AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / ortopedille

ortopedille

17 Vastausta 2 873 Lukukertaa
odotellessa..
meidän kaupungissa joudutaan odottamaan ortopedille pääsyä 7kk ja siitä leikkausjonoon odottelemaan 6kk.

Miten muilla, kuka laittaa paremmaksi ?? ;D

kiinnostaa nää suurimpien kaupunkien jonot??

tietääkö kuinka nopeasti pääsee yksityisellä puolella esim. olkapää leikkaukseen?

Helsingissä

samaa luokkaa. Pääkaupunkiseudun ortopedia on keskitetty Vantaalle Peijaksen sairaalaan. Odotin itse polven tekonivelleikkaukseen 6,5 kk.
Ennen sitä ortopedille pääsyä odottelin n.4kk. Joten sair.lomalla olen ollut jo yli vuoden..Jonot saattavat tietenkin vaihdella kiirellisyyyden mukaan.

Ei sentään

Ortopediaa löytyy pääkaupunkiseudulla muuallakin, tekonivelleikkaukset ovat keskitetty Peijakseen.

Valittelin pikkuisen vajaa vuosi sitten terveyskeskuksessa polveani kun nivelrikko alkaa vain pahenemaan. En päässyt sitä kautta edes jonoon, lääkäri totesi että vasta sitten ortopedille kun aletaan harkitsemaan tekoniveltä. Siispä yksityisortopedille valittamaan vaivoja. Tutkimusten ja magneettikuvauksen jälkeen lähete julkiselle ja noin 6 kk myöhemmin Jorviin ortopedille. Lisää kuvia ja sitten päätös tähystysleikkauksesta. Noin 4 kk myöhemmin tämän kuun alussa tuli soitto Jorvin jononhoitajalta, olisi ollut tarjolla runsaan viikon päähän peruutuspaikka. Oli oma moka etten ollut ilmoittanut että osa lääkityksistäni vaatii 4 viikon tauon ennen leikkauksia (lääkitys oli kyllä sairaalassa tiedossa, mutta ei huomioitu). En siis voinut lähteä leikkaukseen ja nyt ei ole mitään tietoa uudesta ajasta.

no ei nyt

..jonota peijakseen,vai mitä tarkoitit pääkaupunkiseudulla?Kyllä minä ainakin sitkeästi jonotan herttoniemeen/töölön sairaalaan;)

Kaikki

Kaikki HUS:n alaiset asukkaat on niputettu samaan hoitoryhmään ja hoidot on jaettu eri sairaaloille. Kyllä helsinkiläinenkin voi joutua Vantaalle tai vaikkapa Porvooseen hoitoon. Minullekin yksityisortopedi oletti kutsun polven tähystysleikkaukseen tulevan Herttoniemestä tai Töölöstä, mutta kutsu tulikin Jorviin. Jos olet jo saanut tiedon hoitopäivästä tai käynyt esikäynnillä em. sairaaloista niin sitten asia on varmistunut. Jos oikein muistan niin proteesien laitto on keskitetty Peijakseen.

yksityisellä

hyvin nopeasti leikkaukseen. Viimeistään kahden viikon kuluessa. Minä pääsin olkapääleikkaukseen alle viikossa kun olin käynyt ortopedillä.

ortopedille pääsy

joo, yksityiselle pääsee viikossa jos on euroja taskussa..eilen tarjous olkapäänleikkaus hoitoo 3800 euroa....? miten rahoitus? ei mitenkään kun en suostu ottamaan pankkilainaa.Joten ootellaan jonossa tavallisten pulliaisten sairaalaan ortopedille ..odotettu jo 3kk..

Mitä kukin

3800 euroa on iso raha. Jos et suostu ottamaan lainaa, asia selvä. Sitten on vain kärsittävä ja odotettava. Minä laitoin terveyteni, hyvinvointini etusijalle. Terveyttään ei aina voi/kannata mitata rahassa.

no huh

ole ottaa velkaa saadakseen terveydenhoitoa! Miksi ihmeessä sitten ylipäätään on kunnallinen hoito olemassa jos eivät kohtuullisen ajan kuluessa pysty hoitamaan. Nykyään on se puolen vuoden hoitotakuu käytännössä, ja käsittääkseni tutkimuksiin pääsy vielä lyhyempi?Jos nämä ei toteudu niin kannattaa älähtää ja ottaa yhteyttä vaikka potilasasiamieheen!

Niinpä niin

Puolen vuoden hoitotakuu...Kaverillani on ollut syyskuusta lähtien selkä ja lonkka todella kipeä.On ollut siitä lähtien jonossa magneettikuvaan. Pääsi kuvaan kuukausi sitten. Todettiin kaksi pahaa välilevynpullistumaa. On jonossa sairaalan ortopedille. Luvattu, että pääsee toukokuussa. Silloin katsotaan leikkaustarve jne ja laitetaan jonoon.Kyllä kestää.Kaveri meni kaksi päivää sitten Ortonille yksityislääkärille, heti alkoi tapahtua.
Tiedän, ettei kaikilla ole mahdollisuuksia maksaa leikkauksia mutta monelle se on periaatekysymys (tiedän). Pitää saada kunnallisella halpaa hoitoa...kun ei saa, kärsitään!!! Se on huh.

Todellakin

Kaltaisellani eläkeläisellä tulot menee suoraan elämiseen. Ei ole mahtavaa omaisuutta jota voisi realisoida tai käyttää lainan takuuna ja pitäähän se laina maksaa takaisinkin (mutta millä tuloilla). Ainoa vaihtoehto on siis kärsiä ja jonottaa julkiselle puolelle. Onneksi on näitä rikkaita jotka oikaisevat yksityispuolen kautta ja lyhentävät osaltaan jonoa. Minäkin olen tästä hyötynyt pari vuotta sitten.

ymmärrän kyllä

En ole rikas vaikka hoidatan tulevan olkapääleikkaukseni yksityisellä. En halua/jaksa odottaa kuntani sairaalaan vuotta. Kohtelu täällä sairaalassa (soitin ja kyselin jonoja) oli myös erittäin tylyä ja epäasiallista.Päätin kerätä pienet roponi kokoon ja mennä yksityiselle.
Ymmärrän, että eläkeläisellä ei ole helppoa. En ymmärrä kun kunnallisen jonot ovat niin pitkät. makseamme koko ikämme kaikenlaisia veroja ja sitten kun apua tarvittaisiin...joudutaan odottamaan ja kärsimään. Tai sitten maksamaan ja kunnolla, omalla tai lainarahalla. Se ei ole oikein.

maksaa kaikki

joo, tota kyllä lainaa saa jos sitä uskaltaa ottaa. Mutta mites maksan takaisin jos sairaslomaa 4-6 kk . Ortopedi (yksityinen) sanoi että toipuminen leikkauksesta vie jopa puolivuotta.Työni kun on vanhusten hoitamista,nostelua ymmm.Odotetaan.. Yksityiseltä lähtenyt myös lähete keskussairaalaan saas nähdä kuinka kauan menee kun vastauksia tulee.
Eikö kellään tiestä ole vakuutusta?? Minun magneettikuvaukset, ortopedillä käynnit, sekä leikkauksen maksoi vakuutus takaisin
Mikä vakuutus korvaa olkapääleikkaukset, magneettikuvat jne jos kyseessä ei ole tapaturma?
sairauskuluvakuutus korvaa kaikki, myös tapaturmat joilla ei ole muuta korvaajaa
Mitäköhän tuollainen sairaskuluvakuutus maksaa? ja mitä ehtoja sen saannille on? Luulenpa vaan, että vakuutuksesta on vaikea saada korvausta olkapääleikkauksesta...aina löytyy jokin syy. Sanotaan, että olkapäässä on jo aiemmin ollut hämminkiä, kulumaa tms. Kahdella tutullani ollut ongelmia vakuutusten kanssa. Toiselta leikattiin olkapää, ei tullut korvausta. Toiselta polvi...
Sairaskuluvakuutuksesta karsitaan ennakkoon tiedetyt riskit ulos. Jos saa kerran jonkun kulumavian vakuutuksesta, jatkossa vakuutusyhtiö rajaa sen ulos vakuutuksesta. Minulla on jopa tapaturmavakuutuksesta rajattu ulos povivaivat (nivelrikkoriski oli tiedossa) ja diabeteksen myötävaikuttavat tapaturmat.
 /   /  /  / ortopedille
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta