AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Mikä on ihmisen tarkoitus tai tehtävä?

Mikä on ihmisen tarkoitus tai tehtävä?

332 Vastausta 30 963 Lukukertaa
Eli aloitin tässä muutama viikko sitten lukemaan filosofiaa ihan vain sen takia, että halusin tutustua kyseiseen asiaan.
Luin mm. Platonin, Aristoteleen, Locken, Sokrateen ja Leibnizin oppeja.
Aloin vain pohtimaan ihmisen tarkoitusta, ei ihmisen elämän tarkoitusta vaan nimenomaan ihmisen ja nyt haluaisin kysyä mitä mieltä muut olette, mikä on tarkoituksemme, tehtävämme. =)

Ihmisen tarkoitus

Sopisiko ihmisen tarkoitukseksi tai tehtäväksi samankaltainen vastaus mitä toisinaan tarjotaan myös elämän tarkoitukseksi eli että tarkoituksen voi jokainen itse subjektiivisesti määrittää itselleen sopivaksi?

Seuraavanlaisia ajatuksia (ja muitakin) löytyy helpohkosti netistä:

1) Aristoteleen omin sanoin: "Ihmisen tarkoitus on elää tietyntyyppistä elämää, ja tämä elämä on sielun toimintoja ja sen tekemiä tekoja, jotka osoittavat järkeä. Näin hyvän ihmisen tulee elää hyvin. Kukin toiminto on suoritettu hyvin, kun sen loppuunsaattaminen on ilmaissut jonkun sopivan hyveen. Näin ollen inhimillinen hyvä on sellaista sielun toimintaa, joka osoittaa hyveitä."

2) Ihmisen tarkoitus on sama kuin kaikilla muillakin eläimillä: lisääntyä ja siten jatkaa sukuaan ja taata rotunsa olemassaolo.

Kysyjän kannattaisi perehtyä ontologiaan esim http://fi.wikipedia.org/wiki/Ontologia

lainaat vain jotain

Tuo on jo niin kulunutta että voisit itsekin alkaa keksimään itse jotain.

Vanhasen tektiviestit Susan Kuroselle

Pääministeri Matti Vanhasen tektiviestit Susan Kuroselle oikeudenkäynissä esiintuleiden tietojen mukaan.

http://www.julkkikset.fi/forum/index.php/topic,6062.new.html#new

Tarkoitus roikkua suomi24 sivuilla!

ja vääntää vastinetta joka helekutin keskustelun avaukseen hyvässä tai pahassa. Harvemmin positiivisesti.

Vanha, muttei turha kysymys.

Hyvään kysymykseen joutuu vastaamaan usein. Me muutumme, maailma ympärillämme muuttuu, käsityksemme muuttuvat niin itsestämme kuin maailmastakin. Nuorena omaksutut käsitykset aivät enää vanhana riitä sellaisenaan. Niitä on koeteltava tämän tästä.
Itselläni se tarkoittaa mm. henkilökohtaisen kristillisen uskoni koettelemista, todenpitävyyttä, käytännössä TODELLA puhutteleviin kysymyksiin vastaamista itselle ja muille. Ilman melkeinpä jatkuvaa jonkin asteista mullistelua ei uskoni varmaan pysyisi elävänä. Vähempikin mielestäni riittäisi, mutta hyvä näinkin.
Vastauksena kysymykseen siitä, mikä on ihmisen tehtävä maailmassa, ihmisenä, vastaan näin: ihmisen tehtävä on löytää omakohtainen usko Jumalaan, kasvaa siinä - ja ihmisenä - käytännössä Jumalan kanssa elämää eläväksi ihmiseksi.

Se tuottaa hyvää hedelmää, jos se perustuu totuuteen ja vapauteen. Siksi se ei ole vain itselle elämistä ja tekee onnellisen elämän mahdolliseksi: onni seuraa minää isompien, muiden palvelemiseen tähtäävien päämäärien tavoittamiseen pyrkimisen sivutuotteena.

Olennaista on toteuttaa muiden palvelemista minuuteen etsatun kutsumuksen perustalta ja auttaa halukkaita löytämään elämän lähde, Kristus.

Pitihän se

Joku hihhuli alkaa muita pistämään johonkin uskonnon kategoriaan! Nimenomaan tuo juutalaiseen ristukseen vetoaminen vanhanaikaista - suorastaan ällöä! "Ei 5 milj kärpästä voi olla väärässä: paska on hyvää!"
Pysyisit sinäkin filosofisella linjalla - ei uskontuunustuksia trenkää joka tuuttihin tryykätä. Alahan jo tajuta oppinne 'kuolemattomasta sielusta' on sokeutta! Vainko SINÄ olet se isoo ego, joka kutsuttu jumaluuksiin? Ja me kaikki eppäilijät olemme saman jumaluuden luomina päästetty kadotuksiin?
Kaikki ne perustuvat siihen että takerrutaan johonkin, että aivosi mädäntyneet, pystyt tuntemaan taivaan ilot!!??? Mahdoton! Nousta kuolleista? Kun aivosi muuttuneet mullaksi, nestemäiset osat kenties uusien aivojen rakannetta etc...
No juu, turhaa jörhöilyä olisi kitkeä! Anna palaa vaan! Täysillä!
Ihmisen elämällä ja ihmisellä tarkoitus? Kukin sen itse määrittelee. Kuitenkin ja joka tapauksessa!
Olen suorittanut muuten filosofista laudaturin opettajaksi opiskellessani. Eikä siihen jumaluuksia tarvittu, vaikka opinnoissa sivuttiin.
Totuus ja Vapaus - samoin subjektiivistä!
Vanha isäni sanoikin sattuvasti, että uskonnot kehitetty valtaa pitävien työkaluiksi pitää 'alamaiset' kurissa.

kannatta katsoa kolikontoinekin puoli

Olet itse uskonut Jumalaan jo pitkään ja olen nähnyt myös sen että onko tuo kirja satua vai totisinta totta. sillä tämä usko ei olo järjettömien ihmisten uskonto vaan tässä voi käyttää aivan tervettä maalais järkeä Joh 7:17 sanotaan: Jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan, onko tämä oppi Jumalasta vai puhunko minä omiani. olen nähnyt kuinka ihmisten sydämet on muuttunu kun he ovat ottaneet Jeesuksen sydämeen asumaan ja olen nähnyt kuinka omassa kotiseurakunnassani eräs nainen parani ms taudista kun hänen puolesta rukoiltiin eikä siitä taudista ole ollut jälkeäkään. ja monia muita asioita olen nähnyt mutta ennenkaikke se että voin tuntea sen että Jumala johon uskon rakastaa minua ja sen voi tuntea. jotku on tosin kyselly että mistä sen tietää että Jumala todella rakastaa kun ei sitä voi millään todistaa. Rakkautta on saia jota ei voi havaita missään koeputkessa. vaan sen tietämällä tietää kun on rakastunut

Sinähän ainut kiihkoilija olet ?

- kovin Sinulta hermot pettää ja kiivastut ,kun joku on eri mieltä.
Ei kai siellä vain ole pohjalainen uhoilija nimimerkin takana,kun noin tryykätä pitää ja riitaa haastaa.

"Vanha isäni sanoikin sattuvasti, että uskonnot kehitetty valtaa pitävien työkaluiksi pitää 'alamaiset' kurissa."

-Kai isälläsi nyt omiakin ajatuksia oli ,ettei vain tuollainen kautta aikojen toisteltu papukaijahokema!:)

Ps. Raamattu ei muuten opeta kuolematonta sielua!

Yes

Selkeästi sanottu.
Osasit varmaan odottaa erilaisia purkauksia, mutta pystyit pitämään ne kirjoitusvaiheessa pois mielestäsi, ja teksti säilyi teesimäisenä. Yksi niistä harvoista teksteistä taas jonka voisi laittaa kehyksiin :o)
ajattelen tarkalleen niin kuin sinä. Tämänhetkinen maailma on pahan vallassa ja ajoittain itse on menossa mukana, mutta periaatteessa tietää, miten tulisi elää ja koko ajan kamppailee että se tieto muuttuisi enemmän tahdoksi ja teoksi.
Niille, jotka tällaisen kokevat ärsyttävänä, toivoo tietenkin rauhaa ja siunausta, vaikka usein tie mihinkään oivallukseen tässä asiassa kulkee kärsimyksen kautta.
Kärsimys on Paholaisen syytä, ja tässä on myös Paholaisen ainoa heikko kohta; Monet kärsimys jalostaa löytämään Jumalan.

Varsinkin

Kukaan ei lue muutamassa viikossa "mm. Platonin, Aristoteleen, Locken, Sokrateen ja Leibnizin oppeja"
No minähän lainasin Keminmaan kirjastosta ja luin koko Dostojevskin tuotannon yhdessä viikonlopussa.

Tämän päivän fakta

Olla kateellinen, ahne, töykeä ja pahansuopa toisia ihmisiä kohtaan.

pitäisikö jo vaihtaa suuntaa?

Joko olisi aika olla suvaitsevainen, antelias, ystävällinen ja hyväntahtoinen toisia ihmisiä kohtaan?

Meillä on kaikilla kyltti kaulassa, jossa lukee Make me feel important! Ystävällisyys luo ystävällisyyttä. Sellainen yritysfilosofia kuin Mary Kay Ashin luoma positiivinen johtamisjärjestelmä olisi nyt tarpeen...

tarkoitus on

Katsella laiturilta näkyykö vastarannalla ketään.

Elää

Ei täällä kovin paljon kannata ajatella asioita joita ei ajattelemalla selvitä. Tarkoitus on elää täysillä se hetki kun täällä ollaan. Ihmisellä sinänsä ei ole maailmassa mitään merkitystä. Ollaan vaan yhtä luonnon kanssa.

Ollaan koe-eläimiä

Ollaan suuressa labrassa kaikki,ei sen enempää.

ollaan koeeläimiä

olen pitkälti samaa mieltä voisit hiukan tarkentaa.

Joo meneekö UFO-Jutuiksi ?

Juu jospa olemmekin joidenkin Humanoidien koe-eläimiä ?

Tai sitten elämä on Jumalan laboratorio ?

TUo sanontasi.....!

TUo sanontasi ,ollaan Jumalan laboratorio oli osuva.Täällä ponnistellaan päivästä toiseen sen opin mukaan ,minkä kukin on itselleen hyväksi kokenut.Amen!

Niinpä niin...

<2) Ihmisen tarkoitus on sama kuin kaikilla muillakin eläimillä: lisääntyä ja siten jatkaa sukuaan ja taata rotunsa olemassaolo.>

-Tuossakin taas näkyy se evoluutiouskon vaikutus ,jonka mukaan ihminen olisi vain eläin ,joka on kehityksen tulos.
Kyllä ihminen olemuksineen kertoo luomisesta ja älykkäästä suunnittelusta. Sokeat luonnonvoimat eivät tällaista luomusta henkisine ominaisuuksineen pysty tuottamaan ,se on täysi myytti.

Kyylätä

Joutessaan kytätä mitä naapuri mökillä tehdään.Ja olla jokapaikassa nenineen kyyläämässä.

Tarkoituksellinen tarpeettomuus

Minusta ihmisellä ei ole oletusarvoisesti mitään tiettyä tehtävää tai tarkoitus. Ihminen on vain olemassa sattuman kautta yhtenä oliona. Ihmisen osa on osallistua olemassaolon kamppailuun, se on kohtalo, ei tehtävä.

Ei mikään.

pikkuhiljaa kehittyneet, ja aikanaan poistumme, kuten kaikki muutkin lajit vuorollaan.
Lyhyen elämämme aikana voimme toimia joidenkin päämääriemme puolesta, mutta maapallon ajassa olemme vain ohimenevä, tosin lopulta kiusallinen hetki.

niin se vaan on

Ei meillä ole mitään tarkoitusta, ei sitten mitään. Me olemme todellakin täällä vaan sattuman tuloksena. Mutta jos kuitenkin olisi jokin tarkoitus, niin se ei ole lähtöisin meistä vaan ihan jostain muualta. Olemmeko me täällä jonkun muun sivilisaation koekappaleita maapallo-laboratoriossa. Se tuo kemia tuntuu toimivan sanoisinko täydellisesti meissä. Olemme toki osa luontoa, mutta ei yhtään enempää.

Näinhän

Huvittaa että joillakin on pakonomainen tarve yrittää keksiä jokin "tarkoitus" ihmiselle ja elämälle yleensä. Pienet on todellakin ongelmat.. Elämän tarkoitus on elää.

ihmisen tarkoitus..

Tuskin tuosta yhtälöstä hyvä elämää on pois vetää, juuri elämästä on kysymys..

Ihmisellä ei ole

varsinaista tarkoitusta sen
enempää kuin eläimilläkään.
Turha tuollaisia asioita on vatvoa

Elämä on se tarkoitus

Sattuman summa on tämä elämä
ja yhden haaran päätepiste on ihminen
sen tarkoitus on niin uskoisin
on elää niinkuin muidenkin
siis elämä on se tarkoitus
ja kehitys on tulos sen

elämän sivuhaara

Elämän (niin kasvi- kuin eläinkunnan) tarkoitus on se perimmäinen kysymys.

Ihmislajin sivuhaaran erikoispiirre koko elollisen laajassa kirjossa on suvunjatkamisen ym yleisten elämän perustoimintojen lisäksi oman olemassaolonsa pohtiminen.
Ajatteleva hminen - Homi sapiens sapiens on ihmisen tarkoitus.

Niinpä niin

Se sopiikin hyvin tuon runomuotoisen määritelmän loppuun.

ajatteleva ihminen
tarkoitus ihmisen

Lihaa piiloon

Perimmäinen tarkoituksemme on piilottaa makkaraa ihotaskuun..

menikö kauankin tuon ajatuksen tikistämiseen--?

kertoisitko-?

itseasiassa kyllä

Joo pakko myöntää en ole ehkä fiksuimmasta päästä, en ole ennen lukenut filosofiaa ja halusin kysyä mielipiteitä. On se kumma, että meillä suomalaisilla ihmisillä on jokin yleinen asenneongelma jos joku on itselleen itsestään selvää niin heti haukutaan tai syrjätään. Itse olen sitä mieltä että jos ei kiinnosta vastata, jos sama kysymys on kysytty monta kertaa ennenkin, niin sivuuttakaa se, ei tarvitse puuttua ja haukkua. Onpa taas hyvä edustaa suomalaisia, hienoa ja mukavaa kansaa, mutta kiitos vastauksista kuitenkin...

Lisääntyminen

Lisääntyminen on ihmisen perimmäinen tarkoitus. Olemme eläinlaji siinä kuin muutkin.
Kuulumme kädellisiin, latinankieliseltä nimeltään Homo Sapiens.

Mikä tässä on niin ihmeellistä??

Pohtia, onko tuonpuoleista?

Turhaa ajan haaskausta.

Silloin kun Platon & kumpp. oli olemassa, jos edes oli, heillä oli hyvää aikaa kaivella nenäänsä ja mietiskellä syntyjä syviä.

Miksiköhän vankiloista ei tule suuria ajattelijoita? Heillä kun passaa olla sitä luppoaikaa.

Ehkä siellä käytetään aika vokottelemalla söpöjä pojuleita rektaalin kiilto silmissä?!

Vastaus

Lähiöfilosofi keksii ihmisen tarkoitukseksi pohtia omaa tai elämän tarkoitusta. Miksi ihmisellä muuten pitäisi olla joku erityinen tarkoitus? Siksikö että meillä filosofeilla olisi jotain tekemistä???

Tarkoitus

Ihmiselämän tarkoitus on pahan olon karkoitus.

valoittaa

Valloittaa maailma! Kehityksen kulku pysähtyy ihmisen epäonnistumiseen tai sitten ihminen onnistuu tavoitteessaan.

ei sen kummempi kuin

Elää onnellinen elämä ja yrittää auttaa muita olentoja saavuttamaan sen.

Mielenkiintoista...

..luettavaa Sinulle olisi varmaan tämäkin:
-Kryon-kirjat, Lee Carroll
-Vihkimys, Elisabeth Haich jota juuri itse parhaillaan luen. Vaikkakin kirja on kirjoitettu tarinan muotoon, siinä on hyvin monenlaista tietoa, fysiikasta astrologiaan. Eikä ole mitenkään tuputtavana tekstinä.
Suosittelen.
Samoin nuo Kryon-kirjat ovat todella mielenkiintoisia. Luepas ja pohdi.

HMM!

Kiitos, vinkit tulee tarpeeseen ja uskon että varmasti luen nyt kun olen jäänyt kiinni kyseisiin ihmettelyihin! Vähän jotain tekemistä oman arjen sivussa.

Lisään luetteloosi

Yhden kirjan.Tosin täytyy todella haluta tietää jos sen jaksaa lukea.Sielun Sopimus Caroline Myss

Noo

Ei kait ihmisellä ole mitään varsinaista tarkoitusta, pelkkää luonnon leikkiä.

Lähinnä biologiaa

Ihmisen tarkoitus on syödä ja paskoa. Ja elämän tarkoitus on lisääntyminen. Paitsi Kaikkosen ja Taiveahon, he vain syövät ja paskovat.

Tulla ihmiseksi

Ihmisen tarkoitus olisi tulla ihmiseksi,mutta se on helpommin sanottu kuin tehty.Näemme joka päivä ympäristössämme pahaa ja se on ihmisen aiheuttamaa.Kiusaamista,väkivaltaa,kateutta jne,,,,
Millainen on hyvä ihminen?Ihminen jolla on terve itsetunto,ei tarvitse pönkittää heikkoa itsetuntoaan toisia alistamalla tms.Ihminen joka ymmärtää ettei täällä eletä itseään varten vaan muut huomioiden.Nykyaikana on vallalla toiset arvot:narsismi kukoistaa ja voi hyvin!Löytyykö todellista lähimmäisen rakkautta ja passionia esim suomesta?

minä ajattelen

tarkoitus on oppia elämään tai oppia näkemään elämän totuus.

Ihme kysymys

Ihan kuin ihmisellä pitäisi olla jokin tarkoitus. Omasta mielestäni ihminen on virhe. Tietoisuuden pitäisi olla vapaampi, ilman tällaista asenteellista mieltä ja ihmiskehoa. Mutta tietenkin ihmisellä pitää olla jotain, johon pyrkiä. Kaikkien olentojen onni kenties?

Juuri näin!

Eihän meillä tarkoitusta välttämättä olekkaan, haluan juuri kuulla mielipiteitälaidasta laitaan, kun asia pääsi jostain kumman syystä mielenkiintooni.
Kiitos vastauksestasi.

Tämä se on,

Että ihminen löytää yhteyden, elävään Jumalaan, Jeesuksen Kristuksen kautta !

(Aivan varmasti, tämä).

Olisihan..sillä

jos olisi itse saanut päättää milloin tänne syntyy edes,mutta ei kysytty minulta mitään?
Olisin hallunut syntyä vasta 2000- vuoden päästä ,ehkä olisi päässyt käymään avaruudessa ,nyt jää sekin kokematta.!
Ei ole selvää mikä tarkoitus tällä on ,se kai selviää sitten viimeisenäpäivä.

Itsestään selvä

Jumala on meidät luonut. Saimme Häneltä lahjaksi elämän! Meillä on tarkoitus täällä evankelioida ihmisille ja seurata Jeesuksen opetuksia kunnes pääsemme Taivaan kotiin. <3

No tietenkin

Elää ja kuolla.

Sellaisiakin kuvitelmia

pikku päässäsi pyöritellä. Totuuden kanssa sillä nyt vain ei ole mitään tekemistä.

Kaksi vaihtoehtoa

Joko olla voittoa tekevä yrittäjä tai työntekijä joka uhraa elämänsä voittoa tekevän yrittäjän hyväksi. Ihmisen arvo mitataan nykyään rahassa. Mitä enemmän maksat veroja, sen arvokkaampi ihminen olet.

olemista

Se on hassua, kuinka moni on sitä mieltä, että ihmiselämä on sattuma ja ihmisellä ei ole tarkoitusta tässä elämässä. Sellaistakin sanottiin, että ihmisen ei kuuluisi miettiä tälläisiä kysymyksiä, koska eivät muutkaan eläimet mieti.

Mutta meistä jokainen miettii. Ja sitten jotkut miettivät ja miettivät, ja koska eivät löydä minkäänlaista tarkoitusta, päättävät tuhota oman turhanpäiväisen elämänsä. Suomessa tehdään ihan huippumäärä itsemurhia juuri sen turhuuden ja tyhjyyden takia. Samaan sarjaan kuuluvat huikea alkoholin käyttö sekä masennuksen sekä muiden mielenterveysongelmien määrä.

On siis ihmiselle aika turmiollinen ajatus tulla siihen lopputulokseen, että meillä ei ole tarkoitusta.

Itse olen asiaa pohtinut ja tyydyin jo siihen ajatukseen, ettei meillä täällä juuri ole tarkoitusta. Menin alaspäin ja alaspäin.

Kunnes Jumala nosti ylös ja siinä oli kaikki. Ihmisenä olemisen tarkoitus on elää Jumalan lapsina. Olen taas iloinen ja onnellinen, löysin olemisen tarkoituksen.

Lisäänny

Raamattu puuttui luettelostasi.

Ihmisen tarkoitus on sanottu jo Raamatun alussa: - Lisääntykää ja täyttäkää maa.

Raamatussa on muitakin totuuksia esimerkiksi
talouselämästä: - Ensin tulee seitesemän lihavaa vuotta, jonka jäkeen tulee seitsemän laihaa vuotta.

Raamatusta käy ilmi myös ihmisen perimmäinen tarkoitus: - Iankaikkinen elämä.

hedelmä

Mielestäni ihmisellä ei ole tarkoitusta. Ihminen luo itse tarkoituksensa. Joillekin se on maailman muuttamista, osalle raamatun lukemista ja osalle vaikkapa Euroopan valloitus.

Ehkä elämän tarkoitus on vain luoda jokin tarina. Oli se pieni tai suuri.

Pienin tarina jatkaa sukua ja suurin voi olla mitä vaan.

Raamatun viisaudet

"täyttäkää maa", kaikki näkee mihin tämä käsky johtaa.
"7 lihavaa ja laihaa vuotta", ihan ihmisten itse ohjailtavissa, ei toistu automatic
"iänkaikkinen elämä", kuka haluaa iänkaikkisesti elää?
Minä oon ainaki vaan yks pieni kapula luonnon rattaissa ja niin ollaan kaikki muutkin. Jokainen voi uskoa mihin haluaa ja sitä kautta saavuttaa omanlaisensa elämän tarkoituksen.

EIHÄN SITÄ

täällä syntiin langenneessa maailmassa eletäkkään, vaan Jumalan Taivaassa vietetään ensin pelastuneiden(Jeesuksen Herrakseen tunnustavien) riemujuhlat.Ja sitten Jumala luo uuden Taivaan ja uuden maan, jossa ei syntiä eikä sen seurauksia ole.HALLELUJAA !

Tämä kaikki ja PALJON, PALJON muuta lukee ja löytyy Uudestatestamentista. Meiillä on siis ao. aiheesta TESTAMENTTI!

Mistäs säkin tiedät että

Raamattu keskittyy kertomaan vain yhdestä maapallon alueesta, Israelin tietämille. Jospa sen on kirjoittaneet sen alueen harhaiset ihmiset.

LIIAN SUURI

olla iänkaikkiseen elämään uskomatta.
Mietipä kun raamattu puhuu iänkaikkisesta elämästä ja jo tiedemiehetkin nykyään siteeraavat raamattua, eli se on oikeasti Jumalan puhetta meille.Uskomalla Jeesukseen saa synnit anteeksi ja iänkaikkiseen elämään. Et voi olla neutraali. Ihminen elää jokatapauksessa iänkaikkisesti tahtoo hän tai ei. On kuitenkin maailman suurin riski olla raamattuun uskomatta, Mitä minulle tapahtuu kuoleman jälkeen, ratkaisuni tässä ajassa määrää sen. Viktor Klimenko sanoi aikoinaan en uskalla ottaa risjki jos hevetti on sittenkin olemassa, olenko menossa sinne.
Hän tuli uskoon ja on tyytyväinen ratkaisuunsa. Tee sinä samoin
H.N.

SE ON IANKAIKKINEN

Ei iänkaikkinen............?

ika/ikä

mikä on ika,iän me tiedämme kaikki.

Vielä on aikaa löytyä

Joka kumoaa Raamatun todenperäisyyden. Tiede kehittyy koko ajan huimaa vauhtia. Kaivauksia tehdään koko ajan. Vanhoja luita löytyy koko ajan. On vain ajan kysmys milloin totuus löytyy.

Minun mielipiteeni.

Jos minulta kysytään niin minun tehtäväni on vaan yrittää olla ja nauttia elämästäni ja samalla olla aiheuttamatta muille mitään pahaa. Lisääntymisestä olen jo saanut monta riitaa aikaan, koska mielestäni minun ei ole pakko lisääntyä jos en halua. Siinä ihminen eroaakin paljon muista eläimistä että voimme valita. Enkä todellakaan kuvittele että minut olisi luotu tekemään mitään sen suurempaa,jokainen tietenkin ajatelkoon kuten itse haluaa ja tuntee. Myöskään työn teko ei ole se syy miksi olen olemassa.Käyn kyllä vakituisesti töissä ja maksan veroja mutta vain koska on pakko, ja pakko siksi että ilman rahaa en voisi tehdä asiota joista nautin. Eli pitkän paskanjauhannan jälkeen tehtäväni on tuottaa itselleni hyvää oloa, itsekästä tai ei mutta näin se vaan on.

Puhut vähän

Olen ihan samaa mieltä. Mitä sitä stressata moisilla ajatuksilla - nautitaan elämästä. Onko kaikkeen aina oltava joku tarkoitus tai tehtävä?

KUKA PIRU OLET?!!!

Kuka uskaltaa käyttää minun nimeäni? Mikä röyhkeys!

Annatko anteeksi!!!!

Olen erittäin pahoillani että näin pääsi käymään. En tiedä miten näin suuri virhe on tapahtunut. Jotenkin on vain tullut kirjoitusvirhe. Lupaan että moinen loukkaus ei tule toistumaan.

Apina on suopea

Ja antaa Apinoitsialle anteeksi. Vaikka loukkaus oli suuri ja kivut sekä tuskat, jotka siittä seurasivat pöyristyttävät, niin silti olen hyvilläni että olet kuka olet ja että toimit niin kuin toimit, jolloin minä saatan toimia niin kuin toimin ja olla se kuka olet ja asia saa asiallisen lopun, kiitos suurelle ymmärryksellesi.

Ihmisen tarkoitus

suurta kokonaisuutta! Tehtävämme on auttaa, ei tuhota elollisia ystäviämme, tätä eivät läheskään kaikki ymmärrä...ihmisen ahneus tuhoaa elinympäristömme ja lajitoverimme täällä maa-planeetallamme...onko sitten mitään tehtävissä? En tiedä, tiedättekö te?

Tiedä sitten

Pelata pessiä ja jankata!!!!!

Ihmisen tarkoitus

Ihmisen tarkoitus on syntyä; tehdä elinaikanaan niin paljon tuhoa kuin ehtii; lisääntyä, jotta tuhoaminen jatkuu ja lopulta kuolla pois.

Nimim. Mää mikää pessimisti ole... ;)

Lajin tarkoitus - ihmisen tarkoitus

Kun pohdit ihmiset tarkoitusta, ajattelet ehkä sitä, mikä on ihmisen tarkoitus eliölajina. Ei ihmisellä lajina ole mitään tarkoitusta sen enempää kuin rotalla tai satiaisellakaan. Lajin ominaisuudet ja niiden kehitys ratkaisevat sen säilymisen luonnonvalinnassa. Tähän varmaan vaikuttaa myös lajiyhteisön toiminta. Yksittäisen ihmissubjektin tarkoitusta ei voi erottaa subjektin elämän tarkoituksesta. Vain elämällä elämänsä ihminen voi ajatella toiminnalleen tarkoitusta. Ihmisen kuolemalla ei liene sen enempää tarkoitusta. Elämän tarkoitus on täysin riippuvainen subjetiivisista kokemuksistamme, uskomuksistamme ja mielipiteistämme. Koska yhtä varmaa totuutta tästä asiasta ei ole eikä tule, oma "tietomme" asiasta on paras ja ainoa tieto. Tässä suhteessa olemme kaikki tasa-arvoisia.

Taas tätä evoharhaa...

..etkö yhtään oivalla mitä soopaa tuo oppi on?

Ikuistua

parhaimmassa tapauksessa löytää yhteys Luojaansa ja elää ikuisesti taivaassa, tai jos haluaa pärjätä ilman Jumalaa niin elää ikuisuus erossa hänestä, siis kadotuksessa. Ollaan päätöksen ajassa ikuisuudenportilla.
Vapaata tahtoamme voimme käyttää hyvään tai pahaan.

Suosittelen:
Tri Gregory A. Boyd ja Edward K. Boyd: Epäilijän kirjeet

Raamatusta löytyy

Eikö Jumala luonut ihmistö omaksi kuvaksensa ja rakkautensa kohteeksi - oletkos lukenut? Kyllä sieltä saat vastauksen ihmisenä olemiseen.

No ilmankos

Jaa senkö takia kaikista ihmisistä tulee lopulta lannoitetta? Kiitos tiedosta.

lueppa läksys

Löytyy Uudestatestamentista.Meille on annettu TESTAMENTTI.

Ai se

Tyhjää myyvän firman mainoslehtinen? Mitä siitä?

Näin nykymaailmassa

Tyhjää myyvä? Firma? Mainoslehtinen? Kyllä, nyt se on todistettu, Jumalan valtakunta on kuin onkin firma, ainakin Suomessa. OI MAAMME SUOOMI SYNNYINMAAAA.. On lottovoitto syntyä SUOMEEN, halleluja ;) Menikö jakeluun? Tervetuloa lama.. Lue raamattusi niin ei tarvii ripustaa itseään narun jatkeeksi kun pörssikurssi heilahtaa.

Kasvu.

Ihmisen- ja elämäntarkoitus sekoittuvat toisiinsa. Jokainen yksilö luo omansa kykyjensä ja ymmärryksensä mukaan. Yleisesti voitaisiin sanoa, että kasvaminen. Joko aineessa tai hengessä. Ajattelevana olentona kokeminen ja kokemusten pohtiminen.

Tehdä duunari hommia pomolle

pyörii hyvin... Eipä tässä muuta vissii ole tarkoitus tehdä, kun ei minusta ole hyotyä enää, otetaan toinen tilalle ja minä kuolen pois. Näin.

Ihmisen elämän tarkoitus on...

Palvella Jumalaa ja täyttää Hänen tahtonsa maan päällä, kunnes Jeesus Kristus tulee ja nostaa Hänen kansansa ylös!
Ei ole muuta tarkoitusta elämässä, mutta ihminen saattaa kyllä luoda itsellensä moniakin eri tarkoituksia, ne kaikki ovat kuitenkin itsekkäitä tarkoituksia ja tulisi hylätä ja palvella ainoastaan Jeesusta Kristusta.
Mutta se ei ole aivan helppoa, tietenkään, sen itsekin olen huomannut matkan varrella!

Kuka tämä Jumala oikeen on?

Ja mikä hän oikeen luulee olevansa?
Mitä tämä Jumala ja Jeesus hyötyy heidän palvomisestaan? Narsisteja ovat jos ruvetaan miljoonilta vaatimaan palvontaa! Jos joskus tulevat vastaan , niin mulla on heille pari kyssäriä!

Kysytkö?

Jumalalta, kuka Hän luulee olevansa, hmm, suosittelisin miettimään asiaa ehkä kenties hieman toistepäin:)

Ihmisen alkujaan sekoitti

Ja kun nämä vielä tohtivat maan päällä vierailla ilman pelkoa, ihmiset keksi jumalan...Ehkä he ovat laittaneet maapallolle elämän, "lemmikkejä"? :) :)
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001147&posting=22000000041616182

Tottakai!

Tottakai kysyn! En halua mitään toisenkäden tietoa "asioista perillä" olevilta , jotka ei välttämättä kuitenkaan tiedä - väittävät vain, parasta kysyä suoraan.

Omat kyvyt ja heikkoudet on tiedossa, sen sijaan kaverit jotka vaativat kumarrusta ja palvontaa - pitää olla jotain meriittiä että rupean pokkuroimaan. Ja entäs nämä Allahit ja muut - nekin kutsuvat itseään jumalaksi - kuka heistä on aito?

Aito on!

Jeesus Kristus on sinun Vapahtajasi, muut ovat epäjumalia!

No mutta..

No eihän se tolleen voi mennä että vaan ilmoitat:
"Jeesus Kristus on sinun Vapahtajasi, muut ovat epäjumalia! "
Mikä Allahista tekee epäjumalan verrattuna tähän Jeesukseen?

Entäpä jos luonto on vain aikojen saatossa kehittynyt tähän nykytilaan, ja tästä eteenpäin luonto kehittyy edelleen suuntaan tai toiseen. Ihminen on eräs biologinen kehityshaara - ihmissukukin kehittyy jatkuvasti biologisessa mielessä - eihän siihen Jumalia tarvita? Viellä kun mietit pienen hetken asemaasi tässä maailmankaikkeudessa, valtavat etäisyydet - 300km ylöspäin ja ollaan tilassa josta eteenpäin mentäessä kukaan ei koskaan ole ihmisistä kuullutkaan (ISS kiertää noin 300km korkeudessa ) sadat miljardit tähdet aurinkokuntineen tässä galaksissa. Sadoissamiljardeissa galakseissa on lisää aurinkoja ja aurinkokuntia, elämällä on suunnattoman paljon mahdollisuuksia, ja niin kuin uutisista huomaat, ihmiselämän selviytymismahdollisuudet on aika vähäiset - jos ajatellaan vaikka seuraavaa 5000 vuotta. Tämä kaaos toimii ilman jumaliakin. Onhan se tosin lohduttavaa ajatella että kuolemanjälkeen olisi jotain kaunista oikeamielisille - (meille) ja helvetillistä väärämielisille - (heille) . On kiva kuulua voittajiin? Jospa eläisitkin elämäsi niin kuin tämä olisi se ainoa mahdollisuutesi, ja kun kuolet - madot korjaa satoa ja 100v jälkeen kukaan ei tiedä että olet edes elänyt. Ja millainen on olotilasi kuolemanjälkeen - suunnilleen samanlainen kuin ennen syntymääsi , muistatko aikaa?

Mikä

Jeesuksen muista Jumalista? Kuten varmaan olet
kuulut, silloin kun Jeesus oli vielä täällä
maanpäällä, Jeesus paransi sairaita. Ja Hän
sanoi JOS ette usko minuun minun sanojeni tähden,
niin uskokaa minuun minun tekojeni tähden!
Jeesus teki IHMEITÄ koska Hän on AINOA TOTINEN
JUMALA! Ja sä kysyt se oli silloin?
Jeesus tekee edelleen ihmeitä, lähettämänsä Pyhän Hengen kautta! Että ihmiset uskoisivat että Hän on totinen ja ainoa Jumala!

Katso!

No voi Vinde!

Joo noita juttuja kuulee ... tarpeeksi - ei tehoo.
Käsittääkseni Jeesus (jos kyseinen henkilö on joskus ollut olemassa) ei puhunut suomea sanaakaan, kaikki noi jutut on perimätietoa , moneenkertaan kirjoitettua,vieraasta kielestä käännettyä ja tulkittua juttua - kameli ja aasikyydillä aikojensaatossa tänne pohjolan perukoille tullut. Veikkaan että texti ja merkitykset on muuttuneet ja ehkä väärin ymmärrettykin, joskus jopa tahallaan - niin kuin naisten asema kirkossa?

Ja Youtubesta: sehän on ihmeitä pullollaan - ihan kaikenlaisia, tuskin tuo linkkisi käy todisteeksi ihmeestä ?

Ihminen polveutuu apinasta, pyytäkäämme apinoilta anteeksi!

No niin..

edes kattoo sen? Ja kato ne muutkin. Niin eiköhän
ala vähä mietityttää, siis niinkun oikeesti.

loppuu se voivottelu :)

Entäpä jos tämä perimätieto Jeesuksesta on sulle varoitukseksi ettet joutuisi kadotukseen. Kato ihmisiä on elänyt ennenkin ne saatto hyvinkin yrittää laittaa muistiin jotain ettei aina tehtäis samoja virheitä. Mutta katsoo ympärille nykymaailmaa niin ei tainnut paljon auttaa.

Miksi sinun veikkauksiasi ei tarjota tienä, totuutena ja elämänä.
Veikkaan myös että Jeesus on jo ovellasi kun on niin suuri tarve todistella vastaan

Älkää hikeentykö!

"Miksi sinun veikkauksiasi ei tarjota tienä, totuutena ja elämänä.
Veikkaan myös että Jeesus on jo ovellasi kun on niin suuri tarve todistella vastaan "

Kiva jos se jeesus tulee käymään, mulla onkin sille pari kyssäriä! Elämästä - maailmankaikkeudesta ja kaikesta!

Ei muuten ole tullut mieleen että aatoksiani voisi tarjota "tienä, totuutena ja elämänä." :) 1500 luvulla kirkkon hurskaat olis varmaan polttanu mut kerettiläisenä roviolla

ihmisen

suvunjatkaminen. Lajin säilyminen pitää taata.

Miettii...

Voin vain arvailla, mutta minusta tuntuu että elämän tarkoitus olisi löytää itsensä. Kun löydät itsesi, löydät onnen ja elämän.

nykyaikana vaikea sanoa...

Mielestäni ihmisen tarkoitus on sama kuin muillakin elävillä olennoilla: elää. Ja joku vois väittää, että lisääntyminen ja suvun jatkaminen, mutta meitä ihmisiä on jo niin paljon, ettei jokaisen tarvitse sitä tehdä. Että sikäli lisääntyminenkin on pois tarkoitus-listalta :)

En usko Jumalaan, joten kaikki puheet Jumalan kuvana olemisesta menevät mun päässä romukoppaan.

Mitä siis jää jäljelle? Tietty yksilötasolla jokaisen tehtävä vois olla elää tarkoituksenmukaista, tyytyväisyyttä tuottavaa elämää muita vahingoittamatta. Mutta jos miettii, että mikä on koko ihmiskunnan tehtävä, niin siihen en osaa vastata. Kai se joskus aikoinaan oli, että sopeutua ympäristöönsä ja selviytyä.

mutta jos

Jumala on Rakkaus, Jeesus on Tie, Totuus ja Elämä, niin uskotko rakkauteen.

Turha kysymys.

Odotitko vielä oikeaa vastaustakin? Ajanhukkaa sanon minä.

enpä nyt tiedä

tuskinpa kukaan odottaa mitään suoraa vastausta tuohon. Ite oon lukenu kaks kurssia filosofiaa lukiosssa ja ainaki sen verran voin siitä aineesta sanoa että siltä aineelta on melkein turha odottaa suoria vastauksia mihinkään kysymykseen :D mielenkiintoinen aine. Ajanhukkaa? Ehkä.

Geenijatkumo

Ihmisellä ei ole mitään tehtävää eikä varsinaista tarkoitusta. Olemme vain geeniperimän tämänhetkinen olemus kädellisissä.
Luonto elää omaa elämäänsä ja ihminen on vain ja ainoastaan yksi muunnos tässä jatkumossa, häviten päivänä X.

Täsmälleen

Ihmisellä on suvunjatkovietti ja hyvähän se, mutta eipä tässä sen kummempia tarkoituksia ole, kuin muillakaan eläimillä - lisäännytään, huolehditaan jälkikasvu itsenäisiksi ja se on siinä... Ei tässä ihmeempiä tarkoituksia tarvita!

Tarkoitus ja tehtävä

Aiheuttaa tuhoa ja tehdä tuhoa.

On tämä

Ihmisen tarkoitus on lukea 24 tuntia internetin keskustelupalstoja ja vastata typeriin kysymyksiin.

Metafyysinen kysymys

Kysymys on tavallaan väärin asetettu. Siihen ei voi vastata järjelliseti. Se on kyllä oivallettavissa, mutta ei älyllisesti kuvailtavissa. Vrt taolaisuus ja paradoksaaliset koanit tai upeat taideteokset.

avaruuuden asuttaminen

tosin ei ole päässyt alkuun, mutta tiedämme sen jokainen sydämemme sopukoissa.

Oma näkemykseni..

Vastauksia on varmasti monia, ja on vaikea vetää johtopäätöstä, mikä on oikea vastaus. Ihmisen tarkoitusta pohtiessa mieleen elämää ohjaavat arvot, esimerkiksi nöyryys, vastuuntunto, toisten huomioon ottaminen, arvostaminen jne.. Itselleni tuli ensimmäisenä mieleen se, että ihmisen tarkoitus on noudattaa yhteiskunnan arvoja ja normeja kukin omalla paikallaan, kehittäen kuitenkin itseään ja huomioiden erityisesti sen arvon, että ottaa myös muut huomioon. Kun miettii ihmisen tarkoitusta, tulee tietysti mieleen elämän tarkoitus. Ihmiseen kuuluu tietty oleellisesti elämä. Koska mielestäni ihmisen elämän tarkoitus on juuri rakkauden ja huomion osoittaminen toisiin ihmisiin, pidän tätä myös ihmisen tarkoituksena.
Peace is the message.

Siis ihmisen tarkoitus mielestäni: Rakastaa muita ja ottaa muut huomioon.

ihmisen

on selvitä elämästä hengissä. jotkut onnistuu siinä paremmin kun toiset mut kaikki kuolee aikanaan.

Tarkoitus on

Elämän tarkoitus on löytää elämällemme tarkoitus. Sen jälkeen kun olemme löytäneet sen tarkoituksen meillä ei ole enää tarkoitusta.

Itsen tunteminen

Tärkeintä elämässä on tuntea itsensä. Silloin kaikki muukin tulee tunnetuksi ja ihminen löytää elämälleen tarkoituksen. Kaikki alkaa oman itsen tarkkailusta ja mielen hiljentämisestä kaikesta turhasta. Tutustu meditaatioon... siitä pääset alkuun.

ei yhtää mitään

ihmisen tarkoitus on syntyä,syödä, paskantaa ja lisääntyä ja ei välttämättä niitäkään.....voi sen ajatella muullakin tapaa mutta toi on tosi.

Lue Wittgenstein

sekä lopeta tuon antiikkisen tai uusioantiikkisen paskan lukeminen.

Ihmisellä ei ole tarkoitusta tai tehtävää kuten ei millään muullakaan. Ne ovat meidän kielemme ja tajuntamme muodostamia käsitteitä.

avarru jo ahtaasta

"Ne ovat meidän kielemme ja tajuntamme muodostamia käsitteitä."

Päinvastoin, mm. "kieli" ja "tajunta" (sekä kaikki niihin liittyvä ajattelu, mm. sinun esittämäsi) ovat meidän ihmiselämään kuuluvan (sosiaalis-historiallisen) merkityksenantomme muodostamia käsitteitä ja sen konventioiden läpitunkemia. Samoin kuin koko tuo sinun höpinäsi Wittgensteinista on oman merkityksenantosi läpäisemää. :)

Edes Wittgenstein, vaikka olikin rasvasorminen lentokoneasentaja ja ajautui loogis-rationaalisuudessaan usein melkoiseen änkyröintiin, tuskin suhtautui ajattelun historiaan noin ahdasmielisesti kuin mitä sinä esität. Eikä edes Wittgensteinin filosofian todellakaan tee muuta filosofian historiaa tyhjäksi, vaikka siihen sitouduttaisiin miten fanaattisesti ja dogmaattisesti tahansa. Päinvastoin, länsimainen filosofia on (aina) historiaansa.

lue raamattua

monet miettivät elämän tarkoitusta. Jumala antaa uudessa testamentissa hyvin selvän vastauksen.
Meidät JOKAINEN on luotu Jumalan yhteyteen.
Vaikka olisit pois poikennut, voit palata juuri nyt takaisin niinkuin tuhlaajapoika. Isä antoi jo etukäteen anteeksi ja riensi vastaan, ennen kuin poika ehti pyytääkään.
Jumala välittää meistä tälläisena,
Rukoile Jumalaa Hän ilmoittaa itsensä sinulle tavalla tai toisella.

Lue satu saunatontusta

Mitä sanot kun en usko läpimätään raamattuun. Ennemmin uskon vaikka saunatontuun.

Eläjä ennenkaikkea

Tarkoitukseksi ei käy mikään "tavoittelu" elämän alkuakaan ei ihminen itse tavoittele.

Tarkoitus ei ehkä kuvaa muutoinkaan miksi ihminen on olemassa.

Psygofyysisen kokonaisuuden kehittyminen mahdollistaa ja todennäköisesti onkin ainut syy ihmisen olemiseen, kyetä olemaan oikeasti ihminen toista ihmistä ja biologisesti syntyvien ihmisten vuoksi. Kyetä elämään kaikkien populaation eläinkunnan kanssa yhteiselämää.

Elää ja kuolla

Sama tarkoitushan tässä on kuin millä tahansa muulla elävällä.. elää.. häröillä.. ja kuolla. Sanotaanko, että "elää hyvä elämä" (mikä voisi jo sinäänsä aiheuttaa keskustelua)minun kohdallani se tarkoittaisi, että kukin elää tyylillään kunhan ei vahingoita toisia ja on (toivottavasti) onnellinen..

IHMISEN TARKOITUS SELVINNYT

Ihmisen tarkoitus on tuottaa ihmispaskaa. Vaikka kuinka asiaa tutkitaan ei se siitä muutu.

ihmisen tarkoitus

ihmisen tarkoitus on yksinkertaisesti vain oman lajiolemuksensa toteuttamista

Keksiä

Sepä se

Rakkaus

Ihmisen tarkoitus on elää, mutta aika moni tuntuu tämän unohtaneen. Eläminen on rakkautta. Rakastaa muita ihmisiä, itseään ja sitä mitä tekee. Antamalla muille (en nyt tarkoita rahaa tai seksiä, vaikka niitäkin voi kyllä antaa) on mukava olla. Puhdas itsekkyys johtaa vain masennukseen.

Eli tee mitä haluat, kunhan nautit siitä (etkä vahingoita muita ihmisiä tai eläimiä). Rakasta kaikkea mitä teet. Siinä se...

S.

Uskon asia

Ihminen on tämän planeetan kehittynein olento. Osaamme jo aivan uskomattomia temppuja. Tämän aseman mukana tulee valta.

Uskon asia on sitten se, mihin valtaa käyttää. Tarkoittaako se vastuuta vai oikeuksia.

Itse uskon, että ihmisen tehtävä on pitää huolta tästä planeetasta, sen kasvi- ja eläinkunnasta ja toisista ihmisistä. Miksi? Koska ihminen pystyy siihen.

mietintämyssy päähän

Minusta ne ovat väärässä jotka väittävät ettei ihmisellä ole mitään tarkoitusta, ja nekin ovat väärässä jotka ovat tietävinään mikä se tarkoitus on. Tiedon puutteessa voi toki monenlaisia hypoteeseja miettiä ja esittää. Niin minäkin teen.

Ja niille jotka pitävät ihmisen olemassaoloa vain pelkkänä sattumana, tiedoksi. Sattuma ei luo mitään jos ei jo ole jotain mistä luo. Fysiikan laitkin on oltava jotta tuntemamme rakenteet ovat edes mahdollisia.

Ei mikään

on välinpitämätön,

threres no reason...

Terve miettijä 009

Tämän herran tuotantoa kaiken mainitsemasi lisäksi.Kannattaa!!. http://fi.wikipedia.org/wiki/G.I.Gurdjieff
Hyvin olet aloittanut luku harrastuksesi.

gurdjieff

Gurdjieffin systeemiin tutustuessa tuo on selkeydessään ja napakkuudessaan ehdoton aloituspaketti:

http://tajunta.mycashflow.fi/product/11/ihmisen-sielulliset-kehitysmahdollisuudet

Rakkauden kohteena

Vanha kirja kertoo, että ihmisen tarkoitus on olla rakkauden kohteena. Meidät on luonut Jumala, joka rakastaa meitä. Sen lisäksi tuo Jumala oli valmis lunastamaan meidät, sillä Hän tiesi, että lankeamme syntiin, mutta siitä huolimatta Hän loi meidät ja lunasti meidät. Tämä ihmisen tarkoitus tuskin avautuu filosofien kirjoituksista eikä ainakaan sillä, että käännämme selkämme Jumalalle. Ihmisen tarkoitus alkaa avautua vain verisen ristin juurella. Siellä alkaa selvitä, mitä rakkaus ja rakkauden kohteena oleminen tarkoittaa.

...

Tuo jeesustelu tuskin parantaa elämänlaatua mihinkään suuntaan. Kyllä se onni löytyy ihan ihmisen pään sisältä ja typerää väittää että ihminen ei voisi olla onnellinen ilman jeesustelua. Uskokaa itseenne, se luo suurimman onnen.

Ihmisen tarkoitus on yksinkertaisesti tehdä elämälleen tarkoitus, löytää onni ja paikkansa.

näin täällä

Minun elämänlaatuni paransi=)
Enkä usko että itse itseni pelastaisin kun rajan toiselle puolelle aika tulee siirtyä.
Ihmisen tarkoitus on elää rakkaussuhteessa Jumalaan, silloin voi vasta kokea sen mitä todellinen rakkaus on. Ja voin sanoa että se on sellaista rakkautta mitä mikään täällä ei voi antaa.

Toteuttaa sielunsa päämäärää

Harva vaan tajuaa jujun, ja syntyy siksi aina vaan uudestaan ihmiseksi tai joksikin muuksi elukaksi. Vähintä mitä tavallinen ihminen voi siis tehdä, on lisääntyä ja kasvattaa lapsistaan hyviä ihmisiä.

Todisteet pöytään

Miljoonapalkinto odottaa. Vaikka sinä tietenkin kieltäydyt mammonasta. :)

syödään, juodaan huomenna kuollaan.

mitä muuta se voisi olla...?

Kysymys kuulostaa kysymykseltä

Sitäpä tässä varmaan itse kukin henkilö aina välillä mietiskelee elämänvirrassaan lipuessaan ;)

Eino Leino vastasi tähän samaan kymysykseen että "vastaisin että löytää se"

Paree siis syödä, juoda, naida ja palaa?

Toisaalta Suomen kuuluisin julkkisfilosofi ja mäkikotka Matti N totesi:

"On kaksi osaa ihmisiä. Joku vetää huumeita, joku urheilee, joku vetää itsensä loppuun ja joku vaan nukkuu. Minä kuulun siihen porukkaan, joka nukkuu, urheilee, rakastelee ja hakkaa itseään ja voipi olla, että siinä joskus osuu toiseenkin ihmiseen."

Budha taas tokaisi että elämä on kärsimystä. Kärsimys johtuu elämän harhasta.

Julkkisfilosofimme Matti taas sanoo:
"Sävytän hiukseni kerran kahdessa kuukaudessa ja maailma muuttuu, ja minä sen mukana."

Ihmisen poika taas muistaakseni tokaisi että Luoja ei ole meistä kenestäkään kaukana sillä hänessä me kaikki elämme, liikumme ja olemme.

Julkkisfilosofimme taas järkeilee:
"Kun ihminen nukkuu, sille ei tapahdu mitään. Mutta kun se ei nuku, se voi saada vaikka kalan."

Yogi taas sanoo että pohjimmiltaan elämässä vallitsee aina polariteetit ja rytmi.

No filosofinen gurumme Matti taas kertoo:
"Minä olen venäläinen, vaikka ei ole punaista päällä, olen kommunisti, mutta näyttelen vaan. Oikeasti olen ihminen, joka kävelee ja puhuu puhelimeen."

Tao Te Ching taas höpöttelee meille että kaikki virtaa ja on jo olemassa.

Lentävä mäkikotka ja julkkisfilosofimme puntaroi:
"Kaiken kokeneena voin sanoa, että vielä on jotain kokematta."

Jung taas vastaa + 80 v. kuuluisassa "joutsenlaulu" haastattelussaan kysymykseen että uskooko hän Jumalaan ...että en usko - minä tiedän että Jumala on olemassa.

Matti guru taasen:
"Totuus on todellakin todellisuutta."

Tiede taas yrittää kertoa meille että "alussa ei ollut yhtään mitään ja sitten sekin pamahti - kertomatta kuitenkaan että ketä sitten veti liipasimesta"

OTA HÄNESTÄ SITTEN SELVÄÄ ?

syödä, naida ja paskantaa

siinä se

et saa

paskaa täällä pöljien palstalla.
nm. taivaassa tavataan.

se on

Ihmisen tarkoitus on tuhota maailma.

Ei vaan

Luonnon tarkoitus on muokata itseään. Ihminenhän on vain osa luontoa, vaikka miten siitä itsensä yrittäisi eristää.

Muna vai kana?

Siinäpä vasta pulma.

Loppujen lopuksi universumin kaava

Kasvaa ja lopulta tuhoutua. Ihmiskuntakin on kuin suuri pyramidipeli, kasvaa ja kasvaa, kunnes lopulta jostain syystä romahtaa kasaan.

Elämän merkitys

Ihan hyvän kysymyksen esitit, mielestäni ihminen jolle ei kertaakaan tule mieleen pohtia elämän merkitystä on aika juntti.(Sorry ) Its etsin kiivaasti jo parikymppisenä kaiken riemun keskellä tarkoitustani elämääni.Sekasorrossa ei paljon muu kiinnostanut kuin naiset,juhlat, urheilu ja alkava business ura.
tutkittuani metri kaupalla filosofiaa,elämän katsomusta jne paskaa,ei edellenkään löytynyt rauhaa. Annoin ajan mennä ja jatkoin elämän
riemua. Noin 25v sai yksi hihhuli vietyä minut
hengelliseen kokoukseen, eikä mua kiinnostanut kuin naaraat. Muutama vuosi etsinnän
jälkeen alkoi kylläkin uudestaan kiinnostamaan ihan tavallinen Kristinusko, löytyisikö sieltä jotakin elämän ohjeita. Löytyi muuten uusi elämä,vaikeeta on välillä ollut ja useammat kännitkin otettu välillä. Ehdottaisin Sinulle kaikesta huolimatta aluksi hengellisiä kirjoja ,niin voisit löytää jotakin tosi elämän merkitystä,
sitten Raamattuun kun olet shokista päässyt.
Raamattu on tosimiesten kirja täynnä viisautta.

Muita hyviä kirjoja esim. Markku Ojasen
Elämän mieli ja merkitys

Mutta jos haluat kaikesta hyvistä neuvoista huolimatta kadottaa elämän, kannattaa ihmeessä
lukea niitä jo ostamiasi kirjoja ja lisää siihen
vielä jokin taro opas

vastaan lyhyesti

Ihiminen on ihimisen sielun väline jolla se voi tehä jottain

luulisin

että elää ja kuolla että toiset saavat myös elää ja kuolla!

Tarkoituksemme on

tuhota maapallo.

Ei muuten onnistu sekään

Ihminen ei voi tuhota maapalloa mitenkään. Nykyisin tunnetut elämänmuodot voimme kyllä kärventää melkeen kaikki, mutta noin 100.000 vuoden kuluttua homma pyörii taas jotenkin - tosin ilman ihmistä.

Kipinä jumaluudesta

Alkuräjähdys > aineen olemassaolo > tiivistyminä avaruudessa > ihmiset kehitysketjun eräänlaisia kipinöitä jumaluudesta > henki+minuus+tajunta liittyneenä aineeseen > tarkoituksena elää koettelemusten koulua planeetta maassa > oppia rakastamisen läksy > Jeesus tiennäyttäjänä > pahaa ei kosteta pahalla > näin löytyy ikuinen todellisuus....

Arvostaa omaa ainutkertaista elämää

itseään ja läheisiään.

kysyä kun ei vastata

kun ei kysytä.

Filosofinen kysymys

Jokainen määrittelee sen omalla tavallaan omien uskomusten, elämänkatsomuksen tai jonkin muun seikan mukaan.

Onko tämä sattumaa, kohtaloa vai Luojan luomaa?

Tarkoituksenamme on jatkaa elämäämme toisissa sukupolvissa. Vahvimmat selviävät.

Oma totuuteni tarkoituksesta

Esitän tässä oman totuuteni;
ihminen on paljon enemmän kuin mitä yleensä luulemme. Ihmisen suuruus, valo ja voima tulee esille Rakkaudessa Viisaudessa ja Voimassa. Jota kohdin jokaisen voi kurottautua tai oikeastaan antaa sille tilaa, sillä se on usein negatiivisten ajatusten, asenteiden, tunteiden ja uskomusten peitossa. Kun annamme sisäisen muutoksen tapahtua ja avaudumme rauhalle, anteeksiannolle ja hyväksynnälle etc. eli todelliselle Jumalalliselle Itselle, silloin tapahtuu ihmisen elämän tarkoitus.
Ihmisen tarkoitus on tällä tavalla palvella itseään ja maaplaneettaamme eli Aiti Maata tai koko luomakuntaa kohti korkeampia taajuuksia.

Kuten sanoin tämä on minun totuuni, jonka myötä elämäni on saanut uutta sisältöä ja voimaa. Uskon että olen itse ollut mukana päättämässä tänne tulostani, joten KIITOS ELÄMÄ!

Friedrichin epätoivoista evolutionismia

"Vahvimmat selviävät" on kuin "selviävät selviävät".

Vahvimpia ovat heikot, eivät vahvuuteen sairastuvat ja tuhoutuvat!

Nietzsche ei tajunnut, että elämä ei voi olla yhtä aikaa perspektiivin mukaan mitä tahansa ja samalla kuitenkin ensisijaisesti sitä mitä hän siltä itse olisi toivonut (yli-ihmisyyttä lähikäsitteineen) ja ainoastaan "valheellisesti" sitä, mitä "heikot" ovat.

Hienosti sanottu

Kuitenkin vain ideologista sontaa. Heikot sortuvat edelleen elontiellä, jos rehellisiä ollaan.

niinpä miksi

ehkä siksi että ei olis ihmisiä ei luontoa ei maapalloa eikä avaruutta, vaan nää ikuiset mietteet ja ajatukset, olisko niitä ilman elämän mietteitä tai elämää, jos näistä ei mitään olis niin olisko tuota kysymystäkään olemassa. olisko parempi elää tässä ajassa, eikä miettiä asioita jotka on mennyttä ennen syntymääme, vaan keskyttäis tulevaan lasten tähen, heillä olis parempi maailma, vaikka vois nytkin olla paremmin. ihminen on välissä liian ahne.

Ei tarkoitusta

Juuri siksi ei ketään vielä ole ilmaantunut tänne. Kun olio ymmärtää tämän tarkoituksettomuuden, se kuolee pois lopettamalla suvunjatkon tavalla tai toisella. Näin on käynyt jo miljaardeilla planeetoilla linnunradallamme ja miljaardeilla muilla galakseilla. Tämän vuoksi tänne ei ole tullut vielä ketään, eikä tule. Emme mekään ilmaise itsestämme ulkoavaruuteen koska ennen tämän oppimista ymmärrämme tarkoituksettomuutemme ja lakkaamme lisääntymästä.

Usko Jeesukseen

Monet sivuutaavat tämän fraasina, mutta se joka etsii rehellisesti, se myös löytää ja myös kokee .... kaikki on totta. Oikea elämä alkaa vasta kun on henkilökohtainen suhde elävään Jeesukseen.
Siunausta etsijöille ja löytäjille.
Daidaih

Ihminen on JUMALA

Ihmisen maanpäälisen elämän tarkoitus on käydä läpi sielullinen kasvunsa ja valaistua. Jumala on yksi. Jumala on kaikessa olemassaolevassa, puissa, kukissa, luonnossa, ihmisissä, eläimissä ja jopa ilmassa jota hengitämme. Jumala on meissä ja me olemme jumalassa. Jos kuvaisin jumalaa mereksi, niin ihminen olisi silloin pisara vettä tuossa meressä.

Ihminen on siis jumalan solu. Kun ihmisen tietoisuus laajenee, hänen ymmärryksensä laajenee yhä suuremmaksi ja suuremmaksi, kunnes hän on yhtä kaiken olemassa olevan kanssa. Pisaran tietoisuudesta tulee valtameren tietoisuus. Silloin ihminen on valaistunut. Hän on yhtä kaiken olemassa olevan kanssa. Hän pystyy luomaan ihan mitä tahansa haluaa ja tekemään ihan mitä haluaa, mutta kaikki tapahtuu kunnioittaen suurempia henkisiä lakeja.

Valtaosa ihmisistä elää henkisesti unessa eli he eivät tiedosta sitä totuutta, että he luovat kaiken aikaa elämäänsä ajatuksin, sanoin ja teoin. Kaikki on maailmankaikkeudessa energiaa. Ajatukset ovat myös energiaa. Jos ihminen valjastaa ajattelunsa palvelemaan elämää hyvällä tavalla, niin alkaa tapahtua ihmeitä. Sisäinen ja ulkoinen ovat yhtä. Ihminen vetää puoleensa juuri sitä mitä hän sisällään ajattelee.

Ihmisen ego eli valeminä yrittää pitää ihmistä ulkoapäin ohjattavana. Ego vertailee, arvostelee ja luokittelee. Ego luo pelkoa ja ahdistusta. Jumalamme minä rakastaa pyytettömästi kaikkia ja kaikkea. Jumalamme tietää olevansa ääretön, ikuisesti kuolematon sielu ja ääretön luoja.

Jeesus, krishna, buddha, amma ja muut henkiset mestarit ovat kaikki yhtä lailla samanarvoisia henkisiä lähettiläitä. He ovat meitä henkisesti pidemmällä ja kehittyneempiä, jonka takia he opettavat ja ohjaavat meitä siihen totuuteen, joka kertoo, että me kaikki olemme yhtä suuria kuin he ja olemme kykeneviä samoihin ihmetekoihin kuin he. Meillä vain on vielä pitkä matka ja paljon opittavaa ennenkuin voimme saavuttaa saman tason kuin he. Useimmilla on läpi käytävänä vielä lukuisia elämiä, jotta he tajuavat tämän suuren totuuden.

Valaistunut ihminen voi jäädä opettamaan tänne maan päälle tai hän voi "fyysisen kuoleman" jälkeen siirtyä toisiin korkeampi värähtelyisiin ulottuvuuksiin jatkamaan kasvuaan ja tutustumaan maailmankaikkeuden muihin kehittyneimpiin elämisen muotoihin.

Jos haluatte lukea mielenkiintoista sanomaa, ottakaa käteenne Masaru Emoton veteen kätketyt viestit.

IHMISEN

ON. Että hän tämän elämän, (jonka hän saannut Jumalalta) aikana ottaa vastaan Pelastuksen
Jeesukselta Kristukselta. Sen tähden koska ihminen, JOKAINEN ihminen on syntinen. Koska rikkoi/riikkoo edelleen Jumalan käskyjä vastaan. Ja on tuomion alainen (helvetti) Ja AINOASTAAN Jeesus Kristus Jumalan aino syntyinen poika voi siitä tuomiosta vapauttaa. Koska Hän kärsi SINUN tähden rangaistuksen! Sen tähden sinun TÄYTYY katua/tehdä parannus ja pytää Häneltä syntejäsi Anteeksi. Ja alkaa vaeltaa Hänen osoittamaa tietä! Joka päättyy iänkaikkiseen elämään Taivaanvaltakuntaan!

Jumalan Siunausta kaikille!

ei ole :-)

Tää kaikki New Age -hömppä on ihan hirveää ihmisiä "henkisyyden" mukaan eri kasteihin erottelevaa eksytystä. Anteeksi nyt, mutta täytyy sanoa. Ei ihminen ole mikään jumala, eivätkä toiset ole yhtään enemmän jumalia kuin toiset, vaikka kuinka koittaisivat olla kaikkivoipaisia, jumppailla tietoisuuksineen ja muuta. Rajallisuus tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin - ja on radikaali ja tosi.

Kyllä on näin:)

Mistä sinä tiedät, ettei ihminen ole jumala? Sinun kannattaisi perustella mielipiteesi. On helppo heittää tollaisia väitteitä, joille ei ole mitään pohjaa.. toisinkin kuin minun näkemyksilläni. Ihminen kasvaa kohti sitä oivallusta, että hän on jumala. Luot elämääsi ajatuksin, sanoin ja teoin. Raamatun lause "Mitä kylvää,sitä niittää" tarkoittaa juuri sitä, että niität juuri sitä satoa elämässäsi mitä viljelet ajatuksin, sanoin ja teoin. Jokainen henkisesti kehittynyt ihminen tajuaa, että asia on juuri näin.

Kehittymätön ihminen voi olla pitkälti eläimen tasolla. Hän toteuttaa viettiään kuin eläin, silloin kun himo iskee. Hän tyydyttää itseään toisella ihmisellä, mutta ei kohtaa toista ihmistä sydämen tasolla. Hän ei tiedä mitä on rakastaa sydämellään, vaikka saattaa ehkä kuvitella rakastavansa. Kyky rakastaa kehttyy oman henkisen kasvun ja kehittymisen myötä. Jos oma sisin on täynnä menneisyyden käsittelemättömi asioita, niin rakastamisen kyky ei ole kovin kehittynyt. Kaikki sisällä oleva "pimeys" (raamattu puhuu kuormasta) pitää tuoda totuuden parantavaan valoon, jotta ihminen vapautuisi siitä. Tämän vapautumisen myötä ihmisen kyky rakastaa, kokea iloa ja elämän luottamusta lisääntyy ja kasvaa. Rakkaus ja ilo alkaa virtaamaan yhä voimallisemmin hänen sisällään ja hänen kauttaan. Hän saa yhteyden sisällään olevaan jumalaan ja siihen rakkauteen ja tietoisuuteen, joka hänessä on aina ollut, mutta sisäinen kuorma on peittänyt alleen tämän totuuden.

Ihminen, joka on yhteydessä sisällään olevaan jumalaan, kokee sisäistä rauhaa, rakkautta ja iloa. Hän tajuaa, että fyysinen keho on väliaikainen. Hän tajuaa olevansa kuolematon ja ikuinen. Hän ymmärtää, että kaikki mikä hänelle tapahtuu on tarkoituksellista hänen kasvulleen. Hän suhtautuu elämän vastoinkäymisiin nähden kaikessa sen totuuden, että hän on itse henkisesti tilannut kaikki hänen tielleen tulevat oppiläksyt. Hän näkee mitä hänelle opetetaan, joten hän kasvaa ja menee kasvussaan eteenpäin. Hän jalostaa sisimpänsä viljelemään rakkautta ja hyvää itseään ja muita ihmisiä kohtaa, koska on oivaltanut, että nuo kaikki muutkin ihmiset ovat saman jumalan ilmentymiä ja yhtä arvokkaita ja ainutlaatuisia sieluja kuin mitä hän itse on.

Tiedän, että ihmiset suhtautuvat negatiivisesti ajatukseen, että ihminen olisi jumala. Se kuulostaa jumalan pilkalta ja se kuulostaa siltä, että ihminen yrittäisi nostaa itseään muiden yläpuolelle. Kukaan henkisesti kehittynyt ihminen ei julista tätä totuutta, koska tietää sen aiheuttavan ihmisissä negatiivisia tunteita. Hän kuitenkin tietää asian olevan näin.

Roskapuhetta - Buddha ja co.

mutta Kristuksen ylösnousemuksessa ihmiskunnalla on toivo pelastuksesta.
Tuollaisia eri nimillä naamioituja sielunvaelluoppeja kyllä piisaa.

Kannattaisi perustella oma kanta

Jos kerran kirjoittelet tänne mielipiteitäsi, niin kannattaisi opetella perustelemaan asiat. Tuntuu olevan noin sun näkemyksesi aika hataralla pohjalla. Mistä voit olla varma, että sinun näkemyksesi on oikea ja minun näkemykseni väärä? Sanot, että buddhan ja co (eli kumppanit) ovat kuolleet. Entäpä Jeesus kristus, eikö hän muka ole kuollut? Aika outo oli kommenttisi.

Maan päällä on tälläkin hetkellä henkisiä mestareita, kuten Sai Baba ja intialainen pyhimys äiti Amma. Voit tutustua näihin henkilöihin googlen kautta. Kannattaisi tutustua elämään ja asioihin laajemmin, eikö sokeutua pelkästään siihen mihin on aina ennenkin uskonut. Jokainen kypsä tai vanha sielu tietää sen totuuden, että krishna, buddha, amma ja muut valaistuneet mestarit ovat saman jumalan eri ilmentymiä ja ovat tulleet opettamaan jumalan sanomaa eri kansakunnilla. Kukaan heistä ei ole toista suurempi, oikeampi tai parempi. Miten he voisivatkaan, koska he ovat kaikki saman jumalan kuvia

Ihmisen tarkoitus...

...on syntyä, syödä ja paskoa, lopulta kuolla. Ei mitään muuta. Eläimet!

Ihmisen tehtävä

Tarkoituksemme ei ole sen kummempi kuin muiden eläintenkään. Olemme "kehittyneempiä" kuin apinat, ja apinat ovat "kehittyneempiä" kuin kalat, mutta tarkoitusta ei millään lajilla ole sen kummempaa kuin muillakaan. Asiat ovat vain syntyneet ja ne tekevät mitä tekevät. Aurinko paistaa, kalat uivat vedessä, ihmiset... Ihminen on ainoa laji, joka voi vaikuttaa kaikkien muiden lajien elämään ja muuttaa koko maapalloa.

ihmisen tarkoitus

Ihmisen tarkoitus fyysisesti on tietenkin lisääntyä kuten muidenkin,mutta jos ajattelen psyykkiseltä kantilta,ihmisen tulisi olla lähimmäinen toiselle ihmiselle..jatkaa Jumalan työtä,hyvyyden jakamista..olla ihminen ihmiselle:-)))
Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja siksi ihmisen perimmäinen tarkoitus,joka kattaa kaiken sisälleen...on RAKKAUS!

Pyhä pamaus

Elämme virtuaalisessa todellisuudessa, joka perustuu digitaalitekniikkaan (lue Päättymättömät päivät kuolleena, Ursa 2008).

mihin keskustelu menikään?

oliso niin filosofi että ei anneta stereotypiaa vai pitäisikö antaa kaikki kuten sinä kategoroituna omaan lokeroosi, vastaus on olemasssa!

raamatusta sen

Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja
haluaa että elät hänen suunnitelmansa mukaan.
Josrikot häntä vastaan saat Jeesuksen sovinto-
verellä jonka hän ristillä kerran vuodatti,pyytää
syntejäsi anteeksi ja pääset takas hänen
lapsensa ja pelastut ja pääset taivaaseen kun
kerran maallisen taivalluksen kuolema lopettaa.

Voi sentään

Elämän tarkoitusta kysyttiin! Eräät vain kuolemaa kaipaavat ja saduista lohtunsa saavat.

tarkoitukset !!

VAIKEA TERMI TARKOITUS!

Varmaankin ihmisen tarkoitus on kuluttaa, elää ja rakentaa

Rakastaa

Rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niinkuin itseään.

Ihmisen tehtävä

että maksetaan niin perkeleesti veroja ja muita ylimääräisiä maksuja.

SYÖ,JUO JA NAI !!

siinä sitä on tarpeeksi filisofiaa

elämän tarkoitus

"HE" tulevat aikoinaan tänne maapallolle ja tutkivat tulihmisen elämän tarkoitus on jo valmiiksi tehty kun meidät luottiin avaruusolentojen toimesta ja he tekivät testamentin eli Pyhän Raamatun ja sen tarkoituksena on opettaa me ihmiset ala-arvoiset "tymät" ja alikehittynyt ihmisrotu. Meidän tehtävänä on liisäntyä ja kehittyä itsenäisesti omin avuin julman luonnon keskellä. Ei kukaan valvo meitä esim.Jumala tai avaruusoliot, koska he ovatjo poissa siis jo kaukaan miljardien kilmmetrien päästä.. Tulevat "HE" tänne maapallolle katsomaan itse istumansa ihmisroduut jne.. Saattavat ehkä joutua tuhoutumaan kaiken ksoka me lisännymme ja tuhoamme luontoa noin väärin. Oliot kaappavat telluksen ja perustavat tänne "paratiisivaltion" ja hallitus sijäitsee kuussa...... silkkaa puppua vai.. minun oma mielipiteeni tästä jospa ennusteeni osoittautuisi oikeaksi kukas tietäisi....
en osaa oikeinkirjoitusta koska olen kotoisin MArsista.. tykkään mars-suklaasta...

vastaus löytyy musiikista

jos haluaa atietää ihmisen,elämän ja koko maailman kaikkeuden tarkoituksen kannattaa kuunella CMX:sää :D :D A.w Kertoo kyllä miksi heräämme aina päivään seuraavaan

tietoisuus

Ihmisen tarkoitus on elämän energian tietoiseksi saattaminen. Elämä (=energia) tulee itsestään tietoiseksi vasta ihmisessä. Samankaltaista tietoisuutta ei ole millään muulla eläväisellä tällä planeetalla. Kaikki elävä kuitenkin muodostuu samasta energiasta. Ihmisen tarkoitusta ei oikeastaan voi erottaa elämän tarkoituksesta, ainakaan minun mielestäni. Ihmiskunnan tietoisuus kasvaa jatkuvasti. Hitaasti, mutta varmasti. Mikä kaiken tietoisuuden tarkoitus taas on, eli elämän tarkoitus? Rakkaus?

Elää ja Kuolla

...jatkamme siis sukua.
Se on se perusperus.
Nyky ihminen voi toki vaalia yhteisöllisyyttä ja rodun hyvinvointia tulevaisuudessa.

VASTAUS

http://www.pointblog.fi/?go=meitsi

Mielestäni tuolla on melko hyvä vastaus tuohon.

Ihmisen Tarkoitus ja tehtævæ Uskovan silmin

Hei!

Tahdon kertoa sisæistæmæni ydinmerkityksen ihmisenæ olemiseen Kristin uskon valossa.
Ihmisen tarkoitus on kirkastaa Jumalan kunniaa ja olla læhimmæiselleen ja samalla itselleen hyødyksi. Jeesuksen sanoin emme tulleet palveltavaksi vaan palvelemaan toinen toistamme. Læhimmæisessæmme palvelemme Jeesusta. "Minkæ olette tehneet yhdelle minun pienimmistæ veljistæni, sen te olette tehneet minulle."

Emme elæ hankkiaksemme taivasosuuttamme teoillamme mutta kun uskossa otamme Jeesuksen syntiemme maksun - veren sovitustyøn osaksemme ja Taivaaseen pææsyn pantiksi niin siitæ kiitollisina saamme elææ Jumalan kunniaksi ja kirkkaudeksi. "Kirkastakaa Kristus ruumiissanne"

Kaikkea hyvææ ja siunausta elæmæsi vaellukseen

Poikkeuksellisen hyvä aloitus

Toki tämänkin keskusteluketjun jotkut ahdistuneet sotkee typerin kannanotoin.

En pysty vielä sanomaan mitään esitettyyn fiksuun kysymykseen, siis miksi ihminen on olemassa. Todella hyvä kysymys! Hakee mielestäni vastausta siihen mitä tarkoitusta varten ihminen on olemassa, ei siihen, mikä on ihmisen (itsekunkin) elämän tarkoitus.

Sitä ei ihminen tiedä..

..mutta ehkäpä se voisi olla tietää mikä on ihmisen tarkoitus. Jos epäonnekseen sen löytää, ei ihmisellä enää olekaan tarkoitusta ja joutaa kuolla pois. Valitettavasti suurin osa ihmisistä luulee, että elämällä on tarkoitus ja tuhoaa siten kaiken muun elämän maapallolta, jos silläkään nyt sitten on mitään merkitystä.

Ihmisen elämän tarkoitus

tuottaa mahdollisimman suurta lyhyen aikavälin rahallista voittoa osakkeenomistajille.

Se löytyi

Ihmisen tarkoitus on opettaa muille ihmisille mikä on ihmisen tarkoitus.

oliko juice

et ihmisen elämän tarkoitus on miettiä mikä on ihmisen elämän tarkoitus

Ja Eput

tarkoitus lienee murheen karkoitus.

Ihmisen elämän...

... tarkoitus on se, minä hän itse elämälleen antaa.

Kannattaa joka tapauksessa antaa elämälleen jokin tarkoitus, sillä muuten se on tarkoitukseton ja sikäli hyvin harmaa.

Kymmenen käskyä.

Olen joskus pohtinut kymmenen käskyn sisältöä, merkitystä ja tarkoitusta.

Käyttäisin kymmenestä käskystä mieluimmin ilmaisua "Kymmenen elänohjetta".

Lisäisin noihin elämänohjeisiin myös lapsen, joka jostain syystä puuttuu mainitusta alkuperäisversiosta.

Ehkä lasten pahoinvointi, syrjäytyminen, koulukiusaaminen, itsetuhoisuus, koulusurmat saattavat olla seurausta aikuisten itsekkyydestä ja itsekeskeisyydestä.

Olisiko aiheellista "päivittää" nuo ohjeet vastaamaan tämän päivän yhteiskuntaa ja maailmanmenoa?

Mik´ on tarkoitus tän elon raskaan? Hukkuako pulun paskaan?

Ei kannata uhrata puolikastakaan ajatusta asialle, joka on täysin käsittämätön. Siitä on monelta lähtenyt järki ja ryhtynyt uskikseksi.

hmmm

Nyt lähtee järki, ma mietin mik on USKIKSEKSI, onk se jokin / jotain uutta, vaiko vanhaa?
Itse uskon Jumalaan!

Uskis=uskovainen; Tavis=tavallinen; Pahis=paha ihminen.

Tässä sulle hieman nykykielioppia. Lyhyt kurssi.

Uskon kyllä, että on jokin Korkeampi Voima (sanottakoon Häntä Jumalaksi), kirkko on puuta heinää. Sitä en tarvitse mihinkään.

En ymmärrä mistä kirkkoväärtien päähän on pälkähtänyt, että on Jumalalle suotuisaa hymistä isämeitää kirkossa ja kailottaa virsiä päälle.

Ehkäpä Jumalan mielestä olisikin suotuisaa, että äärimmäisissä katumusharjoituksissamme hakkaisimme päätämme ränniin.
Öh, en nyt ajattele, että lukisimme Isä meitää, koska se on Jumalalle suotuisaa. Lähtökohtana pidän sitä, että se on ihmiselle hyväksi, että siinä on kättä pidempää kun ei tiedä mitä rukoilla, eli että siinä tulee ilmaisseeksi olennaisia asioita mitä ihmisyyteen kuluu. Toki se ilmaisee myös yhteisyyttä kristittyjen välillä. Myös virret ovat rukousta sanoituksiltaan, eli niiden funktio on hoitaa ihmistä, sanoittaa hänen sisikuntaansa, ei milistellä Jumalaa. Hieno juttu, että saat sisikuntasi mukaan lukien suhteesi Korkeampaan Voimaan hoidettua kirkon ulkopuolella ja ilman näitä tyhminä pitämiäsi rukouksia ja kailotuksia.

Vastaus kysymykseen

Ihmisen tarkoitus on oppia tuntemaan Jumala ja löytää Jumalan edeltävalmistamat työt omassa elämässään Jumalan tuntemisen kautta.

Tuottaa rahaa rikkaille

Elämän tarkoitus on opiskella 1/4 elämästä. Sitten teet 2/4 elämästäsi töitä, yrität saada itsellesi asunnon, ehkä jonkun kivan kulkupelin ja vaikka perheen ja lapsia. Teet töitä, töitä töitä päivästä toiseen, jokainen päivä on toisensa klooni. Yhtäkkiä huomaatkin jo olevasi eläkeiässä. Mitä tulikaan tehtyä? Ainiin, töitä. Muistinko elää? En halua moista elämää...ennemmin elän lyhyen ja rikkaan (tapahtumarikkaan) elämän ja kuolen nuorena kuin se että teen töitä koko ikäni ja kuolen pois enkä ole saavuttanut elämässäni mitään.

se sisältää

entä jos ei ole merkitystä vaan satunnaista monipuolista elämänmuodostusta.

Ei ihmisellä ole tarkoitusta

Mistä ihmeestä jotkut vetävät sen johtopäätöksen, että ihmisellä olisi joku tarkoitus tai tehtävä ?

Ei evoluutiolla ole ennalta annettua päämäärää.
Kyse on parhaasta sopeutumisesta jatkuvasti muuttuviin ympäristöoloihin.

rakkaus.

rakkaus.se on elämän tarkoitus.se on voima,ydin,kaiken pohja mut,se ymmärtämiseen voi mennä puoli elämää niin kuin minulla.
sen hinta voi olla kallis.minulle se oli kaiken menettäminen.ymmärsin miten paljon omistin,miten paljon menetin.se ei ole valhetta.se on totta.vasta sitten opin näkemään kaiken tämän tyhjyyden,pimeän keskellä.yksi pieni valo pimeässä....näkyy..

Hei

Oletko täysateisti kun kysyt vastauksia joita jonkinlaisia voi löytää sydämen viisaudesta.

kiehtovia vastauksia tarjoaa

Sinä olet olemassa,
jotta tekisit mahdolliseksi
maailmankaikkeuden jumalallisen
tarkoituksen toteutumisen.
Niin tärkeä olet!

- Echard Tolle

Echard Tollen kirjoittama Läsnäolon voima kirja on todella mielenkiintoista luettavaa jokaiselle ajattelevalle ihmiselle.

Minun näkemykseni

mukaan ihmisen tehtävä on olla rakentaja ja levittäjä, rakentaa jotakin sellaista, jota luonto ilman "kädellistä" ei voi saada aikaiseksi maailmankaikkeudelle varatussa ajassa ja levittää se sitten maailman kaikkeuden joka kolkkaan.

Mitä rakennamme, en tiedä.
Olemmeko ainoita hommaan "värvättyjä", en tiedä.
Mitä tämä kaikki lopulta palvelee, en tiedä.
Teemmekö me sen, vai joku meidän jälkeemme tuleva, en tiedä.

Kehitys kehittyy ja elämällä on pyrkimys laajentaa reviiriä, aikaakin on varattu miljardeja vuosia. Mitä tästä kaikesta seuraa, on arvoitus, mutta mielenkiintoinen sellainen.

Jatka miettimistäsi zero-zero-nine.

Ajatus, tietoisuus.

Mikä on ihmisen erikoisominaisuus mitä ei ole muulla ilmenneellä maailmassa? Olisiko se ajatus, tietoisuus tai jokin vastaava ominaisuus. Jos on jokin tällainen erikoisominaisuus, niin sen ilmentäminen, kasvattaminen, kehittäminen tai voimistaminen voisi olla se tarkoitus miksi ihminen on. Elämä on ikuista muutosta, tosin aika hidasta ihmisiän puitteissa ajateltaessa. Pulmana on ihmisten perustekijöiden tiedostamattomuus ja sen johdosta
muutoksen hitaus. Ihmisen perustekijät samat nyt kuin5000v. sitten ja samat eskimolla ja busmannilla.

Jäi Laman

Dalai Laman lukematta..Laman oppien mukaan ihmisen tarkoitus on tulla onnelliseksi, perehdy buddhan oppiin ja mieti mitä tarvitset tunteaksesi itsesi onnelliseksi..

????Mitä me olemme????

Me olemme sitä mitä syömme!!

Kun ymmärrämme, että olemassaolomme on täysin riippuvainen kaiken muun olemassaolosta, tajuamme, mitä ehdoton rakkaus tarkoittaa. Sillä rakkaus on laajentumista, että näkee kaiken itsessään ja itsensä kaikessa, silloin ei voi olla mitään rajoja. Sillä itse asiassa jokainen on kaikkea kerralla.

Jos pitää paikkansa, että olemme kaikki tähden ytimestä, jokainen atomi meissä on tähdessä syntynyt, silloin olemme kaikki samaa asiaa. Jopa cokis-automaatti ja tupakantumppi Buffalon kadulla on peräisin atomeista, jotka tulivat tähdistä. Ne on kaikki kierrätetty tuhansia kertoja tullakseen sinuksi ja minuksi. Niinpä missään ei ole muuta, kuin mitä itsekine olen. Joten mitä pitäisi pelätä? Mitä varten etsiä lohtua? Ei mitään.
Ei ole mitään pelättävää sillä se on kaikki meitä. Ongelmana on, että meidät on erotettu syntyessämme ja annettu nimet ja identiteetit ja yksilöity. Meidät on erotettu ykseydestä ja uskonto käyttää sitä hyväkseen, sillä ihmisillä on halu olla taas yhtä. Niinpä sitä hyödynnetään, sitä kutsutaan jumalaksi, sanotaan, että hanellä on sääntöjä, ja mielestäni se on julmaa.
Yhdistyä voi ilman uskontoa.

Avaruusolento, joka tutkisi yhteiskuntien eroja, löytäisi vain vähän eroja yhtäläisyyksiin.
Elämämme, menneisyydessä ja tulevaisuudessa on sidottu aurinkoon, kuuhun ja tähtiin.
Me ihmiset olemme nähneet atomit, joista ympäristömme koostuu ja voimat, jotka ovat sen muokanneet.
Ja me, paikallisten silmien, korvien, tunteiden ja ajatusten keskittymät olemme alkaneet pohtia alkuperäämme.
Tähtikama pohdiskelee tähtiä; kymmenien miljardien miljardien miljardien atomien kasat pohdiskelemassa evoluutiota; miten tämä pitkä matka menikään, jonka jälkeen se heräsi täällä maapallolla.
Velvollisuutemme koskevat lajia ja planeettaa. Me puhumme maan puolesta.
Velvollisuutemme selviytyä ja menestyä ei ole ainoastaan velkaa itsellemme, mutta myös vanhalle ja valtavalle maailmankaikkeudelle josta nousimme.
Olemme yksi laji, Olemme tähden valoa keräävää tähtikamaa.

-Carl Sagan-

Astrofyysikko DR.Rudy Schild - yliopiston vastaus ufoihin

-suunnilleen jokaisella tähdellä on aurinkokunnan kaltainen planeettajärjestelmä ja luultavasti ainakin yksi elämälle suotuisa planeetta

Kvantti hologrammit

-valonnopeus voidaan ylittää sovussa Einsteinin suhteellisuusteorian kanssa, koska 'madonreikämatkustamisessa', informaatiokentissä(darkenergy fields) ei liiku partikkelit vaan informaatio
-tämä on avain joka mahdollistaa ufoteknologian ja selittää monia muitakin asioita kuten muistin, edellisten elämät, haamut, keijut, seksuaaliset kokemukset ihmisessä, peltokuviot ja kaikki muut asiat joita tiede vihaa käsitellä.

ted
http://www.youtube.com/watch?v=aJGqv4MsvBg&feature=rela ted

Uusi tiede NASA:ssa

NASA on oppinut viimeisen viiden vuoden aikana tieteestä yhtä paljon kuin ihmiskunta viimeisen 6 tuhannen vuoden aikana yhteensä.

-ihmiskeho on hologramminen kuva koko universumin luomuksesta
-universumi jossa elämme on hologrammi kirjaimellisesti
-jokainen kohde -ihminen, tai vaikkapa oluttölkki on osa universumin hologrammia ja sisältää kuvan koko universumista
-kaikki mitä on universumissa voidaan nähdä kehossasi
-kehosi, joka voi olla tällä hetkellä kotona monitorin äärellä voidaan kuitenkin paikantaa missä tahansa aikaa tai avaruutta, koska olet olemassa kaikkialla samaan aikaan ajassa ja avaruudessa samalla hetkellä

Me olemme kaikki yhtä ja olemme lähtöisin samasta lähteestä. Mutta emme vielä täysin tietoisia ja hereillä. Kaikki aikanaan.
On vielä leikin aika, sillä lapset leikkivät. Maa-planeetta on suuri leikkikenttä, jossa miljardit lapset leikkivät. Jotkut leikkivät sotaa ja rauhaa, jotkut köyhää ja rikasta, rosvoa ja poliisia, alistajaa ja alistettua....mutta lapset kasvavat väistämättä aikuisiksi. Vanhana käännytään sisäänpäin ja silloin maailma on valmis. Koska, sitä en tiedä. rakkaudella....

Hieno kysymys!

Vau, ehkä toivoa ei ole vielä menetetty, kun tämä kysymys sentään saa ihmiset kirjoittelemaan noin paljon kommentteja! :-)

Ihmisen tarkoitus ja elämän tarkoitus ovat kyllä kysymyksinä hyvin lähellä toisiaan; ihminen sitä oman ihmiselämänsä tarkoitusta kyselee tärkeänä osana olemistaan, johon sidoksissa on samalla suurin piirtein kaikki muukin olevaisena tuntemamme...

Ehkä aloittaja ja muut kiinnostuneet saattaisivat löytää virikkeitä ajatuksilleen ajallisesti hiukan läheisemmästä, modernimmasta filosofiasta kuin mitä nuo mainitut nimet edustavat. Kokeilemisen arvoisia saattaisivat olla esim. Kierkegaard ja Heidegger.

Ihmisen tarkoitus on kertoa oma tarinansa, joka on ainutlaatuinen, ei yleisesti arvioitava eikä arvotettava - sekä samalla tukea parhaansa mukaan rakastaen toisia, kun nämä omilta osiltaan toteuttavat vastaavaa lahjaksi saatua ja korvaamattoman arvokasta tehtäväänsä.

TÄRKEIN

ON saada pelastus Jeesukselta Kristukselta!
Miksi? Koska ihminen rikkoi/riikkoo edelleen
Jumalan käskyjä. JOKAINEN ihminen on SYNTINEN!
Ja sen tähden JOKAINEN ihminen tarvitsee Jeesusta!
Miksi? Koska Hän on AINUT välimies Jumalan ja ihmisen välillä, Hän kärsi sinun ja minun, ja jokaisen ihmisen tähden, ettei kenenkään
tarvitsisi joutua tuomiolle Jumalan käskyjen
rikkomisesta! Tuomio on iänkaikkinen kadotus, helvetti, tulijärvi. Sen tähden jokaisen ihmisen,
jokaisen joka haluaa paeta tuota tuomiota, TÄYTYY
tehdä parannus ja USKOEN pyytää Jeesukselta syntejään anteeksi! Ottaa vastaan sovitus jonka Hän lunasti Ristillä! Ja alkaa vaeltaa Jumalan osittamaa tietä. Joka päättyy iänkaikkiseen elämään Taivaan Valtakuntaan!

kysymys vain

Vaikka olenkin tavallaan samaa mieltä, niin eikö uskonnollinen sanoma näin esitettynä helposti rakenna elämän lähinnä (tulijärven) pelon ja (synnin) syyllisyyden varaan? Ovatko ne hyviä ja terveellisiä lähtökohtia ja perustoja ihmisen elämälle?

Eikö tärkeintä kuitenkin ole luottamus rakastavaan ja armolliseen Luojaan?

Bless!

Näin

tarkoitus. Jumala on Pyhä Jumala,
ja Raamattu kehoittaakin pelkäämään Häntä.
Siis yhtälailla kuin me pelkäämme Esim poliisia.
Jumalan pelko on ennen kaikkea Pyhää kunnioitusta
Hänen käskyjään kohtaan ja sitä että jos me teemme
syntiä olemme tuomion alaisia. Yhtälailla kuin murhaaja tai varas, joka joutuu tuomiolle rikoksistaan. Tämä onkin ihmisillä vaikea ymmärtää.
Hyvin ymmärretään että jossa joku raiskaa jonkun, tai tappaa jonkun. Että hän on rikollinen ja ansaitsee
linnaa. Jumala on samanlainen, jos ihminen rikkoo
Hänen käskyjään, niinkuin jokainen meistä on rikkonut. Ansaitsemme tuomion (helvetti) jos pelkäät sitä joka laittaa sut linnaan, varmastikkin vielä enemmän tulee pelätä sitä joka laittaa helvettiin!

Ihmisen tarkoitus

Ei ihmisellä ole oikeesti mitään tarkoitusta elää maanpäällä, ei sen enempää kuin muillakaan eliöillä tai eläimillä.

Maapallo olisi tullut hyvin toimeen muitten eliöiden kanssa ilman ihmistäkin.
Olis monille eäimille ja muille eliöille ollut hyväksi jos ihmistä ei olis kehittynyt ollenkaan tai jos ihminen olisi Gorillan tai apinan tasolla älyllisesti.

En minä nää ihmisen olemisella mitään sen kummempaa tarkoitusta kuin muillakaan.
No koska ihminen on evoluution tuloksena olemassa, niin lisääntyminen ja elossapysyminen on jatkuvuuden tae, Se on kaikkien eliöiden geeneissä.
Maapallo ilman ihmistä olis. aivan hyvä.

Ei siinä ole mitään ihmeellistä vaikka ihmistä ei olis ollenkaan olemassa.

liika muka-objektiivisuus

Tästä päästään kysymykseen: Miten voit tietää, mitä olisi maapallo ilman ihmistä? Eihän sinulla ihmisenä voi olla mitään käsitystä siitä, mitä "maapallo", "geenit" tai muut länsimaisen nykytieteen mukaiset "faktat" ylipäätään olisivat riippumatta meidän tavastamme kokea ja ymmärtää ne!

Tästä syystä pelkästään tieteellisiin selityksiin nojautuminen ajattelussa jää pinnalliseksi. Silloin oletetaan vain oman tämänhetkisen tieteellisen tietämyksen mukainen objektiivinen maailma, joka on "tuolla ulkona". Ikään kuin oltaisiin jumalia, joilla on täydellinen näkymä kaikkeen kaikkialta ja ei-mistään. Ollaan täydellisesti hakoteillä kaiken sen suhteen, mikä koskee olemista syvemmillä tasoilla kuin mitä omien ehdollisuuksiensa rajoissa kulkeva tiede voi meille koskaan esittää.

Evoluutio on megaharha

..sori vain..
elä tee lapsia jos evoluutiota ole olemassa.

Tarkoitus

HÖH.
Tarkoitus on .. Panna syödä ja Panna ...pikkulepo,, ja homma jatkuu.

tarcoitus?

Mitäs sitten kun halut on hiipunu eikä ruokakaan maistu? Eikö vanhuksilla ole tarkoitusta? Ookko miettiny omalla kohdalla loppuun asti? :-S

Tämänkö pienen ihmisjoukon joka

asustaa tällä vuosisadalla vain kaikkien maailmassa eläneieden ihmisten. Onhan kailla joku tarkoitus ja tärkeys. Kaiken olevaisen Luoja pitää itsellään teidon salaisuudesta me vain aavistelemme. Erämaa munkit ovat ehkä lähempänä vastausta tähän kysymykseen koska he ovat omistaneet elämäsä sitä miettimiseen.
Oman elämä jatkumo lapsissa on yksi tarkoitus miksi rikkaruohokin kasvaa siksi että sen pitää olla sukua jatkamassa.
Minun filosofiaan kuuluu Jumalan suunnitelma mitä olen tullut toteuttamaan. Perästä kaikki selviää eletään vaan.

Onko Jumallalla napa?

Aina kun jotain inhimillisyyteen liittyvää on suunniteltu niin sillä suunnittelijalla on oltava napa. Napa on ihmiselämän jatkumon merkki.

Napa on

On napa Jumalan silmäterä joka tuli maalimaan
noin 2000 V Sitten.Jonka kautta maalima on luotu.
Jeesus sovitti synnin joka tuli syntiinlankeemuksessa uhraamalla itsensä täydellisennä uhrina,johon mikään muu uhri ei kelvannut vaan Jumalan ainokainen poika.Siis uusi ja vanha testamentti.Testamentti on kuten tiedätte
pätevä vasta kuoleman jälkeen.Kaikki jotka ottavat Jeesuksen aarmon vastaan Jumala antaa voiman tulla uudesti syntyneeiksi ja saa pyhän hengen,joka avaa ihmisen ymmärryksen.Silloin ihminen näkee tavalaan kaiken tämän maaliman ulkpuolelta jolloin ihminen näkee totuuden ja
ymmärtää raamatun kirjoitukset.
Uskokaa niin silloinhan tulette näkemään asiat oikein,vain uudestisyntymällä voi päästä sisään
Jumalan valtakuntaan.Jeesus on tie totuus ja elämä.

Elämän tarkoitus

Täyttää Sielunsopimus jonka olet luvannut tehdä.Platon puhui tästä aikanaan.

niinpä niin..

"On helppo antaa anteeksi yhdelle
lapselle, joka pelkää pimeää.
Todellinen tragedia on
aikuinen, joka pelkää valoa ".
(Platon)

"Se, joka avioituu
ajanhengen kanssa on pian leski. "
(Goethe)

"Jos haluat päästä joen
lähteelle on uitava
vuorovettä vastaan ".
(Stanislaw Jerzy LEC

AJATELKAA

ei sun tarvi hakea tietoo ja kyylää joka asiaa
se aiheuttaa vaan epätoivoa .onko se kivaa sun mielelle ja ymärillä olevat ihmiset kärsii,ei ehkä kaikki mutta kuitenkin..

eikö se ole oarempi jos tunnet olevasi turvassa ja seisot KAllion päällä jota ei MIKÄÄN hetkauta. kun mikään ei tunnu olevan totta ja pidä..
..nyt en kirjoita millekkään yhdelle ihmiselle sanon vaan kaikille ei "hihhuleilee" (anteeksi vertaus mutta tämä on yleinen ajattelu meistä valitettavasti)
ja hihhulit tulee 1800luvun lestadolaisista, kun silloin aikoinaan huudetiin "hih huh" huutoja näitten kokouksissa paljon..

ja kyllä olen niin sanottu "hihhuli" sitten jos haluutte sanoo näin mutta se ei liity meihin ollenkaan.
ja Jeesus on parasta mitä voi ihmiselle taphtua ..ja täällä on monta jotka on minun kannalla..

Jeesus on kallio..

suun tunnstuksella
ja sydämmen uskolla pelastut

ja tämä on valinta haluatko uskoa ja kokeilla Jeesusta vai nou..
yksinkertainen asia mutta niin vaikea just meidän ihmisyyden takia

siunausta kaikille

Ei siihen montakaan sanaa

tarvita ilmentäkseen minun elämäni tarkoitusta:

"Ihmiset ovat että heillä olisi ilo".

Ja oman elämäni tarkoitus on valmistautua kohtaamaan
JUMALA. Ja toteuttaa normaaleja lajilleni ominaisia viettejä.

Luotu vai "kehityksen" tulos ?

En ymmärrä mitään mistään filosofiasta mutta vaikuttaako kysymyksen asetteluun se että jos ajatellaan ihminen Jumalan luomaksi tai sattumalta tänne muovautuneeksi ?

Sattumaa se on...

Kyllä täysjärkiset voi unohtaa sen Jumalan luoman maailmankaikkeuden.
Ja jos pysytään maapallolla niin ihminen on luonut jumalan eikä muuta jumalaa ole.
Siis jumala ei ole kuin ihmisten ajatuksissa.
Ihminen on evoluution tulos samoin kuin kaikki muukin maapallolla oleva elävä ja kasvava eliö- tai olio.
Ei niitä maailmankaikkeuksia luoda seitsemässä päivässä eikä edes miljardissä päivässä.

Uskovaiset saavat uskoa mitä haluavat se ei minulle kuulu, mutta pitäis hiukan ajatella kun on aivotkin olemassa.
Tiede on oikella jäljillä maailmankaikkeuden ja ja jopa maapallomme syntymisen suhteen.
Siis ihminen on evoluution tulos ja = satuma.
Kokonainen maapakko on vain hiukkanen kaikkeudessa ja ihminen ei sitäkään.
Me kaikki olemme atomeita joista kaikki aine koostuu.

Ja kaikki atomimme

ovat aika hyvässä järjestyksessä."Sattuma-Ville" on tosi fiksu järjestäjä.Eikö vain arvoisa lanttupää?

Ja kaikki Roviolle jos ei ole uskovainen...?

Ihmettelen suuresti eräitä uskovaisten tahoja jotka kaikin kainoin yrittävät kumota tieteen saavutukset.

Minun oma mielipiteeni on se, että ihmisen mielikuvitus on keksinyt jumalan pelastamaan tyhmemmät suuremmilta ajatuksilta.
On helppoa sanoa että Jumalahan kaiken rakensi seitsemässä päivässä ja muutama tuhat-vuotta sitten.
Uskokoon jokainen mihin haluaa, mutta minä uskon omiin aivoihini.
Ei maailmankaikkeudessa kaikki ole ollenkaan hyvässä järjestyksessä. Eivät edes atomit.

Aine muuttuu kokoajan ja jopa katastrofaalisesti.
Galaksit törmäilevät toisiinsa ja tuhoutuvat pieniksi hiukkasiksi. Näistä hiukkasista muodostuu sitten uusia aurinkokuntia.

Ehkä on viisainta minun kirjoitella Tiede Lehden foorumeilla edelleen.
Täältä ei löydy ajattelijoita, vaan uskojia.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/22059-tutkija-uskonnot-mielikuvituksen-tuotetta
Antakaa nyt hyvät ihmiset minun pitää omat mielipiteeni ja kunnioittakaa niitä.
En ole ainoa ihminen maapallolla joka uskoo tieteeseen eikä keksittyyn jumalaan.

Ei rovioita, rakkautta

Tieteen saavutuksia ovat pienet verrattuna Jeesuksen saavutuksiin nimitääin jos tietäisit tietosi pienuuden tarjoaisit sydämen ?

Olet siinä asian ytimessä että Jeesus on tullut pelastamaan myöskin sinut "suurilta ajatuksilta" jotka eivät välttämättä niin suuria olekaan.

Katsos vaikka galaksit törmäilevät toisiinsa ihmisen pieni sydän on hyvin yksinkertainen.

Ehkä on viisainta kirjoitella viisauden rakastajien foorumeilla jotta tiedeläpät pysyisivät silmillä.

Annan sinun pitää omat mielipiteesi mutta en kyllä juuri kunnioita niitä siksikään kun maallinen kunnia on niin kovin katoavaista.

Et ole ainoa todellakaan joka palvoo epäjumalia.

Tieteen saavutukset

ovat kyllä mahtavia,sen tunnustan nöyrästi,mutta Jumalan saavutukset ovat silti ylivertaiset,koska Hänen ansiotaan on sekin,että tieteen saavutukset ovat niin mahtavia,sillä kukapa muu kuin ihmisen luonut Jumala on kaiken viisauden ja älyn meille lahjoittanut.
Yhtään ainoaa ihmistä taivaan ja maan Valtias ei ole tarkoittanut kitumaan polttoroviolla,koska "Hän tahtoo,että kaikki ihmiset pelastuisivat" ja pääsisivät taivaaseen.1.Tim 2:4.Tahdotko sinä?

IHMISEN TEHTÄVÄ ON

Tekö taas?
Löysitte siis suhteellisen ja absoluuttisen tiedon ensyklopedian toisen osan.
Ensimmäinen oli jätetty helposti näkyville maanalaisen temppelin kateederin päälle,
mutta tämä oli vaikeampi löytää, eikö vaan?
Hyvin tehty.
Kuka te oikein olette? Sisarenpoikani Jonathanko?
Tyttärenikö?
Ei, ette ole kumpikaan heistä.
Päivää, tuntematon lukija!
Toivoisin tuntevani teidät paremmin. Sanokaa näiden sivujen äärellä nimenne, ikänne,
sukupuolenne, ammattinne ja kansalaisuutenne.
Mikä teitä kiinnostaa?
Mitkä ovat vahvuutenne ja heikkoutenne? Niin ja sitten... antaa olla.
Tiedän, kuka olette.
Tunnen, kuinka kätenne sivelevät sivujani. Se tuntuu sitäpaitsi aika mukavalta.
Voin aavistaa salaisimmatkin luonteenpiirteenne sormenpäistänne, sormenjälkienne kiemuroista.
Kaikki on kirjattu ylös, jopa pienimpiin osasiinne.
Aistin niistä jopa esi-isienne geenit. Ajatella että kaikkien noiden ihmisten piti kuolla tietyssä iässä.
Heidän piti hurmata toisensa ja pariutua jotta te lopulta syntyisitte!
Juuri nyt minusta tuntuu, että näen teidät tuossa vastapäätä.
Ei, älkää hymyilkö. Olkaa luonnollinen. Antakaa minun lukea teitä syvemmältä.
Olette paljon enemmän kuin kuvittelettekaan. Ette ole vainsukunimi ja etunimi, joilla on tietty sosiaalinen tausta.
Teissä on 71% puhdasta vettä, 18% hiiltä, 4% typpeä, 2% kalsiumia, 2% fosforia, 1% kaliumia,
0,5% rikkiä, 0,5% natriumia ja 0,4% klooria.
Lisäksi reilu ruokalusikallinen erilaisia hivenaineita: magnesiumia,sinkkiä, mangaania, kuparia, jodia, nikkeliä,
bromia, fluoria, piitä.
Sitten vielä pieni hyppysellinen kobolttia, alumiinia, molybdeeniä, vanadiumia, lyijyä, tinaa, titaania ja booria.
Siinä olemassa olonne resepti.
Kaikki edellämainitut ovat peräisin tähtien palamisesta ja ovat löydettävissä muualtakin kuin teidän ruumistanne.
Teissä oleva vesi on samankaltaista kuin minkä tahansa valtameren vesi. Fosforinne yhdistää teidät tulitikkuihin.
Kloorinne on samanlaista kuin se, mitä käytetään uima-altaiden desinfiointiin. Mutta olette vielä muutakin.
Olette kemiallinen katedraali, ällistyttävä rakennelma annostuksineen, tasapainoineen, tuskin käsitettävän monimutkaisine mekanismeineen.
Sillä moleekyylinne koostuvat nekin atomeista, hiukkasista, kvarkeista ja tyhjiöistä, ja kaiken liittävät yhteen teitä itseänne nerokkaammat
sähkömagneettiset, sähköiset ja gravitaatiovoimat. Oli miten oli! Onnistuitte löytämään tämän toisen osan ja olette siis nokkela ja tiedätte jo paljon minun maailmastani.
Mihin käytitte ensimmäisen osan antamiani tietoja? Revoluutioonko? Vai evoluutioon?
Ette varmaan mihinkään. Asettukaa siis mukavasti voidaksenne lukea paremmin. Pitäkää selkä suorana. Hengittäkää rauhallisesti.
Rentouttakaa suun seutu. KUULKAA MINUA!
Mikään mikä ympäröi teitä ajassa ja tilassa, ei ole hyödytöntä. Te ette ole hyödytön. Lyhyen aikaa kestävällä elämällänne on merkitys.
Elämänne ei johda umpikujaan. Kaikella on merkityksensä. Kun luette sanojani olen itse matojen syötävänä. Mitä minä oikein sanoin?
Lannoitan lupaavan tuntuisia, nuoria kirvelintaimia. Minun sukupolveni ihmiset eivät ymmärtäneet, mihin pyrin.
Minun osaltani on liian myöhäistä, mutta teidän osaltanne ei ole myöhäistä. Istutteko mukavasti?
Rentouttakaa lihaksenne. Älkää enää ajatelko muuta kuin maailman kaikkeutta, jossa olette vain mitättömän pieni pölyhiukkanen.
Kuvitelkaa aika nopeutettuna. Kups! Kuolitte pois. Mitä saitte aikaan? Ette varmasti tarpeeksi.
Pankaa toimeksi! Tehkää jotakin, vaikka kuinka vähäistä, jumaliste! Tehkää elämästänne jotain ennen kuolemaa. Ette syntynyt tyhjän vuoksi.
Ottakaa selville, miksi synnyitte. Mikä on teidän vähäistäkin vähäisempi tehtävänne? Ette syntynyt sattumalta.
Olkaa tarkkana.

-Edmon Wells-
Suhteellisen ja absoluuttisen tiedon ensyklopedia

Tuttu juttu

Luin hääraamatun niin sieltä selvisi mitä on elämä ja sen tarkoitus. Suosittelen. Se Kirja on loppumaton aarre, opas, neuvoja, lohduttaja, kasvattaja, nuhtelija, kurittaja.... Maailman luetuin kirja. Pelkkää faktaa

Ei ole

Tarkoitusta. Ei ihmisellä eikä millään muullakaan. Ihminen ne tarkoitukset luo. Ihan sellaiset kuin itse haluaa. Jos haluat jonkun tarkoituksen keksiä, senkus teet, mutta ei se tee sun elämää tarpeelliseksi.

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

Ihmisen tehtävä

on tulla paremmaksi ihmiseksi.

Tosi On!

Siltähän se asia näyttää, että suurin osa meistä on ottanut tehtäväkseen viihtymisen. Toisten ihmisten, eläinten, ja luonnon kustannuksella, eli pala jokaista. Ja se siinä. Ja siinä se virhe!

Tehtävä löytyi

Lisääntykää ja täyttäkää MAAILMANKAIKKEUS.
Siinä riittää meille tehtävää ja tarkoitusta
pitkäksi aikaa.
Kuusta olis hyvä aloittaa noin harjoitusmielessä.

We are here

Ihmisen tarkoitus on aiheuttaa seuraava globaali sukupuuttoaalto ja jos mahdollista, tuhota biosfääri niin perusteellisesti, että siitä tulee elinkelvoton lähes kaikille maapallon populaatioista. Tästä tuhosta selviävät vain aniharvat eliölajit, joiden optimit elinolosuhteet poikkeavat merkittävästi tämän hetken valtalajeista. Tämä on osa jumalan suurta suunnitelmaa: ihminen luotiin, koska jumala uneksi uudesta maasta ja taivaasta ja oli liian laiska ryhtyäkseen itse töihin. Luultavasti hän havitteli joitakin uutta materiaalia, jota ei luonnostaan synny. Saattaahan myös olla, että hän lähettää osan ihmiskunnasta tähtiin valloittamaan uusia sivilisaatioita.

Mitäs jos

on samaa mittakaavaa suuremmassa kokonaisuudessa kuin meillä esim. mikrobit?

Onko avaruus kuin suuri meri ja planeetat planktonin kokoisia tässä kokonaisuudessa?

No näkisin sen

Jokaisella ihmisellä on oma tarkoituksensa ja aikansa meidän elämässämme. Elämän tarkoitus on moninainen tai monenlainen.

Tarkoitus

Ihmisen tarkoitus on kiitettävin arvosanoin suoriutua elämänsä tarkoituksesta.

Ehkä ei sittenkään

:Ihmisen tarkoitus on kiitettävin
:arvosanoin suoriutua elämänsä
:tarkoituksesta.

Silloihan elämän tarkoitus on muiden ihmisten huomioiminen.

Kova..

Sattumalta voitin elämäni ainoan juoksukilpailun (siittiönä)ja senkanssa on vaan elettävä. Vaikka usein on tuntunut että olishan mulle kakkosijakin riittänyt.

Eläkää

edes saada jotain aikaan. Työtä pitää tehdä leipänsä eteen ja samalla siitä hyötyy koko yhteiskunta. Ihmisen ei ole pakko saada mitään merkittävää ja mullistavaa aikaan elämänsä aikana, kunhan jotain työtä tekee ja sukua jatkaa. Siinä on ihmisen tarkoitus. Ihminen kehittyi aikanaan jostkin ja onhan meillä silloin oltava jokin tarkoitus.

tarkoitus...

Ihminen tarkoitettiin elämään Luojaansa varten. Kunnioittamaan Isää, Herraa ja lähimmäistä kuten itseään. Tehtävämme on antaa pieni elämämme Hänen johdatettavakseen jotta taivaallinen tahto tapahtuisi keskuudessamme maan päällä. Isä ja Poika sekä Pyhä Henki siinä meitä itse kutakin auttakoon siinä.

Nauttia elämisestä!

On harmittavaista nähdä, että niin moni uskoo ihmisen tarkoituksen perustuvan maalliseen mammonaan ja johonkin yhteiskunnalliseen statukseen.
Tämä on kyllä kehittyneempien teknologiamaiden kirous ennemmin kuin siunaus. Kyseinen elämäntyyli on luonut sellaiset paineet ettei ihminen niitä kestä ja sitten ollaan burnoutissa, tai mikä lääketieteellinen nimitys milloinkin on muotia.
Taloudellisesti köyhemmissä maissa, joissa ihmiset viettävät arkipäiväisen elämänsä keskittyen toisiinsa, hyvän olon luomiseen ja ihmissuhteiden ylläpitämiseen kuulostaa järkevämmältä tavalta viettää ja päättää elämänsä.

Ihmisen tarkoitus

Ihmisen tarkoitus on elää ja jatkaa elämää

Niinkuin me jatkamme tätä loputonta ketjua

Tämä ketju on kuin elämänkirjo konsanaan

Hyvää tai huonoa tai arkista vain

Omia aivojaankin saa...

...käyttää. Jos se juuri nyt sinun kaltaisilta tyypeiltä luonnistuu ...???

Omia aivojani käytin

Kokeile sinäkin aivojen käyttöä!!

MAAPALLON TUOHOAMINEN

Ihminen tuntuu olevan täällä, "viisaine/kehittynein aivoieen", vain tuhoamassa koko planeetan ahneuttaan.

Mikään muu elollinen ei siten raiskaa ja tuhoa luontoa (kaada metsiä, saastuta merta ja ilmastoa) kuin ihminen.
Business ja raha on vain tärkeintä ja mikään muu ei merkitse mitään.
RAHA, onkin varmaan se "paholainen" joka on keskuuteemme laitettu koettelemaan ihmistä (jos pohditaan raamatunkin kirjoituksia).

Olenkin ihmetellyt miten nämä businessmiehet, ym. asioista päättävät, voivat tehdä jälkeläisiä maailmaan, mitä tuhoavat ja saastuttavat omaa rahan ahneuttaan ???

Miettikääpä jokainen sitä kohdallanne ... kauanko teidän lapsenne voivat elää jos tällainen elämäntapa jatkuu...

Kansoittaa maa

No oppia toistensa kieli ja täyttää maa. Sitten kun tämä laboratorio jossa olemme on täynnä, täältä otetaan kaksi joka lajia ja siirretään toiselle planeetalle. Ja kaikki alkaa alusta.

Ei mikään

Ihminen on vahingonlaukaus tälle tellukselle.
On vain sattumaa, että nykyihminen on se mitä on.
Ihan hyvin täällä vois olla esim. joku muu rotu
vallitsevana.

Ahne

Ihmisen tarkoitus on olla erittäin ahne ja käyttää luonnon tarjoamat antimet äkkiä loppuun.

Tarkoituksenmukaisuus

Ihmisen tarkoitus on mielestäni yksinkertaisesti olla sitä mitä on. Olla inhimillinen ihminen mahdollisimman hyvin. Kenties se poikii jotain jatkossa kun rajaa ylitetään.

näin se on

Hyvin sanoit, elämän viisautta on elää omalla tyylillään oikein.
Sitä on vain vaikea tarkasti ilmaista.

Ihmisen ja elämän tarkoitus

Ihmisen elämän tarkoitus on löytää yhteys Luojaansa Jumalaan ja se voi tapahtua Jeesuksen, Jumalan Pojan kautta. Kun Jumala loi maailman, Hän loi ihmisen Hänen yhteyteen, mutta kuten kaikki tiedämme ihminen lankesi syntiin ja joutui pois Paratiisista. Jumalan rakkaus ihmistä kohtaan ei kuitenkaan loppunut syntiinlankeemuksen myötä vaan Hän lähetti oman Poikansa Jeesuksen kuolemaan ristillä ihan jokaisen ihmisen puolesta, sinun ja minun. Siispä ihmisen tarkoitus on, että hän löytää kadonneen yhteyden Jumalaan, mutta se tapahtuu vain Jeesuksen kautta, koska Jumala rakasti ja rakastaa maailmaa niin paljon, että Hän antoi ainoan Poikansa ettei yksikään joka Häneen uskoo hukkuisi vaan saisi iankaikkisen elämän. Elämämme ei pääty kuolemaan vaan sen jälkeen on iankaikkinen elämä niille jotka ovat ottaneet vastaan Jumalan tarjoaman lahjan Jeesuksen, mutta niile jotka eivät suostuneet ottamaan vastaan tätä lahjaa joutuvat iankaikkiseen kadotukseen. Toivon, että jokainen joka lukee tämän voisi löytää Jeesuksen ja saada iankaikkisen elämän lahjana. Se on niin yksinkertaista, rukoilla vaan ja pyytää: Jeesus tule mun elämään ja anna kaikki syntini anteeksi! Joka Jeesuksen luo tulee sen Hän ottaa vastaan avosylin. Usko Herraan Jeesukseen niin sinä pelastut! Siunausta t. Fanni

Rakkaus

Taivaan vartiosotilas
RAKKAUS

Heimopäällikkö Josefia kanavoinut John Cali ( www.greatwesternpublishing.org)
10.2.2009
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine

John Cali:

Ystävänpäivän lähestyessä ajattelin, että rakkaus olisi hyvä aihe tämän viikon uutiskirjeeseen.

Mitä rakkaus on? Riippumatta siitä, miten se määritellään, se voi selvästi ottaa monia muotoja. Niistä yhtä juhlimme joka vuosi 14.2. - romanttista rakkautta.

Mutta tänään laajennamme määritelmäämme romanssin ulkopuolelle. Suosikkimääritelmäni rakkaudesta on se, minkä päällikkö Josef antoi minulle monia vuosia sitten: "Valinta nähdä jumaluutta kaikissa olennoissa."

(HUOM! Päällikkö Josefin viesti on tänään vähän pidempi kuin tavallisesti ja ainakin minusta vähän tiukempi.)

Tässä on päällikkö Josef.

Päällikkö Josef

Kuten John mainitsi, määrittelemme rakkauden valintana nähdä jumaluutta kaikissa olennoissa. Korostamme sanaa "kaikissa". Ette voi rakastaa vain osaa kaikesta ja silti olla todella rakastava.

Jumala on kaikki, mitä on, kuten olette kuulleet meidän ja toisten sanovan monta kertaa vuosien varrella. Ette voi rakastaa vain osia Jumalasta ja vihata toisia osia. Se ei vain toimi. Yritys sen tekemiseen saa teidät siihen jamaan, missä maailmanne on tällä hetkellä.

Tiedän, että monet teistä ajattelevat maailmanne olevan "yhdessä helvetin sotkussa" - kirjaimellisesti. Mutta se ei ole. Se mitä näette planeetallanne tänä päivänä, myös kaiken näennäisen kaaoksen keskellä, on paluuta rakkauteen, Jumalaan, kaikkeen mitä on.

Kaaos menee ohi. Rakkaus kasvaa.

Mikä kuitenkin tärkeintä, palaatte omaan itseenne, todelliseen, aitoon, rakastavaan itseenne.

Te ihmiskuntana loitte sen, mikä näyttää kaaokselta, hämmennykseltä ja tragedialta. Näette sen kaiken vain ihmissilmienne linssien läpi. Kun näette sen rakkauden linssien läpi, henkinen näkökykynne on taas kerran täysin tarkka.

Mikä pointtimme on tässä tänään? Yksinkertaisesti tämä: opetelkaa rakastamaan itseänne ehdottomasti.

Emmekä halua kuulla tavanomaista tekosyyryöppyä siitä, miksi ette voi rakastaa itseänne:
"Vanhempani eivät rakastaneet minua."
"Perheeni ja ystäväni kohtelivat minua kaltoin."
"Minua hyväksikäytettiin lapsena."
Jne., jne., kyllästymiseen saakka.

Nuo ovat kaikki vanhaa energiaa. Nyt on uuden energian aika. Nyt aika herätä täyteen tietoisuuteen siitä, kuka todellisuudessa olette.

Ja kuka olette? Olette Jumala, jokainen teistä!

Rakastukaa itseenne päästä varpaisiin. Valitkaa näkevänne jumaluus itsessänne. Silloin kun heräätte rakkauteen sitä kohtaan, kuka olette, Jumalaan kuka olette, teidän on mahdotonta epäonnistua rakastamaan kaikkia muita, kaikkia olentoja, kaikkeutta.

Teillä on sanonta: "Hyväntekeväisyys alkaa kotoa." No, ystävät, niin alkaa rakkauskin - alkaen rakkaudesta itseänne kohtaan.

Haluatteko parantaa maailmanne? Parantakaa itsenne ja rakastakaa itseänne ensin. Kaikki muu seuraa helposti ja vaivattomasti.

Kaikki on hyvin. Kaikki on rakkautta. Kaikki on Jumalaa.

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

+42

Ainakin Douglas Adamsin viisiosaisen trilogian mukaan. - Onkos tullut luettua tai radiokuunelma kuultua ?

No leikki liekkinä.

En tähän hätään todellakaan muista kuka sanoi ja missä määritteli:

*/ "Toisten ihmisten auttaminen". /*

Hyvin yksinkertaista niin loogisesti, uskonnollisesti kuin lajiharmoonisessa itsekyydessäkin , eikö vain ?

HELPPO KYSYMYS!

Kun miettii esim. autoa, sieltä löytyy käyttöohjekirja. Kun miettii ihmistä, löytyy myös käyttöohjekirja, joka on raamattu. Itse emme koskaan osaa sanoa mikä on tarkoituksemme ellemme lue sitä raamatusta. Jumala loi meidät ja kirjoitti meille ohjeet elämästä raamatun välityksellä. Tajusin asian itse muutama vuosi sitten, kun luin aluksi Rick Warrenin kirjan "tavoitteena elämä". Ihmisen ei tarvitse murehtia mitään vaikka tapahtuisi mitä, koska kyllä asiat selviävät. Jos uskot Jumalaan ja Jeesukseen sinusta pidetään aina huolta. Sairastuin itse sairauteen joka ei parane koskaan ja olen vasta kolmekymppinen. Uskon kuitenkin että kaikella on tarkoituksensa ja ymmärrän sen joskus vaikka välillä kuinka kiukuttaa, suututtaa ja masentaa.

Mitä helvetin hihhuleita...

Mitä helvetin hihhuleita täällä oikein pyörii? Raamattu on ihmisen ohjekirja? No enpä muista että siinä kerrottaisiin huolloista sen tarkemmin. Minäkin voin kirjoittaa ohjekirjan ihmisille. Noudattaisitko sitä? Jumalaa ei ole, jumala ei ole meitä luonut. Jumalan on keksinyt ihminen. Jumala on keksitty vain jotta ihminen jaksaisi läpi surkean elämänsä uskoen että jokin suurempi voima meitä ohjaa. Mutta raamatussa ei todellakaan ole ohjeita elämiseen. Vai kivitätkö useinkin ihmisiä kuoliaaksi? Hipit perkele.

Mitä kiihkoilet ateisti

- mikä on noiden vihanpuhkumisesi takana ??

Kuvitteletko ,että ateismin pimeys on jokin ilosanoma ?
Käsityksesi Raamatusta ei ole edes pinnallinen,toivottavasti Sinullekin asiat joskus valkenevat myönteisessä mielessä.

Hipit ja kivittäminen:)

No, tyypillinen väärinkäsitys on että kun ihminen kivittää jonkun, niin syytetään Jumalaa.
EI, se ei ole Jumala joka teki sen!
Raamattu ei käske kivittämään ketään, se ei ole Jumalasta joka käskee tappaa tai muuta sellaista, vain rakkaus on Jumalasta!!!
Voit vain kysyä itseltäsi mikä on se joka käskee tappamaan...esim koraanissa?

Jumala

Minun elämäni tarkoitus on kunnioittaa Jumalaa ja rakastaa lähimmäisiäni niinkuin itseäni. Se on välillä vaikeaa mutta haluan kilvoitella itsekästä luontoani vastaan.

MIksi Olemme Täällä

Olemassaolomme on lähtöisin Jumalasta ja elämän tarkoitus on päästä hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta. Jumala kutsuu jokaista kaksi tai kolme kertaa elämän aikana. Silloin kun Jumala löytää voidaan kannattaa häntä etsiä ja jos kokosydämestäsi etsit häntä niin olet hänet löytävä. Siunausta elämääsi: eräs kaidan tien kulkija.

Hallelujaa

ilman isompaa filosofiaa: kun olemme tänne syntyneet niin yrittäkäämme elää mahdollisimman tyydyttävää ja kunkin hyväksi katsomaa elämää.
Vai onko muita vaihtoehtoja?

Mites sitten?

Mihin sitten turvaudut kun tulee oikein suuri hätä? Saat vaikka kovan rintakipukohtauksen ja pelko on suuri. Itselleni näin on käynyt ja huusin paniikissa Jeesusta apuu. Useimmille ihmisille näin käy kun tulee valtava hätä ja ahdistus. Tämä johtuu siitä että lopulta kuitenkin kaipaamme Luojamme yhteyteen vaikka eihän sitä kehtaa tunnustaa.