen jolla olisi 200 cm lantio ja 170 cm vyötärö olisi tiimalasi!!! :-DDDD

        Jos oikein matemaattisesti haluaa asian laskea, on tiimalasimalli eri lähteiden mukaan sellainen, jossa lantion suhde vyötäröön on enintään 70 - 75%. Esim se klassinen tiimalasina pidetty ihannevartalomitta 90-60-90 antaa tuloksen (vyötärö/lantio) 66%.

        Tiimalasimalli (se astia) muodostuu kapeasta keskikohdasta josta melko lyhyellä välimatkalla laajenee kaari sekä ylä- että alapuolella - noiden kaarten tulee olla samalla etäisyydellä keskikohdasta, vartalossa siis vyötäröstä, joten lantion pari on rinnat (ei hartiat, kuten usein väärin jopa pukeutumisneuvojat Suomessa neuvovat).

        Lisäksi että tiimalasimallimalli oikeasti toteutuu, ei nainen voi olla liian pitkä, eikä varsinkaan pitkäselkäinen, koska silloinhan tiimalasi loivenee, ja muuttuu vaasiksi (ks. Trinny ja Susannah) tai muuksi malliksi.

        Tiimalasinainen on siis usein melko lyhyt tai keskipituinen ja myös sellainen että keskivartalo l. torso on aika lyhyt, joko yhtäpitkä tai lyhyempi kuin sääret. Monella voi olla myös kapea selkä ja hartiat, se rinnanympärys muodostuu siinä tapauksessa suhteessa isosta kuppikoosta. Jos selkä on leveämpi, voi kuppikoko olla pienempi.

        Tässä on kyseessä vartalon mittasuhteet, joten painoindeksillä ei ole yleensä vaikutusta asiaan. Jos diabetes tms sairaus iskee, vyötärölihavuus muuttaa kenties suhteita, mutta normaalisti tiimalasi säilyttää suhteellisen samat suhteet oli sitten 50 kg tai 70 kg. Eli neiti 90-60-90 voi lihoessaan sitten olla vaikka 105-70-105.

        Samoin ruumiinrakenne eli oikeastaan luusto vaihtelee ihmisillä, joten selänympärys ei kerro onko nainen ylipainoinen vai ei, samoin kuin ranteen leveys. Lihominen näkyy rintaliivikoossa yleensä niin että mittasuhde selkä/pysyy samana vaikka koko suurenisi. Synnytykset, e-pillerit yms voivat sitten vaikuttaa vähän eri tavalla.

        Yleisin rintaliivikoko on Suomessa nykyään muuten 75D. EI TODELLAKAAN 75B, se on jo vanhentunutta faktaa. Keskimääräinen muutos ei johdu siis lihomisesta, koska ympärysmitta on sama vaan naisten rinnat eli kuppi ovat kasvaneet - johtuu varmaan hormoneista, niitä tulee sekä e-pillereistä, hormonikorvaushoidosta, että ympäristöstä.

        Nyt lopetan poliisoinnin ja siiryyn varsinaiseen asiaan:

        Yllä oleva kurvikas neiti luulee olevansa erikoinen, mutta voi voi tyttöä, kyllä meitä on muitakin. Itse olen melkein samoissa mitoissa, opiskeluaikana oli vyötäröni vielä kapeampi eli 65 cm.

        Olen vartaloni kanssa ihan tyytyväinen periaatteessa, ongelma on tietysti sopivien vaatteiden löytäminen, kun nykyinen vaatemalli tuntuu olevan se solakka tasapaksu pötkylä leveillä hartioilla.

        Rintaliivit ostan aina ulkomailta. En löydä Suomesta mieleisiäni. Housujen ostaminen on hankalaa, puhumattakaan takeista. Eli jos kurvikkaalla neidillä on vinkkejä siinä asiassa, toisena kurvittarena otan mielellään vastaan niitä.


    • meitsivaaaaan

      Itselläni on tissin alta koko 71 ja kuppikoko on
      (katsoin lumingerien sivuilta suuntaa-antavan koon)
      UK mitoissa 65H ja EU:n mitoissa 65J.
      En tosiaan tiedä mistä olet tuollaisen mittataulukon
      repinyt, mutta tälläinen taulukko on rintaliivikaupan sivuilla
      esim D:stä ylöspäin UK:n koot menevät näin: D DD E F FF G GG H HH J JJ K
      Kun taas EU:n mitoissa menee näin : D DD E F G H I J K L M
      Itselläni on siis 71 rinnan alta ja noin 97 rinnan päältä
      toppauksettomat liivit päällä..
      Tilasin juuri Lumingerie.fi sivustolta itselleni liivit,
      saa nähdä saanko kerrankin oikean kokoiset liivit ilman että liian
      löysä ympärys ja pienet kupit... Tää on niin perseestä :S
      Voisikin vain normaalista kaupasta ostaa :(
      PS: Olen käynyt ns vartaloanalyysissä, ja olen tiimalasi vaikka
      jään peräti pari senttiä vaille 30cm erotusta :D Tiedoksenne.

      • Turhuutta_kaikki!

        Luuletteko tosiaan, että joskus aikoinaan kun tiimalasi on ollut yleisempi, että ihmiset ovat mittanauhojen kanssa itseään mittaamassa, että "olenkohan nyt varmasti tiimalasi jne.!"?

        Olen itsekin tiimalasi - niin mitoiltani kuin ulkoisesti katsottuna - mutta en ole silti ole mitenkään järin isorintainen. Tiimalasius ei johdu mistään "rintageeneistä" (eli siis siitä onko luotu isot rinnat vai ei, sillä siinätapauksessa aika monikin isorintainen olisi "tiimalasi"), vaan vartalon malliin kokonaisuudessaan vaikuttavista geeneistä. Vartalo koostuu mm. luustosta ja sen mittasuhteista, rasvankerääntymistaipumuksesta eri vartalon kohtien suhteen, jne.

        Aika turhaa etsiä selitystä isopovisuudelle siitä, että sattuu olemaan "tiimalasi". Tiimalasivartalossa verrataan VYÖTÄRÖN suhdetta lantioon ja rintoihin, kun taas rintoliivien kokoa etsiessä verrataan rinnanympäryksen ja rinnankoon (kuppikoon) suhdetta toisiinsa!

        Vai tuleeko teillä muka rintaliivit vyötärölle? Itselläni ainakin vyötärö on kapeampi, kuin suoraan rintojen alta otettu mitta johtuen siitä, että vyötärön kapeimman kohdan kuulukin sijoittua hiukan alemmas.


        Mikäli rinnanympärys on yhäsuuri kuin vyötärön kapein kohta, kyseessä ei todennäköisesti ole kyseessä enää tiimalasi, vaan päärynä, sillä päärynälle on tyypillistä pitkä vyötärö.

        Unohdatte myös sen, että henkilö voi olla myös ylhäältä huomattavasti suurempi kuin alhaalta, jolloin kyseessä ei ole enää tiimalasi.


      • jepulisjeejee
        Turhuutta_kaikki! kirjoitti:

        Luuletteko tosiaan, että joskus aikoinaan kun tiimalasi on ollut yleisempi, että ihmiset ovat mittanauhojen kanssa itseään mittaamassa, että "olenkohan nyt varmasti tiimalasi jne.!"?

        Olen itsekin tiimalasi - niin mitoiltani kuin ulkoisesti katsottuna - mutta en ole silti ole mitenkään järin isorintainen. Tiimalasius ei johdu mistään "rintageeneistä" (eli siis siitä onko luotu isot rinnat vai ei, sillä siinätapauksessa aika monikin isorintainen olisi "tiimalasi"), vaan vartalon malliin kokonaisuudessaan vaikuttavista geeneistä. Vartalo koostuu mm. luustosta ja sen mittasuhteista, rasvankerääntymistaipumuksesta eri vartalon kohtien suhteen, jne.

        Aika turhaa etsiä selitystä isopovisuudelle siitä, että sattuu olemaan "tiimalasi". Tiimalasivartalossa verrataan VYÖTÄRÖN suhdetta lantioon ja rintoihin, kun taas rintoliivien kokoa etsiessä verrataan rinnanympäryksen ja rinnankoon (kuppikoon) suhdetta toisiinsa!

        Vai tuleeko teillä muka rintaliivit vyötärölle? Itselläni ainakin vyötärö on kapeampi, kuin suoraan rintojen alta otettu mitta johtuen siitä, että vyötärön kapeimman kohdan kuulukin sijoittua hiukan alemmas.


        Mikäli rinnanympärys on yhäsuuri kuin vyötärön kapein kohta, kyseessä ei todennäköisesti ole kyseessä enää tiimalasi, vaan päärynä, sillä päärynälle on tyypillistä pitkä vyötärö.

        Unohdatte myös sen, että henkilö voi olla myös ylhäältä huomattavasti suurempi kuin alhaalta, jolloin kyseessä ei ole enää tiimalasi.

        Tiimalasivartalohan oli aikoinaan "yleisempi" yksinkertaisesti siksi, että alusvaatteena oli tapana käyttää vyötäröä voimakkaasti kiristävää korsettia, joskus jopa lapsesta saakka.

        Olen samaa mieltä, että vartalon tiimalasimaisuudella ei ole sinänsä mitään tekemistä mittojen tai eri ruumiinosien absoluuttisen koon kanssa. Kyse on oikeastaan vain ulkoisesta vaikutelmasta.

        Lähes jokainen nainen saa vartalonsa muistuttamaan enemmän tai vähemmän tiimalasia pukeutumalla oikein leikattuhin, juuri itselle hyvin istuviin vaatteisiin, alusvaatteista lähtien. Totta kai toisilla on tähän jo luonnostaan enemmän edellytyksiä kuin toisilla, mutta niinkin yksinkertaisella asialla kuin hyvin leikatuilla vaatteilla voi tasapaksumpikin huomata omistavansa kurveja.


      • Turhuutta_kaikki
        jepulisjeejee kirjoitti:

        Tiimalasivartalohan oli aikoinaan "yleisempi" yksinkertaisesti siksi, että alusvaatteena oli tapana käyttää vyötäröä voimakkaasti kiristävää korsettia, joskus jopa lapsesta saakka.

        Olen samaa mieltä, että vartalon tiimalasimaisuudella ei ole sinänsä mitään tekemistä mittojen tai eri ruumiinosien absoluuttisen koon kanssa. Kyse on oikeastaan vain ulkoisesta vaikutelmasta.

        Lähes jokainen nainen saa vartalonsa muistuttamaan enemmän tai vähemmän tiimalasia pukeutumalla oikein leikattuhin, juuri itselle hyvin istuviin vaatteisiin, alusvaatteista lähtien. Totta kai toisilla on tähän jo luonnostaan enemmän edellytyksiä kuin toisilla, mutta niinkin yksinkertaisella asialla kuin hyvin leikatuilla vaatteilla voi tasapaksumpikin huomata omistavansa kurveja.

        enemmän korsetteja ym., mikä saattoi muokata naisten vartaloita, mutta kyllä on ihan tosiasia, että naisten vyötärönympärys on keskimääräisesti kasvanut. Ja jos katsot valokuvia ym., niin kyllä huomaa, että aika yllättävän moni on entisaikaan ollut tiimalasi.

        Toki vaatteilla voi jotakin vaikuttaa, mutta todellisuudessa tiimalasia on aika mahdoton feikata vaatteilla. Suoremman malliset ihmiset kun laittavat esim. nk. tissivyönpäälleen, niin eipä se vyötärö oikeasti kapeampi ole (tosin ei nuo tissivyöt kyllä tiimalaseillekaan hirveästi sovi).

        Itseasiassa vaatteet useimmiten ainakin varsinaisilta tiimalaseilta jopa häivyttävät niitä muotoja. Itselläni ainakin vyötärön kapeutta ei saa vaatteilla läheskään niin paljon esille kuin mitä se on alastomana ollessa.

        Huomauttaisin muuten sellaisesta asiasta, että kyllä ihan ns. normaali-ihmisilläkin niitä kurveja on, eli mielestäni ketään ei voi sanoa "kurvittomaksi" ellei ihan langanlaiha ja tikkusuora ole.


      • jepulisjeejee
        Turhuutta_kaikki kirjoitti:

        enemmän korsetteja ym., mikä saattoi muokata naisten vartaloita, mutta kyllä on ihan tosiasia, että naisten vyötärönympärys on keskimääräisesti kasvanut. Ja jos katsot valokuvia ym., niin kyllä huomaa, että aika yllättävän moni on entisaikaan ollut tiimalasi.

        Toki vaatteilla voi jotakin vaikuttaa, mutta todellisuudessa tiimalasia on aika mahdoton feikata vaatteilla. Suoremman malliset ihmiset kun laittavat esim. nk. tissivyönpäälleen, niin eipä se vyötärö oikeasti kapeampi ole (tosin ei nuo tissivyöt kyllä tiimalaseillekaan hirveästi sovi).

        Itseasiassa vaatteet useimmiten ainakin varsinaisilta tiimalaseilta jopa häivyttävät niitä muotoja. Itselläni ainakin vyötärön kapeutta ei saa vaatteilla läheskään niin paljon esille kuin mitä se on alastomana ollessa.

        Huomauttaisin muuten sellaisesta asiasta, että kyllä ihan ns. normaali-ihmisilläkin niitä kurveja on, eli mielestäni ketään ei voi sanoa "kurvittomaksi" ellei ihan langanlaiha ja tikkusuora ole.

        Viestini sanoma meni sinulta kyllä täysin ohi.

        Yritän selventää. Tässä esimerkiksi korsettiasiaa nyt siten kuin olen itse käsittänyt oppimani perusteella:

        Aikoinaan iskettiin korsetti päälle jo vielä kasvuiässä oleville nuorille tytöille. Olen ymmärtänyt, että jopa reilusti alle kymmenvuotias lapsi puettiin korsettiin ja tämä oli ihan tavallinen käytäntö. Tämä johti siihen, että vartalo ei päässyt kehittymään normaalisti, ja pahimmillaan esimerkiksi kylkiluut kasvoivat ristiin. Voit varmasti itsekin kuvitella, miltä vartalo näyttää sellaisen käsittelyn jäljiltä vielä aikuisenakin. Jep, tiimalasilta, koska keskivartalo on kuristettu väkisin kasaan korsetilla kasvuiässä, ja vartalo on joutunut kasvamaan lopulliseen kokoonsa korsetin sisällä. Vyötärönympärys on varmasti keskimäärin isontunut tästä, sillä nykyisin lasten vartalot saavat kehittyä rauhassa.

        "Ja jos katsot valokuvia ym., niin kyllä huomaa, että aika yllättävän moni on entisaikaan ollut tiimalasi." Edelleen, silloin entisaikaan "yllättävän" moni käytti korsettia.

        Eli, tässä puhutaan tilanteesta, jolloin korsetin käyttö aloitettiin keskimäärin erittäin nuorena (verrattuna tähän päivään), ja korsettia käytettiin joka päivä. Siis myös niissä valokuvissa ym. (?), joista kerroit, ja vaikka ei olisi käytetty eli oltaisiin rohkeasti nakuna, on vartalo silti muokkautunut pitkäaikaisen ja yleensä jo nuorena aloitetun korsetin käytön seurauksena. Nykyäänkin korsetilla voi saada pienennettyä luonnollista vyötärönympärystään, mutta vain väliaikaisesti. Eli vaikka vyötärön mittanauhamitta olisi pienempi kun korsetti on riisuttu, niin se palailee kyllä ennemmin tai myöhemmin ennalleen, kun sisukset palautuvat luonnolliseen asentoonsa.

        On siis tavallaan epäreilua vertailla eri aikakausien naisten vyötärönympäryksiä, kun kasvuolosuhteet ja pukeutumistyyli ovat olleet täysin erilaisia. Voisihan sitä sanoa ihan yhtä hyvin, että kivikaudella naisilla oli useammin riippuvat rinnat. Niin, koska rintaliivejä ei ollut keksitty.

        "..kyllä on ihan tosiasia, että naisten vyötärönympärys on keskimääräisesti kasvanut." Tässä tarvittaisiin nähtäväksi sellainen tutkimus, jossa asiasta on tiukkaa faktatietoa mustaa valkoisella ja kaikki asiaan vaikuttavat seikat on otettu huomioon. Esimerkiksi sellainen seikka, että keskimääräisen absoluuttisen vyötärönympäryksen (oletettuun) kasvuun vaikuttaa ihan varmasti myös se, että nykyään ollaan myös paljon pidempiä kuin ennen. Kun ihmisen luusto kasvaa pituussuunnassa, kasvaa se suhteessa myös leveyssuunnassa, ainakin yleensä. Tietenkin yksilöllisiä eroja on, esimerkiksi on olemassa todella pitkiä ja samalla kuitenkin kapealuustoisia naisia. Heidänlaisensa päätyvätkin usein jonkinlaisiin mallinhommiin. Mutta keskimäärin pidemmällä ihmisellä on yleensä myös leveämpi luusto kuin lyhyemmällä.

        "Itseasiassa vaatteet useimmiten ainakin varsinaisilta tiimalaseilta jopa häivyttävät niitä muotoja." Kuten yritin alunperinkin viestittää, näin tapahtuu kaikille naisille, kun heillä on päällään väärin leikatut, omalle vartalomallille sopimattomat vaatteet. Tämän voi välttää pukeutumalla omalle vartalomallille sopiviin vaatteisiin.

        "..todellisuudessa tiimalasia on aika mahdoton feikata vaatteilla." Nyt olen ymmälläni. Kuka puhui feikkaamisesta, teeskentelystä? Tarkoitin, että nainen voi oikeilla pukeutumisvalinnoilla melko helposti luoda vaikutelmaa tiimalasimaisuudesta, siis korostaa rintoja ja lantiota ja kaventaa vyötäröä, vaikka ei alastomana tiimalasilta näyttäisikään.

        "Huomauttaisin muuten sellaisesta asiasta, että kyllä ihan ns. normaali-ihmisilläkin niitä kurveja on, eli mielestäni ketään ei voi sanoa "kurvittomaksi" ellei ihan langanlaiha ja tikkusuora ole." Sanot, että ketään ei voi sanoa kurvittomaksi, ja sitten kuitenkin sanot niin (langanlaiha ja tikkusuora). Olen edelleen ymmälläni. No, itse en joka tapauksessa väittänyt ketään kurvittomaksi, vaan päinvastoin pointti oli, että toisilla naisilla on luonnostaan enemmän kurveja kuin toisilla, mutta myös ne vähemmän kurvikkaat naiset voivat pukeutumisvalinnoillaan korostaa olemassa olevia kurvejaan ja luoda vaikutelmaa tiimalasimuodosta.


      • .-.
        jepulisjeejee kirjoitti:

        Viestini sanoma meni sinulta kyllä täysin ohi.

        Yritän selventää. Tässä esimerkiksi korsettiasiaa nyt siten kuin olen itse käsittänyt oppimani perusteella:

        Aikoinaan iskettiin korsetti päälle jo vielä kasvuiässä oleville nuorille tytöille. Olen ymmärtänyt, että jopa reilusti alle kymmenvuotias lapsi puettiin korsettiin ja tämä oli ihan tavallinen käytäntö. Tämä johti siihen, että vartalo ei päässyt kehittymään normaalisti, ja pahimmillaan esimerkiksi kylkiluut kasvoivat ristiin. Voit varmasti itsekin kuvitella, miltä vartalo näyttää sellaisen käsittelyn jäljiltä vielä aikuisenakin. Jep, tiimalasilta, koska keskivartalo on kuristettu väkisin kasaan korsetilla kasvuiässä, ja vartalo on joutunut kasvamaan lopulliseen kokoonsa korsetin sisällä. Vyötärönympärys on varmasti keskimäärin isontunut tästä, sillä nykyisin lasten vartalot saavat kehittyä rauhassa.

        "Ja jos katsot valokuvia ym., niin kyllä huomaa, että aika yllättävän moni on entisaikaan ollut tiimalasi." Edelleen, silloin entisaikaan "yllättävän" moni käytti korsettia.

        Eli, tässä puhutaan tilanteesta, jolloin korsetin käyttö aloitettiin keskimäärin erittäin nuorena (verrattuna tähän päivään), ja korsettia käytettiin joka päivä. Siis myös niissä valokuvissa ym. (?), joista kerroit, ja vaikka ei olisi käytetty eli oltaisiin rohkeasti nakuna, on vartalo silti muokkautunut pitkäaikaisen ja yleensä jo nuorena aloitetun korsetin käytön seurauksena. Nykyäänkin korsetilla voi saada pienennettyä luonnollista vyötärönympärystään, mutta vain väliaikaisesti. Eli vaikka vyötärön mittanauhamitta olisi pienempi kun korsetti on riisuttu, niin se palailee kyllä ennemmin tai myöhemmin ennalleen, kun sisukset palautuvat luonnolliseen asentoonsa.

        On siis tavallaan epäreilua vertailla eri aikakausien naisten vyötärönympäryksiä, kun kasvuolosuhteet ja pukeutumistyyli ovat olleet täysin erilaisia. Voisihan sitä sanoa ihan yhtä hyvin, että kivikaudella naisilla oli useammin riippuvat rinnat. Niin, koska rintaliivejä ei ollut keksitty.

        "..kyllä on ihan tosiasia, että naisten vyötärönympärys on keskimääräisesti kasvanut." Tässä tarvittaisiin nähtäväksi sellainen tutkimus, jossa asiasta on tiukkaa faktatietoa mustaa valkoisella ja kaikki asiaan vaikuttavat seikat on otettu huomioon. Esimerkiksi sellainen seikka, että keskimääräisen absoluuttisen vyötärönympäryksen (oletettuun) kasvuun vaikuttaa ihan varmasti myös se, että nykyään ollaan myös paljon pidempiä kuin ennen. Kun ihmisen luusto kasvaa pituussuunnassa, kasvaa se suhteessa myös leveyssuunnassa, ainakin yleensä. Tietenkin yksilöllisiä eroja on, esimerkiksi on olemassa todella pitkiä ja samalla kuitenkin kapealuustoisia naisia. Heidänlaisensa päätyvätkin usein jonkinlaisiin mallinhommiin. Mutta keskimäärin pidemmällä ihmisellä on yleensä myös leveämpi luusto kuin lyhyemmällä.

        "Itseasiassa vaatteet useimmiten ainakin varsinaisilta tiimalaseilta jopa häivyttävät niitä muotoja." Kuten yritin alunperinkin viestittää, näin tapahtuu kaikille naisille, kun heillä on päällään väärin leikatut, omalle vartalomallille sopimattomat vaatteet. Tämän voi välttää pukeutumalla omalle vartalomallille sopiviin vaatteisiin.

        "..todellisuudessa tiimalasia on aika mahdoton feikata vaatteilla." Nyt olen ymmälläni. Kuka puhui feikkaamisesta, teeskentelystä? Tarkoitin, että nainen voi oikeilla pukeutumisvalinnoilla melko helposti luoda vaikutelmaa tiimalasimaisuudesta, siis korostaa rintoja ja lantiota ja kaventaa vyötäröä, vaikka ei alastomana tiimalasilta näyttäisikään.

        "Huomauttaisin muuten sellaisesta asiasta, että kyllä ihan ns. normaali-ihmisilläkin niitä kurveja on, eli mielestäni ketään ei voi sanoa "kurvittomaksi" ellei ihan langanlaiha ja tikkusuora ole." Sanot, että ketään ei voi sanoa kurvittomaksi, ja sitten kuitenkin sanot niin (langanlaiha ja tikkusuora). Olen edelleen ymmälläni. No, itse en joka tapauksessa väittänyt ketään kurvittomaksi, vaan päinvastoin pointti oli, että toisilla naisilla on luonnostaan enemmän kurveja kuin toisilla, mutta myös ne vähemmän kurvikkaat naiset voivat pukeutumisvalinnoillaan korostaa olemassa olevia kurvejaan ja luoda vaikutelmaa tiimalasimuodosta.

        Freyaa käyttävä 75FF ilmoittautuu :) Olen myös ennen itse käyttänyt TÄYSIN väärää kokoa, mutta kun aloin alusvaatemyyjäksi ja minut koulutettiin, tajusin omankin asiani oikean laidan. Ja nuo Freyat on aivan mahtavat :) Pelkissä kaariliiveissä 75 on todella napakka minulle, mutta tuollaisissa toisissa, missä on materiaali erilaista ja kuppi hieman topattu niin olen huomannut, että tuo koko 75 venyy aika äkkiä eli varmasti menisi 70 ympärys myöskin.. En ole mitenkään laiha ihminen, mutta tuosta rintojen alta koko on melko pieni muuhun kroppaan verrattuna. Pienemmät rinnat kyllä itselleni ainakin toivoisin, pitäisi varmaan alkaa laihduttaa kun mieskin välillä niitä ihmettelee kun joskus sentään olivat "käteensopivat" :D


    • 70 I

      HEI !! TIETÄÄKÖ TEISTÄ SIIS KUKAAN MUITA SUOMALAISIA KETJUJA KUIN CHANGEN JA FUNKY LADYN, KOSKA NÄISTÄ KYSEISISTÄ LIIKKEISTÄ EN SAA OIKEATA KOKOA. YMPÄRYSMITTANI ON 70 JA KUPPI KOKO I TAI J. TÄHÄN MENNESSÄ EN OLE SAANUT VIELÄ YHTIÄKÄÄN OIKEAN KOKOISIA LIIVEJÄ VAAN OLEN JOUTUNUT KÄYTTÄMÄÄN JOKO H 70 TAI H75. ELI JOS KELLEKKÄÄN TULEE MIELEEN NIIN OLISIN TODELLA KIITOLLINEN :)

    • tissifriikki

      Kokeilepa esim. www.lumingerie.fi

    • MInnaÅ

      Löytyy myöskin www.annella.fi. Joistakin Funky Ladyn liikkeistä löytyy myös näitä kokoja, mutta ei ainakaan Itiksestä.

    • Luomu70J/K?

      Sama ongelma minulla! Olen kokoa 70J mutta saatan hyvinkin olla kuppukooltani K koska tänään kun kävin changessa sovittammassa 70J kokoset liivit, eivät tuntunu istuvan hyvin, ja kuppikoko näytti ja vaikutti liian pieneltä :( Luomut on mutta hankalaa on ehdottomasti löytää oikeita liivejä! Tällä hetkellä käytä erittäin väärän kokoisia liivejä jotka ostin n 1,5 vuotta sitten Lindexiltä. Stockallakin ehdotettii että kävisin Wiipurin erikoiskorsettiliikkeesä koska siellä pystytään teettämään liivejä :) Huomenna käyn piipahtamassa ja kuulema siellä myydään kans J kokoisia liivejä tai on parempi valikoima kuin funky ladylla ja changella :))

    • Cosechan verkkopuoti

      Heippa tytöt!

      Tää nyt ei varsinaisesti enää liity alusvaatteisiin, mutta kyllä isorintaisten hoikkien pukeutumiseen. Allekirjoittanut on itse kärsinyt jo vuosia siitä, ettei löydä tavallisista kaupoista oikeastaan mitään sopivaa ja istuvaa vaattetta.
      Joko leikkaus rintojen kohdalta on ollut mitä on ja eikä istu meikäläiselle, tai sitten vatsan kohdalla esimerkiksi paita tekee pussin.

      Nyt tähänkin olen luonut ratkaisun, nimittäin ihan oman vaatemalliston naisille, joilla on isot rinnat, mutta vatsaa ei oikeastaan lainkaan.

      Cosecha on vasta alkutekijöissään, joten paljon toiveita ja kehitysideoita juuri kohderyhmältä kaipaan! Nyt Cosechalla on muutama toppi ja paita myynnissä For Pretty Boobs -mallistossa, mutta kevään mallistoa olisi tarkoitus laajentaa. Käykää tutustumassa Cosechan valikoimaan ja minua voi lähestyä ihan henkilökohtaisesti sähköpostilla, puhelimella tai MSN Messengerillä. Yhteystiedot löytyvät verkkopuodin sivuilta. :)

      Cosechan verkkopuoti
      - Mirka -

      • Cosechan verkkopuoti

    • :(

      Itse olen 70H-I ja en tahdo vieläkään löytää sopivia liivejä oikein mistään :/ Ja kun löytyy, ei ole oikein mitään mitä kauniina pitäisin. Joskus olisi kivempaa jos saisi vähän pienemmän rintamallin niin sopisi nätit pitsi luomukset päälle.

    • Mrrau

      Täältä löytyy 65F ja painoindeksi 18,1 (eli normaalia alhaisempi paino, ja suurin osa kiloista on varmaan etumuksessa! :DD ) Kivat tissithän nämä on, mutta rintsikat on sitte niin mamma liiviä.. huh! Urheilurintsikat on kyllä parhaat :D pitäisi kyllä mennä hakemaan oikean kokoiset liivit mutta ne on niin hintavia opiskelijan budjetille -.-' so, i feel you!

    • jaså

      Kuppikoot vaihtelee todellaki liiveittäin. Käytin monta vuotta väärän kokoisia. Sitten menin hyvään liikkeeseen jossa sanottiin että käytän aivan liian isoa ympärysmittaa. Käytän liivin mallista riippuen 70D, 65F tai 75F. 65F on juuri hyvän napakka, sillä liivithän venyvät joten olisi hyvä ottaa hiukan pienempi oikeasta mitasta (siis rintojen alta), että ei tarvitse tissejä aivan olkapäillä kannatella. Harvoin tuntuu silti löytyvän alle 70 ympärysmittaisia ja yli D kuppikoon kokoja mistään ei ammattimaisista liikkeistä. Ihmetttelen miten rinnakkaat ostavat liivinsä kun jo itsellänikin tuntuu välillä olla vaikeuksia löytää todella hyviä.

    • CurvyKate

      Hei! Tsekatkaa tuo Lumingerie.fi, sieltä löytyy nättejä liivejä jopa O-kuppikokoon asti eikä hinnat oo aivan kamalia. Oon itse tilannut sieltä useat liivit ja hinta on pyöriny aleista yms. riippuen siinä 20:stä 50:een euroon.

      Kuten tässä keskustelussa joku jo paljon aiemmin mainitsikin, Lumingerien sivuilta löytyy myös paljon hyvää, asiallista ja etenkin paikkansa pitävää rintaliivitietoa, esimerkiksi juuri nuo kokomerkinnät. On tärkeää tietää, onko kuppikoon kirjaimessa kyse brittiläisestä UK-mitoituksesta vai eurooppalaisesta EU-mitoituksesta. Ilman näitä voi ostos mennä hyvin suurissa kuppikoissa jopa 3-4 kuppikokoa metsään!

      Samaisen nettisivun kokolaskurin mukaan olen itse kokoa EU 65J / UK 65GG. Yllättävää kyllä, vasta asiaan todella paneuduttuani ja alettuani tilata rintaliivit NETISTÄ, oon löytäny oikeasti oikean kokoisia liivejä. Ei näitä Lindexien, Kappahlien yms. rekeissä roiku... Valitettavasti Oulun kokoisesta kaupungistakaan en ole löytänyt kokoani kuin yhdestä ainukaisesta alusvaateliikkeestä (Mrs. Divine), joka sekin avattiin vasta viime kesänä.

      Kannattaa ottaa hyvistä lähteistä selvää näistä rintaliiviasioista. Siinä säästää lopulta pitkän pennin, kun väärien kokojen ainainen ostelu loppuu :)

    • Hey3

      Mulla on 70E, joskus 65F tai 75D
      Eivät n mitkää isot ole, aika keskikokoiset. Ja loppujen lopuks, tilavuudeltaan ne on samankokoset ku 80C mikä on hyvin tavallinen koko. Mulla on vaan kapewmpi ympärys.

    • Jenniiii

      Tää on aika vanha ketju mut oli pakko tulla komnentoimaan 😂 itse olen 70K tissien omaava nuori nainen enkä ole omasta mielestä lihava 😂 painoindeksi on jotain 23-24 eli kai ihan normaali. Tässäkin pitää ymmärtää että harrastan liikuntaa ja lihastakin löytyy ihan mukavasti (varsinkin jaloista) todennäköisesti suuri osa naisista on oikeasti aika lähellä mun kokoa( vaikka toki onhan nää ihan yliluonnollisen isot XD), käyttävät sitten ihan väärän kokoisia liivejä. Että ei se kai niin erikoista ole. Kai 😂😂😂 täytyy kyllä myöntää ettei tule ihan joka päivä vastaan yhtä isokokoisia kun mulla (jos ei ole sitten sairaalloisen lihava)

    • Anonyymi

      Minun kuppikokoni on 70 i . Olen ihan normaalipainoinen. Minulla on aika siro ruumiinrakenne. Rinnat ovat aika suuret kroppaani nähden. Mieheni tykkää että olen aika hoikka ja rintani ovat suuret. Ihan luomut ovat. Ne ovat vain kasvaneet vuosien myötä.
      Olen vain siirtynyt isompiin rintaliiveihin . Olen löytänyt useampia alusvaateliikkeitä missä on todella suuria kokoja. Se on kyllä tosi
      mahtavaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5399
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3477
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1602
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      197
      1521
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1023
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe