4-vuotias kakkaa vaippaan

pottakakkaaja

Parin viikon päästä 4-vuotta täyttävä poikamme siis kakkaa edelleen vain vaippaan. Muuten on täysin kuiva, mutta tuo kakka aina vaippaan. Välillä ollaan koitettu olla ilman, mutta siitä on seurannut pahimmillaan 1,5 viikkoa kestänyt pidättely vaikka Duphalacia annettu. Nyt kokeilimme taas, kerran kakka tuli pottaan mutta sen jälkeen ei mitään. Viikko tuli tänään täyteen kakkaamattomuutta joten annoin Mikrolax-peräruiskeen. Myös tämän jälkeen poika pidätti. Ei kakannut. Itki ja huusi ja istui jalat ristissä mutta ei kakannut. Ja jälleen kerran tuli hirveä olo kun toinen ei uskalla kakata, joten annoin kakata vaippaan. Sinne tuli pieni kova kakkakikkare.

Jännittää pottaa kakkaamista siis niin paljon ettei uskalla edes tuon peräruiskeen jälkeen kakata. Onko tässä nyt edessä pottaterapeutille meno vai mikä?

Pyttyyn ei uskalla edes istumaan mennä vaikka supistaja on. Muuten on kyllä rohkea ja iloinen poika, vain tämä kakkaaminen panttaa.

Neuvoja?

37

13173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Charon

      Oletko puhunut asiasta neuvolassa? Itse varmaan kokeilisin jonkinlaista "lahjontaa" ja lopuks pientä pelottelua et joutuu menee sairaalaan ja lääkäri ottaa kakan pois. Tai sitten annat vaan niitä vatsan pehmikkeitä ja odottelet etkä anna sitä vaippaa, pakkohan sen on se kakka sieltä päästää lopulta pois.

    • Apua heti!

      Olet hieman väärillä jäljillä. Lapsen ruokavalio on pielessä ja hän kärsii ummetuksesta ja kivuliaasta ulostuksesta. Pytylle tai pottaa kakkiminen sattuu enemmän kuin vaippaan, siksi lapsi valitsee vaipan. Hoida lapsen ruokavalio kuntoon, jotta hän pystyy alkamaan normaalit ulostukset. Se millainen ruokavalio sopii juuri sinun lapsesi suolistolle on yksilöllistä.

      Et mene pottaterapeutille vaan ravintoterapeutille, jos et omin voimin saa ruokavaliota kuntoon.

    • kokeilla

      Entäpä jos harjoittelisitte niin,että pojalla vaippa ja samalla istuisi potalla. Jos onnistuu, niin vaipan voi jättää hetken päästä pois ja kakka saattaisi tulla jo pelotta pottaan.
      Ja muistan kuinka aikoinaan luin kirjan jos toisenkin kakkapotalla muksuja istuttaessa... Jotain valtavia kuvakirjoja katseltiin ja muksut etsi kuvista yksityiskohtia samalla kun ähersivät pottaan:)

    • ...

      Mieheni poika kakkasi myös pelkkään vaippaan vielä neljä- ja puolivuotiaana. Mitään varsinaista syytä asialle ei ikinä selvinnyt, että miksi näin... Samalla tavalla asia myös ratkesi ihan ittestänsä, jossain vaiheessa rupesi ihan omasta halustansa pöntöllä käymään, varsinainen pottavaihe jäi meillä siis oikeastaan kokonaan väliin.

      Suosittelisin, ettet tekisi asiasta hirveää numeroa, ei se pakottamalla ainakaan onnistu, kunhan lisää vain pelkoa tilannetta kohtaan ... nimimerkillä muutaman kerran vaipat piilotettu ja itkut kuultu...

    • välttämättä ummetusta

      ole jos hällä muuten vatsa toimii normaalisti ja panttaa kakkaa vain silloin kun ei saa vaippaa ja pitäisi potalle tehdä. Sinuna kyselisin neuvolasta apua1

    • hyvä ihminen

      anna lapselle turhaan peräruiskeita ja ulostuslääkkeitä! Tiesitkö, että siinä voi tulla sellaiset traumat, että aikuisena ihmisestä tulee erittäin häiriintynyt, olen tämän lukenut jostain, että monia raiskaajia on lapsena väkisin kakkautettu peräruiskeilla.

      Sitten siihen vaippa-juttuun, minusta siinä ei ole mitään että kakkaa vaippaan. Minun oma poika teki juuri noin vielä 4-vuotiaana ja syy oli todennäköisesti joku ikävä kokemus tarhassa tms. Mutta kyllä se meni ohi. Kannattaa vaan olla kuin ei huomaisi, mutta sivumennen tietysti voi sanoa että isot pojat jo kakkaa pyttyyn.

      Kysykää neuvoa psykologilta tai neuvolasta.

    • rajoja100

      Joka kerta kun hän kakkaa pottaan muista kehua häntä tosi paljon pidä vaikka pikku bileet sen kunniaksi.Heitä ne kaiken maailman ruiskeet sun muut kaivoon,vähän henkistä rohkaisua niin kyllä se siitä lähtee!

    • 20 vuotta kokemusta

      anna kuitu pitoista ruokaa ja liikuntaa. lämmin punkka-kylpy ja potta viereen.

    • mamamnuuyt

      Minun poikani kanssa kakkasi aina vaippaan 5-vuotiaaksi asti, en tehnyt siitä siitä isoa numeroa annoin olla koska tiesin että esikoulussa se jää varmasti pois. Se jäi muuten pois 5-vuotiaana kun samanikäisen pojan kanssa menivät yhdessä kakalle vessaan ihan sattumalta heille tuli hätä samaan aikaan harmittelin silloin kun en tullut aikaisemmin ajatelleeksi tuota ns. vertaistukea, heh.

      • s n ikäisen

        pitäisi olla jo ns.tahraton. Lapsellehan pitää alkaa leikin varjolla opettamaan potallakäyntiä heti kun oppii kunnolla istumaan.
        Kuulustaa uskomattomalta että noin isot lapset kakkaavat vaippaan.. oiskohan siinä vika että ei jakseta opettaa ..on niin helpompi vaihtaa vaipat..vaikka en kyllä ymmärrä sitäkään..ei varmaan ole miellyttävä vaihtaa sen ison lapsen vaippoja..vai vaihtavatko lapset ne itse ja menevät sitten pesulle?


      • mammatus
        s n ikäisen kirjoitti:

        pitäisi olla jo ns.tahraton. Lapsellehan pitää alkaa leikin varjolla opettamaan potallakäyntiä heti kun oppii kunnolla istumaan.
        Kuulustaa uskomattomalta että noin isot lapset kakkaavat vaippaan.. oiskohan siinä vika että ei jakseta opettaa ..on niin helpompi vaihtaa vaipat..vaikka en kyllä ymmärrä sitäkään..ei varmaan ole miellyttävä vaihtaa sen ison lapsen vaippoja..vai vaihtavatko lapset ne itse ja menevät sitten pesulle?

        Siinä sinulle mietittävää, miten ne seviytyvät?


    • ja sassiin

      Ei vaippoja sen ikäiselle, kyllä se kakka sieltä tulee ilman vappaakin!

      Ilmeisesti on kyseessä kuitenkin jokin muukin häiriö tai vaikeus lapsellasi (puheen kehityksen häiriö?)

      Sanokaa yhdessä vaipoille "hei hei" tai että "nyt on vaipat loppu, piste" ja näytät että viimeinen vaippa meni nyt. Pidättämisen pelkoa ei tarvita, se ei ole vaarallista vaikka pidättäisikin yli viikon - kyllä se kakka sieltä tulee ajan kanssa.

      Sitten kun ähisee niin vain pytylle istumaan niin yhdistää kakan ja pytyn mielessään. Ja paljon kehuja päälle sitten.

      • Nonna-84

        Meillä on samanlainen tilanne melkein 4 vuotiaan tytön kanssa. Enkä minä kyllä ainakaan kestä katsella viikkoa sitä, että toisella tulee vatsa niin kipeäksi, kun on kakkaamatta. Ja siis kakkahätä on, mutta pöntöllä sitä ei tee. Ja vatsa toimii kyllä (paitsi sitten kun on monta päivää pinnannut).

        Olen yrittänyt suostutella, kertonut kuinka samanikäinen sukulaispoika käy potalla, lahjonut, ollut antamatta vaippaa, jne jne.. mutta kun mikään ei auta!

        Mitään muuta häiriötä/vaikeutta ei ole (miksi ihmeessä pitäisi olla???).


    • tv:n

      eteen ja piirretyt pyörimään.Huomaamatta saattaa kakka tulla kun keskittyy katseleen piirrettyjä.

    • sitten saa....

      kun käyttää vaippaa liian pitkään. Vaippa pois kokonaan, kun lapsi täyttää 2v!

      • herus2

        Harva lapsi pystyy vielä kontrolloimaan rakkoaan 2-vuotiaana! Ei ole lapselle kivaa koko ajan housut märkinä tuollaisen periaatteen takia.


      • Aikuisten oikeesti
        herus2 kirjoitti:

        Harva lapsi pystyy vielä kontrolloimaan rakkoaan 2-vuotiaana! Ei ole lapselle kivaa koko ajan housut märkinä tuollaisen periaatteen takia.

        Älä levitä moista soopaa totuutena, sillä suurin osa lapsista "kontrolloi" rakkoaan jo 2-vuotiaana!


      • miisu1
        Aikuisten oikeesti kirjoitti:

        Älä levitä moista soopaa totuutena, sillä suurin osa lapsista "kontrolloi" rakkoaan jo 2-vuotiaana!

        Totta, itseltänikin lähti vaippa 2 vuotiaana, olin silloin ihan pintakuiva. Eriasia jos lapsi ei välitä housujen kastumisesta vanhempien reaktioiden takia, meillä ainakin hermostuttiin kovasti kun kerran pissasin lattialle tuolloin, en tehnyt sitä enää toiste.


    • ja lääkkeet

      on tarkoitettu ainoastaan niihin tilanteisiin kun vatsa ei muuten toimi. Niitä ei saa aikuisetkaan käyttää jatkuvasti, saati lapset. Suoli saattaa tulla laiskaksi jonka jälkeen niitä saa käyttää aina. Ulostaa kuitenkin täytyy silloin kun maha toimii.
      Itse antaisin lapsen valita mihin potta laitetaan ja alkuun vaipan (niinkuin joku neuvoikin jo) tai housujen kanssa siihen kun lapsi ilmoittaa hädästään. Sitten pikkuhiljaa yrittäisin ensin ilman ja vaippa vasta kun kakka ei millään tule. Onko lapsellasi joku mielipaikka ja -aika missä kakkaa siihen vaippaan?

    • ei enää...

      Meillä kanssa tytöllä maha toimi ihan hyvin, kun sai tehdä vaippaan, mutta pönttö ja varsinkin potta oli kauhistus. Kaikkea kokeiltiin, mutta sitten meillä auttoi tarrat. Ostettiin tytölle mieluisia tarroja kaupasta ja erityinen kaunis pahvi. Kun suostui edes vähän kakkaamaan sai tarran pahviin. Kun niitä oli tarpaaksi monta sai isomman palkinnon. Kun tyttö asiasta oikein innostui alkoi käymään kakalla pöntöllä jopa monta kertaa päivässä, että sai kerättyä tarroja. Lopulta oli pakko rajata 1 tarra/päivä ;o) Nykyään ei mitään ongelmaa ole...

    • Vaippojenkäyttäjä

      Anna vaan vaipat. Ittelläni 11 vuotiaalla vaipat koulussa ja kakkaa niihin joka päivä.

      • Toivottavasti viestisi oli provo tai sit lapsesi on kehitysvammane.


      • VITTUUNTUNUT!!!!!!!!

        Tämä(kin) on yhden mielenkiintoisen, 50-vuotiaan aikuisen miehen sairaita ajatuksia. Älkää hyvät ihmiset vastatko näihin. Ilmoitus aina poliisille ja ylläpitoon, jos epäilette kyseisen henkilön kirjoittelevan vastaavia juttuja.


    • 3lapsen äiti

      Siis OIKEESTI!?
      Kkun lapsi oppii istumaan, meillä esikoinen n. puolen vuoden iässä, niin sillon mennään potalle! Esim. päikkäreitten jälkeen heti potalle, kirja mukaan ja sitä yhdessä katseleen ja ihmetteleen. Ja kappas kummaa, niin ekka se pisu tulee ja sitte hirveet taputukset jne. Noh, meillä viikon sisään se kakkaki tuli eka kertaa pottaaan. Puolitoista vee, oli päiväkuiva ja pian jo yötki. Siitä potalla käymisestä pitää tehdä iloinen juttu eikä mitenkään erikoinen! Se kuuluu asiaan! Näin olen tominut 3 lapsen kohdalla ja kaikki ovat oleet 2v. mennessä kuivia. Toki vahinkoja joskus sattunut, mutta ei muuta. Se on se asenne! Jos siitä potasta/veskikäynnistä tekee ISON numeron, niin takuulla herkempi laps tekee tenän.

      Höh, johan se järkikin sanoo. Turha sitä 4 vuotiasta opettaa, ku sen voi tehä paljon helpommin ja aiemmin! Eikä tosiaan mitään pakottamista vaan mukavaa yhdessäoloa, lapsi het ees hoksaa, missä hän istuu. Juu, maalaisjärki kunniaan.

      • lkjlkjkkjlkjlkjlljk

        Lapset ovat yksilöllisiä. On helppoa sanoa ns. normi lasten kohdalla kuinka ovat nopeesti oppineet kuiviksi ja ties mitä taitoja. Kaikilla se vaan ei mene niin. Lapsella voi olla esimerkiksi aistisäätelyn ongelmaa tai autisminkirjonhäiriötä tai mitä vain lievää ongelmaa joka aiheittaa pelkoja joihin asioihin. Jollain se voi olla potalle kakkaaminen, jollain se voi olla mehun juominen mukista, jollain se voi olla uimahallin altaaseen meno, tai jollain vaikka ulkona olo jos kuulee ruohonleikkurin äänentai siis ihan mitä vain. Ongelmat voivat olla hyvin pieniä ja mennä ohitte ihan itekseen ajan kanssa tai vaativat kuntoutusta.
        Minun lapseni kohdalla on kaikki taidot opittu todella monen mutkan kautta ja kovalla työllä ja nyt 5 vuotiaana on monia lapsia edellä monessa taidossa ja osaa joitan asioita tehdä paremmin kuin ne jotka oppivat taidot ihan pieninä että ei se kerro yhtään mitään tämä lapsuusaika miten ja missä tahdossa on asiat opittu. Monsti älykkäät lapset oppivat hitaammin tämmösisiä perusasioita. Harvoin ns. normilapsi joka kehittyy normaali tahtiin on mitään muuta ku perustalliainen koko ikänsä. Erikoisista lapsista joiden kanssa on ollut erikoista ja vaikeaakin tulee niitä älykköjä. Vaikka usein asiasta saa vain kielteisen kuvan, AD/HD, ADD ja dysleksia myös rikastuttavat ihmiskuntaa, sillä näitä oireyhtymiä potevat ihmiset sukulaisineen ovat monesti muita lahjakkaampia. Monet heistä ovat myös keskimääräistä taiteellisempia ja luovempia henkilöitä. He pyrkivät elämässä eteenpäin, ovat uteliaita ja kehittyviä yksilöitä, jopa itsepäisyydessään.
        Mm. monet suurmiehet kuten A. Einstein, W. Churchill, T.A. Edison ja B. Franklin ovat edustaneet tyypillisiä AD/HD- tapauksia. Leonardo da Vinci ja W. Disney potivat lukivaikeutta. I. Newtonin käytös oli rajatila normaalin ja skitsofrenian välillä.


    • Rennosti vaan!

      Me ollaan harjoiteltu kakkaamista pönttöön, niin, että poitsu istuu pöntöllä ja meikäläinen kurkkii suihkuverhon takaa ja höpöttelee kaikenlaista ja välillä aina kannustan, että työnnä...ja sitten jos tulee ensimmäinen kakkapötkö ollaan huudettu molemmat, plumps...

      elikkä ei vakavasti vaan leikkien ja kannustaen...kyllä se siitä lähtee...ja älä ota itse paineita, kyllä lapsesi vielä kakkaa normaalisti, ei kukaan varmaan ikuisesti vaippaan kakkaa, joten turha huoli pois...sekin jo auttaa hirveästi...kaikki ajallaan...!!!!!

      Pojilla kaikki käy viiveellä...meillä vielä poitsulla yövaippa...kyllä se jää pois viimeistään armeijassa:)

    • Tsemppiä!

      Vaikuttaa siltä, että ulostaminen sattuu kovasti...pelkät laksatiivit ei poikanne tapauksessa auta... käyttäisin poikaa heti lastentautien/sisätautien lääkärillä, joka miettisi missä vika.. vaikuttaa, että ulostaminen on kivuliasta... Elikkä hyvälle erikoislääkärille vaan ja siitä se heti ratkeaa...

      Luontaishoitoina: paljon juomista ja liikkumista, kaurapuuroa aamuisin ja muuta kuitupitoista, sillä yleensä normaalisti heltiää, mutta poikanne on jo käyttänyt noita laksatiivejäkin..joten, ottakaa yhteyttä vaan kunnon lääkäriin...

      • aika parantaa?

        Pisti silmään tämä kuin oletetaan heti olevan jotai vikaa ruokavaliossa jos kakkaminen vaikeaa. Vaikeudet voivat johtua enemmänkin "ujosta kakkamisesta" eli siitä, jos ei ollaa tutussa paikassa saatetaan pidättää kakkaa. Sukulaisten kommentit hyi kun haisee pahalle kun lapsi pakertaa potalla saattavat koskettaa yllättävänkin paljon jo pieniäkin lapsia. Meillä esikoinen kakkasi hyvin harvoin 1,5v päiväkodissa(3-5v ei koskaan vaan säästi kotiin).Tykkäsi heti enemmän pöntön pientimestä kuin potasta. Kotiin päästyään aina kakkasi. Vieraissa paikoissa matkoilla usein panttasi mutta tilanne muuttui ehkä 5-v ei ollut enää väliä mihin wc:hn tarpeet tuli. Vaippa ei ollut 2,4 v jälkeen. Nyt kuopuksella ongelmia potatuksen kanssa 2 1/2-v pissat tulee mutta kakat piiloutuu tekemän vaippaan välillä onnistuu potalla ja kovast kehuttu, mutta sitten taas tulee takapakkia. Toivoisin pääsevämme pois vaipasta, mutta
        vielä ei olla onnistuttu. Voimia samoijen asioiden kanssa painiskeleville enemmistön uskon kuitenki olevan psyykkistä ns. ujoakakkaamista kuin ongelmaa ruokavalion kanssa kuka tahansa aikuinenkin tietää jos ei pääse kakalle silloin kun pitäisi maha kovenee....


    • .

      ei sisällä tarpeeksi kuitua.

      • kokemusta on

        Kuitu ei yksin riitä, siihen runsaasti juomista(ei maitoa) ja liikkumista lisäksi, kuten joku jo mainitsinin.
        Runsas maitotuotteieden käyttö aiheuttaa ummetusta herkästi. Jos ei auta niin silloin on jo vanhempien velvollisuus mennä lapsen kanssa lääkärille.
        Allergiat voivat oireilla joko ripulilla tai ummetuksella, esim. maitoallergia,viljat ym.

        Parempi kakata vaippaan kun pidätellä ja antaa lapsen kärsiä.


    • Kyl se siitä :)

      Itselläni 2 poikaa kakkasivat pitkään kuivaksi oppimisen jälkeen vaippaan. Esikoinen lopetti vaippakakat siihen paikkaan isänsä luvatessa minimönkkärin, kun vaipankäyttö loppuu. Ikää oli tuolloin 3v9kk. Toinen poika ei lahjuksista piitannut. Yhtenä päivänä niitä näitä jutellessamme totesin, että 4-vuotiaat eivät vaan enää käytä vaipppoja, että pojalla on pari kuukautta aikaa opetella. Poika otti tiedon totuutena rauhallisesti vastaan. Muutamana päivänä toisteli itselleen kun laitoimme vaippoja, että sitten 4-vuotiaana ei käytetä vaippaa. Yhtenä iltana, kun huomasin, että pojalla kova kakkahätä ohjasin hänet taas potalle ja sitten se vaan onnistui. Eikä ole sen jälkeen vaippaa tarvinnut. Maagiset 4v-synttärit on ens viikolla :)
      Esikoisen kohdalla kokeilin "pakottaa" pottakakalle kerran. Poika pelästyi ja panttasi kakkaa monta päivää sen jälkeen. Itsestä tuntui hirveältä, enkä toista kertaa sitä keinoa kokeillut. Kehottaisin lopettamaan nuo ulostuslääkkeet ja peräruiskut ja antamalla aikaa ja kokeilla "oikealla hetkellä" uhkaamatta turvallisuudentunnetta.

    • kakkelikuuu

      HYI TEIDÄN ÄLLÖTTÄVÄT PUHEENAIHEET, onko ÄITIYS TODELLA NOIN LIKAISTA?

      4-V ja käyttää vaippoja??? :D
      Varmaan joudutte kouluunkin ottamaan vaipat mukaan, saa sit paskahousuna siellä hyppiä, mites, oisko YLÄ-asteella aika olla täys kuiva sitten???

    • ummetusta?

      Jos on ummetusta niin ainakaan pottaa ei kannata käyttää.. Koeta rohkaista pytyle.Pottaan on hankala äkistää. Meillä neiti teki reilun vuoden iässä kuukauden ajan kakat vaippaan/pyttyyn kun oli kakka kovana. Muutoin pottaan. Lisää kasviksia ruokavalioon.

    • kyllä lapsi tietää

      Meidänkin 4-vuotias haluaa aina välillä kakata kotona vaippoihin. Ollut pissakuiva
      1½v asti ja on edelleenkin, mutta haluaa vaipan päälle jotta voi kakata rauhassa.
      Tietää selvästi milloin kakka tulee mutta hänen mielestä on ihanaa kakata vaippaan.
      Kärsi 2-3 pahasta maitoproteiiniallergiasta, joka tekei mahan joko kovaksi tai sitten löysäksi. Meidän molemmat isommat lapset lopettivat vaipan käytön itse 3 vuotiaana
      ja vahinkoja ei tullut enää ikinä sen jälkeen.

      Muistakaa vanhemmat lapsi päättää itse milloin haluaa luopua vaipoista - vanhemmat eivät siitä päätä. Pahempi on se että lapselta otetaan pois vaipat
      vuoden ikäisenä ja vahinkoja tulee vähä välin... takapakkia voi tulla sitten esim.
      esikoulussa!

      • Siisteyskasvatusta

        Taidat olla tuo 50-vuotias pervo setä!?!
        Ei lapsi osaa "luopua" vaipoista. Lasta täytyy kasvattaa - myös siisteyskasvattaa!
        Jos sinulla olisi pikkulapsia, tietäisit että lapsi pitää opettaa 2-vuotiaana pois vaipoista.


      • kuvotus
        Siisteyskasvatusta kirjoitti:

        Taidat olla tuo 50-vuotias pervo setä!?!
        Ei lapsi osaa "luopua" vaipoista. Lasta täytyy kasvattaa - myös siisteyskasvattaa!
        Jos sinulla olisi pikkulapsia, tietäisit että lapsi pitää opettaa 2-vuotiaana pois vaipoista.

        Törkeän typerää tekstiä. Tähän voi helposti todeta, että mahdat itse olla perverssi pedofiili. Selkeästi sinulla ei ole pikkulapsia, kun kuvittelet että "jos on lapsia, "tietää" kaiken mitä sinä", ja olet jotenkin luonnehäiriöinen friikki. Kuvottavaa, että tuollaisille annetaan Internet.


    • Anonyymi

      Tämä tepsii. Meilläkin kokeiltiin 4v pojalle kaikki keinot. Kunnes löysin jutun jossa lapsi tosiaan tekee ensin vaippaan vessassa tarpeensa. Sitten kun seuraava vaihe tuntuu jo turvalliselta. Lapsi tekee istuiltaan kakan pöntölle/potille vaippa päällä. Meillä tämä istuma asennossa tekemisen jälkeen lapsi vain yksi päivä meni itse ilman vaippaa potille ja teki kakan. Tietenkin palkittiin joka vaiheesta. Jos miettii, niin ajattele jos ite tekisit kakat aina seisaaltaan vaippaan niin kehoa täytyy totuttaa tekemään se kakka istuiltaan. Meidän pojalle se oli ensin kynnys, sekä, että viemäri pelotti. Mutta sekin haihtui, kun oli itsekin iloinen kakan tulosta. Tärkeää on, ettei vanhempi lähde pakottaa. Keinoja löytyy aina. Lapset on yksilöllisiä. Äläkä lähde vertailemaan muihin, sillä se on kuluttavaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4435
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      242
      2196
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1620
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1423
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      277
      1256
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1117
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1074
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1065
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      969
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      953
    Aihe